Jump to content

Pistia

Recommended Posts

Ενδιαφερον, θα το κοιταξω μιχαλη. Να εισαι καλα...

• Like 1

Σιγά το σκούρο νερό, αυτά είναι πταίσματα! :rasp:

Υπολόγισε οτι αν είναι μικρές οι πίστιες είναι μικρές και οι ρίζες τους, οπότε ίσως να μην έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.
Εγώ θα πρότεινα κερατόφυλλο και leucocephala ταυτόχρονα και όποιο σου κάτσει και σου αρέσει το κρατάς.

Βασικά, αφού δοκίμασα κερατόφυλλο και το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε και λευκοκεφαλα δεν έβρισκα, έβαλα πιστία για δοκιμή. Η αλήθεια είναι οτι πηγαινει ικανοποιητικά, πολλαπλασιάζεται αλλά δεν μεγαλώνει πολύ. Το πρόβλημα φαντάζομαι θα εμφανιστεί προς την ανοιξη-καλοκαίρι που θα αυξηθεί η θερμοκρασία και φοβάμαι μη μου καεί, είδομεν...

Θα φροντίσεις να μην αυξηθεί πολύ. Ανεμιστηράκια ή ανοιχτό καπάκι. Ούτως ή άλλως πρέπει με κάποιο τρόπο να ψύχεται το ενυδρείο.

Θα φροντίσεις να μην αυξηθεί πολύ. Ανεμιστηράκια ή ανοιχτό καπάκι. Ούτως ή άλλως πρέπει με κάποιο τρόπο να ψύχεται το ενυδρείο.

Εχω ηδη φτιαξει ενα diy συστημα ψυξης με 2 12αρια ανεμιστηρακια για το καλοκαιρι, αλλα και ετσι αυξανεται η θερμοκρασια. Βλεποντας και κανοντας.

• Like 1

Παντως η πιστια θελει σχετικα υψηλη θερμοκρασια,αυτη την εποχη για παραδειμγα δεν αναπαραγεται.

Βρηκα μια σελιδα που δινει πολλες πληροφοριες για την πιστια και λυνει πολλες αποριες οπως πχ το πως το φυτο παιρνει 3 μορφες αναλογως τις συνθηκες (διατροφη,φωτισμος)

και θυμηθηκα αυτο το θεμα που ρωτησες αν ειναι διαφορετικα φυτα οποτε βαζω το λινκ εδω να το διαβασεσε και εσεις.

Ειχα προσφατα και μια κουβεντα με τον σπαρταν και ειμασταν και οι δυο σιγουροι μετα την εμπειρια που εχαμε στα δικα μας οτι υπαρχουν δυο ειδη πιστια,τελικα ειναι ενα αλλα δεν εχει τα θρεπτικα που χρειαζεται.Γιατι μπορει να το ονομαζουν ευκολο φυτο αλλα τελικα εχει πολυ ιδιαιτερες απαιτησεις και φυσικα ειναι και πολυ ομορφο!

http://www.plantsrescue.com/pistia-stratiotes/

Πράγματι έτσι είναι. Στο δικό μου (κλειστό) ενυδρείο πολλαπλασιάζεται σαν τρελό αλλά δεν μεγαλώνει πολύ ούτε κατά πλάτος ούτε καθ'ύψος. Οι ρίζες όμως φτάνουν 10-15εκ από την επιφάνεια οπότε δείχνουν ωραία άν είναι αυτό που σε ενδιαφέρει.

Μπράβο argy1 για το λίνκ και τις πληροφορίες.

• Like 2

Παντως η πιστια θελει σχετικα υψηλη θερμοκρασια,αυτη την εποχη για παραδειμγα δεν αναπαραγεται.

Μη βάζεις στοίχημα, στη λίμνη μου τον τελευταίο μήνα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, μόνο που θα παραμείνουν μικρές μέχρι το καλοκαίρι.

Βέβαια τι εποχή έχουμε δεν ξέρουμε ούτε εμείς...

• Like 1

Την ειχα παλαιοτερα, αλλα την εχασα με το που εκανα ανοιχτο το ενυδρειο.

Θελει ζεστη τον χειμωνα,νιτρικα και χαμηλη ροη.

Μια που το θυμηθήκαμε το θέμα....Στο δικό μου ενυδρείο προχωράει, αλλά μένει μικρή, είναι κλειστό και blackwater...

Θελει φαγητο..οταν μενει μικρη θελει τροφη,διαβασε το αρθρο που ποσταρα πιο πανω.Καπου προς το τελος γραφει καποιους χαρακτηρισμους και περιγραφη αναλογα την μορφη που εχει παρει και λεει που οφειλεται.

Μαλλον αυτο σε ενδιαφερει εσενα

Growth depends upon conditions. The so-called ‘Dwarf’ Pistia stratiotes is not a distinct species but simply due to less-than-ideal conditions of light and nutrients.

Έγινε επεξεργασία - argy1

Θελει φαγητο..οταν μενει μικρη θελει τροφη,διαβασε το αρθρο που ποσταρα πιο πανω.Καπου προς το τελος γραφει καποιους χαρακτηρισμους και περιγραφη αναλογα την μορφη που εχει παρει και λεει που οφειλεται.

Μαλλον αυτο σε ενδιαφερει εσενα

Growth depends upon conditions. The so-called ‘Dwarf’ Pistia stratiotes is not a distinct species but simply due to less-than-ideal conditions of light and nutrients.

Ενδιαφερον. Ειδη ξεκινησα γενικο λιπασματακι με φειδω. Για τα φωτα....δεν γινεται τιποτα.. βλεπουμε.

Οντως χρειαζεται πολλα νιτρικα για να τραφει. Αν δεν εχουμε μπορουμε να ριξουμε λιγο γενικο λιπασμα. Αυτο κανω και εγω που και που.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...