Jump to content

Γεμισε Το Ενυδρειο Μου ......

Recommended Posts

Αγαπητοι θαλασσινοι σημερα ενω εκανα καποιες δουλιτσες στο ενυδρειο οταν αναψαν τα φωτα ειδα στα τζαμια να ειναι κατι μικροσκοπικα ,ουτε ξερω πως να τα αναφερω.

ειναι ακινητα πανω στα τζαμια αλλα οταν κινουντε πανε σαν να ειναι μυρμηγκια (μην γελατε).Παρατηρησα οτι εχει και πανω στον ζωντανο βραχο που πιθανον απο εκει προηρθαν γιατι ειναι το τελευταιο που εχω βαλει μεσα στο ενυδρειο. Αν γνωριζει καποιος η εχει παρομοια εμπειρια παρακαλω βοηθηστε τι να τα κανω?(δεν εχω σκουπησει ακομα τα τζαμια γιατι ηθελα να δω τι ειναι)post-59252-0-13913800-1414950920_thumb.jpg

Δεν φαινετε τιποτα στην φωτο. (Εγω τουλαχιστον δεν καταλαβαινω).

Μπορεις να απομονωσεις καποιο και να μας το δειξεις? Εχουν ποδαρακια αυτα? Και τρεχουν (οταν κινουντε) λιγο γρηγορα?

Δεν μπορω να βγαλω καλυτερη φοτο γιατι ειναι παρα πολυ μικρα παντως απ οτι παρατηρησα εχουν ποδαρακια και 2 σαν κεραιες μπροστα γιαυτο ειπα ειναι σαν μυρμηγκια.Οταν εκανα κινηση να τα ακουμπησω με την δαγκανα που εχω κινουνται ειναι αρκετα ευκινητα και ξεκολανε απο το τζαμι με αποτελεσμα να αιωρουνται στο νερο λογο ροης.

Λες να ειναι ε κοπηποδα?ειναι αρκετα και το μονο που βλεπω ειναι οτι ειναι λευκο χρωμα (πρεπει να βρω μεγενθυτικο φακο να οποσδηποτε τι ειναι)

Λες να ειναι κοπηποδα?ειναι αρκετα και το μονο που βλεπω ειναι οτι ειναι λευκο χρωμα (πρεπει να βρω μεγενθυτικο φακο οποσδηποτε να δω τι ειναι)

Τι μπορω να κανω με αυτα τα αφηνω η βαζω καποιο ψαρακι μεσα να τα εξαφανησει ?

Τα αφηνεις οπως ειναι. Αυτα αποτελουν τροφη για μικροσωμα ψαρια,ζωανθους, καμια γαριδα. Για κάποιο λόγο βρηκαν τροφη και σου αναπτυσονται. Πιθανον το τζαμι στο οποιο παρατηρησες την μεγαλυτερη ποσοτητα απο αυτα να εχει λιγακι άλγη. Πανε εκει και τρωνει . Η βασικη τροφη ειναι φυτοπλακτον.

Πιθανον να ειναι αυτο http://www.glsc.usgs.gov/greatlakescopepods/Calanoid/Detail/_Body/Skistodiaptomus_reighardi0.jpg

Εγω εβαλα μανταρινο μεσα και μου τα εχει μειωσει κατα πολυ. Ομως οταν ριχνω στο ενυδρειο φυτοπλακτον αυτα αναπαραγονται με ποιο γρηγορους ρυθμους(βρισκουν τροφη ευκολα) και ξαναγεμιζει το ενυδρειο.

Γενικα ειναι ευχαριστο το να εχεις τετοιου είδους ζωη μεσα στο ενυδρειο, καθως αποτελουν ζωντανη τροφη :)

Έγινε επεξεργασία - submarine1981

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...