jpavly 5 Νοεμβρίου 2014 #51 Share 5 Νοεμβρίου 2014 Φίλε μου έχεις 58 εκατοστά ύψος, πίστεψε με δεν θα σου λείψουν καθόλου τα 2-4 επιπλέον εκατοστά σε χαλίκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 5 Νοεμβρίου 2014 Author #52 Share 5 Νοεμβρίου 2014 Δεν θα διαφωνήσω μαζί σας σε κάτι που δεν γνωρίζω. Παίρνοντας το ενυδρείο από το μαγαζό μου έδωσαν αυτή την ποσότητα. Τώρα να βάλω άλλο τόσο? Αρχικά μου έδωσαν 10 κιλά. Τόσο έχει μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 5 Νοεμβρίου 2014 #53 Share 5 Νοεμβρίου 2014 Η γνωμη μου ειναι να βαλεις το ιδιο και να μην το μπερδεψεις με κατι αλλο διαφορετικης κοκκομετριας γιατι με τον καιρο θα μπερδευτει και θα φαινεται χαλια.Οσο για το υψος (γνωμη μου παλι) να βγαλεις τα ψαρακια για λιγο και να βαλεις βυθο συνολο 7-8 εκκατοστα.Και στο λεω γιατι και εγω το εχω μετανιωσει που εχω βαλει μονο 5.Επισης επειδη εβαλες πολυ συντομα μεσα φυτα ενω ακομα ειναι ολα καινουρια νομιζω οτι θα ηταν καλο να βαλεις μερικες ταμπλετες στον βυθο κοντα στις ριζες τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 5 Νοεμβρίου 2014 #54 Share 5 Νοεμβρίου 2014 Προσωπικά πιστεύω ότι το πιο ωραίο είναι μία ανηφορική κλίση προς τα πίσω, δίνει και καλύτερο βάθος πεδίου στο μάτι και συνήθως από τη μέση και πίσω φυτεύουμε, οπότε λογικά δεν θέλεις άλλο τόσο, ίσως και με 5 κιλά ακόμη να είσαι ΟΚ, αλλά ας μας πει και κάποιος πιο έμπειρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Νοεμβρίου 2014 #55 Share 5 Νοεμβρίου 2014 Βαλε μπολι να ξενιασεις,το ενυδρειο σου δειχνει αστρωτο! Τα τεστ με στικ δεν μετρανε σωστα,αποκλειεται να εχεις τετοιο ph,το ph της Αθηνας ειναι 7.5-8. Θες και αλλο χαλικι σιγουρα και να βαλεις το ιδιο και οχι αμμο γιατι θα παει απο κατω,ουτε πιο ψιλο χαλικι για τον ιδιο λογο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 5 Νοεμβρίου 2014 Author #56 Share 5 Νοεμβρίου 2014 Το να ειναι και οι τρεις μετρήσεις μηδέν το αποκλείουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Νοεμβρίου 2014 #57 Share 5 Νοεμβρίου 2014 Το να ειναι και οι τρεις μετρήσεις μηδέν το αποκλείουμε Για να εχεις στρωμενο φιλτρο πρεπει να εχεις αμμωνια 0,νο2 0 και να εχεις μετρησιμα νο3. Θα ειχε βαση αν οι μετρησεις ηταν ολες 0,μονο αν ειχες πολλα φυτα που σ αυτα μεσα να ειχες και φυτα ρουφιχτρες νιτρικων,πραγμα που εσυ δεν εχεις.. Οπωτε,εισαι αστρωτος ακομα. Εχεις ψαρια μεσα? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 5 Νοεμβρίου 2014 Author #58 Share 5 Νοεμβρίου 2014 Ναι δύο γκουράμι περλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Νοεμβρίου 2014 #59 Share 5 Νοεμβρίου 2014 Εγω λεω να βρεις μπολι γιατι ισως εχεις προβληματα σε λιγο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 6 Νοεμβρίου 2014 #60 Share 6 Νοεμβρίου 2014 +φωνω με ραστα.. με μετρησιμη αμμωνια και νιτρικα 0 , δεν εστρωσε το ενυδρειο.. αλλαγες καθε μερα με αντιχλωριο, μην ταιζεις και βγαλε αμεσα αγγελια για μπολι.. καποιος στην περιοχη σου θα εχει ενυδρειο να σου δωσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 9 Νοεμβρίου 2014 Author #61 Share 9 Νοεμβρίου 2014 παιδιά μια νέα φωτό με τις αλλαγές + 5 κιλά χαλίκι + μια ρίζα ακόμα + μια ανούμπια από μπόλι έχω βάλει αγγελία και το μόνο που έχω βάλει μέχρι στιγμής είναι να στραγγίξω μέσα στο ενυδρείο τα σφουγγάρια από το μονομαχοενυδείο που τρέχει 1.5 χρόνια. περιμένω να δω τι θα γίνει.... κλάδεψα και τις βαλισνέριες για να κάνουν πρώτα ριζικό σύστημα. ο βυθός ανεβαίνει στο πίσω μέρος και τον υπολογίζω κάνε εξάρι πόντους... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 9 Νοεμβρίου 2014 #62 Share 9 Νοεμβρίου 2014 Κάποιος θα βρεθεί να σου δώσει μπόλι.. Εγώ σου πέφτω λίγο μακριά... Αν πας στις αγγελίες θα βρείς πολλά παιδιά που δίνουν εύκολα φυτάκια σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές.. Εγώ μόλις την Παρασκευή παρέλαβα με κούριερ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 9 Νοεμβρίου 2014 #63 Share 9 Νοεμβρίου 2014 παιδιά μια νέα φωτό με τις αλλαγές + 5 κιλά χαλίκι + μια ρίζα ακόμα + μια ανούμπια από μπόλι έχω βάλει αγγελία και το μόνο που έχω βάλει μέχρι στιγμής είναι να στραγγίξω μέσα στο ενυδρείο τα σφουγγάρια από το μονομαχοενυδείο που τρέχει 1.5 χρόνια. περιμένω να δω τι θα γίνει.... κλάδεψα και τις βαλισνέριες για να κάνουν πρώτα ριζικό σύστημα. ο βυθός ανεβαίνει στο πίσω μέρος και τον υπολογίζω κάνε εξάρι πόντους... Ομόρφυνε περισσότερο, μπράβο! Όταν με το καλό ψηλώσουν οι βαλισνέριες θα είναι πολύ ωραίες, έχεις πολύ ύψος! (αλί σε εμάς με τα 30 εκ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Νοεμβρίου 2014 #64 Share 9 Νοεμβρίου 2014 Ομορφο το χεις κανει! Ενα φοντο πισω του λειπει! Τις βαλισνεριες γιατι τις εκοψες; Αυτες οι εξαγωγες που φαινονται, απο τι ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 10 Νοεμβρίου 2014 Author #65 Share 10 Νοεμβρίου 2014 πρώτον το μεγάλο ύψος μου άρεσε αρχικά αλλά τώρα με προβληματίζει. και φαίνεται άδειο καιδύσκολο στη συντήρηση. τις βαλισνέριες τις κορφόκοψα ώστε να κάνουν πρώτα ριζικό σύστημα. γιατί είχαν πέσει. όσο για τις εξαγωγές ο χοντρός σωλήνας στα δεξιά ανεβάζει μέσω της αντλίας το νερό στο καπάκι όπου ένα σπρέυ μπαρ το σπάει και το ρίχνει σε 3 κάδους με υλικά. από 400 μλ ο καθένας. αυτές οι παροχές επιστρέφουν το νερό μετά το περασμά τους από τα υλικά στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Νοεμβρίου 2014 #66 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Α οκ καταλαβα! Αυτο με τις βαλισνεριες δεν καταλαβα! Εγω ξερω οτι κοβουμε τις ριζες, οχι τις μυτες των φυλλων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 10 Νοεμβρίου 2014 Author #67 Share 10 Νοεμβρίου 2014 κοίτα αυτό είναι κάτι που το κάνουμε στα φυτά που φυτεύονται στο χώμα. και μου φάνηκε καλή ιδέα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Νοεμβρίου 2014 #68 Share 10 Νοεμβρίου 2014 Στο χωμα εννοεις στην αυλη σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 11 Νοεμβρίου 2014 Author #69 Share 11 Νοεμβρίου 2014 Ναι στην αυλή μου ή γενικά στην ύπαιθρο. Το κνουν όλοι οι επαγγελματίες όταν φυτεύουν. Δεν ξέρω αν έκανα καλά για ενυδρειακα φθτά. Αλλά θα δείξει. Ερώτηση μπορώ αντι κόρυ να βάλω γαρίδες. Τα cpd που ακούω τι είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 11 Νοεμβρίου 2014 #70 Share 11 Νοεμβρίου 2014 (edited) πρώτον το μεγάλο ύψος μου άρεσε αρχικά αλλά τώρα με προβληματίζει. και φαίνεται άδειο καιδύσκολο στη συντήρηση. Πιστεύω αν μαζί με τα Gourami βάλεις ψαράκια μέσης ζώνης και βυθού θα γεμίσει όμορφα σε όλα τα ύψη. Σε φυτά θα βάλεις μεγάλα σε ύψος όπως τις βαλισνεριες που έχεις. Τα cpd είναι μικρούλια ψαράκια μέσης/κάτω ζώνης με μέγεθος μέχρι 2.5εκ, δες στο ενυδρείο μου στην υπογραφή μου, έχω μια 6αδα. Έγινε επεξεργασία 11 Νοεμβρίου 2014 - jpavly Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 11 Νοεμβρίου 2014 #71 Share 11 Νοεμβρίου 2014 Για τις γαρίδες δεν έχω ιδέα. Για τα cpd δες εδω.. http://www.seriouslyfish.com/species/celestichthys-margaritatus/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 11 Νοεμβρίου 2014 #72 Share 11 Νοεμβρίου 2014 Αγαπη θα σε μαλωσω! Εισαι αδιαβαστη! Το εχουμε κι εμεις το προφιλ των cpd Πολυ ομορφα ψαρακια αλλα αισθανονται ανετα σε πυκνοφυτεμενο ενυδρειο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 11 Νοεμβρίου 2014 #73 Share 11 Νοεμβρίου 2014 Αγαπη θα σε μαλωσω! Εισαι αδιαβαστη! Το εχουμε κι εμεις το προφιλ των cpd Πολυ ομορφα ψαρακια αλλα αισθανονται ανετα σε πυκνοφυτεμενο ενυδρειο..... Χα.. Χα..!!! Σωστά.. Έχεις δίκιο.. Πρώτα πρέπει να παινεψουμε το σπίτι μας... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 24 Νοεμβρίου 2014 Author #74 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Καλημρα στο φορουμ με ερώτηση. Σήμερα θα συμπληρώσω ψαράκια. Είχα μείνσι σΤ δύο γκουράμι. Λέω να πάρω το αρσενικό. Μπορ στο ενυδρείο μου να βάλω και κάνα δύο σαε ή πλέκο ώστε να αντιμετοπίζω και τις άλγες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Νοεμβρίου 2014 #75 Share 24 Νοεμβρίου 2014 Τα σαε οταν μεγαλωσων και μεγαλωνουν γρηγορα, την παρατανε την αλγη και τρωνε οτι τρωφη ριχνεις! Επισης καλο ειναι να κρατουνται σε κοπαδακι. Εγω που ειχα 3, με σκοπο να μεγαλωσω το κοπαδι καποια στιγμη, τα ειδα να μου ταραζουν γονο και μος και να παρενοχλουν τα αλλα ψαρακια μου και πηραν δρομο νυχτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος