Jump to content

Amano Shrimp Ετων 6!!!

Recommended Posts

Το 2008 αγορασα δυο Amano γαριδουλες, σαν πρωταρης τοτε στο χομπι ,για να γινουν συγκατοικοι με τα γκαπυ μου.

Απο τοτε αν και πολλα αλλαξαν απο θεμα συγκατοικων και aquascape αν και χασαμε την μια καπου στην πορεια η αλλη παραμενει ο παλαιοτερος κατοικος του ενυδρειου μου και μπορω να το πω με σιγουρια οτι ειναι αυτη μιας και δεν εχει μπει ποτε αλλη amano μεσα.

Εχει παρατηρησει το φαινομενο αυτο κανεις αλλος χομπιστας στο ενυδρειο του ειναι συνηθισμενο να ζουν τοσο γιατι ηξερα πως φτανουν το πολυ τα τρια χρονια....

post-39398-0-48614900-1414364426_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - almuros
  • Like 2

Καλησπέρα

Οι περισσότερες ζουν το πολύ εως 3 χρόνια. Ξέρω συγχομπίστα που κράτησε αμανο για 4.5 περίπου χρόνια, αλλά όχι για 6!!

Να την χαίρεσαι και μακάρι να τα εκατοστήσει!

Πολλα χρονια αδερφε...φαινεται περναει καλαααααα......

Πολλα χρονια αδερφε...φαινεται περναει καλαααααα......

Είναι το είδος "amano mitsotakius"...

• Like 7

να την χαιρεσαι αλλα τοσα ευχομαι!! :thumbsu:

χααχχα mistotakius ακριβως !!! τους εχει θαψει και θα τους θαψει ολους οσους εχουν μπει εκει μεσα.

• Like 2

• 1 month later...

Το 2008 αγορασα δυο Amano γαριδουλες, σαν πρωταρης τοτε στο χομπι ,για να γινουν συγκατοικοι με τα γκαπυ μου.

Απο τοτε αν και πολλα αλλαξαν απο θεμα συγκατοικων και aquascape αν και χασαμε την μια καπου στην πορεια η αλλη παραμενει ο παλαιοτερος κατοικος του ενυδρειου μου και μπορω να το πω με σιγουρια οτι ειναι αυτη μιας και δεν εχει μπει ποτε αλλη amano μεσα.

Εχει παρατηρησει το φαινομενο αυτο κανεις αλλος χομπιστας στο ενυδρειο του ειναι συνηθισμενο να ζουν τοσο γιατι ηξερα πως φτανουν το πολυ τα τρια χρονια....

Αρα εδω ερχομαστε να καταριψουμε τη βιβλιογραφια?

Με ένα καταγεγραμμένο γεγονός , θεωρώ ότι δεν μπορούμε να καταρρίψουμε την βιβλιογραφία Δημήτρη. :)

Νομιζω οτι η βιβλιογραφια στηριζεται σε μακροχρονη παρατηρηση και οχι καποιο τυχαιο παραδειγμα. Αρα και εγω πιστευω οτι δεν καταρριπτουμε την βιβλιογραφια.

Δεν αμφισβητω τα λεγομενα σας.

Υπαρχει ομως περιπτωση να εχουν γινει παρομοια συμβαντα και να μην εχουν αναφερθει - καταγραφει?

Δημήτρη κι εγω θα συμφωνήσω με τους παραπάνω όσο κι αν θέλω να συμφωνήσω μαζί σου (δε ξέρω αν με πιάνεις). Οι εξαιρέσεις στον κανόνα, δεν εξαιρούν τον κανόνα. Έτσι κι εδώ, μπορεί να υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις παρόμοιες αλλα δε σημαίνει οτι καταρρίπτεται ο κανόνας, η βιβλιογραφία κτλ.

Λογικα αυτα που λετε.

Ο φιλος ειχε την ευχαριστηση να μοιραστει μαζι μας το συμβαν, απο αλλους ομως εχουν γινει?

Ανα τον κοσμο.

Και αν εχουν γινει τετοιες που μπορει να εχουν καταγραφει?

Δεν αμφισβητω τα λεγομενα σας.

Υπαρχει ομως περιπτωση να εχουν γινει παρομοια συμβαντα και να μην εχουν αναφερθει - καταγραφει?

Λογικα αυτα που λετε.

Ο φιλος ειχε την ευχαριστηση να μοιραστει μαζι μας το συμβαν, απο αλλους ομως εχουν γινει?

Ανα τον κοσμο.

Και αν εχουν γινει τετοιες που μπορει να εχουν καταγραφει?

Σαφώς και υπάρχει περίπτωση να έχουν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά και να μην έχουν αναφερθεί / καταγραφεί.

Μόνο αν υπάρξουν "επίσημες" μελέτες μπορεί να γίνει διόρθωση στην βιβλιογραφία κατά την άποψή μου. :)

Είναι το είδος "amano mitsotakius"...

χαχαχαχαχα! Νομίζω δεν ταιριάζει η λατινική κατάληξη.Θα έπρεπε να λέγεται amano mitsotachi για να είναι πιο ιαπωνικό

σε μηκος ειναι περιπου 4 εκατοστα δεν μπορω να κανω ακριβεις μετρησεις λογω του οτι ειναι καπως περιστασιακες η παρουσιες της στην μπροστινη ζωνη χωρις φυτα .... οσο για φαγητο δεν την ταιζω κατι ... εχει γινει κομαντο στο να κλεβει απο τα κορυντορας!!!

σε μηκος ειναι περιπου 4 εκατοστα δεν μπορω να κανω ακριβεις μετρησεις λογω του οτι ειναι καπως περιστασιακες η παρουσιες της στην μπροστινη ζωνη χωρις φυτα .... οσο για φαγητο δεν την ταιζω κατι ... εχει γινει κομαντο στο να κλεβει απο τα κορυντορας!!!

Τι να πω ενδιαφερον...

Εμενα μου κρατησαν τρια χρονια περιπου.

Εχω δυο amano εδω και 6,5 χρονια. (τουλαχιστον 6,5 ετων, ισως να ειναι και παραπανω)

Θερμοκρασια διατηρησης 18-25C.

Μεγεθος 6-7 εκ (χωρις τις κεραιες)

Ειχα τρεις, αλλα η μια βρεθηκε πισω απο το ενυδρειο μετα απο 3-4 χρονια. (χωρις καπακι το ενυδρειο)

edit : μαζι ειχαν μπει και 2 zebra nerite σαλιγκαρια που ζουν ακομα. 6,5 ετων τουλαχιστον κι αυτα.

Έγινε επεξεργασία - Jimi
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...