Thanos Ernesto Karampelas 19 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Χαίρεται Υπάρχει κάποιο αρθράκι κάπου συγκεντρωτικό για το πως να δημιουργήσουμε blackwater σε ενυδρείο? Με τα συν και τα πλην της κάθε περίπτωσης?? Θα μου άρεσε πάρα πολύ να το επιτύχω στο ενυδρείο του Μονομάχου. Κάτι σαν να έχει ψιλο-χρωματίσει από τις mopani roots που έβαλα, αλλά αυτός ο χρωματισμός θα υποχωρήσει λογικά ε? Παραθέτω 1-2 φωτό. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 19 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Αυτος ο χρωματισμος υπαρχει ακομα στο ενυδρειο μου απο το ξυλο μετα απο 2 μηνες λειτουργιας.Βεβαια αρχικα ηταν πιο εντονος και τωρα υποχωρει σιγα σιγα.Βοηθαει και κανενα φυλο απο πλατανι,αμυγδαλια κτλ αλλα σε μικρο βαθμο.O ανθρακας και ο υαλοβαμβαλος (ενυδρειακος) καθαριζουν το νερο,οποτε τα αποφευγουμε οταν θελουμε blackwater.Κατι αλλο δεν γνωριζω και περιμενω και εγω τις απαντησει των πιο εμπειρων γιατι με ενδιαφερει και εμενα! Επισης υπαρχουν και ετοιμα σκευασματα για συνθηκες blackwater. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 19 Οκτωβρίου 2014 #3 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Ενας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσουμε το δικό μας blackwater είναι ο εξής. Βαζουμε σε μια κατσαρόλα ένα κιλό νερό και φύλλα από δέντρα όπως πλατάνο, καστανιά, βελανιδιά ακόμα και ξερά βελανίδια η και μερικά κομάτια τύρφης (ενυδριακής). Προχωράμε σε βρασμό του μίγματος και το ανακατεύουμε. Μετα από κανα τέταρτο βρασμού και αφου κρυώσουν τα σουρώνουμε χρησιμοποιόντας ένα φίλτρο καφέ. Το καφέ νεράκι που δημιουργήθηκε το φυλάμε σέ ένα γυάλινο μπουκάλι για χρήση. Τα στερεά κομάτια του μίγματος που έμεινε, μπορούμε να τα βάλουμε σε μια κάλτσα και να χρωματίσουμε και με αυτά το νερό. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 19 Οκτωβρίου 2014 #4 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Ξέχασα να γράψω (αν και είναι αυτονόητο), πολύ προσοχή από που θα μαζέψουμε τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι καθαρά. και εντελώς ξερά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Οκτωβρίου 2014 #5 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Εκτος απο ολα αυτα που ηδη γραφτικαν πιο πανω,ενας ακομα τροπος για blackwater ειναι η επεξεργασια του νερου με τυρφη. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 19 Οκτωβρίου 2014 #6 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Αυτος ο χρωματισμος υπαρχει ακομα στο ενυδρειο μου απο το ξυλο μετα απο 2 μηνες λειτουργιας.Βεβαια αρχικα ηταν πιο εντονος και τωρα υποχωρει σιγα σιγα.Βοηθαει και κανενα φυλο απο πλατανι,αμυγδαλια κτλ αλλα σε μικρο βαθμο.O ανθρακας και ο υαλοβαμβαλος (ενυδρειακος) καθαριζουν το νερο,οποτε τα αποφευγουμε οταν θελουμε blackwater.Κατι αλλο δεν γνωριζω και περιμενω και εγω τις απαντησει των πιο εμπειρων γιατι με ενδιαφερει και εμενα! Επισης υπαρχουν και ετοιμα σκευασματα για συνθηκες blackwater. αυτα τα φυλλα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 19 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, είναι η τύρφη, γιατί όχι μόνο δημιουργεί blackwater, αλλά μαλακώνει το νερό, ρίχνοντας σκληρότητες και ph. Τα άλλα ζουμιά, μόνο χρωματίζουν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos Ernesto Karampelas 19 Οκτωβρίου 2014 Author #8 Share 19 Οκτωβρίου 2014 οκ παιδιά ευχαριστώ θα επισκεφτώ αύριο το τοπικό pet shop πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 22 Οκτωβρίου 2014 #9 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, είναι η τύρφη, γιατί όχι μόνο δημιουργεί blackwater, αλλά μαλακώνει το νερό, ρίχνοντας σκληρότητες και ph. Τα άλλα ζουμιά, μόνο χρωματίζουν. Δεν ειναι απολυτο οτι η τυρφη σκουραινει το νερο. Προσωπικα χρησιμοποιω τυρφη fluval και δεν σκουραινει καθολου το νερακι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 22 Οκτωβρίου 2014 #10 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Δεν το ήξερα. Εγώ χρησιμοποιώ της Sera και μου το κιτρινίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 22 Οκτωβρίου 2014 #11 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Παρασκευα και εγω Sera εχω στο ενυδρειο που ειδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος