NikolasB 2 Νοεμβρίου 2014 #1 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Καλημερα !! Σημερα ,λογω πολλων μα****ων που εκνα με το 60λιτρο ,μας αφησε και το τελευταιο χρυσοψαρο... Αλλα οκ...Ειχα καταλαβει τα λαθη μου και ειπα οτι δεν θα ξανακανω κατι τετοιο..Ενα απτα λαθη ηταν οτι εβαλα χρυσοψαρα σε τοσα λιγα λιτρα!! Λοιπον παμε στο κυριως θεμα!! Τι ψαροσυνθεση απο εδω και περα... Νερο βρυσης με pH 7.5.. Γκαπυ θα πρεπει να βαλω φυτα και με τις γεννες (αμα υπαρξουν) θα πρεπει να δινεις... Σκεφτομαι για ταγκανικα!! Τι λετε και τι προτεινετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 2 Νοεμβρίου 2014 #2 Share 2 Νοεμβρίου 2014 καλημερα φιλε , εγω λεω να βάλεις καποια φυτακια μεσα κατα προτίμηση anubies που ειναι και ευκολα αλλα δεν θα βαλεις πολλα γιατι ειναι λιγα λιτρα το ενυδρειο σου , και μετα μπορεις να βαλεις τα γκαμπυ σου μεσα . Οσο αφορα της γεννες μπορεις να τα δινεις πχ στο πετ σοπ που παιρνεις τροφη. Αλλα πες μας και αλλα για το ενυδριο σου , τι εχεις χαλικι? τις διαστάσεις του? φιλτρα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 2 Νοεμβρίου 2014 Author #3 Share 2 Νοεμβρίου 2014 χαλικι εχω τωρα αλλα σκεφτομουν οτι μπορω να παρω αμμο θαλασσης και να το παω αφρικη...Φιλτρο παιζει ενα 800λιτρα/ωρα!! Φωτα 15watt!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 2 Νοεμβρίου 2014 #4 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Καλημέρα! Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο? Αν πας για Τανγκανίκα, διάβασε αυτό το άρθρο να πάρεις μια ιδέα! Αν είναι 60εκ. το μήκος, θα σου πρότεινα να κάνεις species το ενυδρείο. Από κει και πέρα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πετρόψαρα και κοχυλόψαρα. Από κοχυλόψαρα υπάρχουν διάφορες επιλογές, όπως N. Mulitfasciatus, N. Similis, Lamprologus Signatus, κ.α. ενώ από πετρόψαρα θα πας σε κάποιο είδος Julidochromis (Transcriptus, Ornatus) Ότι θες εδώ είμαστε! Καλό ξεκίνημα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 2 Νοεμβρίου 2014 #5 Share 2 Νοεμβρίου 2014 κοιτα κατα την γνωμη μου επιδει ειναι μικρο το ενυδρειο σου θα ελεγα να μην μπεις σε τετοια διαδικασία ....μπορεις να βαλεις ενα υπόστρωμα κατω απο το χαλικακι σου να βαλεις και 2 anubies μεσα και μετα μπορεις να βαλεις μικρα ψαράκια οπως τα γκαμπυ αν σου αρέσουν για να εχουν και καλυτερη συμπεριφορα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 2 Νοεμβρίου 2014 Author #6 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Καλημέρα! Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο? Αν πας για Τανγκανίκα, διάβασε αυτό το άρθρο να πάρεις μια ιδέα! Αν είναι 60εκ. το μήκος, θα σου πρότεινα να κάνεις species το ενυδρείο. Από κει και πέρα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πετρόψαρα και κοχυλόψαρα. Από κοχυλόψαρα υπάρχουν διάφορες επιλογές, όπως N. Mulitfasciatus, N. Similis, Lamprologus Signatus, κ.α. ενώ από πετρόψαρα θα πας σε κάποιο είδος Julidochromis (Transcriptus, Ornatus) Ότι θες εδώ είμαστε! Καλό ξεκίνημα!! 60*30*35Τα μουλτις παντα μου αρεσαν αλλα δεν μπορω να βρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Νοεμβρίου 2014 #7 Share 2 Νοεμβρίου 2014 καλημερα φιλε , εγω λεω να βάλεις καποια φυτακια μεσα κατα προτίμηση anubies που ειναι και ευκολα αλλα δεν θα βαλεις πολλα γιατι ειναι λιγα λιτρα το ενυδρειο σου , και μετα μπορεις να βαλεις τα γκαμπυ σου μεσα . Οσο αφορα της γεννες μπορεις να τα δινεις πχ στο πετ σοπ που παιρνεις τροφη. Αλλα πες μας και αλλα για το ενυδριο σου , τι εχεις χαλικι? τις διαστάσεις του? φιλτρα ? κοιτα κατα την γνωμη μου επιδει ειναι μικρο το ενυδρειο σου θα ελεγα να μην μπεις σε τετοια διαδικασία ....μπορεις να βαλεις ενα υπόστρωμα κατω απο το χαλικακι σου να βαλεις και 2 anubies μεσα και μετα μπορεις να βαλεις μικρα ψαράκια οπως τα γκαμπυ αν σου αρέσουν για να εχουν και καλυτερη συμπεριφορα . Μια χαρα μπαινουν δυο τρεις ανουμπιες. Τα γκαπυ, παρολο που ειναι μικρα ψαρια, καλυτερα να μην μπαινουν σε τετοια λιτρα γιατι γεννοβολανε συνεχεια και σε χρονο dt θα γεμισει! Νικολα εκτος απο Αφρικη, μπορεις και γαριδουλες, ενα μονομαχο, κτλ! Απλα οτι και να βαλεις, θα πρεπει να ειναι μικρο σε αριθμο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 2 Νοεμβρίου 2014 Author #8 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Μια χαρα μπαινουν δυο τρεις ανουμπιες. Τα γκαπυ, παρολο που ειναι μικρα ψαρια, καλυτερα να μην μπαινουν σε τετοια λιτρα γιατι γεννοβολανε συνεχεια και σε χρονο dt θα γεμισει! Νικολα εκτος απο Αφρικη, μπορεις και γαριδουλες, ενα μονομαχο, κτλ! Απλα οτι και να βαλεις, θα πρεπει να ειναι μικρο σε αριθμο! Θοδωρη τις εχω σκεφτει αυτες τις ιδεας αλλα εγω θελω το δυνατον λιγοτερη φροντιδα...Δεν ειμαι σε θεση να ριχνω το pH και δεν μπορω να το κανω φυτεμενο...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 2 Νοεμβρίου 2014 #9 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Νικολα εκτος απο Αφρικη, μπορεις και γαριδουλες, ενα μονομαχο, κτλ! Απλα οτι και να βαλεις, θα πρεπει να ειναι μικρο σε αριθμο! Συγγνώμη αλλά τα 60 λίτρα δεν χωράνε γκαπι και είναι μόνο για ένα Μονομάχο ή γαρίδες;Με το συμπάθιο, αλλά πριν 3-4 μήνες που γράφτηκα ήξερα ότι ο μονομάχος θέλει 30-40 λίτρα, τώρα τα 60 δεν είναι για τίποτα παραπάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 2 Νοεμβρίου 2014 Author #10 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Συγγνώμη αλλά τα 60 λίτρα δεν χωράνε γκαπι και είναι μόνο για ένα Μονομάχο ή γαρίδες; Με το συμπάθιο, αλλά πριν 3-4 μήνες που γράφτηκα ήξερα ότι ο μονομάχος θέλει 30-40 λίτρα, τώρα τα 60 δεν είναι για τίποτα παραπάνω; Δεν εννοουσε αυτο ο Θοδωρης!! Εννοει οτι μπαινουν αλλα τις γεννες θα πρεπει να τις δινεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Νοεμβρίου 2014 #11 Share 2 Νοεμβρίου 2014 (edited) Συγγνώμη αλλά τα 60 λίτρα δεν χωράνε γκαπι και είναι μόνο για ένα Μονομάχο ή γαρίδες; Με το συμπάθιο, αλλά πριν 3-4 μήνες που γράφτηκα ήξερα ότι ο μονομάχος θέλει 30-40 λίτρα, τώρα τα 60 δεν είναι για τίποτα παραπάνω; Αυτο το ακουσες απο μενα; Φιλαρακι μου, αν θες την δικη μου