konstantinkonstantinou 16 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Θέλω να βαλω ένα φυτό επιφανείας στο ενυδρείο μου και μου γεννηθηκε η απορία αν η Pistia και το Pistia stratiotes ειναι το ιδιο ή διαφορετικό φυτό και ποια η διαφορά τους; Ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 16 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Τα ιδια ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 16 Οκτωβρίου 2014 #3 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Pistia stratiotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 16 Οκτωβρίου 2014 Author #4 Share 16 Οκτωβρίου 2014 ok ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 16 Οκτωβρίου 2014 #5 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Η πίστια σε ενυδρείο με καπάκι θα υποφέρει,θα μένει μικρή,θα μείνει μικρή κ πιθανοτατα θα καει..Το πρόβλημα βέβαια θα είναι,οτι θα πολλαπλασιαστεί κ θα σου κόψει το φώς στα φυτά απο κάτω.Για τι ενυδρείο το σκεπτόσουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 16 Οκτωβρίου 2014 Author #6 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Η πίστια σε ενυδρείο με καπάκι θα υποφέρει,θα μένει μικρή,θα μείνει μικρή κ πιθανοτατα θα καει..Το πρόβλημα βέβαια θα είναι,οτι θα πολλαπλασιαστεί κ θα σου κόψει το φώς στα φυτά απο κάτω.Για τι ενυδρείο το σκεπτόσουν; Το ενυδρείο όντως είναι με καπάκι, δεν εχω φυτά στο ενυδρείο εχει μόνο ρίζες φλλα catappa και θα γίνει blackwater. Εχεις να μου προτείνεις κάποιο άλλο φυτό επιφανείας χαμηλών απαιτήσεων; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 16 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Το ενυδρείο όντως είναι με καπάκι, δεν εχω φυτά στο ενυδρείο εχει μόνο ρίζες φλλα catappa και θα γίνει blackwater. Εχεις να μου προτείνεις κάποιο άλλο φυτό επιφανείας χαμηλών απαιτήσεων; Με αυτό που περιγράφεις και φαντάζομαι,θα μπορουσες να βάλεις πιστια,και αν σου κατσει.Πολλές φορές παιδιά εδώ την χαρίζουν. Θα μπορούσες να βάλεις κερατόφυλλο,και να το αφήσεις να επιπλέει στην επιφάνεια,πολύ ευκολο,θα δείξει όμορφο θεωρώ. Οι φακές θα ηταν μια επιλογή,μοιάζει καπως με πίστια,αλλά ειναι πολύ μικρό και το κακό είναι,οτι αν θέλεις να την βγάλεις κάποια στιγμή ,έστω και μια να σου ξεφύγει κάπου,θα γεμίσει ξανα ο τόπος πολύ γρήγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Οκτωβρίου 2014 #8 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Εγώ χρησιμοποιώ λευκοκεφάλα ως φυτό επιφάνειας, είναι μινιόν, αλλά μου αρέσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 16 Οκτωβρίου 2014 Author #9 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Με αυτό που περιγράφεις και φαντάζομαι,θα μπορουσες να βάλεις πιστια,και αν σου κατσει.Πολλές φορές παιδιά εδώ την χαρίζουν. Θα μπορούσες να βάλεις κερατόφυλλο,και να το αφήσεις να επιπλέει στην επιφάνεια,πολύ ευκολο,θα δείξει όμορφο θεωρώ. Οι φακές θα ηταν μια επιλογή,μοιάζει καπως με πίστια,αλλά ειναι πολύ μικρό και το κακό είναι,οτι αν θέλεις να την βγάλεις κάποια στιγμή ,έστω και μια να σου ξεφύγει κάπου,θα γεμίσει ξανα ο τόπος πολύ γρήγορα. To εχω ακούσει αυτό με τη φακή και θέλω να την αποφύγω. Ο σκοπός μου είναι να δημιουργήσω ένα σύμπλεγμα από ριζίδια που θα κατεβαίνουν από την επιφάνεια, το κερατόφυλλο λογικά δεν θα μου το δώσει αυτό. Για το limnobium laevigatum ποια η αποψή σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 16 Οκτωβρίου 2014 Author #10 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Εγώ χρησιμοποιώ λευκοκεφάλα ως φυτό επιφάνειας, είναι μινιόν, αλλά μου αρέσει! Δεν τα είχα υπόψιν μου θα τους ρίξω μια ματια , ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Οκτωβρίου 2014 #11 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Hydrocotyle leucocephala Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 16 Οκτωβρίου 2014 Author #12 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Hydrocotyle leucocephala Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Οκτωβρίου 2014 #13 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Ολα τα φυτα σε στιλ πιστια θελουν ανοιχτο ενυδρειο.Σε κλειστο μπορει να μη σου πανε για το λογο οτι θα ειναι και κοντα στις λαμπες σου. Επισης αυτα τα φυτα θελουν πολυ χαμηλη ροη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 17 Οκτωβρίου 2014 Author #14 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Ολα τα φυτα σε στιλ πιστια θελουν ανοιχτο ενυδρειο.Σε κλειστο μπορει να μη σου πανε για το λογο οτι θα ειναι και κοντα στις λαμπες σου. Επισης αυτα τα φυτα θελουν πολυ χαμηλη ροη. Πρεπει να επειρεαζονται απο τη θερμοκρασία που αναπτύσεται στο κλειστό ενυδρείο. Οσο για την ροή στα 180 lt εχω ενα fluval 306 , οπότε ούτε χαμηλή ροή έχω. Εχεις να μου προτείνεις κάποιο άλλο φυτό για την περιπτωσή μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Οκτωβρίου 2014 #15 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Αυτο που σου ειπε η kalliroi πιο πανω ειναι καλη επιλογη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 17 Οκτωβρίου 2014 Author #16 Share 17 Οκτωβρίου 2014 οκ , ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 17 Οκτωβρίου 2014 #17 Share 17 Οκτωβρίου 2014 (edited) Η λευκοκεφάλα ειναι όμορφη,αλλα με το σκουρο νερό νομίζω οτι δεν θα αντέξει παιδια. Δοκίμασε διαφορα εύκολα φυτά και το βλέπεις. Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2014 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 17 Οκτωβρίου 2014 #18 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Την λευκοκεφάλα την επηρρεάζει το σκούρο νερό όταν είναι στην επιφάνεια; Εμένα η δικιά μου μια χαρά ήταν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 17 Οκτωβρίου 2014 #19 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Σε δυο ενυδρεία μου με σκουρο νερό,αλλά κ χαμηλό φωτισμό,που το δοκίμασα δεν τραβηξε.Δεν είχε ανάπτυξη κ σιγά σιγά φθειρόταν.Ισως είχε πέσει κ το πεχα πολύ.Δική μου εμπειρία βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 17 Οκτωβρίου 2014 #20 Share 17 Οκτωβρίου 2014 Εγώ την έχω ενάμιση χρόνο, στην αρχή φυτεμένη και τώρα στην επιφάνεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 19 Οκτωβρίου 2014 #21 Share 19 Οκτωβρίου 2014 Στο δικο μου ενυδρειο με σκουρο νερακι παει κανονικα....καλυτεραναπο το φουλ φυτεμμενο που ηταν πριν Λογικο αφου ειναι το μοναδικο φυτο.... Βεβαια εχω ακομη ph 7/7,2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 21 Οκτωβρίου 2014 #22 Share 21 Οκτωβρίου 2014 βαλε καμια γιγαντεα βελισνερια, καλη ειναι κι αυτη για σκια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 21 Οκτωβρίου 2014 #23 Share 21 Οκτωβρίου 2014 http://www.youtube.com/watch?v=zoZNBSD2KR4&channel=UFInvasivePlantsEDU Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 21 Οκτωβρίου 2014 Author #24 Share 21 Οκτωβρίου 2014 βαλε καμια γιγαντεα βελισνερια, καλη ειναι κι αυτη για σκια.... Εχω μονο δυο ποντους παχος στον βυθο. Δεν μου φτανει για φυτεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 24 Ιανουαρίου 2015 #25 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Βρηκα μια σελιδα που δινει πολλες πληροφοριες για την πιστια και λυνει πολλες αποριες οπως πχ το πως το φυτο παιρνει 3 μορφες αναλογως τις συνθηκες (διατροφη,φωτισμος) και θυμηθηκα αυτο το θεμα που ρωτησες αν ειναι διαφορετικα φυτα οποτε βαζω το λινκ εδω να το διαβασεσε και εσεις. Ειχα προσφατα και μια κουβεντα με τον σπαρταν και ειμασταν και οι δυο σιγουροι μετα την εμπειρια που εχαμε στα δικα μας οτι υπαρχουν δυο ειδη πιστια,τελικα ειναι ενα αλλα δεν εχει τα θρεπτικα που χρειαζεται.Γιατι μπορει να το ονομαζουν ευκολο φυτο αλλα τελικα εχει πολυ ιδιαιτερες απαιτησεις και φυσικα ειναι και πολυ ομορφο! http://www.plantsrescue.com/pistia-stratiotes/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος