Jump to content

"οπλοστασιο" Τροφων.

Recommended Posts

Τεράστιο θέμα η διατροφή,μπορεί να γίνει ασπίδα για το ψάρι,αλλά σε λάθος η καταστροφή του.

Ειναι βασική προυπόθεση η μέλετη των διατροφικών αναγκών κάθε ψαριού,πριν καν την αγορά.Κ σωστά είπε ο Χάσκυ,μελέτη του βιοτοπού του.Φυσικά είναι πάρα πολύ δυσκολο να προσομοιωσουμε την φύση,αλλά χρειάζεται μελέτη.

Στα αφρικάνικα ενυδρεία έχουμε δώσει τεράστια βάση στον συνδυασμό των ψαριών,ώστε οι διατροφικές ανάγκες τους να συμβαδίζουν.

Γενικά η ποικιλία τροφών ειναι σημαντική.Στις τροφές εμποριου καλό είναι να αγοράζουμε συσκευασίες,που θα καταναλωθούν σε μικρό σχετικά διάστημα.

• Like 1

Απ ότι κατάλαβα κάποιο σχόλιο έχει διαγραφή .

......................

Το κυριο για μενα ειναι η ζωντανη ή εστω κατεψυγμενη... νομιζω δεν εχουν καμια σχεση με τις ξηρες..

Συμφωνώ απόλυτα , γι αυτόν που γνωρίζει καλά τις απαιτήσεις των ψαριών του και έχει τη δυνατότητα να βρεί τα υλικά και να δώσει στα ψάρια του .

Αλλα έτσι γενικά που το λές , μπορώ κι εγώ να το αντιστρέψω και να σου πώ το τελείως αντίθετο , ότι η καλύτερη τροφή είναι η ξηρά τροφή για τα ψάρια και οι κατεψυγμένες δεν έχουν καμία σχέση με τις ξηρές .

Η διαφορά μας είναι οτι εγώ δέν " νομίζω " και ξέρω πολύ καλά σε ποιές περιπτώσεις πλεονεκτεί το ενα είδος τροφής έναντι του άλλου .

οκ παντογνωστη φιλε μου...

εγω απλα με τα λιγα που ξερω , οι ζωντανες και κατεψυγμενες τροφες σε παμφαγα και σαρκοφαγα ψαρια μου, εχουν δειξει καλυτερη αναπτυξη και ζωντανα χρωματα , ετσι λοιπον νομιζω πως ειναι πολυ καλυτερες απο τις ξηρες.

οκ παντογνωστη φιλε μου...

εγω απλα με τα λιγα που ξερω , οι ζωντανες και κατεψυγμενες τροφες σε παμφαγα και σαρκοφαγα ψαρια μου, εχουν δειξει καλυτερη αναπτυξη και ζωντανα χρωματα , ετσι λοιπον νομιζω πως ειναι πολυ καλυτερες απο τις ξηρες.

Για τον ειρωνικό χρακτηρισμό που κάνεις τον αντιπαρέρχωμε για την ώρα .

Το παμφάγα και σαρκοφάγα ψάρια που λες είναι τεράστιες κατηγορίες ψαριών με τελείως διαφορετικές ανάγκες .

Δυστιχώς γενικεύεις πολύ και γι αυτό και δεν μπορώ να δεχτώ την άποψή σου εκτός και αν με ολα αυτα θέλεις να πείς π.χ. οτι το κατεψυγμένο σκουλίκι είναι καλύτερο απ το αποξηραμένο και το ζωντανό καλύτερο απ το κατεψυγμένο . Αυτό όμως είναι κάτι που το γνωρίζουν οι πάντες δεν χρειάζετε να μας το γράψεις .

τοτε εαν το γνωριζουν οι παντες , τι σε ενοχλησε η απαντηση μου στο θεμα που ανοιξε ο φιλος και μου λες "Η διαφορά μας είναι οτι εγώ δέν " νομίζω " και ξέρω πολύ καλά σε ποιές περιπτώσεις πλεονεκτεί το ενα είδος τροφής έναντι του άλλου"?

αν ξερεις κατι παραπανω , πες το να το μαθουμε και οι υπολλοιποι..

μπορει καποιοι να μην το γνωριζουν και να νομιζουν οτι ειναι το ιδιο.. καλο ειναι λοιπον να δοκιμασουν τα κατεψυγμενα bloodworms,dafnia,krill κλπ κλπ , για να δουν και μονοι τους αν υπαρχει διαφορα..

και δεν καταλαβαινω την γενικευση επισης...

υπαρχει καποιο σαρκοφαγο ή παμφαγο που να αντιδρα αλλιως ή να μην δεχετε σωστα ή δεν ξερω εγω τι αλλο , ζωντανες ή κατεψυγμενες? δεν καταλαβα πως το εννοεις..

Αυτό που με ενόχλησε είναι οτι το θέμα πάει να ανέβει σε επίπεδο γνώσεων γύρω απο τη διατροφή των ψαριών ( δες μέχρι την 12 δημοσίευση πως κυλά η συζήτηση ) και βγαίνεις εσύ και τα σαρώνεις με γενικεύσεις .

Και ο Husky_Jim και ο DIMITRIOS προσπαθούν να σου δώσουν να καταλάβεις οτι το κομμάτι διατροφή των ψαριών δεν είναι τόσο απλό και εσύ ασχολείσε με το αν είναι "παντογνωστης" ο άλλος , επιμένοντας στην άποψή σου .

Ρε παιδια χαλαρωστε. Κουβεντα θελω να κανουμε και να συζητησουμε βγαζοντας καποιο συμπερασμα. Ακομη το ψαχνω.....

Επειδη διαβαζω σε διαφορες συζητησεις για τροφες με σπιρουλινες, σκορδοζουμα κτλ.θα μπορουσε καποιος να συνοψισει τι τροφες θα χρειαστει ενας χομπιστας που θελει να ασχοληθει σωστα με τα ψαρια του; Φυσικα δεν αναφερομαι μονο στις 2/3 γενικες τυπου flakes (αναλογα τα ψαρια παντα) , που πιστευω οτι οι περισσοτεροι εχουμε.

Αρα καλο θα ειναι να υπαρχουν:........................

Καλησπέρα

Πολύ γενικό το θέμα και ο καθένας μπορεί να το πάει προς τα εκεί που νομίζει

Γενική απάντηση και η δική μου : Επιλέγω να έχω 4-5 διαφορετικά είδη τροφών και 2-3 διαφορετικές κατεψυγμένες

Επίσης αν το είδος που φιλοξενώ μου "επιτρέπει" να φτιάξω diy τροφή, προσθέτω άλλο ένα είδος

Ετσι μπορώ μέσα στην ίδια μέρα να ταίσω 2-3 διαφορετικά είδη τροφών, να κάνω και τη νηστεία οτα χρειάζεται και να προσθέσω και κατεψυγμένο - diy, όταν χρειάζεται

Γενικά είμαι της άποψης πως ρόλο παιζει η ποιότητα των τροφών και η ποικιλία

ΠΧ υπάρχει μάρκα η οποία μου γεμίζει πρωτεινικό φιλμ στο ενυδρείο! Και οχι δεν φταίει η κυκλοφορία, γιατί η ίδια τροφή άλλης εταιρίας δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα

Οπότε : Α. Ποιότητα Β. Ποικιλία

• Like 1

δεν μου ειπες που εχω λαθος ομως ακομα... και δεν καταλαβα το γενικευσεις..

ανεφερα ποικιλια τροφων + κατεψυγμενες ή ζωντανες.. και οτι οι κατεψυγμενες ή ζωντανες , ειναι καλυτερες (πραγμα που το γνωριζουν ολοι , οπως ειπες..) ...

τελος παντων , αν ειναι να ριχνω το επιπεδο και να χαλαω το θεμα, δεν υπαρχει λογος να ξαναγραψω..

Θεωρειτε απαραιτητη την υπαρξη σπιρουλινας στο διαιτολογιο; Σκετη η σε τροφη με σπιρουλινα.

Μεγάλωσα αρκετές γενιές σκαλάρια και είχα σκαλαρια που έζησαν πάνω από δέκα χρόνια και τρέφονταν αποκλειστικά με φιλαράκια τετρα (όχι ότι δεν κάνουν και η άλλες μάρκες).

Με αυτό το παράδειγμα θέλω να πως πως υπάρχουν ψάρια που θέλουν ιδιαίτερη διατροφή και ψάρια που δεν θέλουν.-

Δεν ξέρω τη λέει η λογική και η θεωρία, αλλά η πράξη εμένα με διδάσκει συνήθως άλλα πράγματα.

• Like 1

Παρασκευα, οπως σου ειπαν τα παιδια, οι τροφες που δινεις στα ψαρια σου πρεπει να ειναι οι τροφες που δεχεται το ψαρι σου και οχι γενικα τροφες κι ας ειναι και καλες! Πχ δεν μπορεις να δωσεις στο σκαλαρι, τροφη κοι, κι ας ειναι και η καλυτερη ( τυχαιο παραδειγμα, ισως και να μπορεις αν πληροι τις προυποθεσεις των σκαλαριων ) !

Η σπιρουλινα ειναι μια τροφη η οποια βοηθαει στην αποκατασταση της χλωριδας του εντερου ( δηλαδη των μικροοργανισμων που βοηθουν στην πεψη των τροφων και στην αυξηση του ανοσοποιητικου )! Ειδικα στις κιχλιδες που εχουν θεματα με τα εντερικα τους! Για μενα ειναι απαραιτητη αλλα με μετρο και την χρησιμοποιω στην διατροφη των ψαριων μου!

Κατα την αποψη μου, η ζωντανη τροφη δεν ειναι απαραιτητα καλη μιας και υπαρχουν εικασιες οτι ευθυνεται και για πολλες ασθενειες συμπεριλαμβανομενων και την hexamita! Προσωπικα δεν χρησιμοποιω ζωντανη τροφη και τα ψαρια μου κι εμενα μεγαλωνουν με πελετς και φυλλαρακια αντε και κανα αποξηραμενο bloodworm!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...