Jump to content

Πολύ Ισχυρό Φίλτρο Σε 20Lt, Μονομάχος

Recommended Posts

Καλησπέρα :)

Αγόρασα ένα ενυδρείο HAILEA E-25 με ενσωματωμένο φίλτρο HAILEA RP-200. Το φίλτρο είναι εξοπλισμένο και με ακροφύσιο Spray, καθώς επίσης έχει και ρυθμιστή έντασης. Ακόμα και στη μικρότερη ένταση όμως, ο μονομάχος ταλαιπωρείται.. Έχει την εναλλακτική βέβαια να πάει να κολυμπήσει από την άλλη πλευρά αλλά δεν το προτιμά προς το παρόν.. Καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να μετακινηθεί σε κείνο το σημείο του ενυδρείου... Έστρεψα το spray να κοιτά το τζάμι αλλά και πάλι βλέπω πως έχει πολύ δυνατή ροή το νερό! Τοποθέτησα με πετονιά, ένα μικρό κομμάτι σφουγγάρι βιολογικό, αφήνοντας μία τρυπίτσα του spray ακάλυπτη... Η ροή έχει μειωθει αισθητά, αλλά είναι ασφαλές? Τι πιστεύετε? Βλάπτω την αντλία του φίλτρου? Θα είναι εστία βρωμιάς μη καλοδεχούμενης στο μέλλον?

Συγγνώμη για την κακή ποιότητα των φωτό...

post-59895-0-67875800-1413565571_thumb.jpg

post-59895-0-01594700-1413565582_thumb.jpg

post-59895-0-39212800-1413565587_thumb.jpg

Προσωπικα πιστευω οτι ισως εχεις προβλημα μ αυτο που εχεις κανει.

Μπορει να ζοριζεις την αντλια σου και στο τελος να την καψεις.

Το φιλτρο τι υλικα εχει μεσα?

Το ενυδρειο ποσο καιρο τρεχει?

Θα πρεπει να βγαλεις τον ανθρακα και να βαλεις στη θεση του βολογικο υλικο,τον ανθρακα τον βαζουμε για τις 2-3 πρωτες μερες και μετα τον βγαζουμε.Βαλε απο πανω και λιγο ενυδρειακο βαμβακι ,ετσι θα ελατωθει και η ροη του φιλτρου.Ασε που μολις πιασει και μπιχλα η φτερωτη της αντλιας θα ελλατωθει παλι.

Εγω λεω να βγαλεις το σφουγγαρι που εχεις βαλει και να γυρισεις το spray bar να χτυπα το τζαμι.

Σήμερα είναι η 2 η μέρα, που πρόσθεσα το ψάρι για να συνεισφέρει με τα βακτήρια του.. Το απομάκρυνα το σφουγγάρι, γτ όντως το φοβήθηκα κι εγώ... Ναι, το έστριψα το spray στο τζάμι δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω πολλά γτ το casing του φίλτρου είναι σε στάνταρ θέση. Βλέπουμε... :)

Νομιζω οτι βιαστικες να βαλεις το ψαρι..

Βγαλε τον ανθρακα απο μεσα και βρες απο καποιον μπολι και βαλτο στο φιλτρο σου.Το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο και το ψαρι σου θα εχει προβλημα.

Μετρησεις εχεις κανει?

Το φίλτρο γυρισμένο προς το τζαμι και με τη μικρότερη ροή, θα ειναι μια χαρά

Ο μονομάχος φαίνεται να έχει πρόβλημα για δυο λογους

1. Μέχρι πριν δυο μέρες ηταν μεσα σε ενα ποτηράκι και τωρα το ενυδρειο του φαίνεται λίμνη

Την πρωτη φορά που πήρα μονομάχο και τον εβαλα σε 60λιτρο με ελαχιστη ροη, δεν ειχε κουράγιο να κολυμπήσει και στεκόταν σε καθε φύλλο που έβρισκε> Σκέψου να σε εχουν δεμενο για μερικές μέρες και μετά να σου λενε να τρέξεις! Κάπως έτσι πρέπει να ενιωθε

2. Το ενυδρειο ειναι αστρωτο και ισως να εχεις αμμωνια (η οποια του κάνει κακό). Χρειάζεσαι άμεσα μπόλι και μετρήσεις στο νερό (μετά το μπόλιασμα)

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma

Λοιπόν, Αμμωνία <0,05 (δεν έχει ακόμα περιττώματα ή φύλλα από τα φυτά κομμένα/ξηρά ή υπολείμματα τροφής) και φυσιολογικά Νιτρώδη 0 και Νιτρικά 10-15. Τις επόμενες ημέρες αναμένω να αυξηθούν Αμμωνία και Νιτρώδη αλλά νομίζω με την προσθήκη βακτηρίων που έκανα σε υγρή μορφή (sera, bio-nitrivec) σύν την προσθήκη των βακτηρίων του ψαριού θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα με το 60άρι- goldfish που έφτιαξα σε χρόνο dt.. Ξέρω πως μάλλον είναι απάνθρωπος τρόπος να στήσεις ενυδρείο αυτός, δεν πρόκειται να το ξανακάνω έτσι νομίζω... Θα το παρατηρώ στενά τις επόμενες μέρες και αν χρειαστεί θα πάρω μπόλι από το 60-άρι μου...Οσο για τη ροή του φίλτρου, σαν να βρήκε τα απάγγεια του το ψαράκι και δεν δείχνει να ενοχλείται ιδιαίτερα.. Αν είναι να μειωθει η ροή και τις επόμενες εβδομάδες ακόμα καλύτερα. Ευχαριστώ παιδιά, θα έκαιγα την αντλία του φίλτρου εύκολα... Όταν είναι έτοιμο, θα σας το παρουσιάσω όπως πρέπει!

Αφου εχεις δικο σου μπολι γιατι δεν το κανεις απο τωρα?Θα επιταχυνεις πολυ τη διαδικασια στρωσιματος.Εγω θα επερνα κ βιολογια απ το στρωμενο.

• Like 1

Δεν ξέρω πως να το κάνω, και δεν έχω βιολογικό υλικό στο στρωμένο παρά μόνο το σφουγγάρι που είχε αρχικά μέσα στο φίλτρο.. Θα το ψάξω το πρωί, νομίζω πρέπει να αφαιρέσω και τον άνθρακα απ' οτι διαβάζω τώρα στο στρωμένο... Πωωωωωωωω έχω πήξει!

Μην πηζεις και μην αγχωνεσαι.

Διαβαζεις,ρωτας,διαβαζεις,βοηθαμε,διαβαζεις,διαβαζεις,διαβαζεις,διαβαζεις και φτιαχνεις ενα υγιες

ενυδρειο για εσενα και για τα ψαρακια σου.

Καλο θα ειναι να πας να παρεις βιολογικο υλικο,siporax mini κατα προτιμηση αφου ειναι μικρα τα φιλτρα σου και να προσθεσεις και στα δυο απο ενα διχτακι.

Για να μειωσεις κι αλλο την ροη του φιλτρου μπορεις να φτιαξεις ενα πιο μακρυ spray bar με περισσοτερες τρυπες η να κανεις κι αλλες σε αυτο.

• Like 1

Ρε ραστα δεν μου λες μιας κ το ανέφερες απο τι υλικο μπορούμε να κανουμε επέκταση inflow στυλ σπρέι μπαρ! Το pvc ειναι ασφαλες?

Μακράν. . .

Για να πω όμως την αλήθεια έχω φτιάξει και spray bar από ηλεκτρολογικό σωλήνα στο παρελθόν . . .

Έγινε επεξεργασία - rastafari

Τον γρι σωλινα? Με αυτα καναμε φυσοκαλλαμα στο χωριο κ ριχναμε βελακια! Θελω να φτάξω ενα σε σχημα Γ για να εχω λιγο ανατάραξη στην επιφάνεια κ να βγαλω την αεροπετρα! Γιατι τωρα εχω ενα spray bar απο αλλο φιλτρο που το κουμπωσα με πατεντα κ το εχω καθετα μεσα στο νερο για να εχω χαμηλη ροή βαραει τζάμι

Τον γκρι σωλήνα. . . Πάρε και καμπύλες και φτιάξε οτι θες. . .

Υπόψην όμως πως για ενυδρειακή χρήση ενδύκνειται το pvc. . .

Οι σωλήνες Πολυπροπυλενίου δεν κανουν?

Οι σωλήνες που χρησιμοποιούμε πρέπει να εχουν προδιαγραφές

NSF-pw

CPVC

PB

PEX

Μετά από φιλικές συμβουλές του φίλου γούγλη. . .

κάνει και μπορώ να σου πω οτι είναι και καλύτερο από το pvc .

Στο manual του φίλτρου, έχει 2 ενδεικνυοέμενες θέσεις τοποθέτησης.. Μία κάτω από τη στάθμη αλλά χωρίς τo spray bar και μία 1,5 cm πάνω από τη στάθμη με χρήση του spray bar. Μπορώ να φέρω το spray bar ακριβ΄ψς στη στάθμη του νερού έτσι ώστε και να έχω μειωμένη ροή αλλά και να μην ακούω το πλίτσι πλίτσι το βράδι?? Μένω σε ενιαίο χώρο καθιστικό/υπνοδωμάτιο :D

Δες πως το έχω εγώ, είναι κάτω από την επιφάνεια το spay bar και χτυπάει το τζάμι με μία ελαφριά κλίση προς τα επάνω για να κάνει και μία ελαφριά ανατάραξη και να οξυγονώνεται το νερό.

post-59299-0-56356900-1413803576_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...