Jump to content

Bοηθήστε Τα Ψαράκια Μου. Απόδραση Από Γυάλα

Skyler

Recommended Posts

να πω μονο, καθως ειπωθηκαν πολλα για το τι λιτρα χρειαζεται..

το black moor, μπορει να βολευτει σε ενα ενυδρειο απο 80cm και πανω..

το shubunkin χρειαζεται ενυδρειο 100 με 120 cm και πανω.. εγω τα εχω σε 120 cm και πολλες φορες μου φαινεται μικρο..

Δεν μπαινουν μονοουρα χρυσοψαρα σε 60λιτρα.

Δεν ειναι υπερβολη τα 120 λιτρα... ειναι οριακα (για μονοουρα)

Δεν μπορεις να βαλεις κι αλλα στα 120 λιτρα..

• Like 1

Δηλαδή να έχω στο μυαλό μου ένα 120άρι, αν είναι δυνατόν μεγάλο σε μήκος κι όχι σε ύψος, με τα δύο χρυσόψαρα συν κάποια φυτά κατάλληλα.

να εχεις στο μυαλο σου εφοσων κανεις την αγορα ενυδρειου, να παρεις καποιο για μονιμα και οχι προσωρινα..

με λιγα λογια το μικροτερο ενυδρειο που μπορεις να παρεις ειναι 100 χ 35 χ35 .. μπορει να σου φαινεται μεγαλο... σε 2-3 χρονια ομως θα με θυμηθεις.

Εννοείται ότι το μεγάλο δε με περιορίζει κλπ. Αυτονόητο. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι τι θα κάνω με τα τωρινά μου ψαράκια, να τα ζήσω. Γι αυτό θέλω κατι να ανταποκρίνεται στους χώρους μου και στη τσέπη μου και σύντομα. Για τις... Προοπτικές μου σα χομπίστας υπάρχει χρόνος αργότερα.

ΥΓ θα κάνω αμμωνιακά και λοιπά τεστ σήμερα για να έχω μια εικόνα και να δω τα επόμενα βήματα. Προτείνετε υγρά τεστ; και πόσο κοστίζουν οι ταινίες σαν αυτές του PH κ ποσο τα τεστ;

Έγινε επεξεργασία - Skyler

Αν θελεις μπορεις να παρεις ενα μικροτερο.. σε κανενα χρονο ομως θα χρειαστεις μεγαλυτερο.. αρα το θεωρω τσαμπα λεφτα..

κατι αλλο που μπορεις να κανεις προσωρινα, μεχρι να παρεις ενυδρειο, ειναι να πας ικεα και να παρεις ενα πλαστικο κουτι αποθηκευσης (των 60 λιτρων εχει 10 ευρω αν θυμαμαι καλα) κι ενα εξωτερικο φιλτρο και να τα εχεις εκει..

επειτα ψαχνεις ενυδρειο με την ησυχια σου.

τεστ θα παρεις υγρα..

αυτα ειναι τα πιο φθηνα που βρηκα..

αμμωνια, νιτρωδη, νιτρικα

• Like 1

Δηλαδή με ενα 120-125 λίτρων τα ψάρια θα ζουν καλά καθ ολη τη διάρκεια της ζωης τους. Είναι το cap του μεγέθους τους. Αν καταλαβαίνω καλά ε;

Αν πάρεις ένα μεγαλύτερο ενυδρειο 150 λίτρων (θα έλεγα εγω) σίγουρα σε λίγο καιρό θα το μετανιώσεις.....που δε πήρες ενα ακόμα μεγαλύτερο. Τόσο εσύ όσο και τα ψαράκια σου θα είστε πιο ευχαριστημένοι και αυτο ειναι βέβαιο και θα με θυμηθείς!

Μπαίνοντας στον κόσμο των ενυδρείων πορώνεσαι και μετά θέλεις μεγαλύτερο ενυδρείο, μετά ένα δεύτερο ενυδρείο, και πάει λέγοντας. Γι'αυτό όλοι σου λένε ότι αργότερα θα το μετανιώσεις και πως όσο μεγαλύτερο πάρεις, τόσο καλύτερα είναι. Από την άλλη, βέβαια, είναι κι επειδή τα χρυσόψαρα μεγαλώνουν πολύ, να φανταστείς ότι τι το τελικό τους μέγεθος, αν τους δώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, είναι τα 30 εκατοστά για τα χρυσόψαρα με μονή ουρά και τα 15 εκατοστά για τα fancy. Σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν μάλιστα ξεπεράσει αυτά τα μεγέθη.

Θυμάμαι ότι στην αρχή με δύο χρυσόψαρα, το πρώτο ενυδρείο που πήρα ήταν ένα 25λιτρο και μου φαινόταν φοβερό πράγμα. Το 110λιτρο που πήρα στη συνέχεια αυτό και αν μου φαινόταν τρομερό έξοδο και δύσκολο να το στήσω. Αλλά ήταν μόνο η αρχή, οπότε είναι λογικό κάποια από αυτά που μπορεί να σου προτείνουμε να σου φανούν πολλά για το budget, τον χώρο ή για τις δυνατότητές σου. Μετά όμως θα δεις ότι είναι μια χαρά να στήνεις και να συντηρείς το ενυδρείο σου. :)

Εγώ θα σου προτείνω κάτι ακόμα καλύτερο, που μπορεί να φαντάζει εξωπραγματικό σε αυτή τη φάση, αλλά τελικά ίσως να είναι ακόμα και ευκολότερο από ένα ενυδρείο. Έχεις χώρο σε κάποιο κήπο, αυλή ή μπαλκόνι για να φτιάξει μία λιμνούλα; Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα δοχείο για τη λιμνούλα, ένα καλό φίλτρο (μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου με απλά υλικά) κανένα φυτό όπως πάπυρος ή νούφαρα και πέτρες ή ξύλα για διακόσμηση. Ρίξε μία ματιά στα θέματα με τις λίμνες, είναι πραγματικά υπέροχες. Να η δική μου στο μπαλκόνι. :D

image.jpg

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...