Frangisk 10 Οκτωβρίου 2014 #1 Share 10 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα, Μετά από πολύ καιρό, όπου λόγω διάφορων δυσκολιών, είχα αφήσει σχεδόν το χόμπι, είμαι ξανά κοντά σας... (οι παλιοί θα με θυμούνται ίσως). Ελπίζω να είστε όλοι καλά και τα ζωντανά σας ακόμα καλύτερα. Κάποιοι ίσως θυμούνται ότι είχα τρεις χελωνίτσες, οι οποίες τον τελευταίο καιρό ζούσαν σε ένα 200αρι ενυδρείο ενός μέτρου μήκους. Τελικά αυτές μεγάλωσαν πολύ, δεν χωρούσαν πια εκεί και αποφάσισα για καλό τους να τις αποχωριστώ. Τώρα αυτό το ενυδρείο καθαρίστηκε, πλύθηκαν τα πάντα καλά καλά και τρέχει με σκέτο νερό εδώ και λίγες μέρες... μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Το ενυδρείο είναι 100Μx40Πx50Υ και αυτή τη στιγμή τρέχει με ένα Eheim 2215. Από φωτισμό δεν έχω κάτι (πριν είχε ένα φωτιστικό με μανταλάκι που είχα τη λάμπα UV) αλλά θα βρούμε λύση. Σκεφτόμουν λοιπόν τι να βάλω εκεί και κατέληξα ότι θα ήθελα να βάλω κάτι από Αφρική. Οι προτεραιότητες είναι α) να είναι σχετικά εύκολο είδος (μην πέφτει και "ξύλο" μες το ενυδρείο, μιας και είμαι αρχάριος σε αυτό το κομμάτι) και β) να είναι σχετικά εύκολα στην αναπαραγωγή. Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι ένα μόνο είδος και δεν βιάζομαι καθόλου, αρκεί να βρω κάτι που θα με ικανοποιεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια που θα μου δώσετε και καλώς σας βρήκα ξανά. Μιχάλης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 10 Οκτωβρίου 2014 #2 Share 10 Οκτωβρίου 2014 (edited) Γειά σου Μιχάλη και καλώς ήρθες στην Αφρική. Σε αυτές τις διαστάσεις μπορείς να βάλεις ενα μονο χαρέμι για να μην έχεις προβλήματα. Απο χρώματα έχεις καμία προτίμηση; Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου 2014 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10 Οκτωβρίου 2014 #3 Share 10 Οκτωβρίου 2014 Ταγκανίκα ή malawi ; προσωπικά θα προτιμούσα ταγκανίκα και θα είχε ενδιαφέρον http://www.aquazone.gr/forums/topic/61115-ieenu-aaioaenaassa-aea-eeessaeaao-oco-essiico-tanganyika/#entry550987 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 10 Οκτωβρίου 2014 Author #4 Share 10 Οκτωβρίου 2014 Σωκράτη μου να σου πω ότι σκεφτόμουν κι εγώ κάτι προς τα εκεί; (ίσως κάποιο από την οικογένεια julidochromis; ) Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση στα χρώματα αλλά θα προτιμούσα να υπάρχει χρώμα στο ενυδρείο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10 Οκτωβρίου 2014 #5 Share 10 Οκτωβρίου 2014 Αν θέλεις χρώμα θα πας στο ποστ 3 , που αναφέρεται σε ενα χαρέμι εννοώντας ψάρια malawi μόνο ενα χαρέμι γιατι οι διαστάσεις δεν βοηθούν για περισσότερα χαρέμια , γιαυτό η ταγκανίκα έχει ενδιαφέρον για παράδειγμα ενα χ<αρεμάκι multies απο την μια πλευρά και από την άλλη ενα σετ juiles πετρόψαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 10 Οκτωβρίου 2014 Author #6 Share 10 Οκτωβρίου 2014 Δηλαδή να βάλω από τη μια πέτρες και από την άλλη κοχυλόψαρα; δεν το είχα σκεφτεί αυτό, αρκετά ενδιαφέρον. Τα http://www.aquazone.gr/forums/topic/40910-julidochromis-transcriptus-matthess-1959/ μου αρέσουν αρκετά και τα multies δεν είναι καθόλου άσχημα, σε αυτή την περίπτωση πόσα ψαράκια θα έπρεπε να βάλω από κάθε είδος; (με τρομάζει η ιδέα να βάλω μέσα ψάρια που θα πρέπει να ξαναβγάλω μετά... χαχαχα άντε να τα πιάσω...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 10 Οκτωβρίου 2014 Καλως ηρθες ξανα Μιχαλη,Εκτος του κ.Σωκρατη η προταση που για μενα ειναι η καλυτερη,θα σου προτεινα,μια αλλη,με μια ομαδα demasoni na ginete χαμος μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 10 Οκτωβρίου 2014 Author #8 Share 10 Οκτωβρίου 2014 Πολύ όμορφα τα demasoni, θα μπουν κι αυτά στα υπόψιν, ούτως η αλλιώς δεν βιάζομαι και θέλω να ακούσω εσάς που πραγματικά γνωρίζετε το θέμα ώστε να βγει κάτι σωστό και όμορφο. (Τι εννοείς "να γίνεται χαμός;") Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Οκτωβρίου 2014 #9 Share 10 Οκτωβρίου 2014 Γεννες, τρεξιματα ,τσαμπουκαδες,εχουν ενδιαφερον Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Οκτωβρίου 2014 #10 Share 11 Οκτωβρίου 2014 (ξανά)Καλώς ήρθες φίλε μου..! Αν και εγώ προτείνω να πας προς Tanganyika, για να σε μπερδέψω ακόμα περισσότερο θα έλεγα να δεις και τα ποτάμια της Αφρικής..! Ένα παράδειγμα είναι αυτό(P. pulcher) που μπαίνει σε ζευγάρι ή ακόμα και αυτό(St. casuarius) αν μπορέσεις να βρεις, που μπαίνουν σε ζευγάρι ή και ομαδούλα των 5-6 ατόμων. Ο φωτισμός μην σε απασχολεί και πολύ, γιατί δεν είναι τόσο ζωτικής σημασίας στην Αφρική. Μία ή 2 απλές λάμπες(4500Κ-6500Κ) και είσαι κομπλέ. Καλή αρχή σε ότι αποφασίσεις..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 11 Οκτωβρίου 2014 #11 Share 11 Οκτωβρίου 2014 καλως ηρθες και με το καλο να μην ξαναφυγεις ποτε!!! τοσο απο το χομπυ οσο και απο την Αφρικη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 12 Οκτωβρίου 2014 #12 Share 12 Οκτωβρίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 13 Οκτωβρίου 2014 #13 Share 13 Οκτωβρίου 2014 Καλως ηρθες και απο εμενα!!!!Αν σου αρεσαν τα τζουλιντοχρομις αλλα θελεις και χρωμα μπορεις να βαλεις 3-4 τζουλι και 3-4 λελεουπι!!!!Αν παλι θελεις κατι απο μαλαουη με χρωμα, βαλε μια δεκαδα σαουλοσι(2αρσενικα 8 θυλικα)να γινεται χαμος και απο γεννες αφου σε ενδιαφερουν και ειναι και σχετικα απο τις πιο ηρεμες!!Αν παλι θελεις κατι ξεχωριστο υπαρχει και η λιμνη βικτωρια που εχει απιστευτα και σπανια ψαρια!!!!!!astatotilapia aeneocolor astatotilapia nubila κ.τ.λ!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 13 Οκτωβρίου 2014 Author #14 Share 13 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα, ευχαριστώ όλους για το θερμό καλωσόρισμα και για τις προτάσεις σας. (αν βάζετε και κανένα λίνκ ακόμα καλύτερα) πολύ ενδιαφέροντα τα λελεούπι και τα σαουλόσι που λες θα τα βάλω κι αυτά στα υπόψιν... (μήπως είναι λίγα τα λίτρα για τζούλι και λελεούπι μαζί; από ότι είδα και τα δυο είναι γύρω στα 10εκ. και κολυμπάνε παντου...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 13 Οκτωβρίου 2014 #15 Share 13 Οκτωβρίου 2014 Πιστευω αν κανεις 2 ντανες ξεχωριστες στο ενυδρειο σου δεν θα χουν προβλημα τα τζουλι με τα λελεουπι μαζι.Ειδικα με το που θα ξεκινησουν οι γεννες δεν θα απομακρυνονται καθολου απ τις φωλιες τους.Για το ενυδρειο σου εχεις αρκετες επιλογες για ψαροσυνθεσεις και απ τισ 3 λιμνες της αφρικης!Ή ενα χαρεμι μπουνα μαλαουι ή ενα δυο ζευγαρακια πετροψαρα ταναγκανιικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 14 Οκτωβρίου 2014 #16 Share 14 Οκτωβρίου 2014 Εγω εχω σε 100 λιτρα 1 ζευγαρακι λελεουπι και 1 ζευγαρακι τζουλι!!!Απο την αρχη δεν ειχα θεματα!!!!Μου εχουν δωσει αμετρητες γεννες χωρις τα μεν να τρωνε τα δε και το αντιστροφο!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotisss17 15 Οκτωβρίου 2014 #17 Share 15 Οκτωβρίου 2014 Καλησπερα αν και καθηστερημενα εγω θα προτεινα ενα ζευγαρι Brichardi κι ενα leleupi η demasoni και εισαι κομπλε για τα λιτρα σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 15 Οκτωβρίου 2014 #18 Share 15 Οκτωβρίου 2014 Καλησπερα και απο μενα και καλως μας ηρθες στην αφρικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 15 Οκτωβρίου 2014 #19 Share 15 Οκτωβρίου 2014 Καλυτερα μην μπερδευεις τις λιμνες.Γνωμη μου..Τα ψαρια που θα διαλεξεις να ειναι απο μια λιμνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 16 Οκτωβρίου 2014 Author #20 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Καλως ηρθες ξανα Μιχαλη,Εκτος του κ.Σωκρατη η προταση που για μενα ειναι η καλυτερη,θα σου προτεινα,μια αλλη,με μια ομαδα demasoni na ginete χαμος μεσα Να ρωτήσω κάτι εδώ... εννοείς τα demasoni να είναι μόνα τους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 16 Οκτωβρίου 2014 #21 Share 16 Οκτωβρίου 2014 Αυτα πανε σε μεγάλη ομάδα για να μειώνεται η επιθετικότητά τους μιας και ειναι απο τους "παλιοχαρακτήρες" της λίμνης Μαλάουι. Στα λίτρα σου εγω θα έβαζα μονο αυτα και πιστεύω αυτο εννοεί και ο Βασίλης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 20 Οκτωβρίου 2014 Author #22 Share 20 Οκτωβρίου 2014 (edited) Να κάνω μια ερώτηση ρε παιδιά, για (οικονομικές λύσεις) άμμο τι βάζετε; (μάντρα οικοδομών για άμμο η δεν κάνει; ) τι πρέπει να βάλω για να μου ανεβάσει και το ph; Επίσης για πέτρες σκεφτόμουν κάτι σε στυλ "υφαιστιακό" είναι κατάλληλο; Έγινε επεξεργασία 20 Οκτωβρίου 2014 - Frangisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 20 Οκτωβρίου 2014 #23 Share 20 Οκτωβρίου 2014 Να κάνω μια ερώτηση ρε παιδιά, για (οικονομικές λύσεις) άμμο τι βάζετε; (μάντρα οικοδομών για άμμο η δεν κάνει; ) τι πρέπει να βάλω για να μου ανεβάσει και το ph; Επίσης για πέτρες σκεφτόμουν κάτι σε στυλ "υφαιστιακό" είναι κατάλληλο; αμμο θαλασσινη φιλε!!! πολυ καλο πλησιμο και μετα βρασιμο... καταλληλοτατες δες κι εδω... http://www.aquazone.gr/forums/topic/97036-tanganyika-volcano-cave/ κι εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/94738-stairs-to-the-waterfall/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 20 Οκτωβρίου 2014 Author #24 Share 20 Οκτωβρίου 2014 ......ένα 200αρι ενυδρείο ενός μέτρου μήκους. ..... Τώρα αυτό το ενυδρείο καθαρίστηκε, πλύθηκαν τα πάντα καλά καλά και τρέχει με σκέτο νερό εδώ και λίγες μέρες... μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Το ενυδρείο είναι 100Μx40Πx50Υ και αυτή τη στιγμή τρέχει με ένα Eheim 2215. ..... Και έλεγα πως μεγάλωσαν τόσο οι χελώνες και δεν χώραγαν πια... Δεν ξέρω πως, αλλά τελικά είχα λάθος εντύπωση για το ενυδρείο. Απίστευτο κι όμως αληθινό... Το ενυδρείο είναι 120άρι και η διάστασή του είναι τελικά 80Μx35Πx50Υ με καθαρό χώρο 79x34x42 (112lt καθαρά δλδ)... Τώρα που "μίκρυνε" αρκετά το ενυδρείο έλεγα να το κάνω είτε species με demasoni (που τα είδα και μου άρεσαν πολύ) είτε αν μπορώ να ακολουθήσω την αρχική πρόταση του Σωκράτη για tanganika (ζευγάρι από Julidochromis transcriptus με χαρέμι N.Multifaciatus πχ)... τι λέτε, αυτές οι δυο περιπτώσεις παίζουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 20 Οκτωβρίου 2014 #25 Share 20 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα. Για Demasoni λίγο δύσκολο το κόβω, εως αδύνατο θα έλεγα. Οι επιλογές με τα νέα δεδομένα περιορίζονται σε Τανγανίκα! Όπως σωστά είπες, ένας όμορφος συνδυασμός είναι Julies και Multies. Άλλη μία καλή επιλογή είναι να βάλεις ένα ζευγάρι N. Pulcher, τα οποία είναι πολύ όμορφα ψάρια. Γενικά μπορείς να βρείς αρκετά όμορφα κοχυλόψαρα όπως N. Leleupi, Lamprologus Ocellatus, και να βγάλεις ένα όμορφο χρωματικό συνδυασμό. Καλή συνέχεια σε ότι και να κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος