mouseman 2 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Αγαπητοι θαλασσινοι σημερα ενω εκανα καποιες δουλιτσες στο ενυδρειο οταν αναψαν τα φωτα ειδα στα τζαμια να ειναι κατι μικροσκοπικα ,ουτε ξερω πως να τα αναφερω. ειναι ακινητα πανω στα τζαμια αλλα οταν κινουντε πανε σαν να ειναι μυρμηγκια (μην γελατε).Παρατηρησα οτι εχει και πανω στον ζωντανο βραχο που πιθανον απο εκει προηρθαν γιατι ειναι το τελευταιο που εχω βαλει μεσα στο ενυδρειο. Αν γνωριζει καποιος η εχει παρομοια εμπειρια παρακαλω βοηθηστε τι να τα κανω?(δεν εχω σκουπησει ακομα τα τζαμια γιατι ηθελα να δω τι ειναι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 2 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Δεν φαινετε τιποτα στην φωτο. (Εγω τουλαχιστον δεν καταλαβαινω). Μπορεις να απομονωσεις καποιο και να μας το δειξεις? Εχουν ποδαρακια αυτα? Και τρεχουν (οταν κινουντε) λιγο γρηγορα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 2 Νοεμβρίου 2014 #3 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Αν ειναι αυτα που εχουν και μια βουλιτσα ασπρη πισω τους, τοτε ειναι είδος κωπηποδων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 2 Νοεμβρίου 2014 Author #4 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Δεν μπορω να βγαλω καλυτερη φοτο γιατι ειναι παρα πολυ μικρα παντως απ οτι παρατηρησα εχουν ποδαρακια και 2 σαν κεραιες μπροστα γιαυτο ειπα ειναι σαν μυρμηγκια.Οταν εκανα κινηση να τα ακουμπησω με την δαγκανα που εχω κινουνται ειναι αρκετα ευκινητα και ξεκολανε απο το τζαμι με αποτελεσμα να αιωρουνται στο νερο λογο ροης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 2 Νοεμβρίου 2014 Author #5 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Λες να ειναι ε κοπηποδα?ειναι αρκετα και το μονο που βλεπω ειναι οτι ειναι λευκο χρωμα (πρεπει να βρω μεγενθυτικο φακο να οποσδηποτε τι ειναι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 2 Νοεμβρίου 2014 Author #6 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Λες να ειναι κοπηποδα?ειναι αρκετα και το μονο που βλεπω ειναι οτι ειναι λευκο χρωμα (πρεπει να βρω μεγενθυτικο φακο οποσδηποτε να δω τι ειναι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 2 Νοεμβρίου 2014 #7 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Ναι προς κωπηποδα μου μοιαζουν. Εχω και γω τετοια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 3 Νοεμβρίου 2014 Author #8 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Τι μπορω να κανω με αυτα τα αφηνω η βαζω καποιο ψαρακι μεσα να τα εξαφανησει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 3 Νοεμβρίου 2014 #9 Share 3 Νοεμβρίου 2014 (edited) Τα αφηνεις οπως ειναι. Αυτα αποτελουν τροφη για μικροσωμα ψαρια,ζωανθους, καμια γαριδα. Για κάποιο λόγο βρηκαν τροφη και σου αναπτυσονται. Πιθανον το τζαμι στο οποιο παρατηρησες την μεγαλυτερη ποσοτητα απο αυτα να εχει λιγακι άλγη. Πανε εκει και τρωνει . Η βασικη τροφη ειναι φυτοπλακτον. Πιθανον να ειναι αυτο http://www.glsc.usgs.gov/greatlakescopepods/Calanoid/Detail/_Body/Skistodiaptomus_reighardi0.jpg Εγω εβαλα μανταρινο μεσα και μου τα εχει μειωσει κατα πολυ. Ομως οταν ριχνω στο ενυδρειο φυτοπλακτον αυτα αναπαραγονται με ποιο γρηγορους ρυθμους(βρισκουν τροφη ευκολα) και ξαναγεμιζει το ενυδρειο. Γενικα ειναι ευχαριστο το να εχεις τετοιου είδους ζωη μεσα στο ενυδρειο, καθως αποτελουν ζωντανη τροφη Έγινε επεξεργασία 3 Νοεμβρίου 2014 - submarine1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος