Skyler 16 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 16 Οκτωβρίου 2014 (edited) Λοιπόν. Πριν δύο εβδομάδες επισκέφτηκα πετ σοπ. Ήθελα δύο ψάρια. Ο πετσοπάς μας έδωσε μία τετράγωνη γυάλα, αντιχλώριο, και μας είπε να επιλέξουμε ψάρια απο κάποια ενυδρεία. Τελικά κατέληξε η γυάλα μου να περιέχει ένα shubunkin και ένα black moor, ένα ψεύτικο κοχύλι, πολύχρωμο χαλίκι κάπως χοντρο. Τα ψαράκια μεταφέρθηκαν σε σακουλάκι. Στ σπίτι η γυάλα στήθηκε, πλύθηκαν τα περιεχόμενα, μπήκε νερό με αντιχλώριο και όλα καλά. Συχνές αλλαγές κάθε 2 μερες περίπου το 30% του νερού, καθημερινό τάισμα λίγα φυλλαράκια. Το shubunkin έτρωγε περισσότερο απο το black moor.Προχτές το black moor (o Τζιμπρίλ) στεκόταν ακίνητος στη γωνία της γυάλας. Τρόμαξα και νόμιζα ότι πέθαναν! Τα σκέπασα με μία πετσέτα χωρίς να βλέπω. Το επόμενο πρωί έψαξα άπειρα άρθρα, και είδα όλα τα εγκλήματα. Κλασική περίπτωση.Τελικά τα ψαράκια ζουν, και τσάμπα τα έκλαψα. Ο τζιμπρίλ συνηθίζει πάραυτα να μένει ακίνητος στο πυθμένα. Το shubunkin (Skyler) συνηθίζει να ψάχνει στο βυθό, απ ότι διάβασα φυσιολογική συμπεριφορά, και κάποιες φορές έρχεται στην επιφάνεια, ισως για να αναπνεύσει.Η γυάλα είναι τετράγωνη, 15-17.5 λίτρα. ******** τα πετ σοπ σας. Μένω Θεσσαλονίκη.Το απόγευμα θα αγοράσω τεστ αμμωνίας και λοιπά, καθώς και μεγάλο πλαστικό δοχείο αν χρειαστεί. Ποια τεστ χρειάζομαι θέλω να μάθω και ποιο θα ειναι το επόμενο βήμα, αν προλαβαίνω να σώσω τα ψάρια μου. Εννοείται τέρμα το φαΐ απο σμρ.Σας ευχαριστώ, βιαστείτε. Μπορώ να τα σώσω; Mod note : Παρακαλω προσεχουμε τις εκφρασεις μας! Έγινε επεξεργασία 16 Οκτωβρίου 2014 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 16 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Το σίγουρο είναι ότι θές ενδυρείο ~60 λίτρα το λιγότερο για αρχή και φυσικά φίλτρο.Άν τα πάρεις άμεσα κάποιος από θεσσαλονίκη θα σου δώσει λίγο στρωμένο βιολογικό υλικό για να ξεκινήσεις,Θα σου πρότεινα μέχρι να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές να μήν ταίσεις (το ανέφερες και εσύ). Από τέστ, όλα της αμωνίας και του PH για αρχή. Το σημαντικό όπως είπα είανι ενυδρείο+φίλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Οκτωβρίου 2014 #3 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Καλως ηρθες! Το ενυδρειακι εχει φιλτρο και θερμοστατη? Καταρχην χρειαζεσαι ενα μεγαλυτερο ενυδρειο,με φιλτρο και θερμοστατη. Καλο εινα να βγαλεις και τα κοχυλια και να βαλεις κανενα ξυλαρακι και φυσικο χαλικακι. Θα χρειαστεις υγρα τεστ για αμμωνια,νο2 και νο3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 16 Οκτωβρίου 2014 #4 Share 16 Οκτωβρίου 2014 ενυδρειο πανω απο 100 λιτρα ή πανω απο 1 μετρο γιατι τα shubunkin εχουν μονη ουρα και αναπτυσονται γρηγορα!!! Και ενα καλο φιλτρο ...Καλυτερα εξωτερικο!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyler 16 Οκτωβρίου 2014 Author #5 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Καταρχάς συγγνώμη για τις βρισιές. Είναι απαραίτητο το 100αρι ενυδρείο που αναφέρει ο νικόλας; το black moor γενικά φαινεται δυσκίνητο και κάθεται στ βυθό αρκετά, με ανησυχεί πάρα πολύ. Θα κάνω τα τεστ σήμερα... Λέτε κάποιο να έχει δηλητηριαστεί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Οκτωβρίου 2014 #6 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Επειδη εδω ειναι το γενικα γλυκου νερου,θα μεταφερω το θεμα σου στην κατηγορια τουν κρυου νερου οπου ανηκουν τα ψαρια σου για να παρεις γνωμες και συμβουλες απο τα μελη που ασχολουνται με τα συγκεκριμενα ψαρακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 16 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Καταρχάς συγγνώμη για τις βρισιές. Είναι απαραίτητο το 100αρι ενυδρείο που αναφέρει ο νικόλας; το black moor γενικά φαινεται δυσκίνητο και κάθεται στ βυθό αρκετά, με ανησυχεί πάρα πολύ. Θα κάνω τα τεστ σήμερα... Λέτε κάποιο να έχει δηλητηριαστεί; Άν εννοείς ότι έχει δηλητηριατστεί από αμμωνία, ναί αυτό είναι πιθανό.Έχεις παρατηρήσει κάτι άλλο πάνω του?Ή μόνο την νοθρώτητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanisalus18 16 Οκτωβρίου 2014 #8 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Είναι απαραίτητο το 100αρι ενυδρείο που αναφέρει ο νικόλας; αν υπαρχει η δυνατοτητα για ενα ακομα μεγαλυτερο ενυδρειο θα ηταν πολυ καλα και για σενα και για τα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Οκτωβρίου 2014 #9 Share 16 Οκτωβρίου 2014 αν υπαρχει η δυνατοτητα για ενα ακομα μεγαλυτερο ενυδρειο θα ηταν πολυ καλα και για σενα και για τα ψαρια. Ποσα λιτρα θελουν δηλαδη αυτα τα ψαρακια? Λιγο υπερβολικο σε ξαναβρησκω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyler 16 Οκτωβρίου 2014 Author #10 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Τι ακριβώς θα "έπρεπε" να παρατηρήσω;;; Bigger is better αυτο το ξέρω, πιο ευκολα για εναν αρχαριο το μεγαλο ενυδρειο. Απλα δεν γνωριζω τι μεγεθος θα μπορει ο χωρος μου τελικα να υποστηριξει και για 2 ψαράκια τα 120 λιτρα π.χ. μου μοιάζουν και λίγο υπερβολικά. Αν και θέλω να τους προσφέρω το καλύτερο. ΥΓ: Μπόλι μπορώ να βρω εύκολα Θεσσαλονίκη έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Οκτωβρίου 2014 #11 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Σου μετεφερα το θεμα στην κατηγορια του κρυου νερου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanisalus18 16 Οκτωβρίου 2014 #12 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Ποσα λιτρα θελουν δηλαδη αυτα τα ψαρακια? Λιγο υπερβολικο σε ξαναβρισκω... Bigger is better αυτο το ξέρω, πιο ευκολα για εναν αρχαριο το μεγαλο ενυδρειο. με αυτο το σκεπτικο το ειπα περισσοτερο ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanisalus18 16 Οκτωβρίου 2014 #13 Share 16 Οκτωβρίου 2014 ΥΓ: Μπόλι μπορώ να βρω εύκολα Θεσσαλονίκη έτσι; λογικα θα βρεθει καποιος να σου προσφερει λιγο αν το ζητησεις μεσω των αγγελιων εδω στο φορουμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 16 Οκτωβρίου 2014 #14 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Τι ακριβώς θα "έπρεπε" να παρατηρήσω;;; Bigger is better αυτο το ξέρω, πιο ευκολα για εναν αρχαριο το μεγαλο ενυδρειο. Απλα δεν γνωριζω τι μεγεθος θα μπορει ο χωρος μου τελικα να υποστηριξει και για 2 ψαράκια τα 120 λιτρα π.χ. μου μοιάζουν και λίγο υπερβολικά. Αν και θέλω να τους προσφέρω το καλύτερο. ΥΓ: Μπόλι μπορώ να βρω εύκολα Θεσσαλονίκη έτσι; τα πτερυγια του εχουν τιποτα σαν κλωστες?? Τα βραγχια ειναι κοκκινα?? Στα 120 λιτρα θα μπορουσες να εβαζες και 1-2 ακομα ...Θα τα χαρεις τα χρυσοψαρα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 16 Οκτωβρίου 2014 #15 Share 16 Οκτωβρίου 2014 ΥΓ: Μπόλι μπορώ να βρω εύκολα Θεσσαλονίκη έτσι; Ναί υπάρχουν πολλά μέλη που μπορούν να σε βοηθήσουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 16 Οκτωβρίου 2014 #16 Share 16 Οκτωβρίου 2014 http://www.aquazone.gr/forums/topic/76469--/ ψαξε και θα βρεις καποιον Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyler 16 Οκτωβρίου 2014 Author #17 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Ας μου ζήσουν αυτά και μετά βλέπουμε... Μόνο αλλαγή στη συμπεειφορά του black moor παρατήρησα. Δλδ είναι πολύ νωθρό ενώ αρχικά ηταν πιο δραστηριο απο το shubunkin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 16 Οκτωβρίου 2014 #18 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Καλησπερα Προεχει να τα μεταφέρεις σε μεγαλύτερο ενυδρειο, να βαλεις το σωστο φιλτρο και να βρεις μπόλι Τα τεστ θα χρειαστουν μετα, για να δεις αν έπιασε το μπολι Υγρα τεστ μιας αξιοπιστης εταιρείας για αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα Μεχρι τοτε αλλαζε το νερό κάθε μερα στο 30% περιπου με νερο που θα εχεις βαλει αντιχλωριο και θα είναι στην ίδια θερμοκρασία Οι κογκολεζοι να ξερεις ειναι αρκετα ευαίσθητα ψαρια Καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyler 16 Οκτωβρίου 2014 Author #19 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Δηλαδή πιστεύεις ότι θα επιβιώσουν με καθημερινή αλλαγή νερού και τροφή ανα 3 μέρες π.χ. μέχρι να δρομολογηθούν τα περί νέου ενυδρείου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 16 Οκτωβρίου 2014 #20 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Δηλαδή πιστεύεις ότι θα επιβιώσουν με καθημερινή αλλαγή νερού και τροφή ανα 3 μέρες π.χ. μέχρι να δρομολογηθούν τα περί νέου ενυδρείου;απλα ευχησου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 16 Οκτωβρίου 2014 #21 Share 16 Οκτωβρίου 2014 (edited) Δηλαδή πιστεύεις ότι θα επιβιώσουν με καθημερινή αλλαγή νερού και τροφή ανα 3 μέρες π.χ. μέχρι να δρομολογηθούν τα περί νέου ενυδρείου; Οχι Ισως επιβιώσουν με καθημερινές αλλαγές νερου, στο οποίο θα έχεις προσθέσει αντιχλώριο, θα ειναι ιδιας θερμοκρασίας με αυτό του ενυδρείου και θα το ριχνεις αργά στο ενυδρείο Τάισμα μια φορά στις 5 μέρες και τα "δρομολόγια" του ενυδρείου, όσο το δυνατόν πιο σύντομα Καλώς ή κακώς τα χρυσόψαρα θέλουν αρκετά λίτρα. Αλλά ειναι μοναδικά πετ!! (θα με θυμηθείς όταν πολύ σύντομα θα ερχονται κοντά στο τζάμι και θα κάνουν σαν παλαβά για να τα ταίσεις!!!) Έγινε επεξεργασία 16 Οκτωβρίου 2014 - Chocolate_Puma 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 16 Οκτωβρίου 2014 #22 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Οχι Ισως επιβιώσουν με καθημερινές αλλαγές νερου, στο οποίο θα έχεις προσθέσει αντιχλώριο, θα ειναι ιδιας θερμοκρασίας με αυτό του ενυδρείου και θα το ριχνεις αργά στο ενυδρείο Τάισμα μια φορά στις 5 μέρες και τα "δρομολόγια" του ενυδρείου, όσο το δυνατόν πιο σύντομα Καλώς ή κακώς τα χρυσόψαρα θέλουν αρκετά λίτρα. Αλλά ειναι μοναδικά πετ!! (θα με θυμηθείς όταν πολύ σύντομα θα ερχονται κοντά στο τζάμι και θα κάνουν σαν παλαβά για να τα ταίσεις!!!) αυτο το τελευταιο που ειπες το κανει και το δικο μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 16 Οκτωβρίου 2014 #23 Share 16 Οκτωβρίου 2014 (edited) αυτο το τελευταιο που ειπες το κανει και το δικο μου!!! Απλά ειναι πανέξυπνοι ζήτουλες...!!!!! @Skyler για να μην σε απογοητευσω : Η γυάλα που εχεις δεν ειναι τραγική (υπάρχουν και χρυσόψαρα σε 2 & 3 λίτρα!!!). Εννοώ πως για λίγες μέρες μπορούν να συνεχίσουν να επιβιώνουν, χωρίς τάισμα και με συχνές αλλαγές νερού. Αλλά σύντομα πρέπει να βρεις κάποια λύση μονιμότερη και σωστότερη Για ότι χρειαστείς, ρωτάς στο φορουμ Έγινε επεξεργασία 16 Οκτωβρίου 2014 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyler 16 Οκτωβρίου 2014 Author #24 Share 16 Οκτωβρίου 2014 (edited) Αντιχλωριο βαζω πάντα. Δρομολόγια εννοείς;;; το black moor είναι ήδη πολύ πεσμένο, επαναλαμβάνω. ΥΓ: Να γεμίσω μέχρι πάνω ( σχεδόν ) τη γυάλα έτσι; Έγινε επεξεργασία 16 Οκτωβρίου 2014 - Skyler Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Οκτωβρίου 2014 #25 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Καλώς ήρθες και από μένα! Εγώ δε θα τη γέμιζα μέχρι πάνω πάνω, γιατί τα χρυσόψαρα μπορούν να πηδάνε έξω από το νερό. Όταν κάνεις αλλαγή νερού, προσπάθησε να την κάνεις σιγά σιγά για να μην τα στρεσάρεις. Απλά βγάζε το 30%, τα ψάρια μένουν μέσα εννοείται και σιγά σιγά προσθέτεις το καθαρό νεράκι. Το μπλακ μουρ αν δεν έχει πάθει μεγάλη ζημιά, δίνοντάς του τις σωστές συνθήκες, μπορεί να επιζήσει. Δεν βαριανασαίνει, έτσι; Γρήγορα να βρεις σωστό ενυδρείο, με μήκος ένα μέτρο, να το μπολιάσεις και να βάλεις μέσα τα ψαράκια! Αν δεν μπορείς να το κάνεις σύντομα αυτό, τότε πάρε ένα πλαστικό δοχείο από τα ΙΚΕΑ ή τα Τζάμπο για παράδειγμα όσο πιο μεγάλο γίνεται και στήσε εκεί ένα πρόχειρο "ενυδρείο" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος