Jump to content

Σιγαστηρας Υπερχειλισης

Recommended Posts

Εχω υπερβολικο θορυβο στην υπερχειλιση και κατι επρεπε να κανω γι΄αυτο ετσι αγορασα εναν σιγαστηρα pvcpost-59252-0-23113500-1414272802_thumb.jpg αλλα ενω τον τοποθετησα δεν ειδα καμια διαφορα.Αρχισα να ξενερωνω και ετσι κοιταξα τι πατεντα μπορω να κανω.Ειδα οτι ο σιγαστηρας κατι ποιο λιγο απο το μισο ειναι εξω απο το νερο και ετσι ειπα πως παιρνει αερα και γι΄αυτο γινεται ολο αυτο.Πηρα λοιπον ενα κοματι σωληνα pvc φ60 και το εκοψα στην μεση το εβαλα σαν καπακι επανω στον σιγαστηρα για να καλυψω το σημειο που ηταν εξω απο το νερο και το εδεσα με dairap.Ειναι καπως καλυτερα αλλα οχι τελεια το μονο που σταματησε ηταν ο ηχος της γαργαρας που ακουγοταν μεσα απο το ενυδρειο αλλα κατα συνεχεια ενω κυλαει το νερο στα pvc ο ηχος ακουγεται σαν να εχεις μια λεκανη και απο πανω να ριχνεις νερο με το λαστιχο :growl: τι μπορω να κανω αλλο για να μειωσω τον θορυβο της υπερχειλισης δωστε μου τα φωτα σας γιατι πλεον κοιμαμαι με κλειστη την πορτα του δωματιου για να μην ακουμε τιποτα.

Η Βάνα κανει διαφορα στον ήχο οντως.

Δεν εχω βαλει βανακι ενω ηθελα να βαλω οταν τα περναγα μου ειπαν οτι δεν κανει να στραγγαλισω την εισαγωγη.

και 2 φωτο για το πως το εχω φτιαξει.post-59252-0-76723500-1414312111_thumb.jpg post-59252-0-05907400-1414312120_thumb.jpg

Καλα και τωρα μπορεις να βαλεις βανακι δεν ειναι κατι.το ιδιο ποτηρακι χρησιμοποιω και εγω αλλα δεν κανει και τοσο θορυβο.(στο υπνοδωματιο μ ειναι το ενυδρειο.)

Καλα και τωρα μπορεις να βαλεις βανακι δεν ειναι κατι.το ιδιο ποτηρακι χρησιμοποιω και εγω αλλα δεν κανει και τοσο θορυβο.(στο υπνοδωματιο μ ειναι το ενυδρειο.)

το ποτηρι εσενα σου βγαινει εξω απο το νερο? και δεν σου κανει θορυβο.

Στην επιστροφη μπαινει η βανα... ;)

Αγγελε ενοεις να βαλω βανακι στην αντλια στον σωληνα και να κοψω λιγο ροη της επιστροφης αν καταλαβα καλα?

Η βανα που λενε τα παιδια μπαινει στην υπερχειληση και την επιστροφη την ρυθμιζεις απ τον ρυθμιστη της αντλιας εαν υπαρχει...

Ναι μου βγαινει εξω απο το νερο και δεν κανει τοση φασαρια.ενας ελαφρυς ηχος ακουγεται αλλα εμενα το ποτηρι ειναι καθετο στη σταθμη του νερου και οχι οριζοντιο οπως ειναι εσενα!

εγω ειχα βρει αυτα

ειδικα το πρωτο ειναι σπεσιαλ

Ο τύπος δεν εχει κανει κατι το ιδιαίτερο. Ουσιαστικα εχει κανει ενα στυλ DURSO overflow, πολυ κοινός τρόπος υπερχειλησης και ισως και ο καλυτερος. Απο εκει και περα η αρχη αν βασίζετε σε σωστη βαση μπκαι πιάνουν τα χερια σου, μπορεις να το προσαρμόσεις σε κατασκευη του γουστου σου.

Τελικα εβαλα και βανα στην υπερχειλιση τον θορυβο τον εχω ακομα θα σταματησει ποτε? εχω αρχισει να εκνευριζομαι με το θεμα. :growl: Μονο η γαργαρα σταματησε απο μεσα στο ενυδρειο αλλα μεσα στον σωληνα ακουγεται ακομα το νερο.Η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα πλεον.

Μην αγχωνεσε. Δεν γίνονται αυτά με τη μια. Έκανες το πρώτο βήμα και είδες μι βελτίωση. Well done έως τώρα!

Τώρα κλείσε ελαφρά τη βανα. Κλείνοντας ελαφρά πάντα και προσεκτικά, γεμίζουμε έτσι με νερό το σωλήνα εσωτερικά και έχουμε και άλλη μείωση του ήχου.

Τι ροη έχεις από το sump προς το ενυδρείο;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μην αγχωνεσε. Δεν γίνονται αυτά με τη μια. Έκανες το πρώτο βήμα και είδες μι βελτίωση. Well done έως τώρα!

Τώρα κλείσε ελαφρά τη βανα. Κλείνοντας ελαφρά πάντα και προσεκτικά, γεμίζουμε έτσι με νερό το σωλήνα εσωτερικά και έχουμε και άλλη μείωση του ήχου.

Τι ροη έχεις από το sump προς το ενυδρείο;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Η υπερχειλιση κατεβαζει μεχρι 5,5 χιλ. λιτρα και ανεβαζω με 3,5 χιλ. λιτρα εχω βαλει και βανακια στην εισαγωση απο το sump στο main περιμενω να κοιμηθουν η γυναικα και το παιδι να εχω πληρης ησυχια για μαστορεματα.

Εκτος απο αυτο σταματαει με το καιρο σιγα σιγα ο θορυβος οσο οριμαζει?

Με το καιρο σταματαει πολυ λιγο, ισως δεν καταλαβεις την διαφορα...

Θελει λιγη προσπαθεια να βρεις το σωστο σημειο, οταν το βρεις θα γινει αθορυβη ;)

Αγγελε για λιγο που το εχω κοιταξει κοπαζει κοντα στο κλεισιμο της βανας γιαυτο μου φαινεται περιεργο

Έγινε επεξεργασία - mouseman

post-59252-0-21099500-1414608548_thumb.jpg οριστε και η φωτο σ εποιο σημειο ειναι το βανακι (βανακι τελος παντων ολοκηρο θηριο ειναι) :bigemo_harabe_net-163:

η ροη ειναι καλη δεν εχω τσακισει την επιστροφη πολυ την εχω αφησει να ανεβαζει 3.500 λιτρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...