Jump to content

Νέο Θαλασσινό Ενυδρειο Βοήθεια Στον Άπειρο

Recommended Posts

Καλημέρα παιδια ασχολούμενοι χρόνια με το γλυκό νερο αλλα τωρα ηρθε η ΄η μεγάλη ωρα για το θαλασσινό οπως καταλάβατε ειμαι τελείως άσχετος το μόνο που ξερω ειναι οτι θα κανω ενα νυδρειο fish only κι ίσως προσθέσω κανα κοραλι στην πορεία!

Μπορείτε να μου δώσετε συμβουλές για το ξεκίνημα καθώς κι σε 280 καθαρών λίτρων με εξωτερικό φίλτρο τι μπορω να βαλω? κι γενικά κάποιες πληροφορίες?

Ευχαριστω εκ των προτέρων!

Έγινε επεξεργασία - fisher13

Καλώς ήλθες στην αλμυρή πλευρα του φόρουμ :) .

Αυτα εδω τα αρθρα θα σου δώσουν μεγαλη βοηθεια να αντιληφθείς καποια πραγματα σε σχεση με το θαλλασινο ενυδρειο. Διάβασε τα με την ησυχία σου και για τα μετα, εδω ειμαστε :)

Αρχάριοι θαλασσινού νερου Α μέρος - Αρχάριοι θαλασσινού νερου Β μέρος - Αρχάριοι θαλασσινού νερου Γ μέρος

Διαβασε τα αρθρα που σου εβαλε

ο Μαριος

και αν δεν καταλαβεις κατι ή

εχεις καποια απορια εδω

καλησπέρα σας ναι τ διαβασα ολα αυτά !

τοε νυδρειο είναι στημενο με νεκρο βραχο μεχρι στιγμης κι με χαμηλη αλατοτητα 1020 περιπου αν κι από ότι ξερω για fish only πρεπει να είναι οκ αλλα για τα υπολοιπα οχιι!

λοιπον η ερωτηση μου που με επιγει είναι αυτή κι επειτα θα ακολουθησουν κι άλλες!

τι προτείνετε από ειδος fish only με ψαρια όπως κλοουν τνκ κλπ μικρα κι μεσαια ψαρακια κι στην συνεχεια να βαλω καποια κοραλια ?

η ένα ενυδρειο με ένα lionfish κι 2-3 στυλ μπλου τανκ?

τι προτείνετε σε αυτό εσεις?

Καταρχας τι ενυδρειο εχεις? τι φιλτρανση χρησιμοποιεις? τι λαμπες εχεις? για τα μελλοντικα κοραλλια τι μετρησεις εχεις κανει εως τωρα ? εχει στρωσει?

Οσο για ψαρια και κορολλια εχεις απαιτησεις βαση εξοπλισμου. αν ειναι και βαλεις ψαρια μεσα και αργοτερα κοραλλια θες υπομονη και ''αξεσουαρ''

οσο για το lionfish καλο ειναι να ειναι μονο του η ιδια. με υπολοιπα μπορει και να παιξει σοβαρο προβλημα.

Τα λίτρα του ενυδρειου ειναι 320 το ενυδρειο ειναι το ανουμπιας απο το πετ σιτυ κι εχει τα μαμισια φωτιστικά του! ΄Εχω το jbl 1500 το εξωτερικό

Το ενυδρειο τρέχει εδω κι περίπου ενα μήνα με κατι σκατοφαγους του υφάλμυρου νερού οι οποίοι κι θα φύγουν!

Απο φωτισμό για τα απλα κοραλια που θα βαλω εγω σκεφτεί τον led φωτισμό που ΄εχω βρει με 2 λάμπες των 9-11 watt

Τωρα λοιπόν τι λετε?

Μπορείτε να προτεινετε καμία καλη ψαροσυνθεση?

Οσο για το lionfish σκεφτόμουν ενα τέτοιο κι 2-3 τύπου blue tang η αλλιώς κλουνακια μαζι με κάποια τανκ κι χρωμιδες κλπ!

Τι λετε εδεις προτεινετε μου καμία ψαροσυνθεση καθώς κι απο αλλατοτητα ποσο να το πάω κλπ καθώς κι διάφορες συμβουλές αν μπορείτε!

Ευχαριστω! :)

Αποφασισε πρωτα αν θα ειναι fish only η reef γιατι για fish only υπαρχουν πανεμορφα ψαρια αλλα δυστηχος στην πορεια δεν θα μπορεις να βαλεις κοραλια.αποφασισε λοιπον πρωτα τι θελεις.

Επισεις κανε μια παρουσιαση του ενυδριου και τι σκιμερ εχεις; αν εχεις

Αποφασισε πρωτα αν θα ειναι fish only η reef γιατι για fish only υπαρχουν πανεμορφα ψαρια αλλα δυστηχος στην πορεια δεν θα μπορεις να βαλεις κοραλια.αποφασισε λοιπον πρωτα τι θελεις.

Επισεις κανε μια παρουσιαση του ενυδριου και τι σκιμερ εχεις; αν εχεις

+1000δυσκολη αλλα απαραιτητη αποφαση.

Καλη αρχη φιλε :thumbsu:

Το τελευαιο πραγμα που θα σκεφτεσαι θα ειναι τα ψαρια, εχεις πολυ δρομο

αυτό είναι το θεμα δε ξερω τι ειδος να επιλεξω ρε πειαδια εσεις τι λετε?

Εμεις μπορουμε να σε βοηθεισουμε εφοσον εχεις αποφασισει για το τι θα κανεις(reef/fish only)...

Απλα σκεψου οτι αρην μια περιπτωση πρεπει να εισαι τακτικος με τις αλλαγες σου, να παρεις διαφορα χημικα σε σκονες, μηχανιματα οπως δοσομετρικη, καλο φωτισμο(αυτο που λες με τις λαμπες με τα 9-11 βατ απλα δεν παιζει) γιατι για ρηφ θελεις κοντα 300βατ κτλπ, κυκλοφορια καλη κτλπ

Ενω σε ενα fish only θελεις ενα καλο σκιμμερ, λιγοτερο αλατι, λιγοτερο φωτισμο κτλπ

Αμα βαλεις lion fish θελει προσοχη γιατι τσιμπανε, ενα blue tang υπαρχει, πολλα tangs εννοεις και εδω να σου πω οτι δεν μπορεις να βαλεις και πολλα και διαφορετικα γιατι θα σκοτωθουν μεταξυ τους....

Σκεψου το και πες για το σου αρεσει και εισαι διατεθυμενος να κανεις γιατι δυστηχος ειναι και το οικονομικο στην μεση...

Εσενα φιλε μου τι σε εντυπωσιάζει περισσότερο? Να βλεπεις χρωμα στο ενυδρειο σου??coral reef? η να βλεπεις χρωμα μονο στα ψαρια? Πιστεψε με αν ξεκινησεις το ενυδρειο σου χωρις να ξερεις τι θες και βλεπεις στην πορεια ....Θα χαλασεις πολλα λεφτα και θα εισαι συνεχώς με προβληματα.Οπως σου ειπε και ο Akridas66 και οι αλλοι φιλοι απο πανω χρειαζεσαι πολυ διαβασμα και αρκετο εξοπλισμο. Το ενυδρειο σου σε τι φαση βρισκεται? Το εχεις στρωσει? Απο μετρησεις πως εισαι?τι τεστ εχεις? Σκιμμερ εχεις? Σκετο το jbl δεν θα σου κανει κατι.... απο ροη πως τα πας? τι κυκλοφορητες εχεις μεσα?Αντιστροφη οσμοση εχεις? Καλοπροαιρετα σε ρωταω για να δουμε σε τι δρομο βρισκεσαι. :)

Θα συμφωνησω με τα παιδια παραπανω :thumbsu:

Γενικοτερα,σαν μια μια πολυ γενικη συμβουλη,δεν ειναι ασχημο αυτο που σκεφτεσαι.

Καλυτερα αφου κανεις ολα τ'απαραιτητα διαβασματα και ερωτησεις να ξεκινησεις,οπως ειπες,βαζωντας ψαρακια και οταν πια θα ειναι ετοιμο το ενυδρειο και εσυ,να μπουν κοραλια...τα βαζεις και αυτα,αφου ανεβασεις την αλατοτητα(οπως επισημανες) :thumbsu:

Εμενα μου αρεσουν πολυ τα Fish only Και ειναι και πιο ευκολα,για πολλους λογους.

Μπορεις να χαρεις/απολαυσεις και πολλα ψαρακια που σε ενα reef δεν χωρανε.

Καλη αρχη στη θαλασσα και ελπιζουμε να δουμε συντομα την παρουσιαση του :jig:

το ευδρειο είναι στρωμενο δουλευει κανονικα το μονο που μενει τωρα είναι ειτε να αποφασισω να γινει Reef τοποθετώντας τα κοραλια κι τα καταλληλα ψαρια ειτε φιση ονλυ παλι με τα καταλληλα ψαρια..

επισης από κοραλια ποια ειδη είναι ευκολα κι δεν εχουν υψηλες απαιτησεις κι περιπου σε τι τιμες κι που μπορω να βρω φθηνα κι καλα ψαροκοραλια?

να στε καλα ολοι για τις συμβουλες κι τις ευχες σας!!

Πολλες ερωτησεις ολα τα κοραλια θελουν προσοχη και σταθερες τιμες αλατοτητας θερμοκρασιας κυκλοφορια σωστη και φωτισμο.Μπορεις να βαλεις μανιταρια ζωανθους σαρκοφυτο για αρχη και βλεπεις(και πολλα ακομα)μετα καμι εφυλια (lps)και βλεπεις.Αυτα επειδη ρωτας,πρεπει να διαβασεις και να δεις αυτα που (ζητας) τι ειναι τι θελουν πως ειναι και τι χρειαζονται,εσυ θα αποφασισεις οι επιλογες ειναι παρα πολλες.

εχω αποφασισει να κανω reef ενυδρειο τελικα για αυτό ρωταω!
από τμες κι κανα καλο κατάστημα εμπειστο ξερετε?

επισης σε ποσοτητα είναι κατι στανταρ?

Καταστηματα πολλα aquario cosmozoo fish and pet κ.λ.πΜπορεις να πας και να ρωτησεις δεις οτι θες.

Πολυ καλη επιλογη να πας σε reef αλλα ειναι πιο δυσκολη απο το fish only.

Οσον αφορα στα καταστηματα υπαρχουν αρκετοι και καλοι επαγγελματιες.

Εδω θα βρεις αρκετα απο αυτα

http://www.aquazone.gr/forums/forum/292-eaoaoociaoa/

Δες ποια ειναι κοντα σου και πηγαινε μια βολτα απο εκει ωστε να τα πειτε πιο αναλυτικα.

Και μετα οτι χρειαστεις ολα τα παιδια ειναι εδω παλι να σε βοηθησουν οπως και αν μπορουν :thumbsu:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...