toykaki 18 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 18 Οκτωβρίου 2014 Σε ενυδρειο με φυτα οπως 10 ριζες vallisneria 1 ριζα echinodorus osiris και 2 ριζες pogostemon Erectus,δεν εχω Co2 ,τι ταμπλετες προτειναιτε ετσι για αρχη?Mοιπως να παρω να ριχνω και seachem flourish και excel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 18 Οκτωβρίου 2014 Author #2 Share 18 Οκτωβρίου 2014 Κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 18 Οκτωβρίου 2014 #3 Share 18 Οκτωβρίου 2014 http://www.seachem.com/Products/product_pages/FlourishTabs.html Και προσοχή στις οδηγίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 18 Οκτωβρίου 2014 Author #4 Share 18 Οκτωβρίου 2014 να μην χρησημοποιησω κατι αλλο δηλαδη απο τα παραπανω ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artsi28 18 Οκτωβρίου 2014 #5 Share 18 Οκτωβρίου 2014 για μενα παρε κ ενα flourish γενικο να βαζεις 1-2 φορες τη βδομαδα...αναλογα κ τα λιτρα σου βεβαια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 18 Οκτωβρίου 2014 Author #6 Share 18 Οκτωβρίου 2014 (edited) 120l ..να μην βαλω excel ε?Τι κανει το ενα και τι το αλλο εαν γνωριζει καποιος? Έγινε επεξεργασία 18 Οκτωβρίου 2014 - toykaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 18 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 18 Οκτωβρίου 2014 εγω φιλε σε 320 λιτρα μαλαουι ειχα 6-7 anoubias & cryptocorina, ειχα παρει flourish και excel το πρωτο κανει για φυτεμενα φουλ,μου εβγαζε πολυ αλγη... τοδευτερο με βολεψε καλυτερα...τωα σε ενα 60ΑΡΙ που εχω λεω να ριχνω μονο ταμπλέτες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Οκτωβρίου 2014 #8 Share 18 Οκτωβρίου 2014 Για αρχή καλό θα είναι να μην χρησιμοποιήσεις τίποτα. Άγορασε τα σιγά σιγά να τα έχεις τρέξε το ενυδρείο σου και αφού περάσει ο πρώτος μήνας ξεκινάς με τις ταμπλέτες τις οποίες θα τις σπάσεις στην μέση και θα βάζεις την μισή 2-3 πόντους μακριά από κάθε ρίζα.Σε καμία περίπτωση μην κάνεις το ενυδρείο σου ναρκοπέδιο γιατί οι άλγες θα κάνουν πάρτυ. Σιγά σιγά και όσο προσθέτεις φυτά θα αρχίσεις και την χρήση του flourish(γενικό λιπασμα,θα ρίχνεις με τσιγκουνιά) και την χρήση του excel (οργανικός άνθρακας, "υποκατάστατο" του co2). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 18 Οκτωβρίου 2014 #9 Share 18 Οκτωβρίου 2014 να μην χρησημοποιησω κατι αλλο δηλαδη απο τα παραπανω ε? Εγώ απάντησα στα περι ταμπλετών Για τα υπολοιπα ισχύει ότι έγραψε ο rastafari Γενικά τα φυτά σου δεν ειναι δυσκολα άρα με ενα γενικό λίπασμα και σωστή χρήση excel (εφόσον βλέπεις ότι χρειάζεται) εισαι μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Οκτωβρίου 2014 #10 Share 18 Οκτωβρίου 2014 εγω φιλε σε 320 λιτρα μαλαουι ειχα 6-7 anoubias & cryptocorina, ειχα παρει flourish και excel το πρωτο κανει για φυτεμενα φουλ,μου εβγαζε πολυ αλγη... τοδευτερο με βολεψε καλυτερα...τωα σε ενα 60ΑΡΙ που εχω λεω να ριχνω μονο ταμπλέτες... Είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό που λες μιας και εσύ έριχνες "τροφή"(flourish) για τα φυτά και φυτά δεν είχες για να την απορροφήσουν. Για το excel έγραψα και παραπάνω οτι δεν είναι λίπασμα αλλά μια μορφή οργανικού άνθρακα και χρησιμοποιείτε ως υποκατάστατο του co2. Φυσικά και δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα με την μπουκάλα. Πριν αρχίσεις λοιπόν να ρίχνεις αυτό που σε βολεύει στο 60άρι αν θέλεις να αποφύγεις κάποια προβλήματα καλό θα είναι να ανοίξεις ένα θεματάκι να το συζητήσουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 18 Οκτωβρίου 2014 Author #11 Share 18 Οκτωβρίου 2014 Οποτε ξεκιναω μονο με ταμπλετες....ευχαριστω πολυ και οντως βασιλη με καλυψες πληρς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Οκτωβρίου 2014 #12 Share 18 Οκτωβρίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 21 Οκτωβρίου 2014 #13 Share 21 Οκτωβρίου 2014 excel μην βαλεις γτ θα σου καψει τις βελισνεριες.... εχουν αναφερει πολλοι προβλημα, κι εγω ειχα παλια.... απο ταμπλετες οποιες και να βαλεις καλες ειναι , οχι κατω απο τη ριζα, γυρω γυρω 3-4cm, και πιο μακρυα να την βαλεις δεν εχεις θεμα θα πανε οι ριζες, αλλα θαψτες καλα μην βουν στην επιφανεια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Οκτωβρίου 2014 #14 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Με υπερδοσολογία excel "καίγονται" οι vallisneries και όχι με φυσιολογική-προβλεπόμενη δόση για τα λίτρα μας . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 21 Οκτωβρίου 2014 #15 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Θα σου πρότεινα αυτές που είναι αρκετά οικονομικές , αλλά δεν είναι ενυδρειακές. http://www.praktiker.gr/p/lipasma-compo-guano-sticks-gia-prasina-fyta-12527 Στα δικά μου ενυδρεία τις χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Ένα με δύο στικάκια μια φορά τον μήνα. Το σπάω σε 4-5 κομμάτια και το θάβω Όλα τα υπόλοιπα τα είπε ο Βασίλης 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 21 Οκτωβρίου 2014 #16 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Θα σου πρότεινα αυτές που είναι αρκετά οικονομικές , αλλά δεν είναι ενυδρειακές. http://www.praktiker.gr/p/lipasma-compo-guano-sticks-gia-prasina-fyta-12527 Στα δικά μου ενυδρεία τις χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Ένα με δύο στικάκια μια φορά τον μήνα. Το σπάω σε 4-5 κομμάτια και το θάβω Όλα τα υπόλοιπα τα είπε ο Βασίλης Για πες για πες! Ενδιαφερον. Απο αλγες; Απο αναπτυξη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 22 Οκτωβρίου 2014 #17 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Άλγες δεν έχω και βασικά δεν νομίζω να είναι θέμα ταμπλέτας. Αν έχει κάποιος λίγα φυτά και το πλακώσει στις ταμπλέτες, λογικά θα γεμίσει και άλγη. Η λίπανση είναι ανάλογη της μάζας των φυτών. Όπως ισχύει με όλα τα λιπάσματα. Και τον ενυδρειακό σίδηρο έχω αντικαταστήσει με τον σίδηρο της algoflash που έχει 5€ το μισόλιτρο και είναι πολύ ποιο συμπυκνωμένο. Κατά τα άλλα δουλεύουν μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα για τα ψάρια του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 22 Οκτωβρίου 2014 #18 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Αν θες ταμπλέτες για φυτά πάρε τα παρακάτω τα βάζεις μια φορά και τέρμα μετά δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για να αυτοεμπλούτιζεται το χαλίκι. initial sticks tetra Κανονικά αυτά τα στρώνουμε κάτω προτού φτιάξουμε το ενυδρείο μας σαν ένα είδος υποστρώματος αλλά προσωπικά παρατήρησα πως κάνουν πολύ καλώ και σε στημένα ενυδρεία. Θέλεις ένα τσιμπιδάκι για να τα τοποθετήσεις σχετικά γρήγορα στον βυθό γιατί θα σου διαλύσουν στo νερό αν δεν τα τοποθετήσεις άμεσα. Αν θες σιγά σιγά μπορείς να γεμίσεις όλο το ενυδρείο σου τοποθετώντας ένα στικ σε απόσταση ένα εκατοστό το ένα από το άλλο, ή και ποιο μακριά αν δεν σκοπεύεις να έχεις πολύ έντονα φυτεμένο ενυδρείο. Έτσι θα αποκτήσεις ένα υπόστρωμα. Ιδανική λύση για αυτούς που δεν έχουν υπόστρωμα και θα ήθελαν να αποκτήσουν χωρίς να ξεστίσουν το ενυδρείο τους. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 22 Οκτωβρίου 2014 #19 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Πολυ καλο αυτο και με ενδιαφερει και εμενα! Να ρωτησω κατι,οταν λες θελει γρηγορα γιατι θα δυαλυθει? Μιλαμε για δευτερολεπτα? Επισης αν δυαλυθει στην στηλη θα υπαρξει προβλημμα για το ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 22 Οκτωβρίου 2014 Author #20 Share 22 Οκτωβρίου 2014 (edited) δηλαδη απο οσο διαβασα και τα δυο ειναι το ενα λιπασμα για φυτα μη ενυδρειου http://www.praktiker.gr/p/lipasma-compo-guano-sticks-gia-prasina-fyta-12527 και το αλλο algoflash παλι το ιδιο..και δεν ειχες προβλημα με τα ψαρια?ποσο καιρο τα χρησημοποιεις?μου ακουγετε περιεργο γιατι αν ηταν θα βαζαμε και υποστρωμα που ειναι για γλαστρες .. Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2014 - toykaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 22 Οκτωβρίου 2014 #21 Share 22 Οκτωβρίου 2014 σε 4-5 δεύτερα θα πρέπει να το έχεις χώσει στο βυθό μετά αρχίζει να ψιλοδιαλύεται με αποτέλεσμα κάποια από τα θρεπτικά συστατικά να περιφέρονται στο νερό και η σκόνη να σου το θολώσει. στην ουσία είναι χούμος εμπλουτισμένος με οργανικά συμπλέγματα του σιδήρου και ανόργανες θρεπτικές ουσίες. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 22 Οκτωβρίου 2014 #22 Share 22 Οκτωβρίου 2014 δηλαδη απο οσο διαβασα και τα δυο ειναι το ενα λιπασμα για φυτα μη ενυδρειου http://www.praktiker.gr/p/lipasma-compo-guano-sticks-gia-prasina-fyta-12527 και το αλλο algoflash παλι το ιδιο..και δεν ειχες προβλημα με τα ψαρια?ποσο καιρο τα χρησημοποιεις?μου ακουγετε περιεργο γιατι αν ηταν θα βαζαμε και υποστρωμα που ειναι για γλαστρες .. Τα στικ περίπου 2 χρόνια. Μετά από ένα σημείο όταν πλέον έχει στρώσει ο βυθός βάζω σπάνια έως καθόλου. Το σίδηρο περίπου 8-9 μήνες. Στην αρχή πολύ δειλά και πλέον το έχω προσαρμόσει στο καθημερινό λίπασμα. Πρόβλημα με τα ψάρια δεν είχα ποτέ. Είναι λίγο ρίσκο, αν θες το δοκιμάζεις λίγο στην αρχή και βλέπεις πως θα πάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 2 Μαρτίου 2015 Author #23 Share 2 Μαρτίου 2015 (edited) Μου εδωσαν ενα seachem excel,στο ενυδρειο μου δεν εχω co2,ειναι καλο να ριχνω λιγο που και που(σε καθε αλλαγη ας το πω)?εχω ταμπλετες βυθου μονο και ριχνω λιγο flourish,το οποιο στην αρχη εριξα αρκετο και μετα διαβασα οτι ειναι 1 έως 2 ml ανά 200 λίτρα νερού και εγω εριχνα 5-6μλ και ειδα greenspot.τελος παντων τωρα για το excel ειναι καλο?με τα ψαρια μοιπως εχω κανενα προβλημα?επισεις ειχα παρει τελικα τις seachem tabs και ειμαι πολυ ικανοποιημενος,λεω να δοκιμασω αργοτερα γιατι εχω αποθεμα τις Sera floreplus..τι λετε? Έγινε επεξεργασία 2 Μαρτίου 2015 - toykaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Μαρτίου 2015 #24 Share 2 Μαρτίου 2015 Το εξελ μπαινει καθε μερα,οση ποσοτητα γραφει το μπουκαλι για τα λιτρα σου,οχι σε καθε αλλαγη νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 2 Μαρτίου 2015 Author #25 Share 2 Μαρτίου 2015 και αν δεν μπαινει καθε μερα ?δεν θα υπαρξει αποτελεσμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος