mouseman 19 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 19 Οκτωβρίου 2014 (edited) Μετα απο μια ερευνα αγορας για λαμπα led που χρησιμοπειτε για ATS (εγω θα την χρησιμοποιησω για chaeto κανει πολυ καλη δουλεια) ειχα διαβασει στο forum απο καποιον συνχομπιστα τα χαρακτηριστικα μιας τετοιας λαμπας.(Δεν θυμαμαι το post για να το αναρτισω) Αλλα ειχα κρατησει τις φωτο για να μπορεσω να βαδισω ποιο ευκολα προς αυτη οπως βλεπεται στις φωτο ειναι 7 led στα 7w.εγω εχω βρει αυτη http://oceantech.gr/shop/bridgelux-power-led-ats-lamp/ Το ερωτημα μου ειναι το εξης: ειιναι 7 led αλλα στα 21w μηπως ειναι υπορβολικη? να προτιμησω τα 5 led στα 15w ? ακουω τις γνωμες σας. Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2014 - mouseman Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 19 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Φιλε μου οι φωτο ειναι δικες μου αλλα φωτηζω ατς δε νομιζω οτι θα σε καλυψει αυτη η λαμπα για χαετο αν και νομιζω οτι ο μαριος (discos) εχει κανει δοκιμη πανω σαυτο αν δεν κανω λαθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 19 Οκτωβρίου 2014 #3 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Φιλε μου οι φωτο ειναι δικες μου αλλα φωτηζω ατς δε νομιζω οτι θα σε καλυψει αυτη η λαμπα για χαετο αν και νομιζω οτι ο μαριος (discos) εχει κανει δοκιμη πανω σαυτο αν δεν κανω λαθος. φιλε δεν ανεβαζει θερμοκρασια ετσι οπος το εχεις? στο Ats τα royal blue δεν βοηθανε o santa monika σε ολα τα μεγεθει που βγαζει βαζει μονο τα κοκκινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 19 Οκτωβρίου 2014 #4 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Φιλε μου οι φωτο ειναι δικες μου αλλα φωτηζω ατς δε νομιζω οτι θα σε καλυψει αυτη η λαμπα για χαετο αν και νομιζω οτι ο μαριος (discos) εχει κανει δοκιμη πανω σαυτο αν δεν κανω λαθος.Εγω την εχω παρει να την δοκιμασω σε chaeto αλλα ακομα δεν εχω βάλει, ειναι πολυ νωρίς για το ενυδρειο. Την εχει δοκιμάσει ομως με ενθαρρυντικά αποτελεσματα ο fmntr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 19 Οκτωβρίου 2014 #5 Share 19 Οκτωβρίου 2014 (edited) Οχι καθολου θερμοκρασια γιατι η λαμπα εχει ψυχτρες και το ατς τρελη αναπτηξη δεν προλαβσινω να καθαριζω. Για να καταλαβεις σε εικοσι μερες λειτουργειας εχω καθαρισει δυο φορες μισο μισο βεβαια. Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2014 - paris soroni Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 19 Οκτωβρίου 2014 Author #6 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Δειτε και αυτο http://www.aquazone.gr/forums/topic/70324-iea-ooaauia-aeaassio/page-12 βεβαια ειναι στην αρχη ακομα της δοκιμασιας απ οτι λεει αλλα εχει δει αποτελεσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 19 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Ναι αλλα δε φωτηζει με τετοια λαμπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 19 Οκτωβρίου 2014 Author #8 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Ναι αλλα δε φωτηζει με τετοια λαμπα. το γραφει στην ππροηγουμενη σελιδα γι αυτο μου κινησε και την περιεργια Μετά από παρότρυνση φίλου και συνχομπίστα στο σύστημα προστέθηκε η κλασική όπως και στα τροπικά συστήματα υφάλου chaetomorha sp. Επίσης κατόπιν παραλαβής λάμπας Led (http://www.aquamasters.gr/index.php?...=14&Itemid=290) 36W, εν όψει κατασκευής ATS, προστέθηκε αυτή στον φωτισμό και αφαιρέθηκαν ότι άλλο προϋπήρχε. Η δοκιμή πραγματοποιείται αυτή την περίοδο που η θερμοκρασία στο ενυδρείο είναι από 22 έως 23 oC, αρκετά ανεκτή για την "τροπική" chaeto. Χρόνος δοκιμής για περίπου 1 μήνα...και μετά βλέπουμε. Ήδη πάντως για την πρώτη εβδομάδα πάει πολύ καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 19 Οκτωβρίου 2014 #9 Share 19 Οκτωβρίου 2014 το γραφει στην ππροηγουμενη σελιδα γι αυτο μου κινησε και την περιεργια Μετά από παρότρυνση φίλου και συνχομπίστα στο σύστημα προστέθηκε η κλασική όπως και στα τροπικά συστήματα υφάλου chaetomorha sp. Επίσης κατόπιν παραλαβής λάμπας Led (http://www.aquamasters.gr/index.php?...=14&Itemid=290) 36W, εν όψει κατασκευής ATS, προστέθηκε αυτή στον φωτισμό και αφαιρέθηκαν ότι άλλο προϋπήρχε. Η δοκιμή πραγματοποιείται αυτή την περίοδο που η θερμοκρασία στο ενυδρείο είναι από 22 έως 23 oC, αρκετά ανεκτή για την "τροπική" chaeto. Χρόνος δοκιμής για περίπου 1 μήνα...και μετά βλέπουμε. Ήδη πάντως για την πρώτη εβδομάδα πάει πολύ καλά. μεσσογιακο ενυδρειο ο τροπικο ενυδρειο εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 19 Οκτωβρίου 2014 #10 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Τι να σου πω κανε μια δοκιμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 19 Οκτωβρίου 2014 Author #11 Share 19 Οκτωβρίου 2014 μεσσογιακο ενυδρειο ο τροπικο ενυδρειο εχεις? Τροπικο. Τι να σου πω κανε μια δοκιμη Μου εχουν πει οτι κανουν και για chaeto αυτες οι λαμπες αλλα τελικα τπτ δεν ειναι σιγουρο.Και οπως λεει ο φιλος δεν βλαπτει μια δοκιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 19 Οκτωβρίου 2014 Author #12 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Ποια ειναι η γνωμη σας ομως για τα watt να παω στα 5 led 15w η 7led 21w? Φιλε μου οι φωτο ειναι δικες μου αλλα φωτηζω ατς δε νομιζω οτι θα σε καλυψει αυτη η λαμπα για χαετο αν και νομιζω οτι ο μαριος (discos) εχει κανει δοκιμη πανω σαυτο αν δεν κανω λαθος. Παρι αν μπορεις να μου στειλεις σε πμ απο που την εχεις παρει γιατι παρολο που ειναι 7 led βλεπω εχει διαφορα στα watt ---> 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 21 Οκτωβρίου 2014 #13 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Την χρησιμοποιω εγω στην χαετο οπως ειπε και ο μαριος με πολυ καλα αποτελεσματα. Αρχικα την ειχα παρει για το ats που ποτε δεν εφτιαξα. Συγκεκριμενα εχω αυτην με τα 9 led δηλ. 3x9=27w. να εχει 3watt led οποια και να παρεις. βασικο μειονεκτημα ειναι οι 60αρηδες φακοι που δεν την αφηνουν να ανοιξει καλα αναλογα το υψος που την βαλεις. Ειδικα αν την βαλεις πολυ χαμηλα μπορει και να την καψει την χαετο. Υπαρχουν αντιστοιχες flood light lamps με μεγαλυτερες μοιρες ανοιγμα. Τσεκαρε τις αν θες.Παντως κανει μια χαρα την δουλεια και το μεγαλωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 22 Οκτωβρίου 2014 #14 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Εγω την εχω 10 ποντους πανω απο το ατς δε μου κανει ζημια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 22 Οκτωβρίου 2014 #15 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Μπορεις αμα θελεις να βαλεις χαετο να το κανεις και με μικροτερο ποσο. Βαζοντας GU 10 σποτακια θα μπορεις να βαλεις παραπανω λαμπες για να ειναι ομιομορφο. Τωρα για την λαμπα που λες, ειναι μια καλη επιλογη απλα αμα εχεις πολυ μεγαλη ποσοτητα χαετο θα χρειαστης 2η λαμπα.οχι για αποδοση αλλα για να μοιραζεις το φως! Εκτος και αμα βαλεις χερι και βγαλεις τους φακους.;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος