harris samos 19 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 19 Οκτωβρίου 2014 παιδια εχω ενα θεμα δε ξερω τι γινετε αλλα μου χαλανε οι μοντι ασπριζουν και πεθαινουν μια spong εκει που πηγενε σφαιρα και εβγαλε 4 πιατακια ξαφνικα τα ασπρισε μαζεψε και τουσ πολιποδες και δε παει καλα ( παρατηρισα οτι απο κατω τις εχει 2-3 σκουλικια αυτα που βγαζουν τα μαστιγια και ψαρευουν μια πρασινη που εχω μεγαλωνει και κανει κατι ασπριλες στο κεντρο μια 2 κοκκινες ενω μεγαλον κανονικα και ενοθηκαν γινανε ροζ και δε ξερω κατα ποσο καλο ειναι αυτο αλλη μια κοκκινη ειναι σε σκια μεγαλονει ελαχιστα αλλα ειναι κατακοκκινη πος το εξηγητε τη μπορει να φταιει τιμες νερου χθεσiνες αλατοτητα 1026 kh 8.4 mg 1320 ca 470 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 19 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 19 Οκτωβρίου 2014 (edited) Νιτρηκα/φωσφορικα;; Ποσο καιρο τις ειχες;! Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2014 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
harris samos 19 Οκτωβρίου 2014 Author #3 Share 19 Οκτωβρίου 2014 μιδενικα οπως παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 19 Οκτωβρίου 2014 #4 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Τα ειχες καιρο τα κοραλλια;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 19 Οκτωβρίου 2014 #5 Share 19 Οκτωβρίου 2014 πατα στο google nudis να δεις σε φωτογραφιες αν ειναι σαν αυτα που περιγράφεις αν ναι εχεις θεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 19 Οκτωβρίου 2014 #6 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Έτσι όπως το περιγράφεις περισσότερο για montipora eating nudibranch μου μοιάζει! δες με μεγενθυντικό φακό στα σημεία που άσπρισαν ή κάτω από το κοράλλι αν υπάρχουν…..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 19 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Οπως σου είπαν και τα παιδιά... Θα πρέπει άμεσα να βγάλεις την monti που ασπρίζει και να τις κάνεις dip... Οταν το κανεις παρατήρησε στο δοχειο που έκανες dip για μικτα λευκά nudis... Εβαλες τελευταία καποια νεα monti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 20 Οκτωβρίου 2014 #8 Share 20 Οκτωβρίου 2014 Αν μπορεις,βαλε και φωτο για να ειμαστε σιγουροι για τα nudis(μακαρι να μην ειναι). Αν δεν ειναι nudis τοτε οι μηδενικες τιμες σε νιτρικα φωσφορικα,ισως εχουν ευθυνη καθως τα συγκεκριμενα κοραλια δεν εκτιμουν ιδιαιτερα τοσο "καθαρο" νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harris samos 20 Οκτωβρίου 2014 Author #9 Share 20 Οκτωβρίου 2014 (edited) Αν μπορεις,βαλε και φωτο για να ειμαστε σιγουροι για τα nudis(μακαρι να μην ειναι). Αν δεν ειναι nudis τοτε οι μηδενικες τιμες σε νιτρικα φωσφορικα,ισως εχουν ευθυνη καθως τα συγκεκριμενα κοραλια δεν εκτιμουν ιδιαιτερα τοσο "καθαρο" νερο. δεν εχω τετεια πραγματα μεσα μονο μερικα φτατ γουορμσ μονο πατα στο google nudis να δεις σε φωτογραφιες αν ειναι σαν αυτα που περιγράφεις αν ναι εχεις θεμα! πατισα αλλα μου εβγαλε για ανω των 18 Οπως σου είπαν και τα παιδιά... Θα πρέπει άμεσα να βγάλεις την monti που ασπρίζει και να τις κάνεις dip... Οταν το κανεις παρατήρησε στο δοχειο που έκανες dip για μικτα λευκά nudis... Εβαλες τελευταία καποια νεα monti? οχι της εχω καιρο τις πηρα απο τον ιδιο ανθρωπο δεν ειχαν προβλημα μεγαλωναν κανονικα νομιζω οτι φταιει που εχω μηδενικα φωσφορικα και νιτρικα τα σκουλικια που λεω εγω ειναι σαν το σπιρογραφο σε σωλινα αλλα βγαζουν 2 μεγαλες κλωστες και ψαρευουν Έγινε επεξεργασία 20 Οκτωβρίου 2014 - harris samos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 20 Οκτωβρίου 2014 #10 Share 20 Οκτωβρίου 2014 Το μηδεν δεν ειναι παντα καλος αριθμος, ωρα να ταισεις λιιιγο παραπανω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
harris samos 20 Οκτωβρίου 2014 Author #11 Share 20 Οκτωβρίου 2014 ποσο να ταισω ταιζα μια φωρα τη μερα και τωρα ταιζω 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
harris samos 20 Οκτωβρίου 2014 Author #12 Share 20 Οκτωβρίου 2014 να κοψω λιγο τη chaeto ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 20 Οκτωβρίου 2014 #13 Share 20 Οκτωβρίου 2014 Οχι βρε την χαετο... Τι ταιζεις αυτες τις 3 φορες;; Ριχνεις καμια κατεψυγμενη;; Τιποτα για τα κοραλλια;; Αμινοξεα;; Υγ: ριξε και σως για να γλυστραει που λενε σορυ αλλα δεν αντεξα, χιουμορακι ομως παντα χρειαζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
harris samos 20 Οκτωβρίου 2014 Author #14 Share 20 Οκτωβρίου 2014 Οχι βρε την χαετο... Τι ταιζεις αυτες τις 3 φορες;; Ριχνεις καμια κατεψυγμενη;; Τιποτα για τα κοραλλια;; Αμινοξεα;; Υγ: ριξε και σως για να γλυστραει που λενε σορυ αλλα δεν αντεξα, χιουμορακι ομως παντα χρειαζεται η πλακα ειναι οτι μαζι με αμινοξεα ζοοπλανκτον φυτοπλανκτον + 3 ταισματα με φλεικ πιανω τα 5 ριχνο και καταψηγμενες αλλα σπανια γιατι δεν εχω πολλες 1-2 φωρες την εβδομαδα μισο κιβακι εκοψα 3 ωρες τη χαετο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 21 Οκτωβρίου 2014 #15 Share 21 Οκτωβρίου 2014 να ξερεις κατι σιγουρα το νερο δεν ειχε θρεπτηκα μαλλον απο χαετο και skimmer στεγνονε καλο ειναι να κλισεις σκιμμερ και να δεις τι παιζει ταιζοντας σιγα σιγα λιγο παραπανω. επισις κανε και κανενα target να μπορεσουν να τραβηξουμ λιγο παραπανω τα κοραλια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 21 Οκτωβρίου 2014 #16 Share 21 Οκτωβρίου 2014 (edited) από χαμηλά θρεπτικά μου ακούγεται λίγο δύσκολο να χαλάνε με μπαλώματα οι μοντιπόρες Βγάλε έξω ένα κομμάτι που εμφανίζει "φαγώματα", βάλε το σε ένα διάφανο δοχείο και δες το με μεγενθυντικό εξονυχιστικά Τα nudis που τρέφονται με montiporas είναι πολύ μικρά και δεν φαίνονται εύκολα στο άπειρο μάτι συνήθως βρίσκονται σε σχισμές που δημιουργεί το κοράλλι προσπαθώντας να αναπτυχθεί ή από κάτω και μοιάζουν τις περισσότερες φορές με αραγωνίτη που έχει κολλήσει πάνω στο κοράλλι. Αν το βάλεις μπροστά σε ένα κυκλοφορητή και δεν φεύγει τότε το πιο πιθανόν είναι να είναι nudis Υ.Γ δες και εδώ για να σιγουρευτούμε http://www.reeffarmers.com/tracygraynudi01.htm Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2014 - sammy Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 21 Οκτωβρίου 2014 #17 Share 21 Οκτωβρίου 2014 και εδώ http://reefkeeping.com/issues/2007-09/eb/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 21 Οκτωβρίου 2014 #18 Share 21 Οκτωβρίου 2014 η πλακα ειναι οτι μαζι με αμινοξεα ζοοπλανκτον φυτοπλανκτον + 3 ταισματα με φλεικ πιανω τα 5 ριχνο και καταψηγμενες αλλα σπανια γιατι δεν εχω πολλες 1-2 φωρες την εβδομαδα μισο κιβακι εκοψα 3 ωρες τη χαετο Δηλαδη καθημερινα ριχνεις αμινοξεα και ζοοπλανκτον και φυτοπλανκτον? Αυτο δεν ειναι σαφες. Περαν αυτου δυσκολα πολυ να σου στεγνωνει το ενυδρειο το σκιμμερ και η αλγη εως απιθανο. Τσεκαρε για παρασιτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 21 Οκτωβρίου 2014 #19 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Και εγω πιστευω οτι μονο με σκιμμερ και την χαετο στεγνωσε, ειδηκα εαν ταιζεις τοσο βαρια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 2 Νοεμβρίου 2014 #20 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Τελικα πος παει το κοραλι; Βαλε καμια φωτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 12 Νοεμβρίου 2014 #21 Share 12 Νοεμβρίου 2014 Δεν στεγνώνει τόσο εύκολα το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 13 Νοεμβρίου 2014 #22 Share 13 Νοεμβρίου 2014 Δεν στεγνώνει τόσο εύκολα το ενυδρείο. Φιλε αμα δουλευει χαετο ατς,σκιμερ και αντιφος ταυτοχρονα γιατι οχι? Σκεψου οτι ειχε θεμα πιο πριν ειχε θεμα με αλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harris samos 13 Νοεμβρίου 2014 Author #23 Share 13 Νοεμβρίου 2014 εδω το στεγνωνει η χαετο με το σκιμερ μονη το εκλεισα και το σκιμερ και πηραν τα πανω τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 13 Νοεμβρίου 2014 #24 Share 13 Νοεμβρίου 2014 Με τι τεστ μετράς τα νιτρικά και τα φωσφορικά σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 13 Νοεμβρίου 2014 #25 Share 13 Νοεμβρίου 2014 Δεν το ακουγες τον δασκαλο χαρη! Ακουγες κατι δηθεν εξυπνους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος