orestispap2001 22 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα. Έχω βρεί αυτά τα ξύλα σε ποτάμι κοντά στο σπίτι μου και θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζει κανένας απο τι δέντρο είναι και αν είναι κατάλληλα για βουτιά στο ενυδρείο ή θα μου σαπισουν; Επίσης είναι "σκοροφαγωμενα" βέβαια μετά το ψήσιμο δεν υπάρχει τίποτα πάνω κάτω μέσα και έξω... Αλλά είναι οκ να μπουνε στο νερό ή θα σαπισουν; Αν δεν είναι σκέφτομαι να τα περάσω με εποξικη ριτινη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 22 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Αν τα περάσεις με ρητίνη δεν θα βουλιάξουν ποτέ. Δοκίμασέ τα, αν δεις ότι πάνε να σαπίσουν τα βγάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 22 Οκτωβρίου 2014 Author #3 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Αν τα περάσεις με ρητίνη δεν θα βουλιάξουν ποτέ. Δοκίμασέ τα, αν δεις ότι πάνε να σαπίσουν τα βγάζεις. Έχω δει στο youtube ενα τύπο που τα μουλιασε πρώτα τα στεγνωσε επιφανειακά και μετά τα έβαψε. Αλλά πάλι το νερό που θα μεινει παγιδευμενο δεν θα το σαπισει ή επειδή δεν έρχεται σε επαφή με οξυγόνο δεν έχει πρόβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Οκτωβρίου 2014 #4 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Δεν θα ρισκαρα να βαλω μεσα ξυλα που ειναι αμφιβολα. Επισης εχει δικιο ο Σταματης,με ρητινη δεν θα βουλιαζουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 22 Οκτωβρίου 2014 #5 Share 22 Οκτωβρίου 2014 εγώ δεν ξέρω αν κάνουν, αλλά πάντος είναι πολύ ωραία. με ξύδι δεν απολυμαίνονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 22 Οκτωβρίου 2014 Author #6 Share 22 Οκτωβρίου 2014 εγώ δεν ξέρω αν κάνουν, αλλά πάντος είναι πολύ ωραία. με ξύδι δεν απολυμαίνονται Δεν έβαλα ξύδι... 5.5 ώρες στους 110 στο φούρνο τα έβαλα... Ψητά τα έκανα χαχαχα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 22 Οκτωβρίου 2014 εγώ δεν ξέρω αν κάνουν, αλλά πάντος είναι πολύ ωραία. με ξύδι δεν απολυμαίνονται Δεν ειναι μονο η απολυμανση,ειναι και απο τι δενδρο ειναι,υπαρχουν δενδρα,οπως κωνοφορα ποτ εχουν ρετσινι (αυτα δεν ειναι) που ειναι εντελως ακαταλληλα. Μονο απο αμπελι μεχρι στιγμης εχουν βαλει με επιτυχια καποιοι φιλοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Οκτωβρίου 2014 #8 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Δεν έβαλα ξύδι... 5.5 ώρες στους 110 στο φούρνο τα έβαλα... Ψητά τα έκανα χαχαχα... Πολυ καλα τα εκανες.Ξυδι μην βαλεις γιατι το μονο που θα κανεις ειναι να το πιει το ξυλο,και να στο αμολησει μεσα μετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 22 Οκτωβρίου 2014 Author #9 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Πολυ καλα τα εκανες.Ξυδι μην βαλεις γιατι το μονο που θα κανεις ειναι να το πιει το ξυλο,και να στο αμολησει μεσα μετα Όχι δεν κάνω τπτ άλλο, μόνο το ψήσιμο. Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ιδέα τι ειδος ξύλου είναι αλλά το ποτάμι εκεί έχει τα κλασικά ποταμίσια δέντρα (πλατάνια, καρυδιές και γενικά πλατύφυλλα αλλά και διάφορα αναρριχητικά). Τώρα από όσο ξέρω ποταμίσια ίσον οκ για ενυδρείο αλλά παίζει να είναι και παρασηρμενα κλαδέματα απο τπτ άλλο... Οπότε, επειδή κατά την γνώμη μου είναι τέλεια σχήματα λέω να τα ριτηνιασω και μετά με σιλικόνη να τα κολλησω σε πέτρα καί να κάνω και μια μικρή βραχοσυνθεση για να δένει όλο μαζί αισθητικά... Έτσι βέβαια έχω μεγάλη ανασκαφή για πέτρες βασαλτη που ειναι τιγκα το ποτάμι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 22 Οκτωβρίου 2014 #10 Share 22 Οκτωβρίου 2014 τόσο παλιά ξέρα και ταλαιπωρημένα ξύλα δεν πιστεύω να σου δημιουργήσουν πρόβλημα προσωπικά θα τα έβαζα μέσα αφού τα μούλιαζα για καμιά 20αρια μέρες χωρίς καμιά άλλη επεξεργασία ούτε και ρητίνη θα έβαζα γενικά εγώ βάζω ότι ξύλο να είναι εκτός από κωνοφόρα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Οκτωβρίου 2014 #11 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Καπου υπαρχει σχετικο θεμα,το ψαχνω,αν το ξερει καποιος ας το βαλει. Εγω παντος επιμενω να λεω,αν δεν μαθεις τι ξυλο ειναι,μην το βαλεις.Με ρητιμη βεβαια.καλυπτεις τις τυχον κακες ουσιες,αλλα αξιζει να ρισκαρεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 22 Οκτωβρίου 2014 Author #12 Share 22 Οκτωβρίου 2014 (edited) Έχω την εντύπωση ότι απο τις διακλαδώσεις που κάνει πρέπει να είναι απο κάποιο αναρριχητικό (κισσός; ) διότι το ένα έχει κόψιμο με πριόνι οπότε αυτο είτε πετάχτηκε στο ποτάμι απο κάποιο κλάδεμα είτε κάποιος έκοψε απο ποταμισιο φυτό και αυτο ειναι ρεταλι πεταμένο; Απο λιγουστρα κάνει; Γιατί μου μοιάζει.. Είναι τα φυτά που βάζουμε να κάνουμε φράχτη και είναι πολύ νερό ρουφήχτρες... Επίσης για να εχει σαράκι νομίζω οτι δεν είναι ρίζα αλλά κομμάτι που αεριζετε οπότε είναι μάλλον απο χαμηλά στο έδαφος αλλά όχι ρίζα.. Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2014 - orestispap2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Οκτωβρίου 2014 #13 Share 22 Οκτωβρίου 2014 τόσο παλιά ξέρα και ταλαιπωρημένα ξύλα δεν πιστεύω να σου δημιουργήσουν πρόβλημα προσωπικά θα τα έβαζα μέσα αφού τα μούλιαζα για καμιά 20αρια μέρες χωρίς καμιά άλλη επεξεργασία ούτε και ρητίνη θα έβαζα γενικά εγώ βάζω ότι ξύλο να είναι εκτός από κωνοφόρα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Καλημερα Χρηστο. οποιοδηποτε αλλο ξυλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 22 Οκτωβρίου 2014 Author #14 Share 22 Οκτωβρίου 2014 τόσο παλιά ξέρα και ταλαιπωρημένα ξύλα δεν πιστεύω να σου δημιουργήσουν πρόβλημα προσωπικά θα τα έβαζα μέσα αφού τα μούλιαζα για καμιά 20αρια μέρες χωρίς καμιά άλλη επεξεργασία ούτε και ρητίνη θα έβαζα γενικά εγώ βάζω ότι ξύλο να είναι εκτός από κωνοφόρα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Δεν είμαι τόσο σίγουρος οτι είναι παλιά ούτε ότι ηταν ξερά. Απο αναζήτηση που έκανα για το σαράκι, μιας και ειδα ζωντανό να κόβει βολτες, διάβασα οτι θέλουν να έχει "υγρασία" αλλά μιάς και δεν είμαι ειδικός δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά... Το θέμα ειναι βέβαια ότι τώρα πια ειναι θεοξερα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 22 Οκτωβρίου 2014 Author #15 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Καπου υπαρχει σχετικο θεμα,το ψαχνω,αν το ξερει καποιος ας το βαλει. Εγω παντος επιμενω να λεω,αν δεν μαθεις τι ξυλο ειναι,μην το βαλεις.Με ρητιμη βεβαια.καλυπτεις τις τυχον κακες ουσιες,αλλα αξιζει να ρισκαρεις? Εφόσον δεν είναι απο δέντρο με ρετσινι το μόνο πρόβλημα είναι μην σαπισει στο μπαμ.. Με ρητίνη μετά δεν θα υπάρχει πρόβλημα σαπισματος ούτε να βγάλει και καμία ουσία. Επειδή σαν ομορφιά εμένα μου αρέσουν είμαι διατεθημένος να παιδευτω αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κανένα ρίσκο στην επιλογή με την ρητίνη.. Παιδεμα μόνο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Οκτωβρίου 2014 #16 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Συμφωνω απολυτα,ξεκινα και βλεπουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 22 Οκτωβρίου 2014 Author #17 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Για να ξεκινησω πρέπει πρώτα να βρω ρητίνη... Πήγα σε ένα μαγαζί στην περιοχή μου (Βριλήσσια) και με κοίταζαν σαν χανοι....!!! Μου έδιναν οικοδομική!!! Ξέρει κανείς κανένα μαγαζί στα βόρεια ή στο κέντρο;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Οκτωβρίου 2014 #18 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Neotex Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 22 Οκτωβρίου 2014 Author #19 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Neotex Την ξερω την εταιρια αυτη αλλα ειναι λιγο μακρια η Μανδα για να παω. Ποσο περιπου παει η τιμη της; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 23 Οκτωβρίου 2014 #20 Share 23 Οκτωβρίου 2014 Για να ξεκινησω πρέπει πρώτα να βρω ρητίνη... Πήγα σε ένα μαγαζί στην περιοχή μου (Βριλήσσια) και με κοίταζαν σαν χανοι....!!! Μου έδιναν οικοδομική!!! Ξέρει κανείς κανένα μαγαζί στα βόρεια ή στο κέντρο;;; Αν σου έδωσαν αυτή http://durostick.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=105&category_id=140&Itemid=437&option=com_virtuemart〈=el&vmcchk=1&Itemid=437 ή http://durostick.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=235&category_id=140&Itemid=437&option=com_virtuemart〈=el κάνει μια χαρά. Δεν βγάζει πλέον σχεδόν καμία εταιρία με πιστοποίηση για τρόφιμα. Με το τεχνικό τμήμα της durostick που έχω μιλήσει μου είπαν ότι όταν στεγνώσει πλήρως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Σε όλες τις κατασκευές που έχω κάνει έχω δουλέψει και τις δύο με πολύ καλά αποτελέσματα και απροβλημάτιστα μέσα στο νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 23 Οκτωβρίου 2014 Author #21 Share 23 Οκτωβρίου 2014 Αν σου έδωσαν αυτή http://durostick.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=105&category_id=140&Itemid=437&option=com_virtuemart〈=el&vmcchk=1&Itemid=437 ή http://durostick.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=235&category_id=140&Itemid=437&option=com_virtuemart〈=el κάνει μια χαρά. Δεν βγάζει πλέον σχεδόν καμία εταιρία με πιστοποίηση για τρόφιμα. Με το τεχνικό τμήμα της durostick που έχω μιλήσει μου είπαν ότι όταν στεγνώσει πλήρως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Σε όλες τις κατασκευές που έχω κάνει έχω δουλέψει και τις δύο με πολύ καλά αποτελέσματα και απροβλημάτιστα μέσα στο νερό. Ευχαριστώ bouboulas για την ενημέρωση. Θυμάσαι πόσο έχουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 23 Οκτωβρίου 2014 #22 Share 23 Οκτωβρίου 2014 (edited) Η πρώτη γύρο στα 30€ και η δεύτερη περίπου 120€. Ανά χέρι που θα περνάς θα το αφήνεις καμιά εβδομάδα να στεγνώσει ή το βάζεις στο φούρνο στους 60 βαθμούς με σκαστή την πόρτα για 8 ώρες. Προσοχή γιατί στεγνώνει επιφανειακά και από μέσα είναι ακόμα υγρή. Έγινε επεξεργασία 23 Οκτωβρίου 2014 - bouboulas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 23 Οκτωβρίου 2014 #23 Share 23 Οκτωβρίου 2014 100% ασφαλή εποξική ρητίνη θα βρεις μέσο ίντερνετ πχ ebay ή από την Ελλάδα με την εξής ένδειξη ''Κατάλληλο για εσωτερική επικάλυψη σε δεξαμενές πόσιμου νερού'' δυστυχώς στην Ελλάδα (δεν έψαξα και πολύ) υπάρχουν μόνο χρωματισμένες πχ αυτή, Διαφανή δεν βρήκα μπορεί όμως κάπου να βρεις εγώ πάντως είχα πάρει από το εξωτερικό μέσο ebay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 23 Οκτωβρίου 2014 #24 Share 23 Οκτωβρίου 2014 Γιατι δεν τα βαζεις πρωτα για κανα μηνα σε μια λεκανη με νερο να δεις πως πανε . ασε που μπορει να γλιτωσεις και τη ριτηνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 23 Οκτωβρίου 2014 #25 Share 23 Οκτωβρίου 2014 100% ασφαλή εποξική ρητίνη θα βρεις μέσο ίντερνετ πχ ebay ή από την Ελλάδα με την εξής ένδειξη ''Κατάλληλο για εσωτερική επικάλυψη σε δεξαμενές πόσιμου νερού'' δυστυχώς στην Ελλάδα (δεν έψαξα και πολύ) υπάρχουν μόνο χρωματισμένες πχ αυτή, Διαφανή δεν βρήκα μπορεί όμως κάπου να βρεις εγώ πάντως είχα πάρει από το εξωτερικό μέσο ebay. Έτσι είναι Χρήστο όπως τα λες. Δεν βγάζουν σε διάφανη γιατί πολύ απλά δεν χρησιμοποιείτε πουθενά. Με τρις ελληνικές εταιρίες που είχα μιλήσει μου είπαν ότι μπορούν να βγάλουν διάφανη με πιστοποίηση μόνο κατόπιν παραγγελίας και σε μεγάλες ποσότητες. Γιατι δεν τα βαζεις πρωτα για κανα μηνα σε μια λεκανη με νερο να δεις πως πανε . ασε που μπορει να γλιτωσεις και τη ριτηνη Πολύ σωστά !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος