Jump to content

Anubia

garganik

Recommended Posts

γεια σας παιδια εχω παρει ανουμπιες και τις εχω φυτέψει στο ενυδρειο εδω και 2 μερες εχω ρίξει και λίπασμα, ξερω οτι το συγκεκριμένο ιδος δεν φυτεύεται αλλα αυτος απο το πετ μου ειπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα , μολις διαπίστωσα οτι φαίνονται λιγο μαραζιασμενα σημερα τα φυτα δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου, για αυτο ανεβασα και τις φοτο αν μπορειτε να καταλαβαίνεται. Τι μπορω να κανω σε αυτη την περίπτωση? Επισης δεν εχω co2 ουτε καλο φωτισμο εχω μια λαμπα 24w t5 για ενυδρείο 120 λιτρων , λετε να φταίει αυτο ?

post-59923-0-73559900-1414953102_thumb.jpg

post-59923-0-82423600-1414953126_thumb.jpg

post-59923-0-89902600-1414953144_thumb.jpg

post-59923-0-27074000-1414953164_thumb.jpg

Οι ανούμπιες όπως σου εγραψα και σε προηγούμενο θέμα είναι φυτά που δεν πρέπει να τα φυτεύουμε. Είναι σκληρά φυτά χαμηλών απαιτήσεων σε φώτα και λιπάσματα. Στο δικό σου ενυδρείο που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο τα λιπάσματα πρέπει να χορηγούνται με πολύ μεγάλη τσιγγουνιά. Να σκεφτείς οτι οι προτινόμενες δοσολογίες που αναγράφουν τα σκευάσματα είναι για ενυδρεία με μεγάλη φυτική μάζα. Επίσης οι ανούμπιες χρειάζονται σκιερά σημεία, γιατί γρήγορα θα εμφανισουν άλγη επάνω στα πλατιά φύλλα τους.

• Like 1

Οι ανούμπιες από φωτισμό δεν πάσχουν.Ίσα ίσα που θέλουν χαμηλό φωτισμό και σκιά.

Το ίδιο ισχύει και για τα λιπάσματα και το co2.

Tα φύλλα σε κάποια φυτά είναι φυσιολογικό να πέσουν και να πάρουν τα πάνω τους μόλις προσαρμοστούν τα φυτά.

Ο φίλος στο πετ που σου είπε οτι δεν χαλάνε αν τις φυτέψεις μάλλον ξέχασε να σου πει οτι καλό θα είναι να αφήσεις εκτός τον κεντρικό κορμό. . .

Καλό θα είναι να τον ενημερώσεις λοιπόν :)

Anubias barteri var. angustifolia

• Like 1

Τα φυτα στη φωτογραφια ειναι βασικα εχινοδωροι!

οποτε φιλε μου φυτευονται κανονικα?

αν ειναι εχινοδωροι που λεει ο φιλος και βλεπω φωτο ειναι φυσιολογικο το χρωμα τους και τα φυλλα τους...

Τα φυτα στη φωτογραφια ειναι βασικα εχινοδωροι!

Δεν είναι όλα εχινόδωροι. :)

Μονο για το δευτερο εχω ενδοιασμο. Τα αλλα ειναι εχινοδωροι! Μην ανησυχεις φιλαρακι, ειναι καινουριο το ενυδρειο σου και χωρις θρεπτικα. Τα φυτακια, οπως και τα ψαρια θελουν χρονο να προσαρμοστουν!

• Like 2

Εχω 2 μικρες και μια μεγαλη αλλα αυτα που εβγαλα στην φωτο δεν είναι μαλλον..

http://www.petsupermarket.gr/5974/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-mini-pressurized-co2-20-kit.html αυτο το co2 πως σας φαίνεται ειναι για μικροτερα ενυδρεια εως 70 λίτρα το δικο μου ειναι 120 αλλα εχω anubies θα τις βοηθήσει καθολου λετε?

Βρε συ, γιατι να ξοδευτεις; Απλα δεσιμο θελουν και σκια οι ανουμπιες! Και οπως αναφερω και πιο πανω, λιγο χρονο να προσαρμοστουν!

• Like 1

Το excel δεν ειναι λιπασμα,ειναι 'υγρο διοξειδιο' και πρεπει να το ριχνεις καθημερινα.

απλα λεω αμα βάζω 2 φορες την εβδομαδα λίπασμα και βάζω και καθε μερα excel μηπως γεμίσω άλγη?

Αλλο το excel αλλο το λιπασμα.Οπως σου ειπα και πιο πανω,το excel δεν ειναι λιπασμα και πρεπει να μπαινει καθε μερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...