GiGi21 3 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Παιδιά καλησπέρα, είμαι εντελώς αρχάρια και στο χομπυ και στο φόρουμ. Πριν ένα μήνα μου χάρισαν ένα fancy χρυσόψαρο σε μια γυαλα 3 λτ. Ψαχνοντας πληροφορίες για το είδος και τη φροντίδα του κατάλαβα αμέσως ότι αν θέλω να το φροντίσω σωστά και να μην το ταλαιπωρώ πρέπει να του αγοράσω ένα ενυδρείο τουλάχιστον 60 λτ. Αυτό είχα και σκοπό να κάνω, απλώς συνέπεσε με μετακόμιση και δεν ήταν εύκολο λόγω χρόνου και οικονομικών να το κάνω μες στον ίδιο μήνα. Πριν δύο μέρες που έγινα μέλος, και διάβασα αρκετά για το στήσιμο του πρώτου ενυδρείου και για τα χρυσόψαρα, συνειδητοποίησα ότι κάθε μέρα που το αφήνω στη γυάλα του κινδυνεύω να το χάσω. Αγόρασα, λοιπόν, χθες ένα δοχείο από τα ΙΚΕΑ, το γέμισα 30 λτ νερό, που απ' ότι είδα το προτείνετε ως προσωρινή λύση, το ετοίμασα με αντιχλώριο και είναι έτοιμο να δεχθεί το ψαράκι μου, μέχρι να μπορέσω να του αγοράσω και να του ετοιμάσω το ενυδρείο του. Τώρα όμως τι κάνω??? Το ρίχνω στο εντελώς καινούριο νερό ή πρέπει να ρίξω μαζί και το νερό της γυάλας του (που υποπτεύομαι ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο, η δεν παίζει ρόλο?). Επίσης εγώ μέχρι τώρα το ταίζα μια φορά καθημερινά που μάλλον, αν έχω καταλάβει καλά, ήταν λάθος αφού το είχα σε τόσο λίγα λτ??? ΚΑι τώρα τι κάνω για να μην το χάσω, μεχρι να του φτιάξω το ενυδρείο του??? Από συμπεριφορά πάντως, είναι όπως την πρώτη μέρα, ζωηρός, κολυμπάει κανονικά, δεν έχει σημαδάκια πάνω του....τον προλαβαίνω??? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Καλως ηρθες! Κοιτα τωρα ειναι πολυ λεπτες οι ισορροπιες που πρεπει να κρατησεις. Απο την στιγμη που δεν υπαρχει φιλτρο πρεπει να συνεχισεις τις ιδιες ρουτινες με την γυαλα. Δηλαδη συχνες αλλαγες για να μην μαζευει αμμωνια! Επισης μην ταιζεις καθε μερα! Αυτο ειναι προσωρινο, επισηες για να μην μαζεψεις αμμωνια! Σκοπευεις συντομα να αγορασεις ενυδρειο; Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να γορασεις αμεσα ενα φιλτρο. Αν ομως σκοπευεις να αγορασεις και το ενυδρειο συντομα, να παρεις ενα φιλτρο που να αντιστοιχει στο ενυδρειο που θα παρεις και οχι στο δοχειο που εχεις! Νερο απο το προηγουμενο δεν χρειαζεται! Ετσι κι αλλιως δεν εχει κατι χρησιμο! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiGi21 3 Νοεμβρίου 2014 Author #3 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τη βοήθεια!!! Ναι, έχω σκοπό να πάρω ενυδρείο μέσα στις επόμενες 10 μέρες, αρκεί να αντέξει ο μικρούλης.... και έλεγα το φίλτρο να το πάρω μια και καλή τότε. Οπότε μέχρι τότε και μέχρι να είναι έτοιμο, θα του αλλάζω το 30% κάθε δύο μέρες και θα τον ταΙζω μέρα παρά μέρα...Σωστα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Θα ελεγα καθημερινα να αλλαζεις νερο και να το ταιζεις μια φορα την ημερα ανα 2-3 μερες απο λιγο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 3 Νοεμβρίου 2014 #5 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες στην παρέα. Μπράβο για την απόφασή σου να δώσεις στο ψαράκι αυτό που χρειάζεται και μπράβο που ενημερώθηκες πρώτα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 3 Νοεμβρίου 2014 #6 Share 3 Νοεμβρίου 2014 ΚΑΛΩΣ όρισες. Στο νερό της αλλαγής που θα κάνεις.. ρίχνε αντιχλώριο (αν έχεις το Prime της Seachem... δεσμεύει και την αμμωνία).- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiGi21 3 Νοεμβρίου 2014 Author #7 Share 3 Νοεμβρίου 2014 ευχαριστώ όλους.... ναι στο νερό της αλλαγής ρίχνω πάντα το αντίστοιχο αντιχλώριο (τώρα δεν θυμάμαι τι μάρκα είναι, πρέπει να το κοιτάξω και αν έχω διαφορετικό, θα πάρω αυτό που προτείνεις diskus fan) Οκ, προσωρινά θα ακολουθήσω αυτό που λέει ο Θοδωρής, με καθημερινή αλλαγή 10 λτ και τάισμα κάθε δύο μέρες... και εύχομαι να αντέξει ...μέχρι να του πάρω σπίτι... Γενικά τον βλέπω γερό σκαρί πάντως!!! Ευχαριστώ πολύ.... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Νοεμβρίου 2014 #8 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Για ενυδρειο, σκεφτεσαι κατι μεγαλυτερο απο 60αρι; Για το φιλτρο που θα παρεις θα πρεπει να αγορασεις και βιολογικο υλικο! Εκει δημιουργουνται οι αποικιες των ωφελιμων βακτηριων που διασπανε την αμμωνια! Ριξε και μια ματια στην υπογραφη του dpap που λεει για την πρωτη επαφη και δωσε εμφαση στο στρωσιμο του φιλτρου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 3 Νοεμβρίου 2014 #9 Share 3 Νοεμβρίου 2014 καλως ηρθες! οπως σου ειπε ο Θοδωρης , αλλαγες καθημερινα με αντιχλωριο... αν παρεις σε 10 μερες ενυδρειο ταισε το ψαρι 2 φορες μεσα σε αυτες τις μερες.. Ενυδρειο κοιτα για πανω απο 60 λιτρα με minimum διαστασεις 80 χ 35 χ 35 και για ενα εξωτερικο φιλτρο , τα εσωτερικα δεν κανουν για χρυσοψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 3 Νοεμβρίου 2014 #10 Share 3 Νοεμβρίου 2014 καλώς ήρθες μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά σχετικά με το φίλτρο εγώ νομίζω ότι μπορείς να βάλεις και εσωτερικών απλά το εξωτερικό είναι πιο εύκολο στη συντήρηση συνήθως έχει περισσότερο χώρο για βιολογικό υλικό και δεν σου τρώει χώρο μέσα στο ενυδρείο εμένα το δικό μου ενυδρείο εσωτερικό φίλτρο και δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με τη συντήρηση δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η μάρκα αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένη συγνώμη που έγραψα τόσο χάλια δοκίμασα πρώτη φορά τη φωνητική πληκτρολόγηση Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiGi21 8 Νοεμβρίου 2014 Author #11 Share 8 Νοεμβρίου 2014 Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές και το καλωσόρισμα! ακολουθώ τις ρουτίνες που μου προτείνατε και προς το παρόν δείχνει καλά στο προσωρίνο του δοχείο.... διαβάζω σιγά σιγά και όλα τα σχετικά με την "πρώτη επαφή με το ενυδρείο" και όσα έχετε προτείνει σε επίσης αρχάριους με χρυσόψαρα και πλέον κατέληξα να ξεκινήσω με ένα ενυδρείο 120 λτ. Στις διαστάσεις που προτείνει και ο tsala 80χ36χ45 περίπου και μένει μόνο να το βρω!!! Πιστεύω και τα ψαρακια θα είναι πιο ευχαριστημένα και εγώ θα τα ευχαριστιέμαι καλύτερα...και απ ότι είδα εδώ τα περισσότερα λίτρα είναι πιο εύκολα για τους αρχάριους. Ελπίζω σύντομα να είναι έτοιμο... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 8 Νοεμβρίου 2014 #12 Share 8 Νοεμβρίου 2014 Καλή αρχή και καλή συνέχεια! Για ό,τι χρειαστείς μη διστάσεις να μας ρωτήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 9 Νοεμβρίου 2014 #13 Share 9 Νοεμβρίου 2014 καλως να ερθει το ενυδρειο..κοιτα και στις αγγελιες , εαν σε ενδιαφερουν και μεταχειρισμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiGi21 9 Νοεμβρίου 2014 Author #14 Share 9 Νοεμβρίου 2014 Καλή αρχή και καλή συνέχεια! Για ό,τι χρειαστείς μη διστάσεις να μας ρωτήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiGi21 9 Νοεμβρίου 2014 Author #15 Share 9 Νοεμβρίου 2014 καλως να ερθει το ενυδρειο..κοιτα και στις αγγελιες , εαν σε ενδιαφερουν και μεταχειρισμενα θα κοιτάξω και εκεί...κοιτάω παντού.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 9 Νοεμβρίου 2014 #16 Share 9 Νοεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες και από εμένα!! Δες και αυτό... http://www.petsupermarket.gr/4009/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/water-home-80x35x45cm-126lt.html Είναι σαν το δικό μου σε μεγαλύτερο. Απ' ότι θυμάμαι έχει δύο λάμπες, εσωτερικό φίλτρο και θερμοστάτη. Πάρε τηλ. στο κατάστημα για να το επιβεβαιώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 9 Νοεμβρίου 2014 #17 Share 9 Νοεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες και από εμένα!! Δες και αυτό... http://www.petsupermarket.gr/4009/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/water-home-80x35x45cm-126lt.html Είναι σαν το δικό μου σε μεγαλύτερο. Απ' ότι θυμάμαι έχει δύο λάμπες, εσωτερικό φίλτρο και θερμοστάτη. Πάρε τηλ. στο κατάστημα για να το επιβεβαιώσεις. 6άρι τζάμι με 126 λίτρα ίσως είναι λίγο επίφοβο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 9 Νοεμβρίου 2014 #18 Share 9 Νοεμβρίου 2014 Άμα βγάλεις τα 5-6 εκ. βυθού, την διακόσμηση και τα 2-3εκ κενό από την πάνω άκρη της γυάλας (δεν μπορείς να το ξεχειλίσεις) μένουν καθαρά λίτρα γύρω στα 95-98 λίτρα. Πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 9 Νοεμβρίου 2014 #19 Share 9 Νοεμβρίου 2014 (edited) μια χαρα ειναι το 6αρι.. εγω εχω με 5αρι δυο 120λιτρα (με κοντρες) Έγινε επεξεργασία 9 Νοεμβρίου 2014 - tsala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος