Thanos Ernesto Karampelas 21 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Χαίρεται! Δεν βρίσκω πουθενά τεστ ΝΗ3 παρά μόνο ΝΗ4. Με βάση όσα έχω διαβάσει, σε περισσότερο αλκαλικό νερό (pH>7) τείνει να σχηματιστεί περισσότερη αμμωνία η οποία είναι και πιο τοξική από τα ιόντα της ΝΗ4+. Αυτό το τεστ της JBL που έχω μου δείχνει λοιπόν το Αμμώνιο και σε συνδυασμό με το pH, απλά μπορώ να καταλάβω αν οι συνθήκες ευνοούν την παρασκευή Αμμωνίας. Το χω καταλάβει σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 21 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Sera τεστ δεν μπορεις να βρεις? Εγω εχω αυτης της εταιριας που μετρα αμμωνια και αμμωνιο μαζι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos Ernesto Karampelas 21 Οκτωβρίου 2014 Author #3 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Δεν έχουν 3 pet shop που πήγα.. Θα το παραγγείλω μάλλον. Δηλαδή τόσο καιρό έκανα μετρήσεις αμμωνίου μόνο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bloodworms 21 Οκτωβρίου 2014 #4 Share 21 Οκτωβρίου 2014 ΝΗ4 ΚΑΙ ΝΗ3 δεν ειναι ακριβως το ιδιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos Ernesto Karampelas 21 Οκτωβρίου 2014 Author #5 Share 21 Οκτωβρίου 2014 ΝΗ4 ΚΑΙ ΝΗ3 δεν ειναι ακριβως το ιδιο; Όχι, το ΝΗ4 είναι ιονισμένη μορφή αμμωνίας νομίζω, και δεν είναι ιδιαίτερα τοξική όσο η ελεύθερη αμμωνία ΝΗ3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsakozzz 21 Οκτωβρίου 2014 #6 Share 21 Οκτωβρίου 2014 (edited) Το αμμωνιο είναι ένα θετικά φορτισμένο πολυατομικό κατιόν με χημικό τύπο NH4+. Έχει ατομικό βάρος 18,05 g•mol-1 και δημιουργείται από την πρόσθεση πρωτονίων στην αμμωνία (ΝΗ3) Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2014 - tsakozzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Παιδια μη μπερδευεσται,το τεστ το ιδιο ειναι.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 21 Οκτωβρίου 2014 #8 Share 21 Οκτωβρίου 2014 (edited) Χαίρεται! Δεν βρίσκω πουθενά τεστ ΝΗ3 παρά μόνο ΝΗ4. Με βάση όσα έχω διαβάσει, σε περισσότερο αλκαλικό νερό (pH>7) τείνει να σχηματιστεί περισσότερη αμμωνία η οποία είναι και πιο τοξική από τα ιόντα της ΝΗ4+. Αυτό το τεστ της JBL που έχω μου δείχνει λοιπόν το Αμμώνιο και σε συνδυασμό με το pH, απλά μπορώ να καταλάβω αν οι συνθήκες ευνοούν την παρασκευή Αμμωνίας. Το χω καταλάβει σωστά? Το τεστ σου μετραει Ολικη Αμμωνια (ΝΗ3+ΝΗ4), ασχετα αν στα μεγαλα γραμματα στο κουτι γραφει ΝΗ4 (και τη μετραει και με ακριβεια). Κοιτα μεσα στις οδηγιες πιο αναλυτικα. Αν δεν τις εχεις κατεβασε τες απο εδω: http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/2438#download Στη σελιδα 7 γραφει τιτλο "Ammonium / Ammonia Test Set (NH4 + / NH3)" ΚοΙτα και παρακατω στο κουτι δεξια, το ιδιο γραφει. http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/2438 Αν θελεις να ξερεις ακριβως ποσο αμμωνια και ποσο αμμωνιο εχεις, δες αυτο http://www.petgoldfish.net/ammonia-calculator.html Αναλογα το ειδος του ψαριου: Από 0.01 - 0.2 ppm (mg/L) η ελεύθερη Αμμωνία προκαλεί προβλήματα στα ψάρια σε μακρόχρονη έκθεση τους σε αυτή. Από 0.2 ppm (mg/L) και πάνω, η ελεύθερη Αμμωνία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και άμεσο θάνατο. Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2014 - Jimi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos Ernesto Karampelas 21 Οκτωβρίου 2014 Author #9 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστώ Jimi, αυτό το υπολογιστικό με εξυπηρετεί πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 21 Οκτωβρίου 2014 #10 Share 21 Οκτωβρίου 2014 (edited) Τον υπολογιστη αμμωνιας, τον χρησιμοποιεις ως καταπραυντικο κατα του πανικου. Απλα για να μη πανικοβληθεις με την παραμικρη ενδειξη αμμωνιας και κανεις αποτομες και λαθος κινησεις. Δεν αφηνεις ομως το ενυδρειο που εμφανισε αμμωνιο ή αμμωνια, εστω και ελαχιστη και ατοξικη, στην τυχη του. Ψαχνεις να βρεις την αιτια και να την εξαλείψεις, αλλιως καποια στιγμη θα κανει μπαμ. Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2014 - Jimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος