Jump to content

Νέος Στο Κόσμο Των Ενυδρείων!

Recommended Posts

Χαιρετώ την ομάδα!

Είμαι νέος όπως λέει και ο τίτλος στον ενυδρειακο κόσμο και έπεσε στα χέρια μου ένα ενυδρείο αρκετά παλιό. Έτσι λοιπόν μετά από σκέψη-ψάξιμο-οικονομίες, θέλησα να ξεκινήσω το στήσιμο του.

Ενυδρείο: 100.5/35.5/49.5 (Μ/Π/Υ) Απο ένα υπολογισμό που έκανα( με την βοήθεια του διαδικτύου :bigemo_harabe_net-137: ) εέχωενα εενυδρείο220 L δηλαδή "καθαρα" λυτρα!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω είναι σίγουρα το καθάρισμα του αφού ήταν σε εξωτερικό χώρο καιρό τώρα (αν και σχετικά σκεπασμένο) παρόλα αυτά φιλοξενούσε 5 gambusia affinis - κουνουποψαρα (αν τα λέω σωστά - έτσι μου τα είπε ο προκάτοχος τους).

Τα ψαράκια αυτή την στιγμή τα "φιλοξενεί" η ξαδέρφη μου σε ενα δικό της ενυδρείο το οποίο είχε κενό. Εδω μπαίνει το πρώτο ερώτημα....τρίβω τρίβω τρίβω και καθαρισμο δεν εχει! Έχει πιαστεί το χερι μου παίδες και ακομα το γυαλί δεν ειναι πεντακάθαρο το νιώθω οτι εχει ακόμα πάνω του βρομιά (εσωτερικά).ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Πήγα σε ενα πετ να ρωτήσω τι κάνω σε αυτή την περίπτωση και ο πωλητής μου έβαλε κιαλλο μπελά στο κεφάλι μου. Μου λεει -Για τσέκαρε αν εχει και αλατα -Του λεω ειναι σε κάποια μεροι κατασπρο. Και τοτε λεω απο μεσα μου Γιαννη εχεις δουλειααα ακοοομααα! Εν κατακλείδι μου λεει τρίψε το ολο με ξίδι και προσοχή στην σιλικόνη γιατι την χαλαει! Εσείς τι λέτε?

Το δευτερο πραγμα που εκανα μετα απο ενα πρώτο καθάρισμα ειναι να γεμίσω νερο να δω αν ολα καλα.Αμ δε....

Ολα καλα μεχρι το 80% της στάθμης. Οταν σχεδόν το γέμισα μεχρι πανω νασου τα δάκρυα!Παω ξανα και παίρνω σιλικόνη και αυριο θα το περάσω.

Το επομενο βημα μου ειναι να διαλέξω φιλτρο και παρελκόμενα αν και εχω καταλήξει σε ενα απο τα FLUVAL 306 ή EHEIM 2217.

To μεγάλο ερώτημα και γιαυτό γράφω και εδω ειναι: Μπορώ σε αυτά τα λίτρα να μπλεξω αν και αρχάριος ΕΝΤΕΛΟΣ με αφρικανες και αν ναι με τι και πόσες?Ευχαριστω εκ των πρότερων!

Θα σου πρότεινα να το ξεκολλήσεις και να το ξανά κολλήσεις από την αρχή. Και καινούρια σιλικόνη να το περάσεις αργά η γρήγορα θα σου ξανά χάσει. Αντε να έχεις και ψάρια μέσα, μεγάλος μπελάς. Για τον καθαρισμό των τζαμιών όσο δεν έχεις τίποτα μέσα, πάρε ακουα φορτε. Μετά πάρα πολύ καλό ξέβγαλμα.

Θα σου πρότεινα να το ξεκολλήσεις και να το ξανά κολλήσεις από την αρχή. Και καινούρια σιλικόνη να το περάσεις αργά η γρήγορα θα σου ξανά χάσει. Αντε να έχεις και ψάρια μέσα, μεγάλος μπελάς. Για τον καθαρισμό των τζαμιών όσο δεν έχεις τίποτα μέσα, πάρε ακουα φορτε. Μετά πάρα πολύ καλό ξέβγαλμα.

δεν θα δοκιμαζα για κανενα λογο ακουαφορτε...Μπορει κατι να μεινει και να ερθει η καταστροφη..!!!

Ξυδι φουλ! Και ξέπλυμα μετά

Κι εγω θα σου πρωτινο αυτο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Μαλαστουπα με αρκετο ξυδι και εκανες δουλεια.

Αμα το ανοιξεις θα σου ειναι πολυ ποιο ευκολο.

Ναι αλλα το θεμα ειναι πως δεν ξερω αν θα καταφερω να το ξανα κολλησω σωστα.Δεν πιανουν και τοσο τα χερια μου!Παιδια ναστε καλα δεν σας προλαβαινω!

Ξύδι και σφουγγάρι με την χοντρή πλευρά και θα εξαφανιστούν τα άλατα!

Έγινε επεξεργασία - pkmiloupas

Ναι αλλα το θεμα ειναι πως δεν ξερω αν θα καταφερω να το ξανα κολλησω σωστα.Δεν πιανουν και τοσο τα χερια μου!Παιδια ναστε καλα δεν σας προλαβαινω!

Οταν το αποφασισεις καποιο απο τα παιδεια θα σε βοηθησουν ( που γνωριζουν απο κολλημα ).

δεν θα δοκιμαζα για κανενα λογο ακουαφορτε...Μπορει κατι να μεινει και να ερθει η καταστροφη..!!!

Γιατί να μείνει κάτι; Θα το ξανά πλύνει με νερό και σαπουνάκι και άφθονο ξέβγαλμα. Έχετε ιδέα πόσα χημικά περνούν πάνω από το ενυδρείο. Από τη φάση της κατασκευής και της αποθήκευσης έως να φτάσει στα χέρια μας. Μην τρελαίνεστε παιδιά, τίποτα δεν μένει

Καλό το ξύδι και ακίνδυνο αλλά όταν έχεις ένα ενυδρείο παρατημένο αρκετά χρόνια και το τζάμι έχει απορροφήσει τα άλατα, και δυναμίτη να του βάλεις τα άλατα θα παραμένουν.

Τα φιλτρα που θελεις ειναι μια χαρα!

Οσον αφορα τις αφρικανες μπορεις απο

Μαλαουι ενα χαρεμι

Ταγκανικα σε νανοκιχλιδες εχεις περισσοτερες επιλογες

φιλε καλως ηρθες κι απο μενα.Ο bouboulas εχει απολυτο δικιο.Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ξεκολλησεις και να ξανακολησεις με την βοηθεια καποιου.Τωρα σχετικα με τα αλατα,μαζι με το ξυδι χρησιμοποιησε και μαγειρικη σοδα.Το 'χω κανει,ειναι μαγικο!

καλή αρχή φίλε μου! λιώσε το στο ξύδι!!! δυνατό και ασφαλές! ;)

Λοιπόν παίδες έχω χαλάσει ήδη 2 μπουκαλάκια ξύδι αλλά και πάλι τίποτα! Μου εχει φύγει το χερι και τωρα που το βλέπω καλύτερα παρατηρώ πως αν το λεω σωστά εχει κόντρες που έχουν κενό στον πάτο του ενυδρείου 1 χιλιοστό και εκεί έχει άλγη και λοιπά...ε λοιπόν εκει δεν μπαίνει κατι για να το καθαρίσω!

Αναγκαστικά θα του βγάλω τις σιλικόνες και θα του δώσω να καταλάβει αύριο!Θα προμηθευτώ και από την κάβα της γειτονιάς χύμα ξύδι και θα γίνει γλέντι! Θα βάλω και σόδα όπως είπε ο φίλος rafael .

Φιλε bouboula προς το παρόν θα το παλέψω πριν ρίξω χημικά και αν δω πως δεν γίνετε εντελώς τίποτα τότε θα μπουν τα μεγάλα οπλα!

Φιλε samilias21 έχω στα υπόψιν κάποια ψαράκια αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να συνδυαστούν και πως... gephyrochomis acei, demasoni pseudotropheus, labidochromis caeruleus, pseudotropheus saulosi. Με διαφορά βέβαια να με κερδίζουν τα Acei και saulosi!!!

Έχω και μια δυο φώτο με το ενυδρείο περίπου πως ήταν πριν και πως είναι τώρα το έκανα σούζα να φύγουν τα νερα χαχα...

10686666_10203809151681907_8273037716398

1689634_10203809148121818_38425449305270

Και μετά το πρώτο τρίψιμο :growl::growl::growl:

10711072_10203809153441951_1528569104078

Έλα κουκλάκι το έκανες !!!!

Από ότι βλέπω, είναι πάλι ξανά περασμένο με σιλικόνη

Έγινε επεξεργασία - bouboulas

Έλα κουκλάκι το έκανες !!!!

Από ότι βλέπω, είναι πάλι ξανά περασμένο με σιλικόνη

Και οι κοντρες εξτρα.

Νασε καλα φιλε Σταμάτη θέλει ακομα μάχη!

Δεν εχω κανει τιποτα ακομα με την διαρροή αφού θα βγάλω τις σιλικόνες τελικά αυριο αν και με φοβίζει και μονο η ιδεα φιλε giorgosmarios

Ναι ο προκάτοχος του μάλλον πρέπει να ειχε βάλει! Θα τις βγάλω δεν ειναι δικές μου οι σιλικόνες-κόντρες

Έγινε επεξεργασία - γιαννης85

Ειναι η μονη σιγουρη λυση για τυχον διαρροες μετα.

Και θα σου δοση και καλυτερο χερι να το καθαρισεις.

Ναι έχεις δίκιο.Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο για αργότερα! :thumbsu:

Είναι κρίμα να παιδευτείς να το στήσεις και να σου κάνει μια στραβή και φτου και από την αρχή. Τώρα δεν έχεις τίποτα να σε βιάζει και μπορείς να κάνεις ωραία δουλειά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...