Jump to content

Να Κάνω Μια Απόπειρα Στην Αφρική;

Frangisk

Recommended Posts

Επιτέλους σήμερα το πρωί μπήκε άμμος θαλάσσης, πέτρες (από Βαρνάβα) και το ενυδρείο είναι σχεδόν έτοιμο να δεχτεί τους μελλοντικούς κατοίκους του.

Το βραδάκι θα βάλω φώτο να μου πείτε γνώμες για το στήσιμο.

Να ρωτήσω κάτι, οι κάτω στρώση από πέτρες κατά 80% είναι μέσα στην άμμο, έτσι πρέπει να είναι;

Οι πέτρες βράστηκαν και η άμμος πλύθηκε καλά και μετά περάστηκε από βραστό νερό. νομίζω ότι έκανα καλή δουλειά στο πλύσιμο γιατί όταν έβαλα νερό

στο ενυδρείο δεν είχε πολλύ θολούρα...

Φυτά δεν έχω βάλει, σκεφτόμουν να βάλω καμιά ανούμπια κάποια στιγμή (δεμένη σε πέτρα).

Μετρήσεις δεν έχω κάνει ακόμα, το ενυδρείο τρέχει εδώ και σχεδόν ένα μήνα κενό με λίγη τροφή μια-δυο φορές την εβδομάδα για αμμωνία.

Σήμερα έκανα ολική αλλαγή νερού, να ξαναρίξω λίγη τροφή για να ταϊσω την βιολογία μου μέχρι να μπούν τα ψάρια; (σε περίπου 15-20 μέρες)

Έγινε επεξεργασία - Frangisk
  • Like 1

Οι πετρες ειναι οκ.Για την ανουμπια ειναι θεμα γουστου.Ολικη αλλαγη ισως κακως την εκανες.Συνεχισε να ριχνεις λιγο τροφη κ βακτυρια κ να κανεις μετρησεις.Καλυτερα θα ηταν να κανεις μετρησεις κ μετα αναλογος θα εκρινες αν εκανες ολικη αλλαγη.

Βασικά έκανα ολική αλλαγή γιατί πιστεύω ότι τα νιτρικά πρέπει να ήταν πολύ ψηλά. Το ενυδρείο τρέχει με τροφή

εδώ και ένα μήνα+, θα κάνω μετρήσεις τις επόμενες μέρες και θα ξέρω τι γίνεται...

(έτσι κι αλλιώς ήθελα να στήσω τις πέτρες, οπότε με βόλευε να το αδειάσω σχεδόν τελείως)

καλωσηρθες και απο μενα φιλε!!!

Λοιπόν...

Στην αρχή τις έβαλα έτσι...

CIMG2604_zpsa5d0ca57.jpg

Μετά όμως σκέφτηκα ότι δεν είχε αρκετά κενά ανάμεσα στις πέτρες για να περνάνε τα ψάρια και να κάνουν τις φωλιές τους, οπότε τις άλλαξα και

τώρα είναι έτσι...

CIMG2627_zps24ba3002.jpg

CIMG2626_zps9d41887f.jpg

CIMG2630_zpsc2a0d61f.jpg

Η θολούρα είναι από το πολύ ανακάτεμα, μέχρι να βρω πως θα τις βάλω...

Έχω κι άλλες πέτρες (έλεγα να βάλω μια πλατιά πάνω στην κορυφή) και μικρές και μεγαλύτερες, αλλά έλεγα να μην κλείσω πολύ το

χώρο, επίσης δεξιά να βάλω καναδυο να κάνω ένα μικρό σωρό η όχι;

Για βοηθάτε με ιδέες...

Οι φώτο είναι ψιλοχάλια... σήμερα το πρωί που το κοίταζα (και ήταν και καθαρό) είναι πολύ πιο όμορφο από κοντά.

Επίσης το μαύρο χαρτόνι δεν μου έφτασε για την πλάτη... και είναι μόνο στο μισό χαχαχαχα θα το συμπληρώσω

σήμερα το βράδυ.

Έχω βράσει άλλες 4 πέτρες μεσαίες και μάλλον θα βάλω κάποιες ακόμα αλλά περιμένω και καμιά ιδέα...

για πέστε καμιά κουβέντα, πως σας φαίνεται το στήσιμο;

Κατ αρχην αμα πεις να βεις κ κοχυλοψαρα,σωστα τις εβαλες στη μια ακρη για να γεμισεις το υπολοιπο με κοχυλια.Αλλιως πρεπει νακανεις αλλη μια ντανα απεναντι.Τωρα για το στησιμο μου φαινεται πολυ στημενο,σαν χτιστό.θα προτιμουσα να ναι λιγο πιο φυσικα τοποθετημενες!

Βασικά τις "έχτισα" από το άγχος μου να υπάρχει αρκετό κενό ενδιάμεσα για τα ψαράκια...

Δεν νομίζω να βάλω κοχυλόψαρα, όχι ακόμα τουλάχιστον, αλλά θα φτιάξω και μια μικρότερη ντάνα δεξιά.

Στη μέση σκέφοτμαι να πετάξω μερικά θαλασσινά κοχύλια (αφού τα βράσω κι αυτά) περισσότερο για ντεκόρ

(τα έχω μαζέψει από τη θάλασσα το καλοκαίρι).

ωραιο το στησιμο αλλα θελει κι αλλες λιγες πετρες.

να σε ρωτησω κατι αλλο που παρατηρησα...

το φιλτρο σου γιατι το εχεις πεσμενο στα πλαγια...??

κανονικα πρεπει να ειναι σε ορθια θεση

Καλό έγινε, αλλά όπως σου είπα και ο johnbaggios, παίξε λίγο με τις πέτρες και φτιάξε και ένα πιο μικρό νταμαράκι δεξιά! Όσο για τα κοχύλια θαλάσσης, δεν νομίζω πως χρειάζονται!!

:)

Το φίλτρο είναι έτσι λόγω χώρου, στη θέση που είναι το ενυδρείο δεν μπορεί να πάει κάπου αλλού.

Ευτυχώς όμως δουλεύει απροβλημάτιστα 2-3 χρόνια τώρα έτσι.

Πέτρες θα βάλω κι άλλες, (οκ κοχύλια δεν θα βάλω) δυο τρείς δεξιά και αριστερά θα σηκώσω λίγο ακόμα

το νταμάρι... (τελικά λίγο λίγο θα τις βάλω όλες και μου φαίνοταν και πολλές αρχικά χαχαχα)

Οπότε πάμε για αναδιάταξη... (ευτυχώς πρόβλεψα και δεν έχω βάλλει πολύ νερό, να μπορώ να δουλεύω

πιο άνετα)

Με βιοτοπικα κριτηρια κοχυλια θαλασσης δεν κολανε στο ταγκνιικα.Αν εσυ θελεις να βαλεις μονο προσεξε μην ειναι τιποτα λουστραρισμενα αλλα αφου τα μαζεψες εσυ...Ειχα βαλει κ γω παλιοτερα γιατι μου αρεσαν αλλα μ για να ανεβασω λιγο το πεχα.Παντως κ γω τωρα τ βγαλα.

Αποφασίστηκε κοχύλια γιοκ :lolu:

Λοιπόν μετά από μερικές αλλαγές (και λίγες προσθήκες ακόμα σε πέτρες)

το αποτέλεσμα είναι αυτό...

CIMG2638_zps3342f560.jpg

CIMG2639_zps2f51fb91.jpg

CIMG2636_zps2415d01d.jpg

CIMG2635_zps36a5e910.jpg

Η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφέρνω και πολλύ...

Για δώστε καμιά ιδέα, πως είναι, τι να κάνω;

Καλό φαίνεται.. Όπως το βλέπω εγώ, θα μετακινούσα λίγο τη μπροστά πέτρα αριστερά και θα έβαζα την κάτω άκρη στην από πίσω πέτρα.. Επίσης δεξιά την πάνω πέτρα θα την "έριχνα" ΄ώστε να κάνει μια χαραμάδα ή κάπως έτσι, και θα έβαζα από πίσω κανά δυο πιο μικρές.. Αν έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις τις πέτρες με λίγο πιο μικρές, κάντο!

ΥΓ. Δεν ξέρω αν με πιάνεις.. :P

Όντως μερικές είναι μεγάλες και άβολες... δεξιά αυτή η πάνω η μεγάλη ούτε εμένα μου κάθετε καλά

όπως επίσης η μπροστά αριστερά που λες, το σκέφτηκα μετά που κοιτούσα τις φώτο ότι μάλλον

πρέπει να πάει κάπου αλλού...

Θα δείξει, αύριο κάποια στιγμή θα κάνω κάποιες αλλαγές και βλέπουμε.

Η δεξιά θα δείχνει ωραία αν την βάλεις έτσι ώστε να δημιουργεί χαραμάδα πιστεύω ευνοεί και τα Julies, που έχουν τέτοιο σχήμα σώματος να κρύβονται εκεί!!

Γκουγκλαρισε tanganyika aquascape photos και παρε ιδεες αλλα κατα βαση οτι σου αρεσει εσενα,αρκει να ναι λειτουργικο!

Το πρωί έκανα πάλι αλλαγές, δεν είναι ακόμα εκεί που θέλω αλλά τώρα που το κοιτάω αρχίζω να καταλαβαίνω

τι μου φταίει... Η αριστερή πλευρά (εκείνη η σειρά από πέτρες η μια πάνω στην άλλη στοιχισμένες) πρέπει να

αλλάξει.

CIMG2642_zpsaed79185.jpg

CIMG2643_zps75fbe670.jpg

CIMG2644_zpsbd76d6b7.jpg

Όπως επίσης εκείνη η μεγάλη κοτρώνα δεξία κορυφή... ίσως πρέπει να αντικατασταθεί από κανα δυο μικρότερες πέτρες.

(ξέμεινα από μικρές, θα φέρω από βδομάδα πάλι γμτ...)

Ευτυχώς που ξεκίνησα νωρίς και ελπίζω να προλάβω να τις φτιάξω ικανοποιητικά μέχρι να έρθουν τα ψαράκια, γιατί μετά

μ'αρέσουν δεν μ'αρέσουν όπως είναι θα μείνουν χαχαχα.

Και εγω τωρα το χτιζω για tanganyika

Της Ταγκανίκας θα γινει...Χαχα!

Και εγω τωρα το χτιζω για tanganyika

Ελπίζω να έχεις περισσότερο ταλέντο στο "χτίσιμο" :construction: χαχαχα :bleh:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...