Jump to content

Δισκος Με Σαπισμα Στην Ουρα

Recommended Posts

Χαίρεται τον δισκο τον εχω τρει μερες και τον πηρα απο συμφορμιτη και τον εβαλα στην καραντινα για να τον παρατηρησω πριν τον ριξω στο κυρίως ενυδρειο μου.Παρατηρησα οτι αρχισε μεσα στην καραντινα να κανει κατι σαν σαπισμα στην ουρα!!Ξερεις κανεις τι γινεται?

post-48266-0-54743800-1413973912_thumb.jpg

post-48266-0-93536300-1413973920_thumb.jpg

Μπαινω απο κιν και δεν βλέπω καλά την φώτο,αλλά ήθελα να ρωτήσω,το σάπισμα υπάρχει μόνο στην ουρά ή εμφανίστηκε κ σε αλλά πτερύγια;

Ισως στην 2η περίπτωση να ηταν οσμωτικό σοκ απο πιθανή διαφορά παραμέτρων :)

Σε τι συνθήκες ήταν και σε τι συνθήκες τον έβαλες?

Νομιζω ο προηγουμενος ειχε και οσμωση.Ακριβως τις αλλαγες του και τα ποσοστα οσμωσης δεν τα ξερω...Επισης δεν τρωει.Δεν εχω δει αλλου σαπισμα.Τον εβαλα σε καραντινα με νερο ενυδρειου οταν εκανα την αλλαγη μου γεμισα την καραντινα.Περιπου 6,8 ph.Τι σχεση εχει αυτο?

Έγινε επεξεργασία - dikaios

Νομιζω ο προηγουμενος ειχε και οσμωση.Ακριβως τις αλλαγες του και τα ποσοστα οσμωσης δεν τα ξερω...Επισης δεν τρωει.Δεν εχω δει αλλου σαπισμα.Τον εβαλα σε καραντινα με νερο ενυδρειου οταν εκανα την αλλαγη μου γεμισα την καραντινα.Περιπου 6,8 ph.Τι σχεση εχει αυτο?

Νομίζεις????????

Αν τον είχε σε νερό βρύσης με 7.7 ph και τον έριξες στο 6.8 πολλά μπορούν να του συμβούν.

Φιλε μου τι να κανω??Οπου και να τον ειχε.Τι μπορουσα να κανω?Ρωτάω λοιπον στο σήμερα.Τι γγίνεται?Εχει καποιο θεμα?Τον βάζω στο κυριως απευθείας?

Μαθε αν μπορεις σε τι συνθηκες ζουσε και προσομοιωσε τες. Σιγα σιγα θα το προσαρμοσεις στο ενυδρειο σου! Αν βεβαια ειναι αυτο!

Στην ερωτηση σου αν θα τον βαλεις στο κυριως, σου απανταω με την ερωτηση: Θα τον βαλεις; Πως το βλεπεις, ειναι ενταξει για να μπει με τα αλλα ψαρια σου;

Το ψάρι δείχνει να έχει υποστεί σοκ από την μεταφορά ή έχει εκτεθεί σε αυξημένη αμμωνία... μπορεί όπως σου έγραψε ο από πάνω... να υπάρχει κάποια διαφορά στο νερού σου... με το προηγούμενο.

Το πρώτο πράγμα που ρωτάς ΠΡΙΝ αγοράσεις είναι... οι συνθήκες που ζει το ψάρι. Οι ανοχές των ψαριών στις μεταβολές, είναι συγκεκριμένες (ανά 24ωρο... αυτό το γνωρίζει και ένας αρχάριος) και μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και θάνατο.

Τον κρατάς προς το παρόν υπό έλεγχο... και βλέπουμε στην συνέχεια... ΑΝ απαιτηθεί να κάνεις κάτι.

Του έριξες κάτι... στην καραντίνα; Έχεις ΕΚΤΟΖΟΝ... διαθέσιμο;

Κάποιες πληροφορίες... για το ενυδρείο που θα μπει; Συνθήκες νερού και θερμοκρασία.

Πληροφορίες... για την καραντίνα.-

Έγινε επεξεργασία - diskus fan

Δεν εχει αμμωνία καθολου η καραντινα.Εχει 30 βαθμους σαν θερμοκρασια και νερο με τις ιδιες συνθηκες με το κυριως ενυδρείο-6.8 ph και του εχω ριξει και ektozone που λες.Τώρα αν δεν ειδες παραπανω- ειπα οτι μου είπε ο προηγουμενος κάτοχος οτι το ειχε με οσμωση.Τωρα ρε παιδια ,γιατι νομίζω κάποιοι λετε οτι θέλετε 'Υπάρχει περιπτωση- αν ο προηγούμενος το ειχε με οσμωση και εγω δεν εχω σπιτι οσμωση να παω να αγορασω???Τι νοημα εχει να ξέρω τι ακριβως συνθηκες εχει ο αλλος??Και αν δηλαδή παρω καποια στιγμη καποιον που τον εχει το δισκο του σε νερο βρυσης?Τι θα κανω?Ας γυρισουμε λοιπον στο θεμα και απλα πειτε μου μια γνωμη γιαυτο που βλέπετε αν θελετε και οχι στείρα κριτικη χωρις καν να γνωριζετε ουτε εσεις τι εχει το ψαρι.Κουβεντα κανουμε εδω..

Έγινε επεξεργασία - dikaios

Τι νοημα εχει να ξέρω τι ακριβως συνθηκες εχει ο αλλος??Και αν δηλαδή παρω καποια στιγμη καποιον που τον εχει το δισκο του σε νερο βρυσης?Τι θα κανω?

Καλησπέρα

Αν θεωρείς πως οι συνθήκες που ζουσε ή ζει ενα ενα ψάρι δεν παίζουν ρόλο, τότε μην απορείς γιατί το Χ ψάρι που αγόρασες, μπορεί να έχει αρρωστήσει

Δοκίμασε να πάρεις ψάρι, που κάποιος το συντηρεί στους 18 βαθμούς κι εσύ να το βάλεις στους 28!

Αντίστοιχο ειναι και το θέμα με το pH (χειρότερο ακόμη) και το θέμα με το νερό από ΑΟ ή από βρύση

Για το δίσκο, περίμενε τους δισκάδες, αλλα τα παραπάνω που σου έγραψα ισχύουν για κάθε ζωντανό

Γι αυτό πάντα ρωτάμε να μάθουμε τις συνθήκες που συντηρούνται, είτε τα αγοράζουμε απο πετ σοπ είτε από συγχομπίστα

Καλη συνέχεια και περαστικά στο ψάρι

• Like 1

Σε αυτο φιλε μου που λες και το γνωρίζω και εχω να σου πω το εξής:Τι μπορω να κανω-ειτε τις ξερω ειτε οχι??????Μην μου λες οτι πρέπει οι συνθήκες να ειναι παρόμοιες.Οταν κανω αλλαγη νερου βαζω buffer για να φτιαχνω το ph ακριβως -οπως και την θερμοκρασία με θερμαντήρα και κυκλοφορητη για την οξυγόνωση του νερου.Τωρα οταν αγοραζω ενα δισκο απο νερο οσμωσης τι να κανω??????Να αγορασω οσμωση?Βρε παιδια ελεος.Αν θελετε να πειτε καποια γνωμη καλως.Θεωρω οτι μαλλον ειναι απο οσμωτικο σοκ οπως ειπατε καποιοι.Αν ειναι κατι τετοιο?Πως αντιμετωπιζεται?Ευχαριστω για την ευχη πάντως..

Δεν εχει αμμωνία καθολου η καραντινα.Εχει 30 βαθμους σαν θερμοκρασια και νερο με τις ιδιες συνθηκες με το κυριως ενυδρείο-6.8 ph και του εχω ριξει και ektozone που λες.Τώρα αν δεν ειδες παραπανω- ειπα οτι μου είπε ο προηγουμενος κάτοχος οτι το ειχε με οσμωση.

Σου είπε ότι το είχε με όσμωση... αλλά σε τι μετρήσεις; Το ότι είχε όσμωση... ΔΕΝ εξηγεί τίποτα απολύτως. Καταλαβαίνεις... τι εννοώ;

Τωρα ρε παιδια ,γιατι νομίζω κάποιοι λετε οτι θέλετε 'Υπάρχει περιπτωση- αν ο προηγούμενος το ειχε με οσμωση και εγω δεν εχω σπιτι οσμωση να παω να αγορασω???Τι νοημα εχει να ξέρω τι ακριβως συνθηκες εχει ο αλλος??

ΑΝ ΔΕΝ είσαι σε θέση να καταλάβεις... τι νόημα έχει... τότε ΔΕΝ αξίζει να το συζητάμε. Βασικές αρχές περί ενυδρείου... είναι. Και ΔΕΝ μιλάω για την αγορά όσμωσης... αλλά το να φέρεις το νερό, στα "μέτρα" των ψαριών. Υπάρχουν κάποιες ανοχές που μπορούν δέχονται τα ψάρια στις αλλαγές ανά 24ωρο... προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Και αν δηλαδή παρω καποια στιγμη καποιον που τον εχει το δισκο του σε νερο βρυσης?Τι θα κανω?Ας γυρισουμε λοιπον στο θεμα και απλα πειτε μου μια γνωμη γιαυτο που βλέπετε αν θελετε και οχι στείρα κριτικη χωρις καν να γνωριζετε ουτε εσεις τι εχει το ψαρι.Κουβεντα κανουμε εδω..

Για να ξέρει κάποιος τι έχει το ψάρι... ή θα είναι ιχθυοπαθολόγος και θα το κοιτάξει κάτω από μικροσκόπιο ή θα έχει κάποια σχετική εμπειρία... ώστε να εκφράσει και άποψη.-

• Like 1

Σε αυτο φιλε μου που λες και το γνωρίζω και εχω να σου πω το εξής:Τι μπορω να κανω-ειτε τις ξερω ειτε οχι??????Μην μου λες οτι πρέπει οι συνθήκες να ειναι παρόμοιες.Οταν κανω αλλαγη νερου βαζω buffer για να φτιαχνω το ph ακριβως -οπως και την θερμοκρασία με θερμαντήρα και κυκλοφορητη για την οξυγόνωση του νερου.Τωρα οταν αγοραζω ενα δισκο απο νερο οσμωσης τι να κανω??????Να αγορασω οσμωση?Βρε παιδια ελεος.Αν θελετε να πειτε καποια γνωμη καλως.Θεωρω οτι μαλλον ειναι απο οσμωτικο σοκ οπως ειπατε καποιοι.Αν ειναι κατι τετοιο?Πως αντιμετωπιζεται?Ευχαριστω για την ευχη πάντως..

Νομίζω πως μαζί με τον δίσκο, ψιλοστρεσαρίστηκες κι εσύ

Εφόσον ρωτάς, πρέπει να μάθεις να διαβάζεις και τις απαντήσεις που παιρνεις

Και στο προηγούμενο ποστ και σ αυτό, επαναλαμβάνεις πως κάποιοι λενε οτι θέλουν και μιλάς για έλεος

Η ευχή παραμένει, αλλά θεωρω πως αν δεν καταλάβεις τα βασικά περί ψαριών και πως έχουν - καλώς ή κακώς - συγκεκριμένα όρια είτε γενικά το κάθε είδος είτε ως διακύμανση εντός ενός 24ωρου, τότε μόνο η ευχή δεν πιάνει

Καλή συνέχεια

• Like 1

Αν θες εξεφρασε αποψη.Μην κανεις κριτικη αφου δεν εισαι ιχθυολογος όπως λες.Αν δεν αξιζει να μιλαμε -μην μιλας.Δεν εισαι- εσυ- το φόρουμ και ουτε ζητησα την προσωπική σου αποψη φιλτατε.Αρα χαλαρωσε λιγο .Αν και ακομα Δεν μου απάντησες πως θα φερω το νερο στα "μέτρα" που μου λες.Εκτος απο αερολογιες εχεις κατι να πεις συγκεκριμένο?Ειναι ο δισκος απο νερο όσμωσης 70-30 βρυση και στους 29.Πως θα το φερω στις ιδιες συνθήκες??Και οταν και αμα μπορεσω και το φερω με μαγικα ....Πως θα τον βαλω στο δικο κου που εχω αλλες παραμετρους??Με μαγικα και αυτο??

Αν και θεωρώ ότι... με το παραπάνω σε έχω ήδη καλύψει.

Έχεις βασικές ελλείψεις γνώσεων επί των αρχών του ενυδρείου... και ο δίσκος ΔΕΝ είναι ένα ακόμα ψάρι για αρχάριους.

Από τα γραφόμενα σου... ΔΕΝ έχεις "εικόνα" για το τι κάνει η όσμωση... και αυτό σε οδηγεί σε λάθος "δρόμο".

Θα σου πρότεινα επίσης να ΜΗΝ ρίχνεις buffer στο ενυδρείο... γιατί κάνει και την ζημιά του παράλληλα. Φωσφορικά.... μετράς;

Το οσμωτικό σοκ... ΔΕΝ είναι κάτι τόσο απλό... μπορεί να "στείλει" το ψάρι σε ελάχιστο χρόνο. Η μόνος τρόπος είναι... να ακολουθείς τις βασικές αρχές (όχι απότομες μεταβολές... και μάλιστα ΧΩΡΙΣ να γνωρίζεις το μέγεθος τους).

Διάβασε όσο μπορείς... για να ενημερωθείς καλύτερα.-

Αν θες εξεφρασε αποψη.Μην κανεις κριτικη αφου δεν εισαι ιχθυολογος όπως λες.Αν δεν αξιζει να μιλαμε -μην μιλας.Δεν εισαι- εσυ- το φόρουμ και ουτε ζητησα την προσωπική σου αποψη φιλτατε.Αρα χαλαρωσε λιγο .Αν και ακομα Δεν μου απάντησες πως θα φερω το νερο στα "μέτρα" που μου λες.Εκτος απο αερολογιες εχεις κατι να πεις συγκεκριμένο?Ειναι ο δισκος απο νερο όσμωσης 70-30 βρυση και στους 29.Πως θα το φερω στις ιδιες συνθήκες??Και οταν και αμα μπορεσω και το φερω με μαγικα ....Πως θα τον βαλω στο δικο κου που εχω αλλες παραμετρους??Με μαγικα και αυτο??

:bye2:

Φίλε dikaios δεν είσαι συνεργάσιμος και εριστικός στις απαντήσεις σου . Χαλάρωσε .

Φόρμα δεν συμπλήρωσες στοιχεία δεν δίνεις τι να σου πούνε ;

Να βάλεις και νέα φωτογραφία που να δείχνει την εξέλιξη .

Και να δώσεις μετρίσεις σημερινες στη φόρμα και του ενυδρείου και της καραντίνας .

Μετά να κοιτάξεις και το δικό σου "οσμωτικό σοκ"... το οποίο ισως να μην θεραπεύεται!!!

Καλή συνεχεια

Βρε άνθρωπε μου δεν θα σου κανω επίδειξη γνωσεων και ουτε εχει νοημα να μπουμε σε αυτη την κουβεντα.Κακως σχολιαζεις καποιον που δεν γνωριζεις..Να ξερεις ομως οτι δεν αυξανουν ολα τα buffer της αγορας τα φωσφορικα για να χαμηλωσουν το ph.Μαλλον και εδυ πρεπει να διαβασεις λιγο...Στο θεμα μας εχεις απαντηση??Με το διαβασμα θα ερθουν οι συνθηκες??Γιατι τόση ωρα διαβαζω και δεν αλλαξανε.Προταση εχεις??

Φιλε ο diskus fun να σε βοηθησει θελει αλλα δε καταλαβες σωστα αυτα που γραφει. Ζηταει τις μετρησεις (gh kh ph κλπ) και οχι την αναλογια οσμωσης βρυσης. Με βαση αυτες τις μετρησεις που θα του πεις και με βαση τις δικες σου θα δει τις διαφορες στις τιμες και θα σου πει ποσο απο το buffer να χρησιμοποιησεις ωστε να το φερεις αργα και σταθερα στις δικες σου συνθηκες. Καταλαβες :)

ΥΓ τι γινεται ρε παιδια στο φορουμ εδω και κανα μηνα ? Ολοι σκοτωνονται με ολους. Πολλους καφεδες πινετε...

ΥΓ την κρητικη φυσικα θα επρεπε να την ακουσεις λιγο γιατι οντως εχεις κανει μεγαλο λαθος που αγορες ενα τοσο ακριβο και ευαισθητο ειδος χωρις να εχεις ρωτησει πριν ακριβως τις συνθηκες και μετρησεις του νερου. Βασικα ολα επρεπε να τα ξερεις. Μεχρι και φωτοπεριοδο. :) αυτα φιλικα στα λεω ωστε να μην σου τυχει κατι ασχημο ξανα. Κριμα ειναι. Καλη τυχη στο ψαρακι σου.

• Like 1

Συγνωμη φιλε Σταματη αλλα με αυτες τις απαντησεις που δωσανε τα τελευταια παιδια εγω ειμαι ο εριστικος???Πανε να μου πουνε οτι ειμαι ασχετος και μαλιστα χωρις να με ξερουν και χωρις μου πουνε ουσιαστικα καποια λυση!!!

Επειδή πέρασα απο αυτό το στάδιο προσπαθώντας να φτάσω το επιθυμητό ph για τους δίσκους μου κατάλαβα ότι κυνηγόντας το ph πέρα απο τα χρήματα που ξόδευα ποτέ το ενυδρείο μου δεν ηταν σταθερό.

Οταν τα κατήργησα όλα και έμεινα με καθαρό νερό βρύσης όλα έφτιαξαν. Οι δίσκοι εκτροφής δεν χρειάζονται όσμωση ή χαμηλό ph εκτός αν στην περιοσχή σου η βρύση σου σου δίνει πάνω απο 8 ph αλλά ακομα και έτσι δεν είναι πρόβλημα.

Ο δίσκος θέλει σταθερές τιμές όποιες και να είναι αυτές αρκεί να είναι σταθερές. Φαντάσου να έβαζες μέσα στο δικό ενυδρείο δίσκο που έρχεται απο ενυδρείο με οσμοση και UV !!!! Τι ελπίδες θα είχε να προσαρμοστεί φυσιολογικά. Πάντα ρωτάμε τις συνθήκες νερού. Αν δεν μας βολεύουν δεν το παίρνουμε.

Για το ψάρι σου δεν ξέρω να σου πώ γιατί δεν ξέρω τις πραγματικές συνθήκες αλλαγής που υπεβλήθει. Κάποια στιγμή πήρα ένα F1 δίσκο απο ένα φίλο που τον είχε σε νερό όσμοσης. Σε πληροφωρώ ότι παρά την 2 ώρη προσαρμογή που του έκανα στο βρυσάτο ενυδρείο μου το ψάρι συνήλθε μετά απο 3 μήνες μέσα στο ενυδρείο.

Αν θέλεις την εμπειρική μου γνώμη μείνε με νερό βρύσης. Είναι ο μόνος τρόπος να έχεις σταθρές τιμές και λιγότερα προβλήματα.

Βρε άνθρωπε μου δεν θα σου κανω επίδειξη γνωσεων και ουτε εχει νοημα να μπουμε σε αυτη την κουβεντα.Κακως σχολιαζεις καποιον που δεν γνωριζεις..Να ξερεις ομως οτι δεν αυξανουν ολα τα buffer της αγορας τα φωσφορικα για να χαμηλωσουν το ph.Μαλλον και εδυ πρεπει να διαβασεις λιγο...Στο θεμα μας εχεις απαντηση??Με το διαβασμα θα ερθουν οι συνθηκες??Γιατι τόση ωρα διαβαζω και δεν αλλαξανε.Προταση εχεις??

Αυτή θα είναι η τελευταία μου απάντηση...

1. Πουθενά ΔΕΝ έχεις γράψει πληροφορίες...για την καραντίνα (μέγεθος).

2. Όταν αγοράζεις ψάρι... εφ΄όσον αδυνατείς να γνωρίζεις τις μετρήσεις... το παίρνεις με αρκετό νερό από αυτό που ζει.

Στην συνέχεια μεταφέροντας μικρές ποσότητες από το ενυδρείο σου (στην καραντίνα)... προσαρμόζεις το ψάρι.

3. Αυτός είναι ένας τρόπος... για να έχεις ΙΔΙΕΣ συνθήκες... ΧΩΡΙΣ να προκαλέσεις πρόβλημα.-

Φιλε Panagreco οπως και με τον προηγουμενο φιλο δεν διαφωνω καθολου.Απλα λεω οτι το πηρα απο ενα ανθρωπο που δεν ασχολιοταν τοσο με τις παραμετρους ουτε και εχει και πολυ νοημα οπως λες.ΕΙναι οπου μαθουν τα ψαρια γενικα.Υπαρχουν δισκοι που ζουν στο 7,7-υπαρχουν δισκοι που ζουν στο 6,5 ph.Τι να τον ρωταγα?Και πες οτι τον ρωταγα !Δεν ηξερε ο ανθρωπος.Και πως θα κανω ομαλη προσαρμογη που ολοι λετε.Πως? Τι θα κανω με την σκληροτητα ειτε ηταν σε μεγαλυτερο Kh h Gh η δεν ητανε?Πως θα την αλλαξω?Εχει νοημα ολη αυτη η κουβεντα?Απλα ρωτησα μια γνωμη για το τι μπορει να εχει το ψαρι και οχι κριτικη για το αν ειμαι ο καλυτερος η χειροτερος χομπιστας.Ουτε εκανα επιδειξη γνωσεων ωστε να με πει καποιος ασχετο ουτε ακυρωσα καποιον.

Αυτο φιλε diskus fan το εκανα!Εχω 6 χρονια ενυδρειο με δισκους.Δεν το πηρα χθες!!!Αυτο σου λεω τοση ωρα.Αυτα που λες τωρα ειναι λογικα και τα εκανα οοολα!Με κουβα πηγα και το πηρα και τα εκανα με ακριβως αυτην την σειρα που τα εγραψες.Τωρα απλα ρωταω γιατι εγινε αυτο στην ουρα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...