Jump to content

Αντιμετωπηση Απταισιας

Recommended Posts

Επειδη δεν βρηκα κατι,θα ηθελα καποια γνωμη για την αντιμετωπηση της απταισιας.Ακουω διαφορα - ενεσεις ξυδιου,καψιμο με φλογα,κλπ αλλα δεν ξερω τι απο ολα δουλευει.Εσεις τι κανετε ?

φιλε μου εχθες διαβαζα τυχαια γιαυτο και υπαρχει ενα τοπικ εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/86963-aiptasiadhecnioeineaaodheeaiaao-eooaaeo-ea/

απο οτι καταλαβα το καλυτερο ειναι να παρεις καποιο φαρμακο οπος το joe's juice η το Aptaisia-x(red sea).αλλα επιδει ειμαι και εγω καινουριος στα νερα

περιμενε να σου πουνε και τα τσακαλια εδω!!!!

φιλε μου εχθες διαβαζα τυχαια γιαυτο και υπαρχει ενα τοπικ εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/86963-aiptasiadhecnioeineaaodheeaiaao-eooaaeo-ea/

απο οτι καταλαβα το καλυτερο ειναι να παρεις καποιο φαρμακο οπος το joe's juice η το Aptaisia-x(red sea).αλλα επιδει ειμαι και εγω καινουριος στα νερα

περιμενε να σου πουνε και τα τσακαλια εδω!!!!

Αυτα σκευάσματα βοηθάνε να εξαφανίσεις αυτήν που βλέπεις αλλα στην πραγματικότητα την πολλαπλασιάσεις μέσα στο ενυδρειο! Μόνη λυση ειναι στον θηρευτή της διάβασε το λινκ που σου έδωσε ο φίλος μας και θα καταλάβεις

Αυτα σκευάσματα βοηθάνε να εξαφανίσεις αυτήν που βλέπεις αλλα στην πραγματικότητα την πολλαπλασιάσεις μέσα στο ενυδρειο! Μόνη λυση ειναι στον θηρευτή της διάβασε το λινκ που σου έδωσε ο φίλος μας και θα καταλάβεις

+1000

έχει απόλυτο δίκιο ο λυκοούργος φίλε μου..

μάλλον πρεπει να ψαχτούμε για κανένα berghia..

BERGHIA ??? Εχω πολυ μικρο ενυδρειο και δεν ξερω αν χωραει κατι αλλο (για αρχη εβαλα 60 λιτρα),μαλλον θα βαλω το φλογιστρο και αν οχι θα πεταξω το κομματι αυτο,μου το πουλησανε για σπεσιαλ ,στη γνωστοτερη αλυσιδα και ο σπεσιαλιστας των ενυδρειων !

Διαβασα το πληρεστατο κομματι του Μιχαλη και αποφασισα να καψω το βραχο ολο μιας και ειμαι στο ξεκινημα και δεν θα πειραχθει κατι αλλο.Φλογιστρο για μενα,και ενα μισοκιλο καινουριο ΖΒ. :bbq:

για ποιο λογο εμφανιζετε η απταιζια???απο αλλα ενυδρεια και τα πραγματα που φερνεις στο δικο σου????

εγω ενα θεματακι με κυανοβακτηριδιο τι λυση υπαρχει????

Για κυανο μετρησεις, κοψιμο τρωφων και αλλαγες νερου, φυσικα μεγαλη υπομονη και επιμονη...

Για τις απταισιες οπως τα λες...

Για το κυάνιο οι αλλαγές νερού δε νομίζω οτι κάνουν και τόσο καλό.. περιόρισε τροφή και φωτισμό. Αν δεν εχεις κοράλια μέσα κλείσε τα φωτα εντελώς. Στα δύσκολα υπάρχει το chemi clean που κάνει θαύματα ;)

Οι aptaisia ειναι τοσο κοινο προβλημα και τετοια μαστιγα που πραγματικα θα επρεπε τα berghia να υπαρχουν στα καταστηματα σε τετοια διαθεσιμοτητα οσο οι τροφες για τα ψαρακια μας.

Και μου κανει εντυπωση(χωρις να θελω να υποτιμησω κανεναν) πως και δεν εχει κανει καποιο καταστημα το εξτρα βημα ωστε να τα εχει συχνοτερα στο stock του η' εστω να τα αναπαραγει,το οποιο δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο(τουλαχιστον απ'οτι εχω διαβασει σχετικα με την αναπαραγωγη τους).

Μακαρι καποια στιγμη ν'αλλαξει αυτο.

Φιλε keeper επειδη με το φλογιστρο ισως να σου ξεφυγουν μερικες(ενδεχομενο το οποιο συγκεντρωνει πολλες πιθανοτητες αν θες την ειλικρινη μου τοποθετηση) καλυτερα αν μπεις στη διαδικασια να βγαλεις το βραχο,να τον αφησεις να νεκρωσει τελειως για μερικες ημερες/ισως και εβδομαδες.

Τωρα που εχει ακομα σχετικα ζεστη και δοξα τω Θεο μπολικο ηλιο μπορεις να τον αφησεις σε καποιο ηλιολουστο σημειο και να γινει η δουλεια σου χωρις κοπο και καθολου ρισκο :thumbsu:

Και μια πολυ πολυ φιλικη συμβουλη,οσο μπορεις να τσεκαρεις καλα καλα καλα το ΖΒ που θα παρεις ωστε να μην τη ξαναπατησεις.

Αυτο γιατι οι ρουφιανες οταν βγαλεις το βραχο εκτος νερου για να τον ελεγξεις,αυτες θα κρυφτουν/μαζευτουν.Προσπαθησε οσο ειναι μεσα στο ενυδρειο/νερο να παρατηρησεις το συγκεκριμενο κομματι πολυ καλα.

Και μετα βακτηρια και κωπιποδα και εισαι οοοκ!

για ποιο λογο εμφανιζετε η απταιζια???απο αλλα ενυδρεια και τα πραγματα που φερνεις στο δικο σου????

εγω ενα θεματακι με κυανοβακτηριδιο τι λυση υπαρχει????

Για το κυανο θα συμφωνησω απολυτα με τα παιδια παραπανω :thumbsu:

Η aptaisia μας ερχεται κυριως με το βραχο.

Ειτε αυτον που χρησιμοποιουμε για να στησουμε το ενυδρειο,ειτε απο τα βραχακια που ερχονται με τα κοραλια.

Βεβαια φιλος απεκτησε θεμα με αυτα τα "παλιοπραγματα" :usd: παιρνωντας skimmer απο εναν αλλο φιλο που ειχε προβλημα με aptaisia!!!Το skimmer δεν ειχε στεγνωσει αφου η αποσταση μεταξυ τους ηταν μολις λιγα τετραγωνα!

Hταν μεσα στο σημειο που εστελνε τις φυσαλιδες η αντλια!

Μπορουνε να κατσουν κυριολεκτικα παντου.Οποτε ακομα και βρεγμενος εξοπλισμος ειναι επιφοβος.

Ακραιο βεβαια αλλα και αυτες πραγματικα μπορουν να επιβιωσουν σε σχετικα ακραιες συνθηκες.

Για το κυάνιο οι αλλαγές νερού δε νομίζω οτι κάνουν και τόσο καλό.. περιόρισε τροφή και φωτισμό. Αν δεν εχεις κοράλια μέσα κλείσε τα φωτα εντελώς. Στα δύσκολα υπάρχει το chemi clean που κάνει θαύματα ;)

δεν εχω μεγαλο θεμα ειναι σε 2-3 σημεια ελαχιστω, εχω κοψει το πολυ ταισμα θα βαλω και το φωτιστικο να δουλευει λιγοτερο

οσο για τα βακτηρια τι ενωεις γιατι ειμαι και καινουριος....να ταιζω κωπηποδα και τετοια ζωντανα????ειμαι και στην κρητη και δεν ειναι διαθεσιμα εδω....

δεν εχω μεγαλο θεμα ειναι σε 2-3 σημεια ελαχιστω, εχω κοψει το πολυ ταισμα θα βαλω και το φωτιστικο να δουλευει λιγοτερο

οσο για τα βακτηρια τι ενωεις γιατι ειμαι και καινουριος....να ταιζω κωπηποδα και τετοια ζωντανα????ειμαι και στην κρητη και δεν ειναι διαθεσιμα εδω....

Αν κατάλαβα ο φιλος εννοει τα βακτήρια τυπου special blend. Eιναι απο αυτα που βαζουμε ιδιως στην αρχή για να βοηθήσουμε τη βιολογία του βράχου.

Δρουν ανταγωνιστικά με τις άλγες και αν μπορεις να βρεις, να βαλεις καθε φορα που κανεις αλλαγή νερού για ενα διαστημα μεχρι να φυγει το το κυανο.

Οσο για τις αιπτάσιες, αν δεν βρισκεις bergia, η καλύτερη λύση ειναι αυτη που σου λεει ο Μιχάλης ( mad23 ).

Βγάλε εξω το βράχο και αστον να νεκρώσει.

Αν κατάλαβα ο φιλος εννοει τα βακτήρια τυπου special blend. Eιναι απο αυτα που βαζουμε ιδιως στην αρχή για να βοηθήσουμε τη βιολογία του βράχου.

Δρουν ανταγωνιστικά με τις άλγες και αν μπορεις να βρεις, να βαλεις καθε φορα που κανεις αλλαγή νερού για ενα διαστημα μεχρι να φυγει το το κυανο.

Οσο για τις αιπτάσιες, αν δεν βρισκεις bergia, η καλύτερη λύση ειναι αυτη που σου λεει ο Μιχάλης ( mad23 ).

Βγάλε εξω το βράχο και αστον να νεκρώσει.

δεν εχω εγω το θεμα με τις απταιζιες με το κυανιο εχο ενα θεματακι οταν λες special blend τι ειναι αυτα και που τα βρισκω????

το special blend είναι είνια σκεύασμα.. βακτήρια, για πολούς το καλύτερο της αγοράς.

Οι aptaisia ειναι τοσο κοινο προβλημα και τετοια μαστιγα που πραγματικα θα επρεπε τα berghia να υπαρχουν στα καταστηματα σε τετοια διαθεσιμοτητα οσο οι τροφες για τα ψαρακια μας.

Και μου κανει εντυπωση(χωρις να θελω να υποτιμησω κανεναν) πως και δεν εχει κανει καποιο καταστημα το εξτρα βημα ωστε να τα εχει συχνοτερα στο stock του η' εστω να τα αναπαραγει,το οποιο δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο(τουλαχιστον απ'οτι εχω διαβασει σχετικα με την αναπαραγωγη τους).

Μακαρι καποια στιγμη ν'αλλαξει αυτο.

Μιχάλη έχεις απόλυτο δίκιο φίλε!

Και γώ δεν έχω καταλάβει γιατι αυτά τα ζωντανά δεν βρίσκονται από την στιγμή που και η αναπαραγωγή τους είναι εύκολη αλλα και αγοραστικό κοινό υπάρχει και μάλιστα πολύ! ..

Δεν ξέρω αν ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε μια ομαδική κίνηση σε κάποιον επαγγελματία- κατάστημα για να βοηθήσει τη κατάσταση μιας και οι μεμονωμένες παραγγελίες από εξωτερικό είναι ασύμφορες

εγω παντως ειμαι μεσα για ομαδικη παραγγελία αξιζει πιστευω τον κοπο να μαζευτουμε καμια δεκαρια ατομα να βρουμε και ενα pet shop να μας

φερει,αν ειμαστε και πολλα ατομα θα ειναι και καλυτερη η τιμη.παντως και θεμα να μην υπαρχει με απταιζια καλο θα ηταν να εχεις

βαλει berghia.καλυτερα προληψη παρα θεραπεια πιστευω...

εγω παντως ειμαι μεσα για ομαδικη παραγγελία αξιζει πιστευω τον κοπο να μαζευτουμε καμια δεκαρια ατομα να βρουμε και ενα pet shop να μας

φερει,αν ειμαστε και πολλα ατομα θα ειναι και καλυτερη η τιμη.παντως και θεμα να μην υπαρχει με απταιζια καλο θα ηταν να εχεις

βαλει berghia.καλυτερα προληψη παρα θεραπεια πιστευω...

σωστό το γνωμικό αλλα οχι στη περίπτωση αυτών των ζωντανών. Τα συγκεκριμένα τρέφονται μόνο με απτέζιες και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν απλα θα πεθάνουν απο πείνα ;)

εχω κανει παραγγελια απο εναν στην αγγλια δυστηχως περιμενω να τα παραλαβω 2 μηνες οταν ερθουν και ειναι σωστα σας ενημερωνω για ολα

σωστό το γνωμικό αλλα οχι στη περίπτωση αυτών των ζωντανών. Τα συγκεκριμένα τρέφονται μόνο με απτέζιες και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν απλα θα πεθάνουν απο πείνα ;)

+1000 κι αν εχεις μεσα και ψαράκι wrasse θα τα φάει.

δηλαδη δεν παιζει με τπτ να τρεφοντε με κατι αλλο???

αλλιως τα βαλεις αν εχει απταιζιες την τρωνε και μετα παειιιιιιιιιι!!!

εχω κανει παραγγελια απο εναν στην αγγλια δυστηχως περιμενω να τα παραλαβω 2 μηνες οταν ερθουν και ειναι σωστα σας ενημερωνω για ολα

αλήθεια?! θυμαμαι που σε είχα ρωτήσει.. ακόμα περιμένεις!?! έχεις επικοινωνήσει μαζί τους??

τους είχα στείλει και γω ένα e-mail εκείνο το καιρό αλλα δε πήρα απάντηση ποτέ..

+1000 κι αν εχεις μεσα και ψαράκι wrasse θα τα φάει.

σωστός!

δηλαδη δεν παιζει με τπτ να τρεφοντε με κατι αλλο???

αλλιως τα βαλεις αν εχει απταιζιες την τρωνε και μετα παειιιιιιιιιι!!!

ακριβώς ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...