Jump to content

Ελενχος Του Reef Απο Μακρια....

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερη κανεις πως γινετε να ελενχω το ενυδρειο μου απο μακρια , οχι μονο με καμερα αλα να μπορω να ελενχω κυκλοφορητες ,φωτα, αντλιες με καποιο προγραμα μεσα απο το ταμπλες η κινητο μου.

Ευχαριστω.....

Για να γινει αυτο νομιζω πρεπει να φτιαξεις μια πλακετα και να τα συνδεσεις ολα πανω...Δυσκολο!!,

Δύο είναι οι λύσεις. Iks aquastar ή arduino. Από iks ξέρω να σε βοηθήσω γιατί έχω από αrduino όχι.

Δύο είναι οι λύσεις. Iks aquastar ή arduino. Από iks ξέρω να σε βοηθήσω γιατί έχω από αrduino όχι.

Πως ακριβως δουλευει αυτο που εχεις γιατι δεν ξερω!

Εχω την εντυπωση οτι υπαρχει πολιμπριζω με διαφωρες λειτουργιες και ελενω μεσω wiFi αλα δεν ειμαι 100% σιγουρος.!

Νικο το εχω ακουσει αυτο που λες αλλα δεν ξερω αν το εχουμε ελλαδα.Εχω την εντυπωση κιολας οτι ηταν πανακριβο.

Φυσικα παντα μπορεις να το παρεις απο το εξωτερικο αν δεν το βρεις εδω.

Αυτο που ειχε πεσει πανω το ματι μου ηταν αμερικανικης εταιριας που ειχε σχεση με ενυδρεια αλλα τωρα δεν μου ερχεται το ονομα :wacko::wacko:

Και η προταση του Bill για το iks ειναι καλη :thumbsu:

Δυστυχως ομως και αυτη εχει μεγαλο κοστος,αν θυμαμαι καλα και δεν εχουν πεσει οι τιμες.

Γενικα δεν θα ειναι φθηνο κατι που θα κανει αυτο που ζητας:-(

Μπες στο site της aquastar να τον δεις. Δεν ειναι μονο ο το ελενχεις απο μακρια, ειναι οτι αυτοματοποιει ολο το ενυδρειο. Υπολογιζε 800-1000 μεταχειρησμενο κομπλε να τα εχει ολα. Και ο arduino ειναι καλη λυση πολυ πιο οικονομικη αλλα θεπλει χρονο να ασχοληθεις. Υπαρχει και ο jarduino χοντρα ψηλα στα 150 η πκακετα μονο προγραμματισμενη και υπαρχει και ο poseidon που ειναι και ελληνική κατασκευη και κανει και αυτη τη δουλεια. Αμα εχεις ζχρηματα για μενα παρε ικς τα εχει ολα και δεν χρηαζονται πατεντες. Εγω δουλευω τον ικς σε γλυκο νερο και το τρεχω στον αυτοματο. Και τις αλλαγες αυτοματοποιημενες και με team viwer μπορω να δω και να κανω οτιδηποτε αποπου ειμαι. Σορρυ για τους τονουσ αλλα ειμαι απο το κινητο.

Ευχαριστω για της απαντησεις σας παιδια εβλεπα το ποσηδων κατατυχη και αυτο ενδιαφερων αλα απο τημη δεν ξερω.... θα. Το ψαξω και θα ενημερωσω..

Ειναι πολυ ενδιαφερον νικο αυτο που θες να κανεις,οποτε οταν εχεις νεα θα περιμενουμε να δουμε που κατεληξες φιλε :thumbsu:

Εγώ το κάνω με προγραμματιζόμενο πολύπριζο που συνδέεται πάνω σε ένα PC στο οποίο μπορώ να έχω πρόσβαση απο παντού μέσω TeamViewer. Υπάρχει και μοντέλο με ασύρματη σύνδεση στο router και δεν χρειάζεσαι τον υπολογιστή.

Εγώ το κάνω με προγραμματιζόμενο πολύπριζο που συνδέεται πάνω σε ένα PC στο οποίο μπορώ να έχω πρόσβαση απο παντού μέσω TeamViewer. Υπάρχει και μοντέλο με ασύρματη σύνδεση στο router και δεν χρειάζεσαι τον υπολογιστή.

Αυτος μου φαινετε εως τωρα μακράς ο ποιο βολικός και θα ρισκάρω να πω "φθηνός" τρόπος; :)

Ναι οντως,ποσο εκανε(αν επιτρεπεται) το πολυμπριζο πανο?

Και τι επιλογες εχεις ακριβως να προγραμματιζεις/ελεγχεις?

Εδώ είναι παιδιά. Διαλέξτε και πάρτε http://energenie.com/products.aspx?sg=239

Εμένα με έχει σώσει !!!!

Το εχω κι εγω το πολυμπριζο αυτο αλλα η διαφορα ειναι οτι δεν μπορεις να βλεπεις τι γινεται πραγματικα. Πχ αλατοτητα, ph, σταθμες, που ειναι βασικα πραγματα αμα λειλεις. Ο ποσειδωνας ειναι οικονομικος.

Στα 150 ο ποσειδωνας τωρα μπηκα και το ειδα και εχει βγαλει και νεο απντειτ λεει το παιδι.

Υπέροχος ο Ποσειδωνας, αλλα ουτε και με αυτόν μπορεις να βλέπεις αλατοτητες και ph που θες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...