handmaker 22 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Καλημερα. Προσφατα φιλος μου χαρισε ενα 15lt ενυδρειο απο τα jumbo και σκεφτομαι να βαλω ενα μονομαχο. Πηγα λοιπον σε ενα καταστημα για να ρωτησω τιμες για πραγματα. Ψιλο χαλικι, ξυλο, φυτα και υλικα για το φιλτρο ωστε να παιξει πατεντα σαν του Yiannhs που φενεται εδω: http://www.aquazone.gr/forums/topic/85100-aaioaenaassi-15-eeonui-adhi-oa-jumbo-dhanioossaoc/ Τεστακια και θερμαστατη και παμε για στρωσιμο. Η απορια ομως που μου δημιουργηθηκε ειναι οτι οταν τον ρωτησα για τεστ pH GH και υγρα ωστε να μετρησω το νερο της βρυσης μου και να το φερω καπςσ στα θελω του μονομαχου μου ειπε οτι σε τοσο μικρο ενυδρειο δεν χρειαζεται. Πανω σε αυτο λοιπον θα ηθελα την αποψη σας. Παρακαλω μην αρχισουν οι κριτικες για τα λιτρα. Το ξερω οτι ειναι μικρο, πολυ μικρο αλλα αυτο υπαρχει και ειναι ο μονος τροπος να ψησω το ετερο ιμισυ για το 300αρι που θελω να φτιαξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Τα βασικα ειναι με την σειρα.Αμμωνια,ΝΗ/3 ΝΗ/4 νιτρωδη ΝΟ2 ,νιτρικα ΝΟ3 και ΡΗ,τα υπολοιπα κλαο εινναι να τα εχουμε αλλα δεν ειναι και απαραιτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
handmaker 22 Οκτωβρίου 2014 Author #3 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Η απορια ειναι ειδικα για το pH γιατι μου ειπε πως δεν χρειαζεται σε αυτα τα λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 22 Οκτωβρίου 2014 #4 Share 22 Οκτωβρίου 2014 τι περιμενες να ακουσεις...οταν βλεπεις να τους εχουνε σε πλαστικα ποτηρακια για να πουληθουν τo ph θα του μαρανε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Οκτωβρίου 2014 #5 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Δεν ειναι θεμα λιτρων.Καλο ειναι να εχουμε και να μετραμε ολα .Αλλα ειναι θεμα κωστους.Το ΡΗ στην Ελλαδα εναι σχεδον παντοτ το ιδιο πανω κατω.Τα ψαρακιαμας ειναι γεννημενα σε ενυδρεια,οποτε ειναι αυτονοητο το ΡΗ που εχεις περιπου.7,2 -8,2 περιπου,οποτε δεν εχεις προβλημα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
handmaker 22 Οκτωβρίου 2014 Author #6 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Και πως ρυθμιζουμε το pH ρε παιδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 22 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Πολυ πιθανό γιατί οποίος ζητάει να φτιάξει μικρό ενυδρείο έχει περιορισμεν9 χώρο και ίσως περιορισμένο budget.... Οποτε αν τυχόν σου προτεινε, οχι μόνο σε σένα αλλα στον καθένα, τα πρόβλεπε, τοτε ο λογαριασμός θα μεγαλωνε και θα υπήρχε περιπτωση να χασει το μικρό αυτό έσοδο που ολοι κυνηγάμε πλέον.... Προς θεού, δεν τον δικαιολογώ, απλα εν μέρη τον κατανοώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Οκτωβρίου 2014 #8 Share 22 Οκτωβρίου 2014 τι περιμενες να ακουσεις...οταν βλεπεις να τους εχουνε σε πλαστικα ποτηρακια για να πουληθουν τo ph θα του μαρανε? Επετρεψεμαι να διαφωνισω ,στην συγκεριμενη περιπτωση δεν προσπαθησε να φορτωσει στον φιλο μας. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
handmaker 22 Οκτωβρίου 2014 Author #9 Share 22 Οκτωβρίου 2014 το κοστολογιο που ειχα στο μυαλο μου χωρις το ψαρακι για αυτα τα λιτρα ηταν καπου στα 50-70 ευρω. Αυτο που με ενδιαφερει πιο πολυ ειναι να το κανω σωστα στο χωρο που εχω χωρις να βασανιζω το ψαρακι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 22 Οκτωβρίου 2014 #10 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Καλό είναι να έχεις κι ένα τεστ για το πεχα αλλά δεν είναι προτεραιότητα. Γιατί, αν μαλακώνεις το νερό, ρίχνοντάς του τη σκληρότητα, χαμηλώνει και το πεχα. Και το ανάποδο, είναι αλληλένδετα. Είναι κάτι που μπορείς να το πάρεις αργότερα αν θέλεις, κι εγώ δε νομίζω ότι σου είπε κάτι λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 22 Οκτωβρίου 2014 #11 Share 22 Οκτωβρίου 2014 (edited) Η απορια ομως που μου δημιουργηθηκε ειναι οτι οταν τον ρωτησα για τεστ pH GH και υγρα ωστε να μετρησω το νερο της βρυσης μου και να το φερω καπςσ στα θελω του μονομαχου μου ειπε οτι σε τοσο μικρο ενυδρειο δεν χρειαζεται. Πανω σε αυτο λοιπον θα ηθελα την αποψη σας. Στο μονο που παει το μυαλο μου ειναι το "διυλίζεις τον κωνωπα και καταπινεις τη καμηλο" Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2014 - Jimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Οκτωβρίου 2014 #12 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Ισως να μην γνωριζε. Αλλο οτι δεν εχουν προβλημα γιατι εχουν προσαρμοστει και αλλο οτι δεν χρειαζεται. Αν του χαμηλωσεις το ph πιστεψε με δεν θα σου κραταει μουτρα. Ξεκινα εσυ με τα βασικα και βλεπεις και για το ph και ασε τον υπαλληλο να λεει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
handmaker 23 Οκτωβρίου 2014 Author #13 Share 23 Οκτωβρίου 2014 οκ ξεκιναω στρωσιμο ετσι και μεχρι να στρωσει βλεπω τι κανω. ευχαριστω παιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 23 Οκτωβρίου 2014 #14 Share 23 Οκτωβρίου 2014 Δεν νομίζω ότι το ψάρι θα έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα στο νερό της Αθήνας και σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς με αυτό. Αν σε παίρνει κάντο, αλλά πιο πολύ σημασία έχει να διατηρείς καθαρό το νερό του αυτή την στιγμή και μετά το ph. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 23 Οκτωβρίου 2014 #15 Share 23 Οκτωβρίου 2014 Δεν νομίζω ότι το ψάρι θα έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα στο νερό της Αθήνας και σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς με αυτό. Αν σε παίρνει κάντο, αλλά πιο πολύ σημασία έχει να διατηρείς καθαρό το νερό του αυτή την στιγμή και μετά το ph. Αααα να τα, τα d20 SYSTEM, για αυτο μου λεγες για DND!! Χεχεχεχε... Και για να απαντησω και στο φιλο, καλα σου ειπε για το νερο της βρυσης ο πετ σοπας. Η απορια σου ειναι invalid που λεμε. Μετρησεις κανεις αργοτερα εφοσον θες στη γυαλα σου. Το νερο της αθηνας αποκλειεται να εχει θεματα ph kh. Και ισχυουν και αυτα που ειπαν οι παραπανω περι γεννας σε ph ουδετερο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 23 Οκτωβρίου 2014 #16 Share 23 Οκτωβρίου 2014 Δεν ειναι θεμα λιτρων.Καλο ειναι να εχουμε και να μετραμε ολα .Αλλα ειναι θεμα κωστους.Το ΡΗ στην Ελλαδα εναι σχεδον παντοτ το ιδιο πανω κατω.Τα ψαρακιαμας ειναι γεννημενα σε ενυδρεια,οποτε ειναι αυτονοητο το ΡΗ που εχεις περιπου.7,2 -8,2 περιπου,οποτε δεν εχεις προβλημα. Εγώ έχω απορία... Τα ψαράκια είναι γεννημένα σε ενυδρεία... σε ποία χώρα όμως και σε τι ΡΗ; Πως γίνεται να ΜΗΝ έχει πρόβλημα σε ΡΗ 7,2-8,2... όταν το είδος απαιτεί... 6,8-7,5... (ιδανικά στο 7,1-7,2)... όπως φαίνεται στο link; http://diszhal.info/english/labyrinth/en_Betta_splendens.php 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Οκτωβρίου 2014 #17 Share 23 Οκτωβρίου 2014 Εγώ έχω απορία... Τα ψαράκια είναι γεννημένα σε ενυδρεία... σε ποία χώρα όμως και σε τι ΡΗ; Πως γίνεται να ΜΗΝ έχει πρόβλημα σε ΡΗ 7,2-8,2... όταν το είδος απαιτεί... 6,8-7,5... (ιδανικά στο 7,1-7,2)... όπως φαίνεται στο link; http://diszhal.info/english/labyrinth/en_Betta_splendens.php Ξερω οτι εισαι παλιο μελος στο φορουμ,οπωτε θεωρω αυτονοητο οτι ξερεις πως υπαρχουν και δικα μας προφιλ εδω. Καλο θα ειναι να χρησιμοποιουμε τα δικα μας προφιλ,οσα τουλαχιστον εχουμε φτιαξει μεχρι στιγμης,ετσι δειχνουμε οτι σεβομαστε την δουλεια που εχουν κανει τα μελη μας για να φτιαχτουν τα προφιλ αυτα. Να λοιπον το δικο μας προφιλ του μονομαχου! http://www.aquazone.gr/forums/topic/36770-betta-splendens-regan-1910/#entry323429 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 23 Οκτωβρίου 2014 #18 Share 23 Οκτωβρίου 2014 Ξερω οτι εισαι παλιο μελος στο φορουμ,οπωτε θεωρω αυτονοητο οτι ξερεις πως υπαρχουν και δικα μας προφιλ εδω. Καλο θα ειναι να χρησιμοποιουμε τα δικα μας προφιλ,οσα τουλαχιστον εχουμε φτιαξει μεχρι στιγμης,ετσι δειχνουμε οτι σεβομαστε την δουλεια που εχουν κανει τα μελη μας για να φτιαχτουν τα προφιλ αυτα. Να λοιπον το δικο μας προφιλ του μονομαχου! http://www.aquazone.gr/forums/topic/36770-betta-splendens-regan-1910/#entry323429 Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που το έβαλες. Χτες έψαχνα να βρω το προφίλ του Ραμιρέζι... για να βάλω φωτογραφία από το δικό μου σε κάποιο θέμα... ΔΕΝ κατάφερα να βρω το τμήμα με τα προφίλ (που ήξερα ότι υπάρχουν) με αποτέλεσμα να βάλω από το Google (όπου μάλιστα βρήκα την φωτογραφία μου!!!!!). Νομίζω ότι βλέπω όμως να έχουν γίνει... κάποιες αλλαγές; Πχ. στα λίτρα θυμόμουν παραπάνω... από αυτά που βλέπω να προτείνονται.- ΥΓ. Κάποια μέλη που άξιζαν της προσοχής πάντως και βοηθούσαν... πλέον δυστυχώς... είναι απόντα. (και σε αυτό κατά την άποψη μου... το forum έχει κάποιο μερίδιο ευθύνης).- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Οκτωβρίου 2014 #19 Share 23 Οκτωβρίου 2014 Αααα να τα, τα d20 SYSTEM, για αυτο μου λεγες για DND!! Χεχεχεχε... Και για να απαντησω και στο φιλο, καλα σου ειπε για το νερο της βρυσης ο πετ σοπας. Η απορια σου ειναι invalid που λεμε. Μετρησεις κανεις αργοτερα εφοσον θες στη γυαλα σου. Το νερο της αθηνας αποκλειεται να εχει θεματα ph kh. Και ισχυουν και αυτα που ειπαν οι παραπανω περι γεννας σε ph ουδετερο. Γιατι τι D&D μιλαμε; Γιατι ειναι invalid η απορια του φιλου και γιατι του ειπε καλα ο πετσοπας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 23 Οκτωβρίου 2014 #20 Share 23 Οκτωβρίου 2014 Ωραια η κουβεντα σας παιδια, απλα χωρις παρεξήγηση μην βάζετε έγχρωμα γράμματα συνεχεια, κουράζουν, ευχαριστω . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 23 Οκτωβρίου 2014 #21 Share 23 Οκτωβρίου 2014 Ωραια η κουβεντα σας παιδια, απλα χωρις παρεξήγηση μην βάζετε έγχρωμα γράμματα συνεχεια, κουράζουν, ευχαριστω . Εγώ το κάνω αυτό... δυστυχώς είναι ο τρόπος που έχω μάθει, να χρησιμοποιώ όταν γράφω.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Οκτωβρίου 2014 #22 Share 23 Οκτωβρίου 2014 Εγώ το κάνω αυτό... δυστυχώς είναι ο τρόπος που έχω μάθει, να χρησιμοποιώ όταν γράφω.- Ε μα κι εσευ αδερφε μου το παρακανεις! Γραψε σκετα χωρις χρωματα, εν αναγκη δεσε τα δαχτυλα σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 24 Οκτωβρίου 2014 #23 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Εγώ έχω απορία... Τα ψαράκια είναι γεννημένα σε ενυδρεία... σε ποία χώρα όμως και σε τι ΡΗ; Πως γίνεται να ΜΗΝ έχει πρόβλημα σε ΡΗ 7,2-8,2... όταν το είδος απαιτεί... 6,8-7,5... (ιδανικά στο 7,1-7,2)... όπως φαίνεται στο link; http://diszhal.info/english/labyrinth/en_Betta_splendens.php Θεωρητικα εχεις απολυτα δικιο,ετσι ειναι οπως τα λες.Πρακτικα ομως καποια πραγματα καλο ειναι να μην τα βλεπουμε δογματικα,αλλα να να προσπαθουμε να δουμε και την αλλη πλευρα και εαν μπορει να συμβαινει και αλλιως.Το εχω γραψει στο θεμα μου,αλλα ας τα πω και εδω,για να μπορουμε πλεον να σκεφτομαστε οτι μπορει να ειναι και αλλιως. Ζω σε ενα ξερονησι,που αν βρεξει το πολυ 60 μερες τον χρονο βρεχει.Πχ φετος εχει να βρεξει απο το Γεναρη και αυτο κουτσουρεμενα.Το νερο για ολες τις δουλειες ,και τα ενυδρεια το παιρνω απο γεωτρηση.Εχω αφρικανες που θελουν βαση βιβλιογραφιας και προφιλ ψαριων και 9.2 ΡΗ.Το νερο αυτην την στιγμη ,που η γεωτρηση φθανει στον πατο του <πηγαδιου>ειναι 8,6.Ειμαι οπαδος των συχνων και μεγαλων αλλαγων νερου στα ενυδρειαμας.(κανω 60% αλλαγη νερου καθε εβδομαδα). Οταν αρχησουν οι βροχες,το νερο πευτει μετρημενο στο 7,2 ΡΗ.Πριν 5 χρονια που το εστησα ,δεν το ηξερα αυτο,οταν το ανακαλυψα μετα απο 2 χρονια,δεν αλλαξα τιποτα στις ρουτινες μου μεχρι και σημερα.Τα τελευται 3 χρονια που παρατηρω τις αλλαγες με πολυ χαμηλο ΡΗ ,βλεπω οτι αρεσουν πολυ πιο πολυ στα ψαρακια μου,γιατι ζευγαρωνουν πολυ πιο συχνα. Γιαυτο επιμενω οτι εκτος απο τα ψαρια που ειναι FO, ολα τα αλλα που ειναι γεννημενα σε οποιαδηποτε χωρα σε ενυδρειο,ειναι πολυ ανεκτηκα,οχι μονο σε ΡΗ που ειναι αντιθετα με την βιβλιογραφεια και προφιλ,αλλα και σε μεγαλες διακυμανσεις του ΡΗ. Στην αρχη που μπηκα σε φορουμ ,και εγω ειχα τρομοκρατηθει με το ΡΗ,γιατι μου ελεγαν να προσεχω πολυ,και εβαζα σοδες και διαφορα buffer.Τωρα δεν βαζω τιποτα,και εχω υγιεστατα με φοβερη αναπτυξη ,και καταπλυκτικα χρωματα ψαρια.Και νομιζω οτι η αποψη μου εχει βαση,γιατι δεν ειμαι απο τους χομπιστες που αλλαζω ψαρια καθε 6 μηνες,αλλα εχω τα ιδια ψαρια εδω και 5 χρονια. Καποτε πρεπει να κανουμε ενα θεμα με τιτλο μυθος-παραμυθια -πραγματικοτητα. Παραδειγμα,Ποτε δεν μπερδευουμε τις 2 λιμνες της αφρικης,και πολλες αλλες τετοιες χαζομαρες. Απλα πιστευω οτι καποιοι αρεσκονται να παρουσιαζουν το χομπιμας σαν την αεροναυτικη,για να εχουν να λενε,ενω ειναι παρα πολυ απλα τα πραγματα,αρκει να τηρησεις τα βασικα.Τα οποια ειναι Λιτρα,,φιλτρανση,σωστη συνθεση,καλο φαγητο,και πολλες συχνες αλλαγες. Για να το ελαφρυνω λιγο. Εισαι μονος που δικαιουσε να γραφεις ετσι οπως γραφεις,γιατι δεν το γραφεις τωρα αλλα πολλα χρονια πριν.Αλλοι ειναι που αρεσκοντε να παιζουν με χρωματα και αρωματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Οκτωβρίου 2014 #24 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που το έβαλες. Χτες έψαχνα να βρω το προφίλ του Ραμιρέζι... για να βάλω φωτογραφία από το δικό μου σε κάποιο θέμα... ΔΕΝ κατάφερα να βρω το τμήμα με τα προφίλ (που ήξερα ότι υπάρχουν) με αποτέλεσμα να βάλω από το Google (όπου μάλιστα βρήκα την φωτογραφία μου!!!!!). Νομίζω ότι βλέπω όμως να έχουν γίνει... κάποιες αλλαγές; Πχ. στα λίτρα θυμόμουν παραπάνω... από αυτά που βλέπω να προτείνονται.- ΥΓ. Κάποια μέλη που άξιζαν της προσοχής πάντως και βοηθούσαν... πλέον δυστυχώς... είναι απόντα. (και σε αυτό κατά την άποψη μου... το forum έχει κάποιο μερίδιο ευθύνης).- Δυστυχος,μετα την αναβαθμιση της πλατφορμας του φορουμ,πολλα απο τα προφιλ χαθικαν.Εχουμε οσα εμειναν και προσπαθουμε να φτιαξουμε και οσα χαθικαν.Τα προφιλ πλεων ειναι εδω. http://www.aquazone.gr/forums/forum/272-dhnioesse-oeanethi-aeoeiy-iaaniy/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 25 Οκτωβρίου 2014 #25 Share 25 Οκτωβρίου 2014 Εγώ το κάνω αυτό... δυστυχώς είναι ο τρόπος που έχω μάθει, να χρησιμοποιώ όταν γράφω.- Μια χαρα μου φαίνονται εμένα αμα ετσι σου αρέσει ετσι να γράφεις! Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος