diskus fan 25 Οκτωβρίου 2014 #26 Share 25 Οκτωβρίου 2014 Θεωρητικα εχεις απολυτα δικιο,ετσι ειναι οπως τα λες.Πρακτικα ομως καποια πραγματα καλο ειναι να μην τα βλεπουμε δογματικα,αλλα να να προσπαθουμε να δουμε και την αλλη πλευρα και εαν μπορει να συμβαινει και αλλιως.Το εχω γραψει στο θεμα μου,αλλα ας τα πω και εδω,για να μπορουμε πλεον να σκεφτομαστε οτι μπορει να ειναι και αλλιως. Ζω σε ενα ξερονησι,που αν βρεξει το πολυ 60 μερες τον χρονο βρεχει.Πχ φετος εχει να βρεξει απο το Γεναρη και αυτο κουτσουρεμενα.Το νερο για ολες τις δουλειες ,και τα ενυδρεια το παιρνω απο γεωτρηση.Εχω αφρικανες που θελουν βαση βιβλιογραφιας και προφιλ ψαριων και 9.2 ΡΗ.Το νερο αυτην την στιγμη ,που η γεωτρηση φθανει στον πατο του <πηγαδιου>ειναι 8,6.Ειμαι οπαδος των συχνων και μεγαλων αλλαγων νερου στα ενυδρειαμας.(κανω 60% αλλαγη νερου καθε εβδομαδα). Οταν αρχησουν οι βροχες,το νερο πευτει μετρημενο στο 7,2 ΡΗ.Πριν 5 χρονια που το εστησα ,δεν το ηξερα αυτο,οταν το ανακαλυψα μετα απο 2 χρονια,δεν αλλαξα τιποτα στις ρουτινες μου μεχρι και σημερα.Τα τελευται 3 χρονια που παρατηρω τις αλλαγες με πολυ χαμηλο ΡΗ ,βλεπω οτι αρεσουν πολυ πιο πολυ στα ψαρακια μου,γιατι ζευγαρωνουν πολυ πιο συχνα. Γιαυτο επιμενω οτι εκτος απο τα ψαρια που ειναι FO, ολα τα αλλα που ειναι γεννημενα σε οποιαδηποτε χωρα σε ενυδρειο,ειναι πολυ ανεκτηκα,οχι μονο σε ΡΗ που ειναι αντιθετα με την βιβλιογραφεια και προφιλ,αλλα και σε μεγαλες διακυμανσεις του ΡΗ. Στην αρχη που μπηκα σε φορουμ ,και εγω ειχα τρομοκρατηθει με το ΡΗ,γιατι μου ελεγαν να προσεχω πολυ,και εβαζα σοδες και διαφορα buffer.Τωρα δεν βαζω τιποτα,και εχω υγιεστατα με φοβερη αναπτυξη ,και καταπλυκτικα χρωματα ψαρια.Και νομιζω οτι η αποψη μου εχει βαση,γιατι δεν ειμαι απο τους χομπιστες που αλλαζω ψαρια καθε 6 μηνες,αλλα εχω τα ιδια ψαρια εδω και 5 χρονια. Καποτε πρεπει να κανουμε ενα θεμα με τιτλο μυθος-παραμυθια -πραγματικοτητα. Παραδειγμα,Ποτε δεν μπερδευουμε τις 2 λιμνες της αφρικης,και πολλες αλλες τετοιες χαζομαρες. Απλα πιστευω οτι καποιοι αρεσκονται να παρουσιαζουν το χομπιμας σαν την αεροναυτικη,για να εχουν να λενε,ενω ειναι παρα πολυ απλα τα πραγματα,αρκει να τηρησεις τα βασικα.Τα οποια ειναι Λιτρα,,φιλτρανση,σωστη συνθεση,καλο φαγητο,και πολλες συχνες αλλαγες. Για να το ελαφρυνω λιγο. Εισαι μονος που δικαιουσε να γραφεις ετσι οπως γραφεις,γιατι δεν το γραφεις τωρα αλλα πολλα χρονια πριν.Αλλοι ειναι που αρεσκοντε να παιζουν με χρωματα και αρωματα 1. Μπορώ να δεχθώ αυτά που λες αλλά... ΔΕΝ θα συμφωνήσω. Με έχει πληροφορήσει φίλος ότι στην Αμερική... σε πρωτάθλημα δίσκων... κατεβάζουν το ΡΗ από 12 που έχουν (στη βρύση)... στο 9. Όπως καταλαβαίνεις αυτές οι μετρήσεις είναι "εξωπραγματικές" για δίσκους... κι όμως υπάρχουν και ζουν. Προσωπικά νιώθω ευτυχής... που ΔΕΝ έχω να λύσω ένα τέτοιο πρόβλημα. 2. Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... για καλά σου λόγια.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 25 Οκτωβρίου 2014 #27 Share 25 Οκτωβρίου 2014 Ε μα κι εσευ αδερφε μου το παρακανεις! Γραψε σκετα χωρις χρωματα, εν αναγκη δεσε τα δαχτυλα σου! Σε γέρικο σκυλί... νέα κόλπα δύσκολα μαθαίνεις!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 25 Οκτωβρίου 2014 #28 Share 25 Οκτωβρίου 2014 Δυστυχος,μετα την αναβαθμιση της πλατφορμας του φορουμ,πολλα απο τα προφιλ χαθικαν.Εχουμε οσα εμειναν και προσπαθουμε να φτιαξουμε και οσα χαθικαν.Τα προφιλ πλεων ειναι εδω. http://www.aquazone.gr/forums/forum/272-dhnioesse-oeanethi-aeoeiy-iaaniy/ Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος