paris soroni 18 Οκτωβρίου 2014 #26 Share 18 Οκτωβρίου 2014 ωραια, αρα εχεις φιλτρο.. εγω προτεινω και στις 2 θηκες βιολογικο υλικο , απλα στην μια αφησε και λιγο χωρο να μπει σφουγγαρι.. δηλαδη , 1,5 θηκες με βιολογικο υλικο και 0,5 θηκη σφουγγαρια (εαν θελεις στριμωξε κι εκει πανω πανω και λιγο υαλοβαμβακα να κραταει τα ψιλα σκουπιδια) +100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 18 Οκτωβρίου 2014 #27 Share 18 Οκτωβρίου 2014 ωραια, αρα εχεις φιλτρο.. εγω προτεινω και στις 2 θηκες βιολογικο υλικο , απλα στην μια αφησε και λιγο χωρο να μπει σφουγγαρι.. δηλαδη , 1,5 θηκες με βιολογικο υλικο και 0,5 θηκη σφουγγαρια (εαν θελεις στριμωξε κι εκει πανω πανω και λιγο υαλοβαμβακα να κραταει τα ψιλα σκουπιδια) Καλώς ήρθες και από εμένα!! Συμφωνώ και εγώ με τον tsala... Όταν αλλάξεις το χαλίκι βάλε στο πρόγραμμα να πετάξεις τα πλαστικά διακοσμητικά και βάλε κάποιο ξύλα (κατάλληλα για ενυδρεία) και φυτά που ή θα φυτέψεις στο χαλίκι ή θα δέσεις πάνω στα ξύλα. Τότε θα δεις ένα εντελώς διαφορετικό και φυσικό ενυδρείο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iraklis Elena 18 Οκτωβρίου 2014 Author #28 Share 18 Οκτωβρίου 2014 Σιγουρα θα πεταχτουνε τα πλαστικα και θα μπουνε ζωντανα φυτα..Ολα με την ωρα τους Βρηκα να δωσω και τα κοι.. Το βιολογικο υλικο πως το ζηταω;Απλα βιολογικο υλικο θα πω η θα μου πουνε υπαρχει αυτο και αυτο και θα με πιασουν απροετοιμαστη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 18 Οκτωβρίου 2014 #29 Share 18 Οκτωβρίου 2014 Βιολογικό υλικό το λέμε. Μία καλή και γνωστή μάρκα είναι το Siporax της Sera. Εγώ είχα πάρει ένα της ΕΗΕΙΜ, αλλά έχει και άλλες μάρκες. Αν δεν είσαι σίγουρη μην το αγοράσεις, σημείωσε πως λέγεται κι έλα να το διασταυρώσεις εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 18 Οκτωβρίου 2014 #30 Share 18 Οκτωβρίου 2014 παρε 2 λιτρα siporax Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iraklis Elena 21 Οκτωβρίου 2014 Author #31 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα.. Καταρχην να σας ενημερωσω οτι ειχαμε μια απωλεια ψαριου.(το ενα κοι)Μεσα στην εβδομαδα θα δωσω κανα δυο ψαρια Πριν λίγο παρέλαβα τα τεστ το βιολογικο υλικο και το σφουγγαρι.. Τα αποτελέσματα των τεστ έχουν ως εξής NITRITE No2 0 (υγρο τεστ API) NITRATE N03 20(υγρο τεστ API) AMMONIUM 0(υγρο τεστ sera,κιτρινο χρωμα μου δειχνει) Και μια βοηθεια για το βιολογικο υλικο.Το ρίχνω ετσι χυμα μεσα στην θηκη γιατι καπου ειδα οτι το βαζουν μεσα σε ενα δυχτακι..Και αν πρεπει να το βαλω σε αλλαγη νερου ωστε να μην ειναι γεματο νερο το ενυδρειο.. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iraklis Elena 22 Οκτωβρίου 2014 Author #32 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα... Θα μπορουσατε να μου πειτε πως βλεπετε τα αποτελεσματα απο τα τεστ;;Ειναι ενταξει η χρειαζεται να κανω κατι;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 22 Οκτωβρίου 2014 #33 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Εχεις λιγο τσιμπημενα τα νιτρικα αλλα και παλι εισαι μεσα στα ορια. Ποσες μερες ειχες να κανεις αλλαγη νερου οταν πηρες αυτην την τιμη? Το βιολογικο συνηθιζεται να μπαινει σε ενυδρειακη καλτσα για να μπορουμε να το βγαλουμε ευκολα οταν χριαστει να κανουμε συντηρηση στο φιλτρο μας.Αν ειναι μεσα σε διχτακι κανε ενα ξεπλυμα και βαλτο στο φιλτρο σου.Αν οχι βαλτο σε ενα κομματι καλτσον και κανε μερικες τρυπες μεχρι να παρεις διχτακι. Αμμωνια και νιτρωδη εισαι μια χαρα!! Κριμα για το ψαρακι σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iraklis Elena 22 Οκτωβρίου 2014 Author #34 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Χθες εκανα το τεστ και αλλαγη ειχα κανει την προηγουμενη Κυριακη.9 με 10 ημερες δλδ..Οποτε λες οτι δεν χρειαζεται να παρω κανενα φαρμακο; Δυχτακι δεν εχει..θα το βαλω σε ενα καλτσον μεχρι να παρω...Και κατι αλλο,το βιολογικο υλικο ποσο διαρκεια εχει;;ποτε το ξανααλλαζουμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 22 Οκτωβρίου 2014 #35 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Φαρμακο δεν χρειαζεται για κανεναν λογο. Η τιμη των νιτρικων ειναι αυτη που μας δειχνει καθε ποτε χρειαζεται φρεσκαρισμα το νερο του ενυδρειου μας. Καλο θα ειναι να βαλεις στο προγραμμα τις εβδομαδιαιες αλλαγες και παντα να κανεις μετρησεις πριν την αλλαγη νερου. Για να στο πω και πιο απλα καλο θα ειναι να κανεις την αλλαγη οταν τα νιτρικα σου τεινουν στο 20. Το βιολογικο υλικο δεν εχει ημερομηνια ληξης. Με την παροδο του χρονου αν το δουμε να βρωμιζει το ξεπλενουμε με νερο ενυδρειου και το βαζουμε ξανα στην θεση του οπως επισης και τα σφουγγαρια του φιλτρου μας . Μια φορα στο τοσο και αν χρειαστει(αν εχει βρωμισει παρα πολυ) βγαζουμε ενα μερος του,το βραζουμε και το ξαναβαζουμε. Ποτε ολο μαζι!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iraklis Elena 22 Οκτωβρίου 2014 Author #36 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Σε ευχαριστω πολύ για τις πληροφοριες σου...Εκανα καθε 15 αλλαγες,τωρα θα κανω καθε εβδομαδα.Χρειαζεται να παρω για να κανω καποιο αλλο τεστ(ph για παραδειγμα)η με αυτα ειμαι καλυμενος;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 22 Οκτωβρίου 2014 #37 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Αυτά τα τρια είναι τα βασικά και τα απαραίτητα. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iraklis Elena 24 Οκτωβρίου 2014 Author #38 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Καλησπερα..Ο ξαδερφος μου που μου εδωσε το ενυδρειο μου εδωσε και μια τροφη για τα ψαρια που ειχε.. Σημερα λοιπον(δεν ξερω πως μου ηρθε και κοιταξα την τροφη). και ειδα οτι ειναι για κιχλιδες..Θα παω να παρω βεβαια, αυριο κιολας τροφη κανονικη.Λετε να εχω δημιουργησει κανενα προβλημα στα ψαρια μου; Αυτη ειναι η τροφη που ταιζω μεχρι τωρα http://www.petcity.gr/eshop/index.php/trofes/tropika-psaria/jbl-granacichlid-click-100ml-detail Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 24 Οκτωβρίου 2014 #39 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Δεν θα δημιουργησει προβλημα.. απλα δεν ειναι η καταλληλη.. επισης εαν ειναι πανω απο 6μηνο ανοιγμενη, εχουν εξαντληθει και οι οποιες βιταμινες μπορει να περιεχει.. τα χρυσοψαρα ειναι παμφαγα , χρειαζονται να τρωνε και την βασικη τους τροφη (για χρυσοψαρα) , αλλα και πρασιναδες.. λαχανικα ή και καποια σπιρουλινα.. γενικα καλο ειναι να υπαρχει ποικιλια στην διατροφη τους , αρα καλο ειναι να υπαρχουν 2-3 καλες τροφες.. Εγω στα χρυσοψαρα μου δινω αυτες.. για μενα ειναι απο τις καλυτερες.. http://www.igna.gr/index.php/eshop/trofe-8/1351-gr01-0254-ocean-nutrition-goldfish-flake-34g-detail http://www.igna.gr/index.php/eshop/trofe-8/1326-gr01-0229-ocean-nutrition-spirulina-flake-34-g-detail 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iraklis Elena 24 Οκτωβρίου 2014 Author #40 Share 24 Οκτωβρίου 2014 Σε ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες..Θα τις παραγγείλω να μου έρθουνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος