rastaman 15 Οκτωβρίου 2014 #26 Share 15 Οκτωβρίου 2014 Με ενα κομματι ενυδρειακο βαμβακι και χαδια. Επισης στο φιλτρο καλο θα ειναι να βαλεις ανθρακα για 2-3 μερες και αφθονο filterwool για να βοηθησει Το νερο σου να καθαρισει πιο γρηγορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 15 Οκτωβρίου 2014 Author #27 Share 15 Οκτωβρίου 2014 εχει καθαρισει το νερο εδω και μερεςς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
G_achamnos 15 Οκτωβρίου 2014 #28 Share 15 Οκτωβρίου 2014 αυτό είναι καλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 21 Οκτωβρίου 2014 Author #29 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Υπαρχει περιπτωση εαν δεν εχει ξεπλθει καλα το υποστρωμα να ανεβαζει αμμωνια?Εαν εχει λιγη σκονη δηλαδη...Ή αυτη η σκονη να πειραζει τα ψαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 21 Οκτωβρίου 2014 #30 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Αν λέμε για ενυδρειακό υπόστρωμα κανονικά δεν θα πρέπει να ανεβάζει. Το ενυδρείο σου έχει στρώσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 21 Οκτωβρίου 2014 Author #31 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Eχω περιπου 0,2 αμμωνια δυστχος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 21 Οκτωβρίου 2014 #32 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Οι υπόλοιπες μετρήσεις πως είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 21 Οκτωβρίου 2014 Author #33 Share 21 Οκτωβρίου 2014 ειναι no3 ->5 no2 -> 0 gh-> 9 kh-> 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 21 Οκτωβρίου 2014 Author #34 Share 21 Οκτωβρίου 2014 (edited) εχω κανει και εχθες και σημερα αλλαγη νερου,το σ/κ εριξα prime μετρησα εχθες και παλι ειχα αμμωνια,εχθες εκανα αλλαγη παλι εριξα prime ,σημερα εκανα αλλαγη και δεν εριξα,και το σκεφτομαι να ριξω ή οχι..??εχω φυτα ευκολα και παρολα αυτα ειπα σημερα να βαλω μια αεραντλια λιγο να δω πως θα παει.. Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2014 - toykaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 21 Οκτωβρίου 2014 #35 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Δεν ξέρω κατά πόσο έχει στρώσει το φίλτρο σου. Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 21 Οκτωβρίου 2014 Author #36 Share 21 Οκτωβρίου 2014 1 μηνα και κατι Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 21 Οκτωβρίου 2014 #37 Share 21 Οκτωβρίου 2014 Λογικά θα έχει στρώσει. Προφανώς έχεις παρακολουθήσει τον κύκλο του αζώτου στο ενυδρείο σου, έτσι; Πάντως 0,2 αμμωνία δεν είναι τίποτα τρελό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Άστο να δεις πως θα πάει και ξανά μέτρα μετά από κάνα δυο μέρες Κάτσε να δεις τι θα πουν και τα υπόλοιπα παιδιά μήπως προτείνουν κάτι καλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 21 Οκτωβρίου 2014 Author #38 Share 21 Οκτωβρίου 2014 (edited) για τις καψουλες που εχουν ετοιμα βακτηρια τι εχετε να πειτε?μπορουν να μπουν σε φαση που εχει μεσα ψαρια? Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2014 - toykaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 28 Οκτωβρίου 2014 Author #39 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Μακραν το χειροτερο υποστρωμα που εχω παρει ποτε,αυτο το ψιλοκοκο απο την χωματεχνικη,ειμαι σιγουρος οτι απο εκει καπου προερχετε η αμμωνια που δεν λεει να κατεβει με τιποτα,θα το αδειασω παλι μαλλον,εκτος απο αυτο εχει ξεσκιστει η σκονη να καθεται στα τζαμια,η χειροτερη επιλογη που εχω κανει...και εχω υποψιες εγω οτι η αμμωνια καπου απο εκει προερχεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 28 Οκτωβρίου 2014 #40 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα. Εχεις βάλει ψάρια; Για να βρεις την ελευθερη αμμωνία που είναι επικίνδυνη δες αυτό http://www.petgoldfish.net/ammonia-calculator.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 28 Οκτωβρίου 2014 Author #41 Share 28 Οκτωβρίου 2014 αδειασα περιπου 80λ καθαρισα φιλτρα τα οποια τα βαμβακια που ειχε μπορω να πω ειχαν πετρωση (απο την σκονη)τα καθαρισα με ενυδρειου νερο,πρωτη φορα το ειδα εγω αυτο να πετρωσουν το νερο που εβγαζαν ηταν κοκκινο απο την λασπη να πω γενικα την βρωμια αυτη και πολυ σκονη,μεσα ολο το φιλτρο ειχε σαν πετρα,χαλι μαυρο,τεσπα εκανα αλλαγη εριξα prime εριξα και βακτηρια μεσα στο φιλτρο...αλλα εγω προσωπικα δεν ειμαι ευχαριστμενος,αμμο και παλι αμμο...καμια σχεση....δεν ξερω ισως επειδη εχω κακη εμπειρια,σαφως και εγω φταιω για το πλυσιμο,αλλα τι να πω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 28 Οκτωβρίου 2014 Author #42 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Oσο αφορα βακτηρια εχετε να προτεινετε καποιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 2 Δεκεμβρίου 2014 Author #43 Share 2 Δεκεμβρίου 2014 Ρε παιδια το υποστρωμα μου πετρωσε..γιατι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 6 Δεκεμβρίου 2014 #44 Share 6 Δεκεμβρίου 2014 Μήπως πως είναι πολύ λεπτόκοκκο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 7 Δεκεμβρίου 2014 Author #45 Share 7 Δεκεμβρίου 2014 oχι φιλε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 7 Δεκεμβρίου 2014 #46 Share 7 Δεκεμβρίου 2014 Ποσο καιρο ετρεχε ? Τι υποστρωμα? Το πειραζες καθόλου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 25 Δεκεμβρίου 2014 Author #47 Share 25 Δεκεμβρίου 2014 Επιστρεφω στο θεμα εδω και ενα μηνα περιπου το εχω γυρισει σε αμμο χαλαζιακη οπως σκεφτομουνα το + για εμενα ειναι οτι ειναι πολυ ομορφο το - οτι βρωμιζει ευκολα,τεσπα τα προσπερναω αυτα ,μου δωσανε χωρις να θελω να κανω διαφημση απο τα Petcity ειναι λευκο ετσι ψηλο αλλα εχω απορια εαν υπαρχει περιπτωση να ειναι ασβεστολιθικο..?? http://www.ebay.com/itm/White-Sand-Gravel-Natural-Color-Aquarium-Fish-Tank-Decoration-0-8-1mm-5-60kg-/400718497317 αυτη εδω ειναι συγκεκριμενα..να την βαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 27 Δεκεμβρίου 2014 #48 Share 27 Δεκεμβρίου 2014 Επιστρεφω στο θεμα εδω και ενα μηνα περιπου το εχω γυρισει σε αμμο χαλαζιακη οπως σκεφτομουνα το + για εμενα ειναι οτι ειναι πολυ ομορφο το - οτι βρωμιζει ευκολα,τεσπα τα προσπερναω αυτα ,μου δωσανε χωρις να θελω να κανω διαφημση απο τα Petcity ειναι λευκο ετσι ψηλο αλλα εχω απορια εαν υπαρχει περιπτωση να ειναι ασβεστολιθικο..?? http://www.ebay.com/itm/White-Sand-Gravel-Natural-Color-Aquarium-Fish-Tank-Decoration-0-8-1mm-5-60kg-/400718497317 αυτη εδω ειναι συγκεκριμενα..να την βαλω? Για να δεις αν ειναι ασβσετολιθικο μετρα tds gh-kh . Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 28 Δεκεμβρίου 2014 #49 Share 28 Δεκεμβρίου 2014 Επιστρεφω στο θεμα εδω και ενα μηνα περιπου το εχω γυρισει σε αμμο χαλαζιακη οπως σκεφτομουνα το + για εμενα ειναι οτι ειναι πολυ ομορφο το - οτι βρωμιζει ευκολα,τεσπα τα προσπερναω αυτα ,μου δωσανε χωρις να θελω να κανω διαφημση απο τα Petcity ειναι λευκο ετσι ψηλο αλλα εχω απορια εαν υπαρχει περιπτωση να ειναι ασβεστολιθικο..?? http://www.ebay.com/itm/White-Sand-Gravel-Natural-Color-Aquarium-Fish-Tank-Decoration-0-8-1mm-5-60kg-/400718497317 αυτη εδω ειναι συγκεκριμενα..να την βαλω? Το ότι βρωμίζει δεν φταίει η άμμος αλλά πολλοί άλλοι παράγοντες όπως ο τρόπος ταΐσματος (αν ρίχνεις πολύ τροφή) ή και το στήσιμο του ενυδρείου (αν δεν υπάρχει καλή ροή στο βυθό για να παρασύρει τους ρύπους) ή και αν το ενυδρείο δεν είναι ώριμο ώστε να αποσυνθέτει γρήγορα τους ρύπους. Τώρα αν είναι ασβεστολιθικό ένα υπόστρωμα μπορείς να το δεις με τεστ TDS / GH / KH όπως σου είπε ο φίλος nicpapa πριν ή με το να ρίξεις λίγο άκουα-φόρτε και να δεις αν αφρίζει, αν αφρίζει είναι σίγουρα, αν όχι δε είναι βέβαιο πως δεν είναι και θα το δεις από TDS / GH / KH πριν την εβδομαδιαία αλλαγή και να κάνεις και τεστ στο φρέσκο νερό για να δεις τις διαφορές στις τιμές των τεστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 28 Δεκεμβρίου 2014 Author #50 Share 28 Δεκεμβρίου 2014 tds?? gh/kh εαν ειναι υψηλα σημαινει οτι ειναι?πανω απο ποσο να φοβαμαι?σημερα θα μετρησω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος