Jump to content

Υπερχείλιση Και Νιτρικά

ΣΤΑΜΟΣ

Recommended Posts

Το τελευταίο καιρό είχα ΄' θέμα ΄΄με τα νιτρικά που δεν έπεφταν κάτω από το 25 ( ούτε με αλλαγές νερού ούτε με σκούπα βυθού). Πριν 3 ημέρες στην προγραματισμένη αλλαγή νερού και επειδή οι δύο υπερχειλίσεις που έχω ( μια Αquamedic και μία diy ) δεν είχαν σωστό συγχρονισμό με τις αντλίες επιστροφής , τις έβγαλα από το ενυδρείο για να τις καθαρίσω.

Έπαθα σοκ από τη βρώμα που είχαν οι σωλήνες , σκούρο νερό με υπολείμματα τροφών έβγαζα από το εσωτερικό των σωληνώσεων για κανένα τέταρτο.

Όταν ξαναέβαλα τις υπερχειλίσεις και έκανα την αλλαγή του νερού μέτρησα νιτρικά και είχαν πέσει στο 10.

Γι ' αυτό όσοι έχετε νιτρικά που δεν πέφτουν κάνετε συχνούς καθαρισμούς στις σωληνώσεις ( εσωτερικά ) από και προς το sump .

Σωστα επισεις μαζευουν και αλγες και ditritus,τωρα αμα καθαρισεις και το σαμπ τα νιτρικα θα δεις που θα πανε.

Μεγάλη μείωση είδα και εγώ στα νιτρικά μετά από καθαρισμό του sump.

Εγω σε καθε αλλαγη κανω καλο καθαρισμό του σαμπ και καθε 4-5 μηνες το βγαζω τελειως και το τζαμι και τον σωληνα επιστροφής τον αντικαθιστω καθε 6 μηνες αν και έκανα με τον φίλο Μιχάλη μια ωραια πατέντα και θα το καθαριζω καλα εσωτερικα

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

+1 καθε 3 μηνες βγαινει το σαμπ και ξεπλενεται πολυ καλα, χανω καποια ζωη αλλα πεφτουν και τα νιτρηκα και μενουν χαμηλα...

Το τελευταίο καιρό είχα ΄' θέμα ΄΄με τα νιτρικά που δεν έπεφταν κάτω από το 25 ( ούτε με αλλαγές νερού ούτε με σκούπα βυθού). Πριν 3 ημέρες στην προγραματισμένη αλλαγή νερού και επειδή οι δύο υπερχειλίσεις που έχω ( μια Αquamedic και μία diy ) δεν είχαν σωστό συγχρονισμό με τις αντλίες επιστροφής , τις έβγαλα από το ενυδρείο για να τις καθαρίσω.

Έπαθα σοκ από τη βρώμα που είχαν οι σωλήνες , σκούρο νερό με υπολείμματα τροφών έβγαζα από το εσωτερικό των σωληνώσεων για κανένα τέταρτο.

Όταν ξαναέβαλα τις υπερχειλίσεις και έκανα την αλλαγή του νερού μέτρησα νιτρικά και είχαν πέσει στο 10.

Γι ' αυτό όσοι έχετε νιτρικά που δεν πέφτουν κάνετε συχνούς καθαρισμούς στις σωληνώσεις ( εσωτερικά ) από και προς το sump .

Ωραια η διαπίστωση. Παντα το sump και οτι σωλήνας μπορει να κρατήσει βρωμια, που και που θελει καλο καθάρισμα.

Η ερώτηση μου ειναι ποσο καιρο πέρασε να σου δείξει χαμηλότερα νιτρικα;

Δεν ειναι κομματακι ''παλούκι'' να βγαλεις 100 και..... λιτρα sump και να το καθαρισεις?

Ειμαι στη διαδικασια σχεδιασμου και αποκτησης καινουριου συστηματος και με ανησηχει ελαφρως το ενδεχομενο αφαιρεσης και καθαρισμου ολοκληρου του sump.

Επιτελους Σταμο

αφου βρηκες για πιο λογο

δεν σου κατεβαιναν τα NO3 μετα

απο τοσο καιρο και τοσους τροπους

που ειχες δοκιμασει

:thumbsu::thumbsu:

ΥΓ νομιζω ηρθε ο καιρος για παρουσιαση :)

.

Η ερώτηση μου ειναι ποσο καιρο πέρασε να σου δείξει χαμηλότερα νιτρικα;

3 ημέρες μετά την αλλαγή νερού

Σταμο ελπιζω να ειναι απο το καθαρισμα η πτωση των ΝΟ3 και να βρηκες τη λυση

Να μας ενημερωσεις μετα απο λιγο καιρο με νεα μετρηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...