αποψη, σε κατω απο 60 λιτρα δεν βαζω ουτε πλαστικο παπακι! Σε 60 λιτρα βαζω εναν μονομαχο ή καποια νανοκιχλιδα υπο προυποθεσεις! Θεωρω, πως ναι, σε 60 λιτρα θα ταλαιπωρηθεις με γκαπυ! Γενικα με 60 θα ταλαιπωρηθεις ιδιαιτερα τους καλοκαιρονους μηνες και κατα την διαρκεια των διακοπων σου λογω εξατμισης, ψυξης κτλ! Έγινε επεξεργασία 2 Νοεμβρίου 2014 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 2 Νοεμβρίου 2014 #12 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Όχι δεν το άκουσα από σένα, το διάβασα σε πολλά σημεία στο φόρουμ και βλέποντας και το προφίλ του ψαριού πάλι εδώ στο φόρουμ. Ο φίλος ίσως έχει πρόβλημα με τα γκάπι σε λίγους μήνες, αλλά ο λόγος δεν είναι ότι είναι μεγάλα για τα λίτρα του, αλλά τα γκάπι σε 6 μήνες θα έχουν γίνει δεκάδες, αν είναι οι συνθήκες σωστές. Θεωρώ πιο σωστό να ενημερωθεί λοιπόν για ποιο λόγο ακριβώς ίσως δεν είναι καλή επιλογή τα γκάπι. Αλλά, γιατί να μην λάβει 5-10 άλλες συμβουλές για τα 60 λιτράκια του; Μόνο μονομάχος ή γαρίδες και αυτά χαριστικά; Συγνώμη για τον τόνο μου, αλλά εφόσον λέει ο καθένας την άποψη του, οφείλει 1) να εξηγεί γιατί λέει ότι λέει και 2) να διευκρινίζει ότι πρόκειται περί της απόψεως του και όχι για άλλο λόγο. Γιατί στο τέλος, κανένα ενυδρείο δεν χωράει ένα ψάρι όπως η μαμά φύση, από κει και πέρα κοιτάμε να κάνουμε το χόμπι μας Τα λέω όλα αυτά γιατί κι εγώ αρχάριος είμαι, αλλά ώρες ώρες ο τρόπος που μεταδίδονται οι πληροφορίες είναι πολύ λάθος. Φιλικά πάντα και με συγχωρείτε για το τράβηγμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Νοεμβρίου 2014 #13 Share 2 Νοεμβρίου 2014 (edited) Όχι δεν το άκουσα από σένα, το διάβασα σε πολλά σημεία στο φόρουμ και βλέποντας και το προφίλ του ψαριού πάλι εδώ στο φόρουμ. Ο φίλος ίσως έχει πρόβλημα με τα γκάπι σε λίγους μήνες, αλλά ο λόγος δεν είναι ότι είναι μεγάλα για τα λίτρα του, αλλά τα γκάπι σε 6 μήνες θα έχουν γίνει δεκάδες, αν είναι οι συνθήκες σωστές. Θεωρώ πιο σωστό να ενημερωθεί λοιπόν για ποιο λόγο ακριβώς ίσως δεν είναι καλή επιλογή τα γκάπι. Αλλά, γιατί να μην λάβει 5-10 άλλες συμβουλές για τα 60 λιτράκια του; Μόνο μονομάχος ή γαρίδες και αυτά χαριστικά; Συγνώμη για τον τόνο μου, αλλά εφόσον λέει ο καθένας την άποψη του, οφείλει 1) να εξηγεί γιατί λέει ότι λέει και 2) να διευκρινίζει ότι πρόκειται περί της απόψεως του και όχι για άλλο λόγο. Γιατί στο τέλος, κανένα ενυδρείο δεν χωράει ένα ψάρι όπως η μαμά φύση, από κει και πέρα κοιτάμε να κάνουμε το χόμπι μας Τα λέω όλα αυτά γιατί κι εγώ αρχάριος είμαι, αλλά ώρες ώρες ο τρόπος που μεταδίδονται οι πληροφορίες είναι πολύ λάθος. Φιλικά πάντα και με συγχωρείτε για το τράβηγμα! Αν ρωταγες εμενα φιλε μου θα σου ελεγα ακριβως αυτο που λεω και πιο πανω! Κοιτα λιγο πιο πανω και θα δεις οτι αναφερω ακριβως γιατι δεν πρεπει να βαλει γκαπυ! Μπορει να λαβει 500 συμβουλες, ειναι ολες σωστες; Και εστω οτι ειναι ολες σωστες, πρεπει να τις αναφερω εγω ολες; Εγω αναφερω αυτες που θεωρω καλυτερες! Αν εχεις καλυτερες εσυ, γιατι δεν τις αναφερεις; Ξαναλεω πως αναφερω ακριβως το γιατι! Ποια ακριβως πληροφορια σου μεταδοθηκε λαθος; Έγινε επεξεργασία 2 Νοεμβρίου 2014 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 2 Νοεμβρίου 2014 #14 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Αν ρωταγες εμενα φιλε μου θα σου ελεγα ακριβως αυτο που λεω και πιο πανω! Με όλο το θάρρος, θα με έβαζες σε θέση να πιστέυω ότι το ενυδρείο μου είναι ανεπαρκές και κακώς ξοδεύτηκα τόσα χρήματα για κάτι το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει ένα μονομάχο ή γαρίδες! Τώρα που έχω μάθει 2 πράγματα παραπάνω, θα το θεωρήσω υπερβολικό. Κοιτα λιγο πιο πανω και θα δεις οτι αναφερω ακριβως γιατι δεν πρεπει να βαλει γκαπυ! Έχεις δίκιο, δεν το είδα, παράληψη μου και συγνώμη για το σχόλιο. Μπορει να λαβει 500 συμβουλες, ειναι ολες σωστες; Και εστω οτι ειναι ολες σωστες, πρεπει να τις αναφερω εγω ολες; Εγω αναφερω αυτες που θεωρω καλυτερες! Αν εχεις καλυτερες εσυ, γιατι δεν τις αναφερεις; Ξαναλεω πως αναφερω ακριβως το γιατι! Δεν είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές γιατί θεωρώ τον εαυτό μου πολύ αρχάριο ακόμη. Ποια ακριβως πληροφορια σου μεταδοθηκε λαθος; Από σένα καμία, αλλά ακριβώς όπως λες, λαμβάνουμε 500 συμβουλές, δεν μπορεί να είναι όλες σωστές, κάποια θέματα είναι τραβηγμένα και κάποια πιο ρεαλιστικά. Συγνώμη και πάλι για το "τράβηγμα", αλλά θα ήθελα να δω κάποιες προτάσεις από εσάς που γνωρίζετε καλύτερα, είμαι σίγουρος ότι ένα thread για ψαροσύνθεση 60 λίτρων θα μπορούσε να έχει πολλές προτάσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Νοεμβρίου 2014 #15 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Συγνώμη και πάλι για το "τράβηγμα", αλλά θα ήθελα να δω κάποιες προτάσεις από εσάς που γνωρίζετε καλύτερα, είμαι σίγουρος ότι ένα thread για ψαροσύνθεση 60 λίτρων θα μπορούσε να έχει πολλές προτάσεις! Εχει οντως πολλες προτασεις οπως και πολλες παραμετρους! Οπως πχ μαλακο ή σκληρο νερο, κρυο ή τροπικο, αμμος ή χαλικι! Σιγουρα θα δοθουν κι αλλες προτασεις. Εγω λεω αυτες που πιστευω ειναι καλυτερες με γνωμονα την δικη σου αλλα και των ψαριων την ταλαιπωρια! Το καλοκαιρι που οι θερμοκρασιες βαρανε κοκκινα και οι εξατμιση ειναι τεραστια, ξερεις τι μανικι ειναι το μικρο ενυδρειο; Και οταν θα λειπεις διακοπες, με τοσα πολλα ψαρια μεσα και χωρις αλλαγες νερου, μπορει να γυρισει τουμπα σε μια νυχτα! Δεν ειναι υπερβολικο φιλε μου, ειναι πραγματικοτητα! Το αν εσυ θεωρεις οτι το χεις, για να συντηρησεις γκαπυ σε 60αρι, αυτο ειναι αλλο θεμα! Δεν το χουν ολοι ομως! Το να σε κανω εγω να θεωρεις πως το ενυδρειο σου δεν ειναι επαρκες, δεν ειναι στις προθεσεις μου σε καμια περιπτωση. Αν ομως οντως δεν ειναι επαρκες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Νοεμβρίου 2014 #16 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Συγνωμη ρε παιδια...αλλα οσοι εχουν ενυδρειο κατω απο 60 λιτρα το πετανε? Σας βρησκω παρα παρα παρα πολυ υπερβολικους και λαθος! Υπαρχουν πολλα ψαρακια που μπαινουν ΑΝΕΤΑ σε 60 λιτρα και κατω! Σε λιγο ετσι οπως το πατε,ο μονομαχος θα θελει 100 λιτρα μονος του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Νοεμβρίου 2014 #17 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Κωστα, εγω τον μονομαχο σε 60 λιτρα τον βαζω ειτε με πεις υπερβολικο ειτε οχι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Νοεμβρίου 2014 #18 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Κωστα, εγω τον μονομαχο σε 60 λιτρα τον βαζω ειτε με πεις υπερβολικο ειτε οχι! Θοδωρα,εσυ μπορεις να τον βαλεις σε 100 λιτρα,κανενας δεν θα σου πει οχι. Ομως,γραφοντας οτι κατω απο 60 λιτρα δεν μπαινει τιποτα,αποθαρινεις τα μελη που εχουν ενα 40αρι να φτιαξουν κατι.Και δεν εισαι ο μονος που το γραφει αυτο! Ο μονομαχος σε 20 λιτρα ειναι αρχοντας,ουτε 60 θελει,ουτε 80 ουτε 100,μη γινεστε υπερβολικοι! Σε 40 λιτρα ξερεις ποσα ψαρακια υπαρχουν?Σε πληροφορω πολλα,αλλο οτι εσυ δεν βαζει ουτε πλαστικο φυτο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Νοεμβρίου 2014 #19 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Κωστα φιλαρακι μου, αν ειδες πιο πανω ο φιλος με ρωτησε το ιδιο. Απαντησα λοιπον πως σε 60 λιτρα μπαινουν αρκετα και υπαρχουν προτασεις αρκετες. Εγω θεωρω καποιες καλυτερες απο καποιες αλλες και λεω αυτες! Πειραζει; Ειναι μεμπτο αυτο; Ναι οντως εγω κατω 60 λιτρα δεν βαζω τιποτα. Δεν μπορω να πω την γνωμη μου, απαγορευεται; Εγω δεν θεωρω οτι ο μονομαχος ειναι αρχοντας σε 20 λιτρα. Ουτε αυτο μπορω να το πω; Και τονιζω το εγω, γιατι οταν ο φιλος πιο πανω με ρωτησε, του ειπα τι κανω εγω! Εσυ λες αποθαρρυνω τα μελη, εχεις σκεφτει ομως οτι καποια αλλα που το σκεφτονται ηδη πως η γυαλα που εχουν δεν κανει, να ενθαρρυνθουν να παρουν μια μεγαλυτερη; Παλι αντιπαραθεση θα ανοιξουμε; Εμενα αυτες ειναι οι γνωμες μου, εσυ αν θες πες αλλα! Δεν ειναι λαθος η γνωμη μου, απλα εγω ειμαι αλλης σχολης! Δεν ειπα κατι εξωγηινο ουτε κατι λαθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsakozzz 3 Νοεμβρίου 2014 #20 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Εντάξει το ξεφτυλισατε! Παλι θα μας δουλεύουν οι αλμυροι........! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Νοεμβρίου 2014 #21 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Κωστα φιλαρακι μου, αν ειδες πιο πανω ο φιλος με ρωτησε το ιδιο. Απαντησα λοιπον πως σε 60 λιτρα μπαινουν αρκετα και υπαρχουν προτασεις αρκετες. Εγω θεωρω καποιες καλυτερες απο καποιες αλλες και λεω αυτες! Πειραζει; Ειναι μεμπτο αυτο; Ναι οντως εγω κατω 60 λιτρα δεν βαζω τιποτα. Δεν μπορω να πω την γνωμη μου, απαγορευεται; Εγω δεν θεωρω οτι ο μονομαχος ειναι αρχοντας σε 20 λιτρα. Ουτε αυτο μπορω να το πω; Και τονιζω το εγω, γιατι οταν ο φιλος πιο πανω με ρωτησε, του ειπα τι κανω εγω! Εσυ λες αποθαρρυνω τα μελη, εχεις σκεφτει ομως οτι καποια αλλα που το σκεφτονται ηδη πως η γυαλα που εχουν δεν κανει, να ενθαρρυνθουν να παρουν μια μεγαλυτερη; Παλι αντιπαραθεση θα ανοιξουμε; Εμενα αυτες ειναι οι γνωμες μου, εσυ αν θες πες αλλα! Δεν ειναι λαθος η γνωμη μου, απλα εγω ειμαι αλλης σχολης! Δεν ειπα κατι εξωγηινο ουτε κατι λαθος! Θοδωρα,εννοειται οσο πιο πολλα λιτρα,τοσο το καλυτερο και αυτο ισχυει για ολα τα ψαρια! Ομως,αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να μπουν και σε πιο λιγα λιτρα,δεν σημαινει οτι αν καποιος εχει ενα 30λιτρο,40λιτρο,50λιτρο ενυδρειο το πεταει και παιρνει ενα 60αρι και βαζει εναν μονομαχο.. Και βεβαια δεν απαγορευεται να λες την γνωμη σου αλλα επετρεψε μου με τη φιλια που εχουμε,να πω οτι εισαι υπερβολικος σ αυτα που λες και δεν συμφωνω.Δεν εισαι ο μονος,υπαρχουν και αλλοι και αναφερομαι και σε αυτους απλα μου εδωσες πατημα μ αυτο που εγραψες. Και φυσικα αποθαρυνεται καποια μελη που εχουν ενα ενυδρειο 30-40 λιτρων να ξεκινησουν κατι,αν λετε πως ενα 60αρι κανει μονο για εναν μονομαχο..τι θα σκεφτει πιστευεις αυτος?Οτι αναγκαστικα θα πρεπει να παει σε 100 λιτρα για να βαλει τα ψαρακια που θελει..η να σταματησει το χομπι..δεν ειναι ετσι φιλε Θοδωρα.. Και σε πληροφορω οτι για εναν μονομαχο ειναι σουπερ τα 20-25 λιτρα Δεν εχουν ολοι την οικονομικη ανεση να παρουν μεγαλο ενυδρειο οσο και αν το θελουν,ουτε ολοι θελουν να κανουν βιοτοπικο ενυδρειο,υπαρχει και το κοινωνικο. Φιλικα στα λεω,δεν θελω να ανοιξω αντιπαραθεση! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Νοεμβρίου 2014 #22 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Εντάξει το ξεφτυλισατε! Παλι θα μας δουλεύουν οι αλμυροι........! Φιλε,δεν ξεφτυλισαμε τιποτα...κουβεντα κανουμε! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Νοεμβρίου 2014 #23 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Κοιτα οτι ειμαι λιγο καθετος σε αυτο ειναι αληθεια. Δεν θεωρω οτι ειναι υπερβολικο απλα ειναι της αλλης σχολης που λεγαμε! Οσο πιο μικρο το ενυδρειο τοσο περισσοτερα προβληματα! Ειπα στο φιλο πιο πανω πως σιγουρα θα πεσουνε προτασεις και αναλογα και τις παραμετρους του νερου και εσενα ειχα στο μυαλο μου! Φιλε tsakoszz κι εγω θα σε παρακαλεσω να μην ριχνεις λαδι στη φωτια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Νοεμβρίου 2014 #24 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Κοιτα οτι ειμαι λιγο καθετος σε αυτο ειναι αληθεια. Δεν θεωρω οτι ειναι υπερβολικο απλα ειναι της αλλης σχολης που λεγαμε! Οσο πιο μικρο το ενυδρειο τοσο περισσοτερα προβληματα! Ειπα στο φιλο πιο πανω πως σιγουρα θα πεσουνε προτασεις και αναλογα και τις παραμετρους του νερου και εσενα ειχα στο μυαλο μου! Φιλε tsakoszz κι εγω θα σε παρακαλεσω να μην ριχνεις λαδι στη φωτια! Με λιγο προσοχη και καθοδηγηση δεν υπαρχει κανενα προβλημα στα μικρα ενυδρεια.Αν εχεις τη σωστη ψαροσυνθεση,τηρεις τις ρουτινες σου και εχεις και ενα σωστο φιλτρακι εισαι μια χαρα. Στο λεω αυτο γιατι διατηρω αρκετα χρονια μικρα ενυδρεια απο 15 λιτρα μεχρι 40 και δεν εχω χασει κανενα ψαρι.Τωρα θα μου πεις οτι εγω εχω εμπειρια και γι αυτο δεν εχω θεματα,γι αυτο εγραψα οτι με καθοδηγηση δεν υπαρχουν προβληματα.Φυσικα δεν μιλαω να βαλει καποιος εναν μονομαχο σε 10 λιτρα νερο,αλλα σε 20 και ενας αρχαριος θα τα καταφερει αν κανει τα παραπανω.Δοξα τον θεο,εχουμε πολλα ελη εδω μεσα με τετοια ενυδρεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος