Jump to content

Χειμώνας: Αλλαγές Νερού Με Ζεστό Νερό Βρύσης?

Recommended Posts

Είναι εφικτό να γίνονται οι αλλαγές του νερού με ζεστό νερό βρύσης + conditioner τώρα που έπιασαν τα κρύα για πιο γρήγορο ζέσταμα του νερού με το οποίο πρόκειται να κάνουμε την ανανέωση ?

Και γιατι δεν παιρνεις ενα βαρελι με εναν θερμοστατη για να φτιαχνεις το νερο εκει?

Εγω προσωπικα δεν εμπιστευομαι τους θερμοσυφωνες αλλα ουτε κανω αλλαγη νερου απευθειας απο τη βρυση.

• Like 1

Και γιατι δεν παιρνεις ενα βαρελι με εναν θερμοστατη για να φτιαχνεις το νερο εκει?

Εγω προσωπικα δεν εμπιστευομαι τους θερμοσυφωνες αλλα ουτε κανω αλλαγη νερου απευθειας απο τη βρυση.

που να το βάλω το βαρέλι ... αλλαγή νερού από που κάνεις ?

που να το βάλω το βαρέλι ... αλλαγή νερού από που κάνεις ?

Απο τη βρυση κανω αλλα οχι απευθειας!

Το βαζω σε βαρελι με θερμοστατη και κυκλοφορητη,με αντιχλωριο και την επομενη μερα κανω αλλαγες σε ολα τα ενυδρεια μου.

Απο τη βρυση κανω αλλα οχι απευθειας!

Το βαζω σε βαρελι με θερμοστατη και κυκλοφορητη,με αντιχλωριο και την επομενη μερα κανω αλλαγες σε ολα τα ενυδρεια μου.

καταλαβα ...

κι εγω δε τον πολυεμπιστευομαι το θερμοσιφωνα ... απλα ειπα να ρωτησω γιατι κανει ωρα το νερο να ζεσταθει τωρα που χειμωνιασε...

να ρωτησω .... αιφνιδια απωλεια θερμοκρασιας στους 23 oC μπορεί να κάνει κακό στσα ψαράκια ?

Φαίνεται ότι ο θερμοστάτης που έχω στο ενυδρείο δεν είναι αρκετός ... σήμερα είναι για πρώτη φορά τόσο χαμηλά ....

κι είναι όλα κλειστά σήμερα για να πάρω μεγαλύτερο

Είναι παλιός ο θερμοσίφωνας;

Εγώ έχω ατομικό λέβητα φυσικού αερίου (ταχυθερμοσίφωνας δηλαδή) και δεν έχω θέμα!

Η αιφνίδια αλλαγή οφείλεται στην αλλαγή του νερού κατά την συντήρηση;

δεν εχω αλλαξε ιακομα νερο εκει ειναι το θεμα ...... τωρα ετοιμαζομαι κι ετσι το προσεξα ...

οχι δεν ειναι παλιος . για την ακριβεια δεν ειναι καν θερμοσιφωνας... ειναι αντλια θερμοτητας ...

Όταν η πτώση της θερμοκρασίας οφείλεται στην πτώση θερμοκρασίας του δωματίου (όχι όμως και σε κάποιο ρεύμα από μπαλκονόπορτα) τότε είναι σταδιακή και ακινδυνη. Όμως οι 23 δεν είναι για τροπικά ψάρια για πολύ ώρα.

Αν υπάρχει δοχείο αποθήκευσης (boiler) και αυτό δεν είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.

Όταν η πτώση της θερμοκρασίας οφείλεται στην πτώση θερμοκρασίας του δωματίου (όχι όμως και σε κάποιο ρεύμα από μπαλκονόπορτα) τότε είναι σταδιακή και ακινδυνη. Όμως οι 23 δεν είναι για τροπικά ψάρια για πολύ ώρα.

Αν υπάρχει δοχείο αποθήκευσης (boiler) και αυτό δεν είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.

ναι με Boiler ειναι αλλα ειναι καινουρια

αμα το ζεστανω λιγο στο ματι της κουζινας ? :D

Ήδη μερικά ψαράκια δε φαίνονται καλά .... πρέπει να ζεστάνω το νερό μέχρι να έρθει η αυριανή ημέρα να πάρω extra θερμοστάτη..

Δεν υπάρχει πρόβλημα με το νερό του θερμοσίφωνα, εφόσον δεν μιλάμε για παλιές εγκαταστάσεις κι εφόσον λειτουργεί σωστά

Μην έχεις στο μυαλό σου εικόνες με σκουριες και χώματα! Αυτά έχουν ξεπεραστεί τα τελευταία 20 χρόνια

Δεν υπάρχει πρόβλημα με το νερό του θερμοσίφωνα, εφόσον δεν μιλάμε για παλιές εγκαταστάσεις κι εφόσον λειτουργεί σωστά

Μην έχεις στο μυαλό σου εικόνες με σκουριες και χώματα! Αυτά έχουν ξεπεραστεί τα τελευταία 20 χρόνια

Εγω παλυ διαφονω,και το λεω σαν υδραυλικος.Γενικα δεν μου αρεσουν οι υπερβολες στο χομπι του ενυδρειου αλλα απο πειρα σου λεω οτι ο θερμοσιφωνας σου μεσα ακομα και αν ειναι 2 ετων εχει μπαλα απο αλατα επανω στην αντισταση και αρκετη σκουρια εσωτερικα.Δεν βγαινει στην βρυση φιατι η εξοδος ειναι στο πιο ψηλο σημειο του αλλα υπαρχουν μεσα στο νερο.Και δεν ειναι τυχαιο που σε ενα σπιτι τρυπαει πρωτα η σωληνα του ζεστου ενω του κρυου βγαζει αρκετα παραπανω χρονια
  • Like 3

εγω ειχα ακουσει οτι οταν παιρνεις κατευθειαν ζεστο νερο απο την βρυση μεταφερονται και βαρεα μεταλλα τα οποια ειναι βλαβερα για τα ψαρια μας!!!

Επειδη εχω προβλημα χωρου στο σπιτι για να εχω κ ενα εξτρα βαρελι,υπαρχει καποιος τροπος να φιλτραρουμε το νερο βγαινοντας απ το θερμοσιφωνα πριν το βαλουμε στο ενυδρειο?

Οχι δυστυχως.Το ζεστο νερο προκαλει ηλεκτρολυση και ειδικα στον χαλκο που ειναι οι σωληνες μας.

Εν τελει παιδια το ζεστανα στο ματι της κουζινας ... δεν υπηρχε αλλη λυση επρεπε να ζεστανω τα ψαρακια... καταφερα να το παω στους 25 oC με μια αλλαγή περίπου 30% ... δε γινόταν αλλιώς έπρεπε να τα ζεστάνω γρήγορα ... ήδη μου φαίνονται καλύτερα ... ελπίζω να αντέξουν εώς αύριο που θα πάρω άλλον ένα θερμοστάτη

Εγω παλυ διαφονω,και το λεω σαν υδραυλικος.Γενικα δεν μου αρεσουν οι υπερβολες στο χομπι του ενυδρειου αλλα απο πειρα σου λεω οτι ο θερμοσιφωνας σου μεσα ακομα και αν ειναι 2 ετων εχει μπαλα απο αλατα επανω στην αντισταση και αρκετη σκουρια εσωτερικα.Δεν βγαινει στην βρυση φιατι η εξοδος ειναι στο πιο ψηλο σημειο του αλλα υπαρχουν μεσα στο νερο.Και δεν ειναι τυχαιο που σε ενα σπιτι τρυπαει πρωτα η σωληνα του ζεστου ενω του κρυου βγαζει αρκετα παραπανω χρονια

Κι εγώ διαφωνώ, έστω κι ως γεωπονός

Τι εννοω : Και στις σωλήνες της παροχής του νερου υπαρχουν άλατα! Το πίνουμε το νερό τους?ΝΑΙ!

Το ίζημα που μπορεί να εννοείς υπάρχει και στο απλό ποτήρι με νερό - Επιπλέον το νερο στο θερμοσίφωνα βρίσκεται σε κλειστό δοχείο, ανανεώνεται και έχει και χλώριο. Η λήψη του νερού από τον θερμοσίφωνα γίνεται από το πάνω μέρος του άρα στην ουσία δεν υπάρχουν "αλατα" με την έννοια που το λες

Αν λάβεις υπόψη όλα τα παραπάνω, συνεχίζω να επιμένω με στους σύγχρονους θερμοσίφωνες, το νερό ειναι μια χαρά για κάθε χρήση

Μια μέτρηση σε νερό απο θερμοσίφωνα, θα σε πείσει

Μα το προβλημμα δεν ειναι τα αλατα αλλα τα ιοντα που προκαλουνται απο τα μεταλλα σε υψηλες θερμοκρασιες.Γι'αυτο λενε οτι και εμεις δεν κανει να πινουμε νερο απο το ζεστο της βρυσης.

• Like 1

Μα το προβλημμα δεν ειναι τα αλατα αλλα τα ιοντα που προκαλουνται απο τα μεταλλα σε υψηλες θερμοκρασιες.Γι'αυτο λενε οτι και εμεις δεν κανει να πινουμε νερο απο το ζεστο της βρυσης.

Μεγάλη συζήτηση...

Ποιοι το λένε? Γιατί με υδραυλικό δεν έχω μιλήσει, αλλά με χημικούς που μίλησα έχουν αναθεωρηθεί πλέον οι απόψεις

Ξαναλέω : Εφόσον μιλάμε για θερμοσίφωνα σύγχρονο και σωστό στις λειτουργίες του

καταλαβα ...

κι εγω δε τον πολυεμπιστευομαι το θερμοσιφωνα ... απλα ειπα να ρωτησω γιατι κανει ωρα το νερο να ζεσταθει τωρα που χειμωνιασε...

να ρωτησω .... αιφνιδια απωλεια θερμοκρασιας στους 23 oC μπορεί να κάνει κακό στσα ψαράκια ?

Φαίνεται ότι ο θερμοστάτης που έχω στο ενυδρείο δεν είναι αρκετός ... σήμερα είναι για πρώτη φορά τόσο χαμηλά ....

κι είναι όλα κλειστά σήμερα για να πάρω μεγαλύτερο

Τον έχεις στην υψηλότερη θερμοκρασία;

Επειδη εχω προβλημα χωρου στο σπιτι για να εχω κ ενα εξτρα βαρελι,υπαρχει καποιος τροπος να φιλτραρουμε το νερο βγαινοντας απ το θερμοσιφωνα πριν το βαλουμε στο ενυδρειο?

Ούτε κι εγώ έχω χώρο για βαρέλια, έχω πάρει πλαστικά κουτιά αποθήκευσης από τα Jumbo και τα χρησιμοποιώ για την προετοιμασία και την αλλαγή του νερού, για καραντίνα και για αποθήκευση των συμπράγκαλων!

Εν τελει παιδια το ζεστανα στο ματι της κουζινας ... δεν υπηρχε αλλη λυση επρεπε να ζεστανω τα ψαρακια... καταφερα να το παω στους 25 oC με μια αλλαγή περίπου 30% ... δε γινόταν αλλιώς έπρεπε να τα ζεστάνω γρήγορα ... ήδη μου φαίνονται καλύτερα ... ελπίζω να αντέξουν εώς αύριο που θα πάρω άλλον ένα θερμοστάτη

Προσοχή στην απότομη άνοδο της θερμοκρασίας, θέλει σταδιακά.

Φίλε μου... και να ζεστάνεις το νερό στο μάτι ή και να βάλεις από το θερμοσίφωνο... η ουσία είναι να κρατηθεί εκεί που πρέπει κι εφ' όσον ΔΕΝ λειτουργεί ο θερμαντήρας σωστά αυτό... είναι αδύνατον. Σε λίγες ώρες πάλι πτώση θα έχεις.

Οι θερμαντήρες επιδέχονται ρύθμιση... ΔΕΝ έχουν ενσωματωμένο θερμόμετρο. Εφ' όσον το θερμόμετρο σου δείχνει χαμηλότερα... ανέβασε ανάλογους βαθμούς στον θερμοστάτη του θερμαντήρα. Ποίον θερμαντήρα... έχεις;

Όπως έγραψε και η kalliroi... προσοχή στις αλλαγές πάνω ή κάτω... όχι απότομα και όχι περισσότερο από 2-3 βαθμούς ανά 24ωρο.-

ΔΕΝ έχεις γράψει και για το ενυδρείο και τα ψάρια... για να σου δοθούν πιο ακριβείς οδηγίες.-

Σε καποια ψαρια, οπως πχ τα κορυντορας, η αποτομη πτωση της θερμοκρασιας τα φερνει σε οιστρο ας πουμε και γεννοβολανε. Αυτο ειναι ενα θεμα που ισως, μεχρι καποιο σημειο, προσομοιονει την περιοδο των βροχοπτωσεων οπου το νερο κρυωνει αποτομα! Το προβλημα ειναι, απο την στιγμη που επεσε η θερμοκρασια αποτομα, να μην ανεβει και αποτομα ή τουλαχιστον την ιδια μερα γιατι εκει χανεται η μπαλα!

Δηλαδη οχι απο 26 στους 23 και απο τους 23 στους 26 μεσα σε λιγες ωρες!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...