Jump to content

Αλλαγή Νερού...

Recommended Posts

γεία σας και πάλι, έχω να κάνω μία ερώτηση μόλις έφτιαξα το ενυδρέιο μου 120 λίτρα και το στρώνω ,έχω ρίξει τα βακτήρια και το αντιχλώριο .Θα ήθελα να ρώτησω αν τώρα που το στρώνω πρέπει να κάνω την εβδομαδιαία αλλαγή του νερού . Ευχαριστώ

Η εβδομαδιαία αλλαγή ισχύει για στρωμένα ενυδρεία.

Σε άστρωτα ενυδρεία οι αλλαγές καθυστερούν το στρώσιμο.

Έχεις ψάρια μέσα στο ενυδρείο;

Οχι απο ακομα

μολις παρεις τις επιθυμητες μετρισεις

(οταν στρωθει)

τοτε θα αρχισεις τις αλλαγες νερους

όχι δεν έχω ψάρια ακόμα , εγώ εχω στο μυαλό μου να το στρώσω για μια βδομάδα , μετα να βάλω τα φυτά και μετά να το στρώσω αλλεσ 2 βδομάδες προσθεντοντας πάλι βακτιρια και μετά να βάλλω ψάρια .Για 3 βδομάδες δεν θα κάνω αλλαγη νερου δηλαδη?

Για να είμαστε σίγουροι οτι το ενυδρείο μας είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ψάρια δεν μετράμε τις εβδομάδες αλλά αμμωνία,νιτρώδη και νιτρικά.

Αν χρησιμοποιούμε βακτήρια ακολουθούμε τις οδηγίες τους για το στρώσιμο και την εισαγωγή των ζωντανών αλλά και πάλι κάνουμε μετρήσεις ειδικά τις πρώτες ημέρες.

Υπάρχει και η μέθοδος του μπολιάσματος που και πάλι κάνουμε μετρήσεις.

Σε καμια περίπτωση δεν βάζουμε πολλά ψάρια μαζί σε νέο ενυδρείο!!

Ρίξε μια ματιά και εδώ

Στρώσιμο Ενυδρείου

Την αλλαγή νερού κατα την διαρκεια του στρωσίματος την αποφευγουμε γιατί "καθυστερούμε" τον κύκλο του αζώτου.

Κάνουμε υποχρεωτικά όμως αν έχουμε βάλει ζωντανά και έχει ανεβάσει αμμωνία ή νιτρώδη.

• Like 1

Φιλαρακι, αν θυμαμαι καλα, ειχες βαλει και υποστρωμα. Αν ναι, βαλε τα φυτα απο τωρα. Δεν εχεις προβλημα!

Κανα μηνα αστο χωρις αλλαγες!

ευχαριστώ παιδιά , κατι τελευταίο εχς μια λάμπα 24 βατ και παιρνει ακόμα μία το ενυδρείο τι να βάλω ? θα βάλλω φυτά οχι πολλών απαιτησεων .

6500 κελβιν μπροστα και 4500 κελβιν πισω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...