Jump to content

Καλιμπραρισμα Θερμοκρασιας Σε Κοντρολερ

Recommended Posts

Μετα απο αγορα που εκανα ενος κοντρολερ(elitech stc-1000) διαπιστωσα οτι η θερμοκρασια που μου διχνει δεν ειναι ιδια με ενα υπαρχον ηλεκρονικο θερμομετρο που εχω.Διαβαζοντας τις οδηγιες ειδα οτι μπορεις να καλιμπραρεις τον θερμοστατη στην σωστη θερμοκρασια, ποια ειναι ομως αυτη? ο υπαρχων ηλεκτρονικος που εχω μου διχνει 26,6 και οι αλλοι 2 που εχω με υδραργυρο ο ενας λεει 29 (αυτο σιγουρα κανει λαθος) και ο αλλος 27,5 οποτε λαλισα.Ετσι πηρα το ηλεκτρονικο θερμομετρο του παιδιου με υπερυθρες (το οποιο χρυσοπληρωσα)και ειδα οτι μου λεει 27,3.Γνωριζω οτι υπαρχει καποια αποκλιση απο το ενα θερμομετρο στο αλλο αλλα το 27,3 με εκανε να το εμπιστευτω ποιο πολυ και ετσι το καλυμπραρισα σε αυτη την τιμη.Ποια ειναι η γνωμη σας?

Και γω προς 27 θα κατεληγα.

Γενικα τα ηλεκτρονικα εχουν μια αποκλιση το ενα με το αλλο. Εγω παντα εμπιστευομαι θερμομετρο εργαστηριου με υδραργυρο (τα οποια θεωρητικα εχουν απαγορευτει λογο Ε.Ε. επειδη εχουν υδραργυρο)

Έγινε επεξεργασία - submarine1981

Βάλε τον αισθητήρα του κοντρόλερ στην μασχάλη σου. . .

(μην γελάς σε βλέπω :usd: )

Εγραψες :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical:

Μόνο μην είσαι κρυμμένος!

Αχ αυτη η μασχάλη, εχει σώσει σπίτια και σπίτια :) .

36,6 κύριοι, αν ειναι λαθος το θερμόμετρο θελει καλιμπραρισμα. Αν δεν αισθάνεστε καλα, βάλτε ενα απλο θερμόμετρο πρωτα σε εσάς να σιγουρεύτηται οτι δεν έχετε καποια αδιαθεσία. Απλα και αποτελεσματικά :P

• 1 year later...

Προμηθεύτηκα κ εγώ τον συγκεκριμένο κοντρόλερ κ αφού συνδέθηκε είπα πρώτα να δω τι παίζει από ενδείξεις. . Τον έβαλα δίπλα από θερμοστάτη που έχω ρυθμίσει στους 26ο βαθμούς κ μου γράφει 31,5ο!! Τον δοκίμασα στην μασχάλη κ μου γράφει 36,6ο! Τι μπορεί να παίζει? Δεν έχω συνδέσει θερμοστάτες (δουλεύουν ξεχωριστά για να δοκιμάσω πως δουλεύει) , κ δεν έχω φτιάξει καθόλου την συνδεσμολογία για την ψύξη. Έχει το σιδερένιο σένσορα πάντως..

Έχω κάνει προέκταση στο καλώδιο του αισθητήρα με καλώδιο ρεύματος, δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει.

Έγινε επεξεργασία - mpampis81

Βγάλε σίγουρα την προέκταση που έχεις κάνει στον αισθητήρα και αν έχεις θερμόμετρο υδραργυρικό(οινοπνεύματος :P ) στο ενυδρείο σου

σύγκρινε την ένδειξη του κοντρόλερ με αυτό.

Δεν θα είναι απίθανο να θέλει καλιμπράρισμα ο θερμαντήρας σου ;)

• Like 1

Δεν έχω θερμόμετρο υδραργυρικό στο ενυδρείο για να συγκρίνω. Αν βγάλω την προέκταση δεν θα φθάνει το θερμόμετρο μέσα στο ενυδρείο αλλιώς.

Ναι αλλα ενδεχομένος με την προέκταση να έχεις αλλαξει την ωμική αντίσταση του αισθητήρα και να διαβάζει οτι θέλει ;)

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να λέω σαχλαμάρα :usd:

Αυτη η προεκταση ειναι λαθος, βγαλτη και παρε καλυτερα πλαστικο αισθητηρα για χρηση σε ενυδρεια

Έγινε επεξεργασία - vasilis4x4
  • Like 1

Βρίσκω κ πλαστικό αλλά το κακό είναι ότι είναι κ αυτός 1μέτρο... :cigar: :cigar: :cigar:

Καλα που το εχεις τον κοντρολερ; βαλτο πιο κοντα να κανεις την δουλεια σου!

Βρήκα τελικά 2μετρο, με πλαστικό αισθητήρα. Το παράξενο είναι ότι ενώ το καλιμπράρω μασχάλη, όταν το τοποθετώ στο ενυδρείο μου δείχνει 31ο βαθμούς. Το καλίμπραρα πάλι με βάση τον έναν θερμοστάτη, σύνδεσα τον έναν (κόβει στους 26ο) και τον άλλον τον άφησα ανεξάρτητο εκτός κοντρόλερ(με μέγιστη 26ο). Δεν ξέρω αν έκανα σωστά...Ο τεχνικός που πήρα τον αισθητήρα (από stc 300 είναι) μου είπε ότι αν χρειαστώ προέκταση να χρησιμοποιήσω καλώδιο τηλεφώνου...

Να πάρεις ένα θερμομετράκι με 2-3 ευρώ και να βάλεις το "μαμά" καλώδιο του μέτρου για δοκιμή δεν υπάρχει περίπτωση??

• 3 weeks later...

Δεν μπορω να βρω αν εχει προβλημα ο κοντρολερ μου stc_1000 η ο θερμοστατης.Οταν ριχνω νερο που εχω ψιλοζεστανει σε βαρελι 60λιτρο στο ενυδρειο αρχιζει κ πεφτει η θερμοκρασια απο τους 26 που τους εχω κ φθανει τους 24,αναβουν οι δυο θερμοστατες μου αλλα η θερμοκρασια του κοντρολερ δεν ξαναδειχνει 26. Πρεπει να την ξαναβαλω εγω να δειχνει τοσο...Τι μπορει να φταιει;Ενα απλο θερμομετρο που εχω μεσα μου δειχνει ομως 26.

Χμμ...κατι μου λεει οτι πρεπει να ειναι θεμα κοντρολερ.ή αισθητηριου. Ας περιμενουμε να απαντησει καποιος που χρησιμοποιει κατι αντιστοιχο να μας πει.

Καταρχήν θα πρέπει να καλιμπραρεις την θερμοκρασία του κοντρολερ και πίστεψε ή καλύτερη λύση είναι ή μασχάλη δεν κάνει ποτέ λάθος.

Δες τι θερμοκρασία βγάζει και μετά μιλάμε πάλι.

Όταν λες ή θερμοκρασία δεν πάει ξανά 26 δηλαδή αν δουλέψει ώρα δεν ξαναπάει εκεί?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...