linglong 12 Νοεμβρίου 2014 Author #26 Share 12 Νοεμβρίου 2014 νιτρικα λιγο πριν την εβδομαδιαια αλαγη νερου, ουτε 10 ,σταθερα, και παλιοτερες και τωρινες μετρησεις ....αμμωνια και νιτωδη =0 γενικα νομιζω οτι δεν αυξανετε γρηγοροτερα τα νιτρικα.......δεν ειμαι ομως και σιγουρος....αλγη ομως(καφε διατομικη και πολυ ελαχιστη green spot)) , σιγουρα εχω λιγοτερη(μαλλον λογο uv).... να αναφερω ξανα ,για αποφηγη μπερδεματος,οτι το ενυδρειο εχει μονο δυο ριζες valisneria(οι οποιες τρωγωντε συνεχεια απο τα ψαρια και δεν εχουν ακομα παρει τα πανω τους καλα καλα απο την ζεστη του καλοκαιριου),και εχει ψαρια convict.....το λεω ωστε να καταλαβετε οτι ο βυθος μου ουτε φυλλα εχει καθολου,αλλα και συχνα πυκνα ανακατεβετε απο τις κιχλιδες που μαλλον ,στην προηγουμενη ζωη τους, ασχολουνταν με μεταφορες-μετακομισεις χωματων!!!!!!!!!πολυ λιγα σημεια βυθου(κατω απο μεγαλες πετρες),ισως και μπορει να εχουν αναπτυξει κατι και γενικα να μην ειναι τοσο ''καθαρα''...... η ροη του φιλτρου δεν εχει πεσει μαλλον καθολου( Η ελαχιστα)εδω και ενα χρονο αν και τα λαστιχα ειναι ζιγκα στην μουργα!!!!!!ο αναροφητηρας και το sprei bar καθαριζοντε τακτικα(οταν δεν βλεποντε!!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 12 Νοεμβρίου 2014 #27 Share 12 Νοεμβρίου 2014 Σκούπα βυθού και να καθαρίσεις τα φίλτρα απο τη μούργα . Να προσθεσω, να καθαρισεις και τα λαστιχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 15 Νοεμβρίου 2014 #28 Share 15 Νοεμβρίου 2014 Τελικα τι κάναμε ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 16 Νοεμβρίου 2014 Author #29 Share 16 Νοεμβρίου 2014 Σαββατο πρωι καθαρισα ....μονο φιλτρο,οχι λαστιχα και βυθο....κυριακη kh4 και ph7 ....θα ξαναμετρησω μαλλον αυριο...αλαγη νερου δεν σκοπευα να κανω,αλλα με την ατυχια μου στο αλλο ενυδρειο-γενηστρα ,η αλαγη νερου εγινε αναγκαστικη πριν μιση ωρα Να πω οτι το σαββατο ,πριν το καθαρισμα, νιτρικα ειχα παλι 10 και οι υπολυπες τιμες σταθερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 17 Νοεμβρίου 2014 Author #30 Share 17 Νοεμβρίου 2014 να αναφερω ,οτι το φιλτρο ηταν σχετικα''καθαρο'' ,και δεν εκανα και πολλα....καθαρισα καλα τα σφουγγαρια του(κατω απο την βρυση και πριν τα τοποθετησω ξανα τα ξεπλυνα με λιγο νερο ενυδρειου),και αλαξα το ενυδρειακο βαμβακι....καθαρισα και λιγο την εισοδο και εξοδο του νερου και ετοιμος.....φοβηθηκα να τα καθαρισω ολα μαζι(λαστιχα και βυθο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 19 Νοεμβρίου 2014 #31 Share 19 Νοεμβρίου 2014 να αναφερω ,οτι το φιλτρο ηταν σχετικα''καθαρο'' ,και δεν εκανα και πολλα....καθαρισα καλα τα σφουγγαρια του(κατω απο την βρυση και πριν τα τοποθετησω ξανα τα ξεπλυνα με λιγο νερο ενυδρειου),και αλαξα το ενυδρειακο βαμβακι....καθαρισα και λιγο την εισοδο και εξοδο του νερου και ετοιμος.....φοβηθηκα να τα καθαρισω ολα μαζι(λαστιχα και βυθο) Δεν μας βιάζει να καθαριστούν όλα μαζί ( και δεν πρέπει ) άλλωστε έχουμε την αεραντλία . Σημασία έχει να το ολοκληρώσεις σε κάποια στιγμή και να έχει γίνει σχολαστικά με μέθοδο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 25 Νοεμβρίου 2014 Author #32 Share 25 Νοεμβρίου 2014 στην αλαγη νερου το σαββατο,τιμες σταθερες.....να πω οτι εχω αρχισει να εχω λιγο παραπανω αιωρουμενα στο νερο.... επειδη παλιοτερα ειχα προβλημα με διαροες στο ενυδρειο,πιθανος λογο αεραντλιας,εχω προσθεση αναμεσα στο καπακι και την λαμπα,ενα φιλο πλεξιγκλας ,το οποιο δεν αφηνει τις πιτσιλιες απο την αεραντλια να φτασουν στο καπακι.... δεν ειναι εμφανες,αλλα μαλλον υπαρχει μειωση στο φως μου μεσα στο νερο,2-3 μερες αφοτου εβαλα μπρος την αερανλια και προσθεσα το πλεξιγκλας... υπαρχει πιθανοτητα τα αιωρουμενα να πολλαπλασιαζοντε απο αυτο? υγ...ακομα δεν καθαρισα λαστιχα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 5 Δεκεμβρίου 2014 #33 Share 5 Δεκεμβρίου 2014 linglong τελικά τι έκανες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 8 Δεκεμβρίου 2014 Author #34 Share 8 Δεκεμβρίου 2014 ειμαι και θα ειμαι συνεχεια (μεχρι λιγο πριν τις γιορτες)σε επαγκελματικα ταξιδια ,οποτε και δεν εχω κανει κατι αλλο.....η αεραντλια δουλευει Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 29 Δεκεμβρίου 2014 Author #35 Share 29 Δεκεμβρίου 2014 επιτελους ολα καθαρα απο την πεμπτη.....ομως ροη ιδια και οι τιμες ιδιες ακομα και εχθες......η αεραντλια ανοιχτη ,το πλεξιγκλας ακομα εκει(το εχω καθαρισει απο αλγη 2 φορες!!!) και νομιζω οτι τα αιωρουμενα καπως μειωμενα ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 12 Ιανουαρίου 2015 Author #36 Share 12 Ιανουαρίου 2015 πληροφοριακα αναφερω οτι το σαββατο με την αλαγη νερου,σταματησα αεραντλια και εβγαλα και το ''σπαστικο'' πλεξιγκλας!!!! θα ενημερωσω για τυχον αλαγες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος