Jump to content

Αποτυχία Φυτέματος Crinum

Safarpn

Recommended Posts

Σημερα παρέλαβα βολβούς απο Crinum Thaianum που ο κάθε ενας έχει λίγα φυλλαράκια περίπου 10 εκ. Το πρόβλημα ειναι οτι δε στέκονται με τίποτα στο βυθο μιας και δε πρεπει να θάψω όλο το βολβό αλλα να αφήσω το μεγαλύτερο μέρος του έξω απο την άμμο. Η ροή που υπάρχει μέσα απο τους κυκλοφορητές δε τα αφήνει στη θέση τους αν και δεν ειναι τρελη ροή. Ξεθάβονται εύκολα και επιπλέουν. Έχω βάλει δυο φωτογραφίες και αν μπορεί κάποιος που έχει Crinum να μου βάλει μια κόκκινη γραμμή στα φυτα για να δω μέχρι ποιο σημείο μπορω να τα θαψω μήπως και το κανω πολύ χαμηλα.

Οι ρίζες ήρθαν σε αυτη την κατάσταση και αυτο δε βοηθάει και πολυ. Ειναι κομμένες.

Φιλε μου ειχα αυτο το φυτο. Αν το βαλεις σε σημειο με καλο φωτισμο και γενικοτερα του προσφερεις τις σωστες συνθηκες θα μεγαλωσει γρηγορα... ακομη και αν θαψεις τα 3/4 του βολβου. Αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα μα το φυτεμα. Το εδεσα αγκαζε σε μια πετρουλα με κλωστη και το κρατουσε στο βυθο. Μετα απο 2 μηνες εκοψα κλωστες και εβγαλα πετρα και εμεινε στη θεση του.

ΥΓ οταν το ξεθαψα ειχε ριζα το μισο ενυδρειο!!!!

Παρασκευά αυτο έκανα τελικά. Τα τρία αυτα τα εδεσα με πετονιά σε μια πέτρα περιμετρικά και την έβαλα έτσι ώστε να ειναι φυτεμένοι οι βολβοί κανά μισό εκατοστό.

Οταν λες μεγαλώνει γρήγορα, μιλάμε στο μήνα;

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Ε τωρα δεν θυμαμαι ακριβως το χρονο φιλε. Αλλα για να ειμαι σιγουρος το ειχα αφησει αρκετα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...