Jump to content

Πληροφορίες Για Το Ενυδρείο Μου

Iraklis Elena

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους...Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ενυδρείο μου γιατί είμαι καινούρια..

Εχω ένα ενυδρείο εδω και 4 μήνες περίπου, 90 λιτρα.Ο εξοπλισμός που εχω ειναι ο εξής, ένας κυκλοφορητής,υαλοβάμβακας για φίλτρο και θερμοστατης,τον οποίο δεν χρησιμοποιώ γιατί έχω ψάρια κρύου νερού.Εχω 7 ψαρια,2 κοι και 5 χρυσόψαρα.

Θα ήθελα να μου πείτε καταρχήν για το φίλτρο αν είναι επαρκές και επίσης αν μπορώ να βάλω αληθινά φυτά στα βοτσαλάκια που ήδη υπάρχουν στο ενυδρείο..

Έγινε επεξεργασία - Iraklis Elena

Εχω ένα ενυδρείο εδω και 4 μήνες περίπου, 90 λιτρα. Εχω 2 κοι

τα κοι θελουν λιμνη, δεν ειναι για τα οικιακα ενυδρεια, γινονται τεραστια κατω απο καταλληλες συνθηκες, σου παραθετω μια ενδεικτικη φωτογραφια που βρηκα στο ιντερνετ.

46C4E93F-2824-419F-9EF7-63FF6FFEDB28-224

• Like 1

Γεια σου και καλώς ήρθες! :-)

Έχεις μόνο κυκλοφορητη η φίλτρο που έχει μόνο ενυδρειακο βαμβάκι; Όπως και να έχει, χωρίς βιολογικό υλικό δυστυχώς δεν έχεις τίποτα.

Ναι, να βάλεις αληθινα φυτά, μόνο καλό θα κάνουν! Αλλά δεν θα ευδοκιμούν σε βότσαλα, χρειάζεται βυθός με άμμο η ψιλοκοκκο χαλίκι. Και δεν μπαίνουν όλα τα φυτά, κάποια τα τρώνε τα χρυσόψαρα. Αλλά αυτα τα συζητάμε αργότερα, γιατί πρώτα πρέπει να διορθωθούν κάποια πιο σημαντικα προβλήματα.

Το ένα είναι το φίλτρο, χρειάζεται ένα καλό φίλτρο με βιολογικό υλικό γιατί τα χρυσόψαρα είναι πολύ ρυπογόνα.

Τα κοι δεν μπαίνουν σε ενυδρείο, είναι αποκλειστικά ψάρια λίμνης, θέλουν πολλά λίτρα, ένα μέτρο βυθό και είναι απαιτητικα.

Τα ψάρια είναι πολλά για 90 λίτρα. Είναι κοινα χρυσόψαρα ή fancy; Ποιες είναι οι διαστάσεις του ενυδρειου σου;

Έχεις κάνει μετρήσεις για αμμωνία, νιτρωδη και νιτρικα; Με τόσα ψάρια και ελλειπή η καθόλου βιολογία είναι πιθανό να δηλητηριαζονται.

Βαλε καμία φωτογραφία να μας δείξεις τα ψαρακια και το ενυδρείο σου! ^_^

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

• Like 1

Γειά σας και καλώς σας βρήκα....

Τι τεράστιο κοι είναι αυτό;;; απίστευτο...γιατί τοτε τα πουλάνε για ενυδρεία;

Για το ενυδρείο μου τώρα έχω μόνο κυκλοφορητή.Στην αριστερή μερια του ενυδρείουέχει 3 χωρίσματα.Στο ενα έχει μπει ο κυκλοφορητής,στη μέση μονος του υαλοβαμβακας και δίπλα θερμοστάτης (τον οποίο δεν τον λειτουργώ).Για τα φυτά όπως είπες το συζητάμε αργότερα.

Οι διστάσεις του ενυδρείου είναι 80χ40χ30 και είναι κοινά χρυσόψαρα εκτος απο ένα black moor.Μετρήσεις δεν έχω κάνει. Φωτογραφίες θα βάλω σε λίγο για να το δείτε..

Αυτό είναι ΚΟΪάρα!

Δυστυχώς στα καταστήματα κάποιοι είναι άσχετοι, κάποιοι άλλοι ημιμαθείς, κάποιους δεν τους ενδιαφέρει αλλά ευτυχώς υπάρχουν και λίγοι καλοί που είναι γνώστες και αγαπάνε αυτό που κάνουν. Γι'αυτό, μέχρι να αποκτήσεις μία σχετική εμπειρία, καλό θα είναι να μην κάνεις ούτε να αγοράζεις αμέσως ό,τι σου λένε, αλλά να ρωτάς πρώτα εδώ. ;)

Αν κατάλαβα καλά πρέπει να είναι κάποιο είδος εσωτερικού "φίλτρου", αλλά δεν ξέρω, ας δούμε σε μία φωτογραφία και ας μας πει και κάποιος πιο έμπειρος. Θα χρειαστείς σφουγγάρι και βιολογικό υλικό αν μπορεί να μπει εκεί, αλλιώς θα χρειαστείς φίλτρο, κατά προτίμηση εξωτερικό.

Πάρε μετρήσεις να δούμε αν είναι όλα καλά με τη βιολογία σου και πρέπει να δεις τι θα κάνεις με τα ψάρια σου. Τα κόι θα πρέπει να φύγουν και τα χρυσόψαρα, αν θέλεις να τα κρατήσεις όλα θα πρέπει να πάρεις ένα ενυδρείο με μήκος τουλάχιστον ένα μέτρο και όσο περισσότερα λίτρα γίνεται ή να φτιάξεις μία λιμνούλα αντίστοιχα. Αν όμως θέλεις να κρατήσεις αυτό το ενυδρείο, το μόνο που μπορεί να μείνει είναι το black moor και να βάλεις άλλο ένα ή δύο το πολύ fancy χρυσόψαρα.

Περιμένουμε μετρήσεις και φωτογραφίες! Καλή συνέχεια! :)

Τα χρυσόψαρα είναι ρυπογόνα ψάρια και παρότι στους 4 μήνες το ενυδρείο κανονικά θα έιχε στρώσει, χωρίς βιολογικό υλικό στο φίλτρο σου πιθανότατα θα έχεις πρόβλημα με ττις μετρήσεις σου. Πρέπει να δώσεις τα ΚΟΙ, και να βάλεις βιολογικό υλικό (https://www.google.gr/search?q=%CF%83%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BE&client=firefox-a&hs=foG&rls=org.mozilla:el:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hohBVOnSAsOlygPyqIGgAg&ved=0CC4QsAQ&biw=1440&bih=773) στο φίλτρο σου το συντομότερο. Ρίξε μια ματιά στα άρθρα για τους αρχάριους και διάβασε το προφίλ των χρυσόψαρων. Τα υπόλοιπα στα είπε και η Χρυσάνθη. Καλή συνέχεια και από εμένα!!!

Έγινε επεξεργασία - pptom

Λόγω μεγέθους......σίγουρα.Θα πάθουν νανισμό.Οσο για συμβατότητα δεν γνωρίζω......ας μας πεί κάποιος που ξέρει.

Οπως και να έχει όμως από την στιγμή που γίνονται τεράστια, δεν μπορούν να ζήσουν σε αυτά τα λίτρα.

Καλή αρχή και από εμένα :thumbsu:

τα κοι θελουν λιμνη, δεν ειναι για τα οικιακα ενυδρεια, γινονται τεραστια κατω απο καταλληλες συνθηκες, σου παραθετω μια ενδεικτικη φωτογραφια που βρηκα στο ιντερνετ.

46C4E93F-2824-419F-9EF7-63FF6FFEDB28-224

Τα κοι δεν μπαίνουν σε ενυδρείο, είναι αποκλειστικά ψάρια λίμνης, θέλουν πολλά λίτρα, ένα μέτρο βυθό και είναι απαιτητικα.

Τα κόι θα πρέπει να φύγουν

Πρέπει να δώσεις τα ΚΟΙ

Λογω του μεγεθους πρεπει να δωσω τα κοι η δεν ειναι συμβατα με τα χρυσοψαρα;

???

Λογω του μεγεθους πρεπει να δωσω τα κοι η δεν ειναι συμβατα με τα χρυσοψαρα; Βαζω μερικες φωτογραφιες να δειτε.

Λόγω των συνθηκών. Θέλουν λίμνη με ένα μέτρο βάθος και πολλά λίτρα.

Λόγω των συνθηκών. Θέλουν λίμνη με ένα μέτρο βάθος και πολλά λίτρα.

Αλλά ακόμα και σε μία κατάλληλη για αυτά λίμνη, είναι καλό να μην βάζουμε μαζί κόι και χρυσόψαρα γιατί μπορεί να ζευγαρώσουν τα δύο διαφορετικά είδη.

Στην φωτογραφία φαίνεται ότι έχεις φίλτρο. Πως είναι από μέσα; Μπορείς να το ανοίξεις και να βγάλεις μία φωτογραφία. Θα πρέπει να βάλεις σφουγγάρι για μηχανική φίλτρανση και βιολογικό υλικό για βιολογική φίλτρανση (είναι η πιο σημαντική!), εκτός από το ενυδρειακό βαμβάκι που έχεις.

Πήρες μετρήσεις να δεις ότι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά;

Ο βυθός που έχεις με τα βοτσαλάκια δεν είναι κατάλληλος για τα χρυσόψαρα γιατί τους αρέσει να σκάβουν. Έχουν την ικανότητα να "φιλτράρουν" την τροφή από τον βυθό και να φτύνουν την άμμο ή το χαλίκι. Ιδανικά μπορείς να βάλεις άμμο ή λεπτόκοκκο χαλίκι. Αυτός ο βυθός θα είναι ιδανικός και για να φυτέψεις αληθινά φυτά, τα οποία θα βοηθήσουν δίνοντας οξυγόνο.

Περιμένουμε νέα σου. :)

Έγινε επεξεργασία - kalliroi

βασικα χρειαζεσαι ενα καλο φιλτρο (εξωτερικο) , τα εσωτερικα δεν κανουν δουλεια για χρυσοψαρα.

τα κοι οπως σου ειπαν καλο ειναι να φυγουν συντομα, αλλιως ο νανισμος ειναι δεδομενος.

τα αλλα μονοουρα χρυσοψαρα , δεν κανουν γι αυτες τις διαστασεις..

το ενυδρειο σου μπορει να φιλοξενησει 2 fancy (στρουμπουλα) χρυσοψαρα , οπως το black moor.

και αναφερομαι για εφ ορου ζωης..

Καλημέρα..

Μετρήσεις δεν έχω πάρει ακόμα γιατί δεν έχω.Την άλλη εβδομάδα θα πάρω για να κάνω..

Για τον βυθό θα τις αλλάξω τις πέτρες με άμμο για να μπορέσω να φυτέψω κιόλας αφόυ βέβαια τακτοποιηθεί το φίλτρο και διώξω τα κοι και μερικα χρυσοψαρα.Εχετε ιδέα πως μπορώ να τα δώσω;Να τα πάω πισω στο πετ;

Επισης θα ήθελα να μου προτείνεται εξωτερικό φίλτρο γιατι έχω χαθει με αυτα.Απο το πρωι διαβαζω και άκρη δεν βγάζω

οτι θελεις ρωτα..

και πριν κανεις καποια αγορα , παλι ρωτα..

μην τα πας στο πετ σοπ..

ανοιξε μια αγγελια εδω στο φορουμ και δωστα σε καποιον με λιμνη (τα κοι) και με καταλληλο ενυδρειο , τα χρυσοψαρα.

Φιλτρο μπορεις να δεις και μεταχειρισμενο στις αγγελιες , αλλιως καποιο καινουριο.

δες εδω μερικα..

http://abyssos.gr/main/eshop-category/%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%B1/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-aquanova-ncf-600-detail.html

http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-filtra-enudreiou-exwterika-filtra-hydor/hydor-external-filter-prime-20

http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-filtra-enudreiou-exwterika-filtra-eheim/eheim-classic-2213-basic-edition-plus-media-set

http://www.petsupermarket.gr/3095/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/elite-crystal-flo-model-60-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-150-230lt.html

Έγινε επεξεργασία - tsala

εγώ θα σου έλεγα να κοίταξεις για τα υγρα τεστ της API και της JBL. υπάρχουν κι άλλες μαρκες βέβαια περίμενε μήπως ακούσεις κ άλλες προτάσεις

οι περισσοτεροι προτινουν της API... θεωρουνται πιο αξιοπιστα (αλλα και πιο ακριβα)

Το παν ειναι να ειναι υγρα και οχι στικς , καθως δεν μπορεις να εισαι σιγουρη το κατα ποσο ειναι σωστη η μετρηση.

αν θελεις πιο φθηνα δες κι αυτα..

οτι και να επιλεξεις παντως , χρειαζεσαι τεστ για : αμμωνια , νιτρωδη , νιτρικα

Επίσης υπάρχει ένα οικονομικό σετ της Aquili που τα έχει όλα εκτός από της αμμωνίας την οποία πρέπει να πάρεις ξεχωριστά.

Καλως ηρθες. Το φιλτρο που εχεις το εχω δουλεψει αν βγαλεις το βαμβακι και βαλεις σφουγγαρι και να βγαλεις εξω τον θερμοστατη και το γεμισεις με βιολογικο υλικο εαν μεινεις μονο με τρια ψαρακια μπορει να σε καλυψει αν θελεις παραπανω ψαρια δυστιχως πρεπει να πας σε εξωτερικο φιλτρο

• Like 1

Καλως ηρθες. Το φιλτρο που εχεις το εχω δουλεψει αν βγαλεις το βαμβακι και βαλεις σφουγγαρι και να βγαλεις εξω τον θερμοστατη και το γεμισεις με βιολογικο υλικο εαν μεινεις μονο με τρια ψαρακια μπορει να σε καλυψει αν θελεις παραπανω ψαρια δυστιχως πρεπει να πας σε εξωτερικο φιλτρο

εχει δικιο ο Παρης...

δεν προσεξα οτι ειναι εσωτερικο μεν , αλλα πλατης..

αρα δεν χρειαζεται να κοιταξεις για εξωτερικο.. το φουλαρεις βιολογικο υλικο οσο παιρνει και βαζεις και ενα σφουγγαρι .

Παρη , ποσα λιτρα βιολογικο παιρνει περιπου ?

Ψαρακια εννοειται , δεν μπορεις να εχεις πανω απο 3.. εγω θα ελεγα να μεινεις με 2 fancy

εχει δικιο ο Παρης...

δεν προσεξα οτι ειναι εσωτερικο μεν , αλλα πλατης..

αρα δεν χρειαζεται να κοιταξεις για εξωτερικο.. το φουλαρεις βιολογικο υλικο οσο παιρνει και βαζεις και ενα σφουγγαρι .

Παρη , ποσα λιτρα βιολογικο παιρνει περιπου ?

Ψαρακια εννοειται , δεν μπορεις να εχεις πανω απο 3.. εγω θα ελεγα να μεινεις με 2 fancy

Αν θυμαμαι καλα εγω ειχα γεμισει την θεση του θερμοστατη και περιπου δεκα ποντους κατω απι το σφουγγαρι επαιρνε περιπου 1,2 λιτρα βιομπαλες.

Βγαζω δηλαδη τον υαλοβαμβακα που ειναι στην μεσαια θεση(και που ειναι και η πιο μεγαλη) και βαζω σφουγγαρι εκει και στην θεση του θερμοστατη βιολογικο υλικο.σωστα;

ωραια, αρα εχεις φιλτρο..

εγω προτεινω και στις 2 θηκες βιολογικο υλικο , απλα στην μια αφησε και λιγο χωρο να μπει σφουγγαρι..

δηλαδη , 1,5 θηκες με βιολογικο υλικο και 0,5 θηκη σφουγγαρια (εαν θελεις στριμωξε κι εκει πανω πανω και λιγο υαλοβαμβακα να κραταει τα ψιλα σκουπιδια)

Έγινε επεξεργασία - tsala

ωραια, αρα εχεις φιλτρο..

εγω προτεινω και στις 2 θηκες βιολογικο υλικο , απλα στην μια αφησε και λιγο χωρο να μπει σφουγγαρι..

δηλαδη , 1,5 θηκες με βιολογικο υλικο και 0,5 θηκη σφουγγαρια (εαν θελεις στριμωξε κι εκει πανω πανω και λιγο υαλοβαμβακα να κραταει τα ψιλα σκουπιδια)

Σε ευχαριστώ πολύ.Αν δεν μου προτεινουν κατι άλλο και συμφωνουν οι περισσότεροι θα το κανω έτσι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...