argy1 28 Οκτωβρίου 2014 #26 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Ενα ενδιαφερον βιντεο που βρηκα και σηκωνει κουβεντα. https://www.youtube.com/watch?v=_OStTpif6AM Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 30 Οκτωβρίου 2014 #27 Share 30 Οκτωβρίου 2014 Ενα ενδιαφερον βιντεο που βρηκα και σηκωνει κουβεντα. https://www.youtube.com/watch?v=_OStTpif6AM Πολύ ενδιαφέρον, δεν μου φαίνεται ακατώρθωτο όμως. Τα περισσότερα αν όχι όλα είναι θηλυκά εξ αλλου και υπάρχει πολύ κάλυψη Link to comment Share on other sites More sharing options...
IKLMD 31 Οκτωβρίου 2014 #28 Share 31 Οκτωβρίου 2014 http://www.aquazone.gr/forums/topic/93066-aaioaenaaei-iiiiiaui-2i-3f/ για διαβασε το!!! Ειναι ωραιο θεμα!!! Αυτό που παρατήρησα με το πέρασμα του χρόνου στο ενυδρείο της παραπάνω δημοσιέυσης, είναι ότι ο ένας αρσενικός ήταν ο αρχηγός και κυνηγούσε όταν συναντούσε τον άλλο, ο οποίος απλά έφευγε. Δεν υπήρξε ποτέ μάχη. Το ίδιο γινόταν και με τα θηλυκά. Κάποια στιγμή αντικατέστησα προσωρινά τον κυνηγημένο με έναν άλλο που είχα μόνο του σε 20lit ενυδρείο. Μετά από μισή περίπου ώρα άρχισε η μάχη. Επανέφερα τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση και έκανα την ίδια δοκιμή άλλες δύο φορές τις επόμενες ημέρες. Πάλι έντονες μάχες μεταξύ των αρσενικών. Συμπέρανα ότι μάλλον ήμουν τυχερός που ο κυνηγημένος δεν είχε όρεξη για μάχες γι αυτό έφευγε και έτσι κατάφερα αυτή την συμβίωση για πέντε περίπου μήνες. Κατά τα άλλα ξεστήθηκε το ενυδρείο γιατί δεν παρουσίαζε κανένα ενδιαφέρον. Τα ψάρια ήταν διαρκώς κρυμμένα κυκλοφορούσαν πολύ λίγο και έβγαιναν όλα μαζί στο τάισμα. Καμία προσπάθεια για δημιουργία φωλιάς ή ζευγαρώματος. Ήταν ένα 'ακούνητο' ενυδρείο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 31 Οκτωβρίου 2014 #29 Share 31 Οκτωβρίου 2014 Πριν μερικά χρόνια το είχα κάνει εγώ και είχα βάλει 60 μονομάχους σε 1,20 ενυδρείο . Γέννες δεν μπορούσαν να γίνουν και κάθε φορά έπρεπε να ξεχωρίσω ενα ζευγάρι μόνο του για να πάρω τη γέννα . Πράγματι μάχες δεν γινόντουσταν γιατί ο ένας πάντα υποχωρούσε και κρυβόταν μέσα στο πλήθος . Το αν ήταν ενας αρχηγός , δεν το παρατήρησα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 31 Οκτωβρίου 2014 #30 Share 31 Οκτωβρίου 2014 Πριν μερικά χρόνια το είχα κάνει εγώ και είχα βάλει 60 μονομάχους σε 1,20 ενυδρείο . Γέννες δεν μπορούσαν να γίνουν και κάθε φορά έπρεπε να ξεχωρίσω ενα ζευγάρι μόνο του για να πάρω τη γέννα . Πράγματι μάχες δεν γινόντουσταν γιατί ο ένας πάντα υποχωρούσε και κρυβόταν μέσα στο πλήθος . Το αν ήταν ενας αρχηγός , δεν το παρατήρησα . Υπάρχει φωτογραφικό υλικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 31 Οκτωβρίου 2014 #31 Share 31 Οκτωβρίου 2014 Υπάρχει φωτογραφικό υλικό; Αμφιβάλης ; Υπάρχουν μάρτυρες . ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , FotisGt , stormtrooper, και άλλοι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 31 Οκτωβρίου 2014 Author #32 Share 31 Οκτωβρίου 2014 Σταμάτη μην αρπαζεσε.Ο bbeta ρωτησε γιατι πραγματικά ενδιαφέρετε για αυτά τα ψάρια.Το να πετας ονοματα παλιων συντονιστων δεν εχει νοημα.Ξεχασες να βαλεις και εμενα.Και εγω το ειχα δει.Τι σημασια εχει ομως?Δεν υπαρχουν οθτε φωτό αλλα ούτε και καταγεγραμμενα δςδομενα μιας και τότε αυτό που είχες κανει ειχε ξεκινησει απο μια γεννα του Τρουπη που εβαλες ολα τα ψαρια μαζι....Εχεις να προσθεσεις κατι που μπορει να βοηθησει τα μελη? Sent from my GT-N7100 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 2 Νοεμβρίου 2014 #33 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Αμφιβάλης ; Υπάρχουν μάρτυρες . ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , FotisGt , stormtrooper, και άλλοι . Δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω στον προκλητικό/προσβλητικό τόνο σου (ειλικρινά κρατιέμαι), έχεις πάρει ήδη απάντηση. Αν έχεις να δώσεις πληροφορίες να μάθουμε και κάτι παραπάνω σε παρακαλώ να το κάνεις αφού ενδιαφέρει πολλούς και μεταξύ αυτών και μένα το θέμα. Φιλικά, Βασίλης Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 2 Νοεμβρίου 2014 #34 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Ζητώ συγγνώμη bbetta πράγματι δεν έπρεπε να σου απαντήσω έτσι . Επι του θέματος αυτό που έχω να πω είναι ότι αυτό που κατάλαβα και απο μια άλλη περίπτωση που αναγκαστικά έβαλα 300 μονομάχους σε 250 λίτρα ενυδρείο άδειο τελείως ( χωρίς διακόσμηση ) είναι οτι όταν είναι πάρα πολλά οι όποιες αψιμαχίες σταμάτάνε άμεσα όταν ο ένας φύγει απ το οπτικό πεδίο του άλλου . Το άλλο που παρατρήρησα είναι πως όταν υπάρχει χώρος για να φύγει απ το οπτικό πεδίο , πάντα ο ένας απ τους δύο θα προσπαθήσει να υποχωρήσει πρίν καν να γίνει μάχη . Οι δε μάχες δεν ξεκεινάνε με χτυπήματα , πρώτα θα δείξει ο ένας στον άλλο ποιός είναι και μετά αν δεν γίνει η υποχώρηση θα γίνουν οι επιθέσεις , γι αυτό και στις μονομαχίες που βάζουν αυτα τα ψάρια τα βάζουν σε μικρό χώρο ουτως ώστε να μη μπορεί να υποχωρήσει κανένας . Στα 250 λίτρα ενυδρείο , όσο ήταν ο μεγάλος αριθμός των ψαριών δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα απο τη στιγμή που μειώθηκε ο πληθυσμός σε μερικές δεκάδες και λόγο του ότι δεν υπήρχε διακόσμηση υπήρχε πρόβλημα . Απο κάποια στιγμή και μετά ξεκείνησαν ταυτόχρονα και απότομα πολλές μάχες που φυσικά τις πρόλαβα και δεν εξελίχθησαν . Τώρα , στο ενυδρείο το δικό μου που ήταν 1,20 με χωρίσματα που εποικινωνούσαν μεταξύ τους διατηρούταν τα ψάρια λόγο του ότι υπήρχε πολύ πυκνή βλάστηση και ήταν αρσενικά θυληκά που δεν γνωρίζω την αναλογία διότι τα μικρά που γεννιώντουσταν απο κάποιο μέγεθος και πάνω τα έβαζα μαζί . Σε γενικές γραμμές αυτό που έχω αποκομίσει είναι είναι ότι σε ενα 80άρι ενυδρείο ικανοποιητικά φυτεμένο μπορούν τέσσερεις Μονομάχοι να ζήσουν χωρίς πρόβλημα , δεν ξέρω όμως η ύπαρξη κάποιου θυληκού αν ανατρέψει τις ισορροπίες και αυτό το λέω γιατί στη διαδικασία του ζευγαρώματος που έπαιρνα τα ψάρια και τα έβαζα μόνα τους , αρκετές φορές η θηλυκιά χτύπαγε τον αρσενικό και αν δεν το έβλεπα έφτανε μέχρι θανάτου . Για να ολοκληρώσω επι του θέματος και σε μια άλλη εμπειρία με πολλούς μονομάχους σε ενυδρείο , κάποιο καλοκαίρι σε ενα ενυδρείο 120Χ40Χ50 γεμάτο με αιωρούμενη άλγη χωρίς διακόσμηση έξω στο πρωινό ήλιο και χωρίς φίλτρο με στάσιμο νερό έβαλα 4 αρσενικούς μονομάχους με 4 θυληκές και αυτό που συνέβει ήταν μέχρι το χειμώνα να παίρνω αρκετούς Μονομάχους ακόμα και όταν υπήρχαν μεγάλες διακιμάνσεις στη θερμοκρασία κατα τη διάρκεια της ημέρας . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος