piki 5 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 5 Νοεμβρίου 2014 γεια σας!τελικα καταφερα να βρω το καταλληλο φιλτρο για το μονομαχο μου μετα απο πολυ ψαξιμο.το εβαλα κ ειμαι πολυ ευχαριστημενη γιατι δεν ενοχλει καθολου,εχει ροη οσο πρεπει κ ειναι αθορυβο αν κ μικρο στο ματι καταφερα να χωρεσω ενα κομματι σφουγγαρι,εικοσι σιποραξ κ υαλομβαβακα.ενδυκνυται για μικρα ενυδρεια εως 30-40 λιτρα.παραθετω φωτογραφιες.[attachment=100886:20141104_115820.jpg] 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rofio 5 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 5 Νοεμβρίου 2014 μπραβο ρε θηριο!!! να σε ρωτησω ποσα λιτρα/ωρα ειναι? γιατι εχω και εγω ενα παρομοιο στο 30αρι μου και μου φενεται εχει μεγαλη ροη. Αμα βαλω σφουγκαρι και υαλοβαμβακα λες να πεσει η ροη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 5 Νοεμβρίου 2014 Author #3 Share 5 Νοεμβρίου 2014 μπραβο ρε θηριο!!! να σε ρωτησω ποσα λιτρα/ωρα ειναι? γιατι εχω και εγω ενα παρομοιο στο 30αρι μου και μου φενεται εχει μεγαλη ροη. Αμα βαλω σφουγκαρι και υαλοβαμβακα λες να πεσει η ροη? 150λιτρα την ωρα,για να την ελλατωσεις βαλε στο πανω μερος υαλομβαβακακ απο κατω ενα κομματι σφουγγαρι οπως χω εγω στην φωτο.βεβαια το συγκεκριμενο εχει κ διακοπτη για να ριθμιζει την ροη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣωτήρηςΑ 5 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 5 Νοεμβρίου 2014 Χρησιμοποιώ 5 από αυτά σε αντίστοιχα 20λιτρα πολύ καιρό με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η μόνη αλλαγή που έκανα είναι να αλλάξω το σφουγγάρι της συσκευασίας που είναι αραιό με το ενυδρειακό μπλε, το μεσαίο. Ο χώρος του φίλτρου είναι πολύ μικρός για άλλο υλικό εκτός του σφουγγαριού. Νομίζω ότι με υλικά όπως το siporax μεγάλη ποσότητα από το διερχόμενο νερό θα περνά χωρίς να έρχεται σε επαφή με βακτήρια. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται καθάρισμα συχνά αλλά εξασφαλίζει καλή βιολογία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣωτήρηςΑ 5 Νοεμβρίου 2014 #5 Share 5 Νοεμβρίου 2014 γεια σας!τελικα καταφερα να βρω το καταλληλο φιλτρο για το μονομαχο μου μετα απο πολυ ψαξιμο.το εβαλα κ ειμαι πολυ ευχαριστημενη γιατι δεν ενοχλει καθολου,εχει ροη οσο πρεπει κ ειναι αθορυβο αν κ μικρο στο ματι καταφερα να χωρεσω ενα κομματι σφουγγαρι,εικοσι σιποραξ κ υαλομβαβακα.ενδυκνυται για μικρα ενυδρεια εως 30-40 λιτρα.παραθετω φωτογραφιες.20141104_115703.jpg[20141104_121421.jpgattachment=100886:20141104_115820.jpg] Χωρίς παρεξήγηση, ο τρόπος που είναι τοποθετημένα τα υλικά στο φίλτρο σου δεν είναι ο καλύτερος κατά τη γνώμη μου. Η είσοδος του νερού στον κάδο του φίλτρου γίνεται μόνο από μπροστά. Το σφουγγάρι της μαμάς του έχει μια τρύπα κάτω ακριβώς από τη φτερωτή έτσι ώστε να σχηματίζεται κάτι σαν διάτρητος (λόγω σφουγγαριού) σωλήνας αναρρόφησης και να αναγκάζεται με αυτό τον τρόπο το νερό να περνά από ολόκληρη την επιφάνεια του σφουγγαριού μέχρι να φτάσει στην φτερωτή. Έτσι όπως είναι τοποθετημένο το siporax και το σφουγγάρι στο δικό σου φίλτρο καταργείται αυτός ο "σωλήνας" και το νερό θα βρίσκει τον πιο εύκολο δρόμο που είναι οι πάνω σχισμές της εισόδου στο φίλτρο και μετά κατευθείαν στη φτερωτή και στην έξοδο. Έτσι το νερό θα έρχεται σε επαφή με πάρα πολύ μικρή επιφάνεια βιολογικού υλικού και θα μειωθεί αναλόγως και η απόδοσή του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 5 Νοεμβρίου 2014 Author #6 Share 5 Νοεμβρίου 2014 Χωρίς παρεξήγηση, ο τρόπος που είναι τοποθετημένα τα υλικά στο φίλτρο σου δεν είναι ο καλύτερος κατά τη γνώμη μου. Η είσοδος του νερού στον κάδο του φίλτρου γίνεται μόνο από μπροστά. Το σφουγγάρι της μαμάς του έχει μια τρύπα κάτω ακριβώς από τη φτερωτή έτσι ώστε να σχηματίζεται κάτι σαν διάτρητος (λόγω σφουγγαριού) σωλήνας αναρρόφησης και να αναγκάζεται με αυτό τον τρόπο το νερό να περνά από ολόκληρη την επιφάνεια του σφουγγαριού μέχρι να φτάσει στην φτερωτή. Έτσι όπως είναι τοποθετημένο το siporax και το σφουγγάρι στο δικό σου φίλτρο καταργείται αυτός ο "σωλήνας" και το νερό θα βρίσκει τον πιο εύκολο δρόμο που είναι οι πάνω σχισμές της εισόδου στο φίλτρο και μετά κατευθείαν στη φτερωτή και στην έξοδο. Έτσι το νερό θα έρχεται σε επαφή με πάρα πολύ μικρή επιφάνεια βιολογικού υλικού και θα μειωθεί αναλόγως και η απόδοσή του. ευχαριστω για την συμβουλη,αφαιρεσα το σφουγαρι της μαμας για να τοποθετησω κ σιποραξ γιατι δεν χωρουσε αλλιως.πως πιστευεις οτι μπορει να γινει η τοποθετηση για καλυτερη φιλτραρινση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣωτήρηςΑ 5 Νοεμβρίου 2014 #7 Share 5 Νοεμβρίου 2014 Θα σου πω τι έκανα εγώ και εσύ κρίνεις. Όπως έγραψα και στο πρώτο post μου, άλλαξα τα σφουγγάρι της μαμάς γιατί ήταν αραιό με άλλο μπλε ενυδρειακό, όχι όμως το πολύ πυκνό, αλλά το μεσαίο και εννοείται άνοιξα και στο νέο σφουγγάρι την τρύπα στη θέση που την έχει το παλιό, δηλαδή ακριβώς κάτω από τη φτερωτή. Αν προσέξεις στο σφουγγάρι της μαμάς η τρύπα δεν είναι στην μέση. Οι διαστάσεις του σφουγγαριού είναι 40x40x30mm. Επίσης έχω στρέψει το στόμιο εξόδου του νερού προς το πλαϊνό τζάμι για να μην δημιουργεί έντονο ρεύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 6 Νοεμβρίου 2014 Author #8 Share 6 Νοεμβρίου 2014 Θα σου πω τι έκανα εγώ και εσύ κρίνεις. Όπως έγραψα και στο πρώτο post μου, άλλαξα τα σφουγγάρι της μαμάς γιατί ήταν αραιό με άλλο μπλε ενυδρειακό, όχι όμως το πολύ πυκνό, αλλά το μεσαίο και εννοείται άνοιξα και στο νέο σφουγγάρι την τρύπα στη θέση που την έχει το παλιό, δηλαδή ακριβώς κάτω από τη φτερωτή. Αν προσέξεις στο σφουγγάρι της μαμάς η τρύπα δεν είναι στην μέση. Οι διαστάσεις του σφουγγαριού είναι 40x40x30mm. Επίσης έχω στρέψει το στόμιο εξόδου του νερού προς το πλαϊνό τζάμι για να μην δημιουργεί έντονο ρεύμα. καταλαβα,δηλαδη εσυ το δουλευεις μονο με σφουγγαρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣωτήρηςΑ 6 Νοεμβρίου 2014 #9 Share 6 Νοεμβρίου 2014 Ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος