cinelli 17 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Μετα απο την αποτυχημμενη προσπαθεια με την γαριδα (ζει κανονικα μεσα στην σπηλια της) που εβαλα στο ενυδρειο προκειμμενου να τρωει καμια αλγη αλλα και να βλεπω κατι ακομα εκτος απο το ψαρακι λεω να κανω και μια δευτερη προσπαθεια με κατι αλλο. Εχω κατα νου να βαλω σαλιγκαρια ενα- δυο (-τρια?). Τι θα προτεινατε να βαλω; (25lt ενυδρειο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 17 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Γτ δεν τον αφηνεις μωρε στην ησυχια του? Και επειδη φαινεται οτι εχεις ψιλοβαρεθει το μονομαχοενυδρειο ή το συνηθισες γτ δεν φτιαχνεις ενα γαριδαδικο? Ετσι και θα ασχολησε με κατι και θα εχεις και 2 "τοπια"! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 17 Οκτωβρίου 2014 Author #3 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Γτ δεν τον αφηνεις μωρε στην ησυχια του? Και επειδη φαινεται οτι εχεις ψιλοβαρεθει το μονομαχοενυδρειο ή το συνηθισες γτ δεν φτιαχνεις ενα γαριδαδικο? Ετσι και θα ασχολησε με κατι και θα εχεις και 2 "τοπια"! Οχι μωρε δεν το εχω βαρεθει απλα ελεγα να βαλω κανα σαλιγκαρο να τρωει αλγη κλπ χωρος και χρημα για αλλο δεν παιζει... προς το παρον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Οκτωβρίου 2014 #4 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Πολυ μικρο ενυδρειο για σαλιγκαρι. Το πολυ πολυ να βαλεις κανενα ramshorn Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 17 Οκτωβρίου 2014 #5 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Τα ramshorn αναπαραγωνται σαν τους λαθρεπιβατες.Τα apple δεν το συζητω,αν εχεις φυτα θα στα φανε ολα μεσα σε λιγες ημερες.Τα zebra ειναι ωραια και τρωνε μονο αλγη,επισης δεν αναπαραγωνται,απλα ειναι μεγαλα οπως και τα apple.Καλη επιλογη πιστευω ειναι τα assasin snail,μικρο χωρις να βρωμιζει πολυ,δεν κανει ζημια στα φυτα και να τρωει και τους λαθρεπιβατες,επισης αναπαραγωνται πολυ πιο αργα απο τα υπολοιπα.Μην περιμενεις ομως να τα βλεπεις.Κινουνται ελαχιστα και αυτο κυριως το βραδυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 17 Οκτωβρίου 2014 #6 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Εγώ θα λεγα zebra, για 25 λίτρα δεν είναι άσχημα. Βέβαια αν δεν έχεις καπάκι θα τα ψάχνεις μέσα στο δωμάτιο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Τα ζεμπρα αν πεσεις σε θηλυκο θα δεις το ενυδρειο σου πουα απο τα αυγα του,τα οποια δεν ξεκολλανε με τιποτα.. Τα Χελενα που προταθικαν πιο πανω,δεν τρωνε αλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 17 Οκτωβρίου 2014 #8 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Τα ζεμπρα αν πεσεις σε θηλυκο θα δεις το ενυδρειο σου πουα απο τα αυγα του,τα οποια δεν ξεκολλανε με τιποτα.. Τα Χελενα που προταθικαν πιο πανω,δεν τρωνε αλγη. Eίναι μεταμοντέρνα διακόσμηση ρε +1 για τα helena. Στα σοβάρα, δεν νομίζω να σε παίρνει κάτι άλλο πέρα απο zebra. Αν μπορέσεις μάλιστα να βρεις horn nerite που γίνονται ακόμα πιο μικρά από τα zebra ακόμα καλύτερα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Οκτωβρίου 2014 #9 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Eίναι μεταμοντέρνα διακόσμηση ρε +1 για τα helena. Στα σοβάρα, δεν νομίζω να σε παίρνει κάτι άλλο πέρα απο zebra. Αν μπορέσεις μάλιστα να βρεις horn nerite που γίνονται ακόμα πιο μικρά από τα zebra ακόμα καλύτερα. Σωστο και αυτο Αννα! αχαχααχαχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 17 Οκτωβρίου 2014 Author #10 Share 17 Οκτωβρίου 2014 (edited) Τα helenα μου αρεσουν αλλα εχουν το κακο συνηθειο να μην τρωνε αλγη Τα zebra σκεφτομουν και εγώ. Να τα βαλω πρωτα σε ενα αλλο δοχειο να δω τι παιζει και μετα ενυδρειο; Να βαλω δυο ειναι οκ; Μονομαχος= κλειστο ενυδρειο με καπακι Zebra Nerite ή Zebra Apple Snail ? Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2014 - cinelli Link to comment Share on other sites More sharing options...
artsi28 17 Οκτωβρίου 2014 #11 Share 17 Οκτωβρίου 2014 τα apple δ καταστρεφουν φυτα!! ειναι ωραια...μεγαλα για να τα βλεπεις, αναπαραγωνται μια χαρα...κ τρωνε αλγη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 17 Οκτωβρίου 2014 #12 Share 17 Οκτωβρίου 2014 τα apple δ καταστρεφουν φυτα!! ειναι ωραια...μεγαλα για να τα βλεπεις, αναπαραγωνται μια χαρα...κ τρωνε αλγη!!! Υπερβολικά λίγα τα λίτρα για apple και για αναπαραγωγές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 17 Οκτωβρίου 2014 #13 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Μήπως θα έπρεπε να δεις τι προκαλεί την άλγη σου και να το διορθώσεις αντί να ψάχνεις για αλγοφάγο συγκάτοικο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
artsi28 17 Οκτωβρίου 2014 #14 Share 17 Οκτωβρίου 2014 ναι ναι λιγα τα λιτρα αυτα... κ εχεις κ δικιο...μπορει να φανε κ κανα φυτο αν δ εχουν να φανε κατι αλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 17 Οκτωβρίου 2014 #15 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Τα ramshorn αναπαραγωνται σαν τους λαθρεπιβατες.Τα apple δεν το συζητω,αν εχεις φυτα θα στα φανε ολα μεσα σε λιγες ημερες.Τα zebra ειναι ωραια και τρωνε μονο αλγη,επισης δεν αναπαραγωνται,απλα ειναι μεγαλα οπως και τα apple.Καλη επιλογη πιστευω ειναι τα assasin snail,μικρο χωρις να βρωμιζει πολυ,δεν κανει ζημια στα φυτα και να τρωει και τους λαθρεπιβατες,επισης αναπαραγωνται πολυ πιο αργα απο τα υπολοιπα.Μην περιμενεις ομως να τα βλεπεις.Κινουνται ελαχιστα και αυτο κυριως το βραδυ. Τα apple snail δεν τρωνε φυτά!!!(Εκτός κι αν πρόκειται για golden) Ta helena αναπαράγωνται το ιδιο ευκολα με τους λαθρεπιβάτες και σε τόσο μικρό ενυδρειο στο τέλος θα χρειάζονται ειδική τροφή Στο θέμα μας : Ενα zebra nerite νομιζω πως ειναι οκ για τόσα λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 28 Οκτωβρίου 2014 Author #16 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Προχθες του αγορασα παρεα, ενα zebra nerite (πολυ ομορφο σαλιγκαρι). Μια χαρα τα πανε ολα ΟΚ. Μαλλον θα του βαλω αλλο ενα και φτανει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 28 Οκτωβρίου 2014 #17 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Οντως πολυ ομορφα σαλιγγαρια και εργατες.Απλα να εχεις υποψην οτι την κανουν.Εγω ειμαι χωρις καπακι και δυο φορες το εχω βρει στο επιπλο.Δεν παθαινουν κατι εκτος νερου απλα στο λεω να ξερεις οτι φευγουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 28 Οκτωβρίου 2014 #18 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Προχθες του αγορασα παρεα, ενα zebra nerite (πολυ ομορφο σαλιγκαρι). Μια χαρα τα πανε ολα ΟΚ. Μαλλον θα του βαλω αλλο ενα και φτανει... Καλησπέρα Μην βιαστείς να βάλεις και 2ο. Αν σου βγει το πρωτο θηλυκό, λογικά δεν θα σου αρέσει που θα γεμισει αυγα όλο το ενυδρειο (ειδικά τα πλαστικά μερη & τα ξυλα) και θα θέλεις να πάρεις άλλο Οπότε περίμενε λίγο καιρό 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 29 Οκτωβρίου 2014 Author #19 Share 29 Οκτωβρίου 2014 ok I will wait :thumbsu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 5 Νοεμβρίου 2014 Author #20 Share 5 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα Μην βιαστείς να βάλεις και 2ο. Αν σου βγει το πρωτο θηλυκό, λογικά δεν θα σου αρέσει που θα γεμισει αυγα όλο το ενυδρειο (ειδικά τα πλαστικά μερη & τα ξυλα) και θα θέλεις να πάρεις άλλο Οπότε περίμενε λίγο καιρό Ποσο καιρο θα κανει για να κανει αυγα, αν κανει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 6 Νοεμβρίου 2014 Author #21 Share 6 Νοεμβρίου 2014 Παντως ο σαλιγκαρος τα σπαει, εχει εξαφανισει την αλγη απο παντου... Μαλλον πρεπει να αρχισω να τον ταιζω (σπιρουλινα; ) για να μην λιμοκτονησει... Σκεφτομαι να βαλω και την δευτερη λαμπα (4200κ) να παρουν τα φυτα τα πανω τους ετσι ή αλλιως η αλγη δεν με ενοχλει πια Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 6 Νοεμβρίου 2014 #22 Share 6 Νοεμβρίου 2014 Ναι ειναι φοβεροι,καθαριζουν παντου! Μπορουμε να πουμε οτι ειναι ψυχοτικοι..Νιωθουν εναν εξαναγκασμο για καθαρισμα!Εμενα τρωνε ασταματητα και κατευθειαν τα κανουν κι'ολας.Και καθαρισμος και λιπασμα..αμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 7 Νοεμβρίου 2014 #23 Share 7 Νοεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρόνος. Γενικά οταν ειναι σε σωστές συνθήκες κάνουν. Δώσε 2-3 βδομάδες απο τότε που το πήρες αν και αυτο δεν σημαίνει ότι θα κανει πιο μετά Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 15 Νοεμβρίου 2014 Author #24 Share 15 Νοεμβρίου 2014 O/η σαλιγκαρης ειναι μια χαρα και ακομα δεν εχει κανει αβγα ελπιζω να ειναι αρσενικος... Χθες πηγα και πηρα δυο σαλιγκαρια για ενα φιλο και δεν καταφερα να αντισταθω και πηρα και ενα για μενα. Με το που το εβαλα το δευτερο, μεσα σε δεκα λεπτα βρεθηκαν και αρχισαν τα γουτσου- γουτσου... καλο ειναι αυτο ή ενα απο τα δυο ειναι θηλυκο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 15 Νοεμβρίου 2014 #25 Share 15 Νοεμβρίου 2014 Ζηλεύω, θέλω κι εγώ σαλιγκάρια! Υ.Γ. Βάλε μας καμιά φωτογραφία ή κανένα βίντεο να τα χαζέψουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος