leosamaras 19 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Εχω ενα ενυδρειο 110 λιτρα με δυο Νεον φωτησμος 5 ωρες την ημερα Ph 6.8 kh 10 gh 7 no2 0 no3 0 και μου εμφανισε αθτο που θα δειτε παρακάτω στις φωτογραφιες... παρακαλω βοηθίστεμε για να μην εξαπλωθει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 19 Οκτωβρίου 2014 Author #2 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Κ άλλες φωτογραφίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 19 Οκτωβρίου 2014 #3 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Μηπως το βλεπει ηλιος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 19 Οκτωβρίου 2014 Author #4 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Απευθιας οχι αλλα απεναντι ειναι παραθυρο... και δεν μπενει και πολυ φως να σου πω την αληθεια και εχει και κουρτινα φαντασου Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 19 Οκτωβρίου 2014 #5 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Ας μας πει καποιος πιο εμπειρος αλλα μου φαινεται να ειναι απο υπερβολικο φωτισμο σε συνδυασμο με υψηλη θερμοκρασια Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 19 Οκτωβρίου 2014 Author #6 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Υπερβολικο φωτισμο απ τον ήλιο η απ τις λάμπεσ εχω 2 τ8 60cm 8000kelvin Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Καταρχην δεν φαινονται καλα οι φωτογραφιες που εχεις βαλει. Αθηνα και ph 6.8 δεν γινετε εκτος αν το επεξεργαζεσαι..Με τι μετρας? Νο3 0? Αυτο ειναι κακο για τα φυτα. Λαμπες 8000Κ ειναι λαθος για το φυτεμενο,στο φυτεμενο βαζουμε 6500Κ και 4500Κ και αν εχεις αυτες τις 2 μπορεις να δοκιμασεις και αλλα κελβιν. Η αλγη σου μαλλον ειναι αυτη.http://www.aquazone.gr/forums/topic/80879-seaaao-aeoeiy-iaaniy/?p=776113 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 19 Οκτωβρίου 2014 Author #8 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Κ άλλες φωτογραφίες μήπως σας βοηθήσω να με βοηθήσετε!!! Ευχαριστώ πολύ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 19 Οκτωβρίου 2014 Author #9 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Έχεις δικιο εκανα λαθος Ph 8 με tropic marin Θα αλλαξω αυριο κι ολας τις λάμπες Νο3 0 δεν ξερω γιατι συμπλιρωσα με Nitrogen μόλις το ειδα Στο λινκ που μου εστειλες ειναι ασπρο εμενα μου φενετε να πρασινιζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 19 Οκτωβρίου 2014 #10 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο φιλε μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 19 Οκτωβρίου 2014 Author #11 Share 19 Οκτωβρίου 2014 το οτι ειναι νο3 0 Ισος φταιει μια μεγαλη αλλαγη νερο 70% επειδι ειχα καιρο να κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 19 Οκτωβρίου 2014 Author #12 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Τρεχει ενα χρονο και ειχε γεμησει απο αυτα οποτε πριν ενα μηνα τα εβγαλα ολα τα καθαρισα με χλωρινι ολα και ξυλα (τα ξυλα τα ετριψα πολυ καλα) και τζαμια εβαλα κενουριο χαλικι κρατησα επλινα το φιλτρο με νερο που ειχα κρατησει. ξεπληνα ξυλα και τζαμια με πολυ νερο και ξυδι μπολικο αντιχλωριο και αφου ειδα οτι δεν βγαζω ακρη μονος μου και με διαβασμα που ειχα ριξει ειπα να ροτησω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 19 Οκτωβρίου 2014 #13 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Συμπληρωσε αν μπορεσεις την φόρμα αυτην. Και λιγο καθαροτερες φωτος αν γινεται... http://www.aquazone.gr/forums/topic/50683-oeunia-dhanioossaoco/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 19 Οκτωβρίου 2014 #14 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Τα ξυλα μηπως ειναι καινουρια; Δεν βλεπω κατι αλλο στα φυτα αλλα αυτο μου φαινεται για μυκητα του ξυλου και οχι αλγη! Αν εχεις νιτρικα 0 κατι παιζει αλθος εκει μεσα! Τι φιλτρο εχεις; Ποσο ταιζεις; 2 ψαρια ειναι λιγα και απο αποψη ψαριων αλλα και απο αποψη παραγωγης αμμωνιας! Επισης και ο φωτισμος σου ειναι λαθος τοσες λιγες ωρες αλλα και οι λαμπες σου ειναι λαθος τοσο μεγαλη για τα φυτα που εχεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 20 Οκτωβρίου 2014 Author #15 Share 20 Οκτωβρίου 2014 Γενική κατηγορία ενυδρείου (Κοινωνικό, Αφρική Λίμνες, Αφρική ποτάμια, Αμαζόνιος, Νότια Αμερική γενικά, Ασία - Ωκεανία, Δίσκοι, Κρύου νερού, Ασπόνδυλα, Φυτεμένο τοπίου, άλλη κατηγορία)Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (79x34x43):Συνολικά Λίτρα:115Sump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά:6 anubia nanaΨάρια: 2 neonΆλλα είδη:-Διακοσμητικά υλικάΦόντο:Πέτρες:oxiΞύλα:2 ριζες 4 χρονιαΆλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα:οχιΒυθός: 4μμ χαλικιΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):αλλαξα σημερα 1 τ8 χ 18βατ χ 6500κελβιν 1 τ8 χ 18βατ 4500κελβινΔιάρκεια φωτισμού:17:00 εως 22:30 Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: εξωτερικο 2013 390 λιτρα την ωραΘέρμανση/ Ψύξη: 100βατ Λίπανση:-Παροχή CO2:-Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή:ΠαράμετροιpH: 8Γενική σκληρότητα (GH):7Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):10Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):0Φωσφορικά (PΟ4):-Μέση Θερμοκρασία (°C):24 την εριξα σημεραΣυντήρησηΑλλαγές νερού:εχει ενα μηνα που τρεχει δεν εχω αλλαξει ετοιμαζω νερο με τθρφι για να ριξω το ph για τα neon μουΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: προετοιμασια Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες:Βίντεο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 20 Οκτωβρίου 2014 Author #16 Share 20 Οκτωβρίου 2014 Γενική κατηγορία ενυδρείου (Κοινωνικό, Αφρική Λίμνες, Αφρική ποτάμια, Αμαζόνιος, Νότια Αμερική γενικά, Ασία - Ωκεανία, Δίσκοι, Κρύου νερού, Ασπόνδυλα, Φυτεμένο τοπίου, άλλη κατηγορία) Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (79x34x43): Συνολικά Λίτρα:115 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά:6 anubia nana Ψάρια: 2 neon Άλλα είδη:- Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Πέτρες:oxi Ξύλα:2 ριζες 4 χρονια Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα:οχι Βυθός: 4μμ χαλικι Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):αλλαξα σημερα 1 τ8 χ 18βατ χ 6500κελβιν 1 τ8 χ 18βατ 4000κελβιν Διάρκεια φωτισμού:17:00 εως 22:30 Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: εξωτερικο 2013 390 λιτρα την ωρα Θέρμανση/ Ψύξη: 100βατ Λίπανση:- Παροχή CO2:- Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH: 8 Γενική σκληρότητα (GH):7 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):10 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):0 Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):24 την εριξα σημερα Συντήρηση Αλλαγές νερού:εχει ενα μηνα που τρεχει δεν εχω αλλαξει ετοιμαζω νερο με τθρφι για να ριξω το ph για τα neon μου Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: προετοιμασια Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Βίντεο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 20 Οκτωβρίου 2014 #17 Share 20 Οκτωβρίου 2014 Ρε συ το ενυδρειο ποσο καιρο τρεχει.... Αναφερεις παραπάνω: Ξύλα:2 ριζες 4 χρονια Αλλαγές νερού:εχει ενα μηνα που τρεχει δεν εχω αλλαξει ετοιμαζω νερο με τθρφι για να ριξω το ph για τα neon μου Κανε πιο συχνες αλλαγες κάθε εβδομάδα Για τα νεον πρεπει να χαμηλωσεις τις παραμετρους ph,gh ,kh Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 21 Οκτωβρίου 2014 Author #18 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Το ενυδρείο το έχω εδώ και τέσσερα χρονιά, όπως και τα ξύλα (ηταν παρενθεση για να σας πω οτι τα ξυλα τα εχω καιρο και δεν ειχαν τιποτα τωρα αρχησαν) πριν ενα μηνα τα εβγαλα ολα τα έπλυνα με χλωρινη και τα ξαναεβαλα (νομιζα οτι φταίει η αλγη) Στο πετσοπ μου ειπαν πως ειναι μικιτας και πηρα δυο καινουρια ξυλα... τα ξεπλινα και τωρα τα εχω αφησει να μουλιασουν θα βαλω φωτο ... ποσες μερες να τα αφησω στο νερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Οκτωβρίου 2014 #19 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Ρε συ αυτο εχεις; Στο ειπα και παραπανω, κι εμενα για μυκητας μου φαινεται! Αλλα αυτο συνηθως βγαινει σε καινουρια ξυλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 21 Οκτωβρίου 2014 Author #20 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Μα το δικο μου ηταν πρασινο κ στα δυο τα ξύλα το ειχα εδω κ τουλάχιστον ενα χρονο πηγε λιγο στο χαλικι κ εκανε τζαμια ολα πρασινα κ δεν εκανε τον κυκλο του... για να δουμε πηρα δυο καινουριες ριζες... ποσες μερες να τις αφησω στο νερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 21 Οκτωβρίου 2014 #21 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Αστες μεχρι να βουλιαξουν και κανε αλλαγη του νερου στον κουβα συχνα. Πριν τις βαλεις στο ενυδρειο πλυνε τες καλα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 24 Οκτωβρίου 2014 Author #22 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Κολλάνε και τα φυτα μικιτα απ τα ξυλα...? Ρίξτε μια ματια σας παρακαλώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 24 Οκτωβρίου 2014 Author #23 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Κι αλλες ελπιζω πιο καθαρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Οκτωβρίου 2014 #24 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Ισως να ειναι καποιο κομματι που ξεκολλησε και εκατσε εκει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 24 Οκτωβρίου 2014 Author #25 Share 24 Οκτωβρίου 2014 (edited) Τι εννοείς? Τώρα τι κάνω...? αυτα που βλεπεις ειναι τρια διαφορετικα φυτα στο ιδιο ξυλο.. το ενυδρειο εχει δυο ξυλα και τα δυο μαλον με μυκητα οπως ειπαμε τα αλλα τα ξύλα ακόμα δεν βουλιαξαν Έγινε επεξεργασία 24 Οκτωβρίου 2014 - leosamaras Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος