Jump to content

Οξυγονο Στο Νερο

Recommended Posts

εδω και μια εβδομαδα ειχα παρατηρηση,οτι ανα διαστηματα τα ψαρια εβγαιναν στην επιφανεια του νερου και περναν αερα.......εχθες το πρωι ολα τα ψαρια ηταν στην επιφανεια περισσοτερο διαστημα, εκαναν μια βολτα στο νερο και μετα ξανα παλι στην επιφανεια .........τρομαξα και εβαλα την αεραντλια εμπρος και το προβλημα προσορινα αποκατασταθηκε......

μπορει καποιος να μου πει γιατι μειωθηκε το οξυγονο στην δεξαμενη??

μπορει να παιζει ρολο η λαμπα uv?????(μπηκε πριν κανα 40-45 μερες)

μπορει να παιζει ρολο το aircontition του σπιτιου το οποιο ειναι σχετικα κοντα στο ενυδρειο και το δουλευω τις τελευτεες 15 μερες?????

γενικως τι μπορει να παιζει ρολο ωστε το οξυγονο στην δεξαμενη να πεσει τοσο πολυ,ωστε τα ψαρια να ανεβαινουν στην επιφανεια για αερα?????

Εάν δεν έχεις ανατάραξη στην επιφάνεια του ενυδρείου ή αρκετά φυτά μέσα στο ενυδρείο ή οι αλλαγές νερού που κάνεις πολύ αραιές τότε είναι φυσιολογικό, η αεραντλία βοηθάει.

Συμβαίνει μόνο το πρωί ;

Εχεις κάπου το ενυδρείο σου να το δώ ;

Αν έχεις κάνει παρουσίαση εννοώ .

Εάν δεν έχεις ανατάραξη στην επιφάνεια του ενυδρείου ή αρκετά φυτά μέσα στο ενυδρείο ή οι αλλαγές νερού που κάνεις πολύ αραιές τότε είναι φυσιολογικό, η αεραντλία βοηθάει.

το ενυδρειο δουλευει εναμιση με δυο χρονια περιπου με τον ιδιο τροπο και δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα......το μονο που αλαξε το τελευταιο διαστημα(γιαθτο και το ανεφερα παραπανω)ειναι η uv λαμπα και το aircodition.....να αναφερω οτι προστεθηκε και ενα ψαρακι ακομα πριν απο ενα περιπου μηνα....

Συμβαίνει μόνο το πρωί ;δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω πως δεν συμβαινει μονο το πρωι.....

Εχεις κάπου το ενυδρείο σου να το δώ ;

Αν έχεις κάνει παρουσίαση εννοώ .η παρουσιαση ειναι πολυ παλια οποτε με λιγα λογια

¨ενυδρειο 100 λιτρων (περιπου 90 καθαρα),φιλοξενει πλεων 6 convict(2 αρσενικα και τα υπολοιπα θυληκα)το τελευταιο θυληκο μπηκε προ 30 ημερων

φιλτρο 2215 με περιπου 3-4 λιτρα βιολογικο υλικο το οποιο τρεχει περιπου ενα χρονο χωρις να το ανοιξω καθολου......

ροη περιπου 250-300 λιτρα την ωρα(μετρημενα απο εμενα)....το φιλτρο ειναι πολυ μακρια απο το ενυδρειο και ετσι η πραγματικη του ροη ηταν απο την αρχη τοση....

αναταραξη φυσιολογικη....δεν χρισισμοποιω αεραντλια αν και την εχω μονιμα μεσα

αρρωστιες καθολου τουλαχιστων ενα χρονο τωρα....

αλαγες νερου 30% καθε σαββατο πρωι....τελευταια αλαγη το σαββατο 30/10

προσθεσα uv lamp πριν περιπου 40-45 μερες

ταιζω πολλων ειδων τροφη και αρκετη ποσοστητα καθημερινα ....κυριως ομως μια τροφη της serra για θαλλασινα ενυδρεια με ιοδιο

δυο ριζες valisneria υπο διαλιση μιας και λυπενω ελαχιστα χωρις προγραμα

8 ωρες φως και 30 λεπτα πριν και αλλα 30 μετα moonlight μπλε

αρκετες πετρες στο ενυδρειο με αρκετη καφε διατομικη αλγη ,η οποια σιγα σιγα εχει αρχισει να φευγει μετα την uv

αν ξεχασα κατι ρωτα.....ευχαριστω εκ των προτερων

θα το μετρησω....αυριο ομως θα εχεις απαντηση(δεν εχω συνδεση σπιτι)

για καντο ομως λιγο ποιο λιανα ...τι σχεση εχει το kh?????

Έγινε επεξεργασία - linglong

Με την χρηση του κλιματιστικου μηπως ανεβαινει η θερμοκρασια του ενυδρειου πολυ;

αν και οπως ανεφερα το κλιματιστικο ειναι διπλα,σιγουρα μερος του αερα χτυπαει το ενυδρειο,η θερμοκρασια του νερου ομως δεν ανεβηκε πανω απο τους 25βαθμους........ιδανικα τα convict θελουν 26 για να καταλαβεις(αν θυμαμαι καλα) ,και τον θερμοστατη μου τον χειμωνα τον εχω στους 22 αν και το καλοκαιρι το νερο αγγιζει και τους 29......

συνοψιζοντας ,μαζι με κλιματιστικο 25 βαθμους μεσα στο ενυδρειο και σιγουρα μηδαμινη εξατμιση (μαλλον καθολου)....βεβαια τα καπακια ειναι κλειστα

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/UV.htm.%CE'> αυτο,γραφει οτι η UV ανεβαζει

νιτρικα και αμμωνια.

Mode note!

Το λινκ αφαιρεθικε!Θεματα και αρθα απο αλλα ενυδρειακα site και φορουμ ιδιου περιεχομενου με του Aquazone,απαγορευονται να αναδημοσιευονται εδω.

Ευχαριστω!

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Το ξερω το αρθρο αυτο. Ναι μεν λεει οτι υπαρχει κίνδυνος να ανέβουν τα νιτρικα αλλα δεν ισχυει.

Η UV λάμπα δεν σκοτώνει τους διάφορους οργανισμούς/βακτήρια κτλ, ειναι μύθος αυτο. Η UV τα στειρώνει και δεν αναπαράγονται.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Καλημέρα..

Να υποθέσω ότι ο κ. Σταμάτης σου ζήτησε μέτρηση kh (εγώ θα πρότεινα και ph - gh) γιατί έχουν άμεση σχέση με την διαλυμένη ποσότητα του διοξειδίου CO2 και του οξυγόνου O2 που υπάρχει μέσα στο ενυδρείο. Όσο περισσότερο είναι το διοξείδιο στο νερό τόσο λιγότερο είναι το οξυγόνο και βέβαια έχεις χαμηλό ph. Αν το kh είναι κάτω από 4 πολύ πιθανόν να έχει καταρρεύσει και το ph. Αυτό σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση διοξειδίου και μικρή συγκέντρωση οξυγόνου που όμως δεν επαρκεί για τα ψαράκια....

Mode note!

Το λινκ αφαιρεθικε!Θεματα και αρθα απο αλλα ενυδρειακα site και φορουμ ιδιου περιεχομενου με του Aquazone,απαγορευονται να αναδημοσιευονται εδω.

Ευχαριστω!

Υπαρχει αντιστοιχο αρθρο στο aquazone;Εαν οχι πως θα βοηθησουμε

τον συνχομπιστα που εχει προβλημα;

λοιπον μολλις τωρα καταφερα να ξεφυγω λιγο απο την δουλεια .....

δεν ξερω αν οι μετρησεις μου θα βοηθησουν ,γιατι εχουν γινει αφου η αερανλια δουλευε για 40 περιπου ωρες(και ακομα δουλευει)

παντως kh=3 και ph=7

σε παλιοτερες(πριν το καλοκαιρι) σταθερες μετρησεις που εχω καταγεγραμενες,το kh=6 και το ph 7-7,2

θερμοκρασια οπως προανεφερα 25βαθμους

Έγινε επεξεργασία - linglong

λοιπον το σαββατο ακριβως με την αλλαγη νερου.....

kh βρυσης=6 και ph βρυσης=7,2

kh ενυδρειου=4-5 και ph ενυδρειου=7

η αεραντλια δουλευει ακομη.....φοβαμαι να την κλεισω

Το ξερω το αρθρο αυτο. Ναι μεν λεει οτι υπαρχει κίνδυνος να ανέβουν τα νιτρικα αλλα δεν ισχυει.

Η UV λάμπα δεν σκοτώνει τους διάφορους οργανισμούς/βακτήρια κτλ, ειναι μύθος αυτο. Η UV τα στειρώνει και δεν αναπαράγονται.

μεγάλο θέμα και άκρος ενδιαφέρων, τουλάχιστον για εμένα, και φυσικά δεν συμφωνώ με τα γραφόμενα σου :)

Ίσος σε κάποιο άλλο ποιο σχετικό θέμα να μπορέσουμε να το αναλύσουμε αλλά πάντως δεν είναι έτσι όπως τα λες.

δηλαδη,με την uv,σκοτωνοντας μικροοργανισμους και βακτηρια αρχισα να ανεβαζω αμμωνια(που κακως δεν μετρησα)...

συμπερασμα1)

το σχετικα καλοοργανομενο και στρωμενο φιλτρο του συστηματος,αντι να τα τιναξει, αρχισε να αποροφαει παραπανισιο οξυγονο για την διασπαση της αμμωνιας κτλ....

ετσι το συστημα αρχισε να μενει απο οξυγονο??????καταλαβα καλα??????

αν καταλαβα καλα ,να αφησω λιγο καιρο ακομα την αεραντλια για σταθεροποιηθουν τα αποβλητα απο την uv,και μετα την σβηνω???σωστα???

συμπερασμα 2)

απο την παραπανησια αμμωνια αρχισαν τα ψαρια να δηλητηριαζοντε και εμιαζαν σαν να μην εχουν οξυγονο????

υγ''μιας και ποντιος να ρωτησω κατι ακομα που ισως να ειναι ποντιακο''Υπαρχει καμια των περιπτωσεων στο φιλτρο να εχουν αρχισει να υπαρχουν βακτηρια που διασπουν τα νιτρωδη σε νιτρικα????

λοιπον το σαββατο ακριβως με την αλλαγη νερου.....

kh βρυσης=6 και ph βρυσης=7,2

kh ενυδρειου=4-5 και ph ενυδρειου=7

η αεραντλια δουλευει ακομη.....φοβαμαι να την κλεισω

Και σήμερα πόσο είναι το ΚΗ ;

Σκούπα βυθού και να καθαρίσεις τα φίλτρα απο τη μούργα .

οκ,και ευχαριστω.....μετα κλεινω αεραντλια???

και εξηγησε μου σε παρακαλω τι ακριβως συνεβει,για να μαθενουμε κιολας....

Νομίζω πως όσο περνά ο καιρός και το ενυδρείο ωριμάζει δημιουργούνται και βακτήρια στο βυθό του που κάνουν την δουλειά της διάσπασης των φύλλων και την διάσπαση όλων των ιζημάτων που βρίσκονται σε αυτόν. Σε αυτές τις διεργασίες θα καταναλωθεί το επιπλέον οξυγόνο και θα δημιουργηθεί περίσσεια διοξειδίου που θα οδηγήσουν στην πτώση του KH και συνεπώς στην πτώση του ph. Καθαρίζοντας τα φίλτρα και τον βυθό σου από την μούργα (δεν νομίζω πως χρειάζεται να αστράφτει) θα μειωθούν αυτές οι διεργασίες και το σύστημα θα έρθει ξανά σε ισορροπία... Υποθέτω πως τότε θα μπορείς να κλείσεις την αεραντλία.

Διορθώστε με αν τα λέω λάθος, γιατί και εγώ προσπαθώ να τα καταλάβω και να τα μάθω σωστά....

Έγινε επεξεργασία - mary74

Να ζητήσω και εγώ μια μέτρηση;

θέλω να μου πεις το ΝΟ3 και σε σχέση με παλιότερες σου μετρήσεις (αν έχεις στα κιτάπια σου) αυξάνετε νορμάλ όπως παλιά, ή αυξάνετε με ποιο γρήγορους ρυθμούς σε σχέση με παλιότερα.

για να δημιουργήσεις ένα σενάριο για το τη συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να ξέρουμε όσο το δυνατών περισσότερα.

Σίγουρα κάτι έχω στο μυαλό μου αλλά θέλω να ξέρω πρώτα το ΝΟ3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...