rofio 31 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 31 Οκτωβρίου 2014 Το μικροβιο για τα ενυδρεια το ειχα κολησει απο τα 7 μου.Οι συνεπειες φανηκαν στα 18 μου!!! Μετα τα 2 ενυδρεια που εχω στην αθηνα σκεφτομουν να κανω και ενα μικρο.Τελικα περασα φλωρινα, επιασα εστια και επειδη επεφτε πολυ βαρεμαρα(ετσι νομιζα) ειπα ας φτιαξω ενα μικρο. Με την βοηθεια του tsala που μου εδωσε το ενυδρειο και ενα μερος του εξοπλισμου και τον georgemisir που μου εδωσε τα φυτα εφτιαξα το ενυδρειακι. Γενική κατηγορία ενυδρείου Φυτεμένο τοπίουΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 0.35x0,27x0,35Συνολικά Λίτρα:30Sump (λίτρα):οχιΟργανισμοίΦυτά: vallisneria, eleocharis parvula, rossefolia, egeria densa, anoubias barteri var. caladiifolia και hydrocotyle-tripartitaΨάρια: oxιΆλλα είδη: λαθρεπηβατες, ramshorn snailsΔιακοσμητικά υλικάΦόντο: μαυροΠέτρες: οχιΞύλα: mopaniΆλλα διακοσμητικά : oxιΥπόστρωμα: οχιΒυθός: ασπρη αμμοΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): led spot 7w 3000k (θερμο)Διάρκεια φωτισμού: 9 ωρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: rc electrical 400l l/hΘέρμανση/ Ψύξη: sunsun 100wΛίπανση: 0.5ml seachem flourishΠαροχή CO2: οχιΜέση Θερμοκρασία (°C): 25ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 6 λιτρα την εβδομαδαΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλωριο prime Άλλες ρουτίνες συντήρησης: οχιΦωτογραφίες: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 31 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 31 Οκτωβρίου 2014 Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα!!! Θα μείνεις με τα σαλιγκάρια ή σκεφτεσαι να προσθέσεις τπτ άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 31 Οκτωβρίου 2014 #3 Share 31 Οκτωβρίου 2014 Πανέμορφο το μικρό σου! Ίσως αν έβαζες τον εξοπλισμό στην αριστερή πλευρά.. Δεν θα κρυβόταν περισσότερο; Φαίνεται το μεράκι σου.. Μπράβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 31 Οκτωβρίου 2014 #4 Share 31 Οκτωβρίου 2014 Ομορφο ενυδρειακι! Εχω καποιες ενστασεις..... Το ασπρο σωληνακι στο φιλτρο αν ειναι για να μπαινει αερας-οξυγονο,βγαλτο γιατι δεν ειναι καλο για τα φυτα. Επισης,με το φως που εχεις δεν ξερω αν θα σου πανε τα φυτα.....μπορει και να πανε αλλα θα ηταν καλυτερο να ειχες γυρω στα 6000-6500 κελβιν.... Ποσο καιρο τρεχει? Θα βαλεις κανα ψαρακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rofio 31 Οκτωβρίου 2014 Author #5 Share 31 Οκτωβρίου 2014 (edited) Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα!!! Θα μείνεις με τα σαλιγκάρια ή σκεφτεσαι να προσθέσεις τπτ άλλο? Σκεφτομουν για μονομαχο αλλα τα φυτα μου φαγανε πολυ χωρο και δεν λεει. Δεν θα βαλω ουτε γαριδες ουτε ψαρια γιατι τα χριστουγεννα και το πασχα δεν θα μπορω να τα ταιζω ουτε να τα κουβαλαω κατω στην αθηνα. Πανέμορφο το μικρό σου! Ίσως αν έβαζες τον εξοπλισμό στην αριστερή πλευρά.. Δεν θα κρυβόταν περισσότερο; Φαίνεται το μεράκι σου.. Μπράβο! αριστερα στην γωνια εχω την anoubia και θα χτυπαει το φιλτρο την valisneria. Δυστηχως το εφτιαξα ετσι ωστε το φιλτρο να ειναι μονο απο δεξια. Βλακια μου Ομορφο ενυδρειακι! Εχω καποιες ενστασεις..... Το ασπρο σωληνακι στο φιλτρο αν ειναι για να μπαινει αερας-οξυγονο,βγαλτο γιατι δεν ειναι καλο για τα φυτα. Επισης,με το φως που εχεις δεν ξερω αν θα σου πανε τα φυτα.....μπορει και να πανε αλλα θα ηταν καλυτερο να ειχες γυρω στα 6000-6500 κελβιν.... Ποσο καιρο τρεχει? Θα βαλεις κανα ψαρακι? το ασπρο σωληνακι οντως ειναι για αερα αλλα δεν το χρησιμοποιω.(οποτε περνει δρομο) οταν λες 6000-6500k εννοεις στο συνολο? αν ναι να βαλω μια θερμη λευκη ή ψυχρη? τρεχει 1 βδομαδα αλλα εφερα νερο και μακαρονι στρωμενο απο το 300αρι που τρεχει στην αθηνα ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας αλλα και για τις ιδεες σας φυσικα Έγινε επεξεργασία 31 Οκτωβρίου 2014 - rofio Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Οκτωβρίου 2014 #6 Share 31 Οκτωβρίου 2014 Ομορφο το ενυδρειακι σου. Η λαμπα σου δεν κανει,θα βαλεις μια που θα ειναι 6500Κ και 15-20βατ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rofio 31 Οκτωβρίου 2014 Author #7 Share 31 Οκτωβρίου 2014 Ομορφο το ενυδρειακι σου. Η λαμπα σου δεν κανει,θα βαλεις μια που θα ειναι 6500Κ και 15-20βατ. Βγαινει τοσα βατ σε spot? αυτη ειναι η αναλογη της 50w αλογονου που ειχα. 6500k η ψυχρη λευκη δεν ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Οκτωβρίου 2014 #8 Share 31 Οκτωβρίου 2014 Δεν θα παρεις λεντ,παρε μια οικονομιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rofio 11 Δεκεμβρίου 2014 Author #9 Share 11 Δεκεμβρίου 2014 ανανεωση μετα απο 1.5 μηνα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 11 Δεκεμβρίου 2014 #10 Share 11 Δεκεμβρίου 2014 Μια χαρα.....τι λαμπα εβαλες τελικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rofio 11 Δεκεμβρίου 2014 Author #11 Share 11 Δεκεμβρίου 2014 Μια χαρα.....τι λαμπα εβαλες τελικα? led spot 4w 6000k (ψυχρο) και μαλλον θα μεινω σ΄αυτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 11 Δεκεμβρίου 2014 #12 Share 11 Δεκεμβρίου 2014 :bigemo_harabe_net-122: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος