argy1 24 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Εδω και δυο εβδομαδες εχω παρατηρησει κατι ασπρα αντικειμενα που φαινονται με το ζορι στο ματι.Στην αρχη ξεκινησε απο τα τζαμια και αργοτερα και πανω σε μερικα φυτα.Εχω διαβασει για καποιες αλγες αλλα δεν υπαρχει καποια που να ταιριαζει με αυτο.Ειναι ενα σωμα κολλημενο στο τζαμι σαν μπαστουνι και εξεχουν μικρες τριχες,το συνολικο σχημα ειναι σαν ομπρελιτσες,δεν μπορω να το περιγραψω καλυτερα και επειδη με φωτογραφικη ειναι αδυνατο να φανουν με πολυ ψαξιμο βρηκα καποιες φωτοδραφιε απο το ιντερνετ να δειτε περιπου πως ειναι. http://www.flickr.com/photos/15804884@N07/5863926693/in/photostream http://www.flickr.com/photos/15804884@N07/5864480836/in/photostream/ Κατα 90% προκειται για καποιο ειδος αλγης γι'αυτο και το ανοιξα εδω το θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 24 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Μήπως ειναι άλατα και τσάμπα αγχώθηκες? Μήπως κουνησες το φιλτρο και βγηκαν σωματίδια από μεσα? Δεν μου μοιαζει με άλγη. Παρατήρησε το να δεις αν εξαπλώνεται στις επόμενες μέρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 24 Οκτωβρίου 2014 Author #3 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Οχι δεν ειναι σιγουρα αλατα.Ηταν στα σημεια που ειχε δυνατη ροη,και λεω ηταν γιατι αλλαξα φιλτρο εχθες.Τωρα η ροη στο ενυδρειο εχει αλλη φορα,θα δουμε πως θα παει.Κατι βρηκα για hydra αλλα ειναι πολυ μικρα (ισα που φαινοντι) και ειναι λευκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Οκτωβρίου 2014 #4 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Υδρες δεν ειναι με τιποτα.Μαλλον μπιχλα απο το φιλτρο σου ειναι που την εφτυσε εξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 24 Οκτωβρίου 2014 Author #5 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Και εχουν ολα το ιδιο σχημα και μεγεθος? Ειναι σε ολο το τζαμι προσκολλημενα,τα εχω μαζεψει δυο φορες με σφουγγαρι (που εχω για τον καθαρισμο του ενυδρειου) και μετα απο δυο μερες ξαναβγαινουν. Ξεχασα να πω οτι παραλληλα με αυτο εχω και βιοφιλμ σε εκνευριστικο βαθμο.Το βιοφιλμ υπαρχει ενα μηνα τωρα,το μαζευω με χαρτοπετσετα 3 φορες την ημερα και παλι εκει.Τον τελευταιο καιρο το ειχα ξεσκισει στη σκουπα βυθου.Τωρα εχω ελατωσσει το ταισμα και εχω αλλαξει και φιλτρανση,θα δειξει Anyway,δεν επιμενω οτι ειναι αλγη απλα μου φαινεται περιεργο να ειναι και μπιχλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 24 Οκτωβρίου 2014 #6 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Ξεχασα να πω οτι παραλληλα με αυτο εχω και βιοφιλμ σε εκνευριστικο βαθμο.Το βιοφιλμ υπαρχει ενα μηνα τωρα,το μαζευω με χαρτοπετσετα 3 φορες την ημερα και παλι εκει.Τον τελευταιο καιρο το ειχα ξεσκισει στη σκουπα βυθου.Τωρα εχω ελατωσσει το ταισμα και εχω αλλαξει και φιλτρανση,θα δειξει Για το βιοφιλμ τα ειπαμε και με πμ Δες τις τροφές σου γιατί και σε μένα μια συγκεκριμένη μάρκα γέμιζε το ενυδρειο, όση ανατάραξη κι αν είχα Σταμάτησα τη συγκεκριμένη τροφή, έφυγε και το βιοφιλμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Τωρα που τα ξαναβλεπω μπορει να ειναι και υδρες..δοκιμασε να τις ακουμπισεις με κατι,πχ τσιμπιδα να δεις αν θα μαζευτουν.Συνηθος οταν τις ακουμπαει κατι κλεινουν. Διαβασε και μερικα δικα μας θεματα. http://www.aquazone.gr/forums/topic/53186-oaenaao/?hl=%F5%E4%F1%E5%F2 http://www.aquazone.gr/forums/topic/45519-oaenaao-help/?hl=%F5%E4%F1%E5%F2 http://www.aquazone.gr/forums/topic/35830-oynaoa-eae-aaiuatheiie-ooi-aaioaenaassi-iio/?hl=%E5%EE%F9%E3%DE%E9%ED%EF%E9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Οκτωβρίου 2014 #8 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Για το βιοφιλμ τα ειπαμε και με πμ Δες τις τροφές σου γιατί και σε μένα μια συγκεκριμένη μάρκα γέμιζε το ενυδρειο, όση ανατάραξη κι αν είχα Σταμάτησα τη συγκεκριμένη τροφή, έφυγε και το βιοφιλμ Δε μας λες την τροφή να έχουμε το νού μας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 24 Οκτωβρίου 2014 #9 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Δε μας λες την τροφή να έχουμε το νού μας; Έχεις πμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Οκτωβρίου 2014 #10 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Φυσικά....λογικό ειναι να μη το γράφεις εδώ. Οταν πεινάω γράφω βλακείες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 24 Οκτωβρίου 2014 #11 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Ύδρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Οκτωβρίου 2014 #12 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 24 Οκτωβρίου 2014 Author #13 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Λοιπον τις ακουμπησα με μια οδοντογλιφιδα και μαντεψε... Τι κανουμε τωρα? Βεβαια να πω οτι ειναι τοσο μικρες που για τις δει καποιος πρεπει να του το πεις και παλι θα τις διακρηνει με δυσκολια.Οποτε ποσο μαλλον να δεις ξεκαθαρα και αν κλεινουν η οχι..Βεβαια μου φαινονται σαν μαραμενες σημερα σε σχεση με τις προηγουμενες μερες.Αυτο ειναι μαλλον επειδη το φιλτρο οπως ξαναειπα χτυπαει σε διαφορετικα σημεια.Επισης οι αποικιες πρεπει να εχουν μειωθει σε σχεση με τις προηγουμενες μερες. Χρειαζεται να κανω κατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 25 Οκτωβρίου 2014 #14 Share 25 Οκτωβρίου 2014 Έχω μια απορία: αυτές οι ύδρες είναι το ίδιο πράγμα με το παράσιτο που είχε προσβάλει το χρυσόψαρό μου και ονομαζόταν ύδρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Οκτωβρίου 2014 #15 Share 25 Οκτωβρίου 2014 (edited) Λοιπον τις ακουμπησα με μια οδοντογλιφιδα και μαντεψε... Τι κανουμε τωρα? Βεβαια να πω οτι ειναι τοσο μικρες που για τις δει καποιος πρεπει να του το πεις και παλι θα τις διακρηνει με δυσκολια.Οποτε ποσο μαλλον να δεις ξεκαθαρα και αν κλεινουν η οχι..Βεβαια μου φαινονται σαν μαραμενες σημερα σε σχεση με τις προηγουμενες μερες.Αυτο ειναι μαλλον επειδη το φιλτρο οπως ξαναειπα χτυπαει σε διαφορετικα σημεια.Επισης οι αποικιες πρεπει να εχουν μειωθει σε σχεση με τις προηγουμενες μερες. Χρειαζεται να κανω κατι? Εγω δεν εκανα τιποτα! Με προσεκτικο ταισμα και σιφοναρισμα μπορει να φυγουν. Λεγετε οτι οτι μπορει να σκοτωσουν γοννο απο γαριδες αλλα και ψαριων,εμενα δεν μου ετυχε κατι τετοιο που ειχα γαριδες. Έχω μια απορία: αυτές οι ύδρες είναι το ίδιο πράγμα με το παράσιτο που είχε προσβάλει το χρυσόψαρό μου και ονομαζόταν ύδρα; Οχι,αυτο ειναι διαφορετικο. Συνηθως οι υδρες που λεμε εδω βγαινουν απο το πολυ ταισμα. Έγινε επεξεργασία 25 Οκτωβρίου 2014 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 27 Οκτωβρίου 2014 Author #16 Share 27 Οκτωβρίου 2014 Εχει γεμησει ολο το ενυδρειο παρολο που ταιζω ελαχιστα.Εχω αρχισει να ανυσηχω και για τα φυτα που ειναι πλεον πανω τους. Η αληθεια οτι αυτη την εβδομαδα δεν εκανα σκουπα γιατι το ειχα παρακανει.Να κανω τωρα ή θα το επιβαρυνω γεμιζοντας με "τροφη" την στηλη νερου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Οκτωβρίου 2014 #17 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Δεν παθαινουν τιποτα τα φυτα,ζωντανος οργανισμος ειναι και οι υδρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 28 Οκτωβρίου 2014 Author #18 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Μολις εκανα μια καλη αλλαγη νερου και σκουπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 28 Οκτωβρίου 2014 #19 Share 28 Οκτωβρίου 2014 ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΕ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 1 Νοεμβρίου 2014 Author #20 Share 1 Νοεμβρίου 2014 (edited) Παιδια εχω και Κωπήποδα,και μαλιστα αρκετα.Αυξηθηκαν απο τοτε που αλλαξα φιλτρο και μειωσα στο ελαχιστο την κυκλοφορια.Νομιζω οτι θα φρικαρω με ολα αυτα που βλεπω να ζουνε εκει μεσα και δεν τα εχω βαλει εγω. Ορε τι γινεται εκει μεσα... Αμερικαν μπαρ το κανανε.. Έγινε επεξεργασία 1 Νοεμβρίου 2014 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 1 Νοεμβρίου 2014 #21 Share 1 Νοεμβρίου 2014 Μήπως θα ήταν λύση κάποιο ψαράκι που να τρέφεται με τέτοια πράγματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 1 Νοεμβρίου 2014 Author #22 Share 1 Νοεμβρίου 2014 Ναι,ο μονομαχος... Ενταξει δεν νομιζω να ειναι βλαβερα,ισα ισα που τρεφεται το οικοσυστημα απο αυτα και ειναι και βιοδεικτες. Απλα το συζηταω και ρωταω για να το επιβαιβεωσουν και οι πιο εμπειροι. Ειμαι σιγουρος Γιαννη οτι και εσυ εχεις,απλα δεν εχεις κατσει προσεκτικα να χαζεψεις το ενυδρειο.Πηγαινε κοντα στο τζαμι αληθορισε και κοιτα προσεκτικα,ολο και καποιο τερας θα δεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 1 Νοεμβρίου 2014 #23 Share 1 Νοεμβρίου 2014 Δεν ξέρω αν έχω κάτι τέτοιο, δεν έχω παρατηρήσει, αλλά έχω και τους φονιάδες τα CPD Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 1 Νοεμβρίου 2014 Author #24 Share 1 Νοεμβρίου 2014 Παντως εγω ειχα και πλαναρια ασπρα και ακομα εχω αλλα ελαχιστα.Εχω δει τον μανομαχο να τα τσακιζει μπροστα μου στο τζαμι.Μαλιστα την προηγουμενη εβδομαδα τον ταισα δυο φορες και ελαχιστη ποσοτητα,παρολαυτα η κοιλια του ηταν μονιμως ψιλοτσιτα και τσιμπολογουσε συνεχεια απο τζαμια,φυτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Νοεμβρίου 2014 #25 Share 3 Νοεμβρίου 2014 Πλαναρια ασπρα δυσκολα να εχεις..τα πλαναρια ειναι καφε με τριγωνικο κεφαλι και φαινοντα και τα ματια τους,μαλλον καποιο αλλο ειδος σκουλικιου θα εχεις. Αγχωνεσε τζαμπα,ολα αυτα ειναι φυσιολογικα να υπαρχουν σε ενα συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος