Jump to content

Ενυδρείο 157 Λίτρα , Τι Προτείνεται?

Recommended Posts

χθες ενώ είχα ανοίξει ένα θέμα για κατασκευή diy με sump , πήγα σε ένα κατάστημα με την φίλη μου και πήραμε το sun sun hrx 800h , αρχική σκέψη να μπει ο μονομάχος και κάποια κορύντορας που υπάρχουν και μετά να εμπλουτιστεί η σύνθεση. Φοβούμενος βέβαια λόγω απειρίας μήπως κάνω καμιά ψαρόσουπα είπα να πάρω γνώμες και προτάσεις....

και πριν τα ψαράκια ακόμα θέλω πρόταση για βιολογικό υλικό για το φιλτρο του καπακιού το οποίο και θα κρατήσω για αρχή τουλάχιστον.

παίρνει γύρω στο 1.5 με 2 λίτρα βιολογικό υλικό συν τον υαλοβάμβακα που έχει από πάνω. σε κάποια φάση θα βάλω φώτο.

τι λέτε για ελαφρόπετρα?

• Απαντήσεις 75
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οτι βιολογικο και να βαλεις, καλο ειναι! Αυτο το φιλτρο, δεν ειναι και πολυ πρακτικο και δεν εχει και μηχανικη πλην του βαμβακιου. Αλλο φιλτρο δεν θα βαλει η φιλη;

Σε 150 λιτρα θα βαλεις ενα μονομαχο;

• Like 1

πας για μαλακο νερο.. αρα πρεπει να "επεξεργαστεις" το νερο σου με τυρφη ή Α/Ο.

Εγω προτεινω φουλ φυτεμενο , μονομαχο, κορυς (που υπαρχουν) κι ενα κοπαδι απο τετρας (ροδοστομους,νεον,καρδιναλιους κλπ.)

προς το παρόν δεν θα μπει άλλο φίλτρο.

έχω μπολιάσει το ενυδρείο με βιολογικό υλικο από το παλιό φίλτρο και έχω βάλει μέσα το μονομάχο, πότε μετράω να δω αν έστρωσε?

sturm ο μονομάχος υπάρχει και θα ήθελα αν γίνεται να τον συνδυάσουμε σε ένα κοινωνικό για να τον κρατήσουμε.

μόνο βυθόψαρα κάνουν?

Βασικα τιποτα δεν κανει.Ο μονομαχος θελει μονος του,με οτι και να το βαλεις θα τσακωνεται.Λενε οτι μπορει να μπει με κανενα μικρο κοπαδοψαρο επειδη ειναι πιο γρηγορα και δεν θα μπορει να τα πιασει.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα περνανε καλα.Γνωμη μου καλυτερα να τον βαλεις καπου αλλου και να κανεις κοινωνικο το μεγαλο ή κρατα τον μονο του με κανενα σαλιγκαρι.

Bαζω και ενα λινκ με καποιες πληροφοριες που βρηκα το πρωι και διαβαζα.Νομιζω ειναι αρκετα ενδιαφερον και αν θες να κρατησεις τον μονομαχο και εχεις ορεξη αξιζει τον κοπο να το διαβασεις.http://bettacare101.com/tankmates/

Έγινε επεξεργασία - argy1

Λοιπόν έχω προβληματιστεί ότι μάλλον τα έχουμε κάνει μαντάρα.

μέχρι τώρα.

Το ενυδρείο είναι 80 μήκος , 60 ύψος 40 πλάτος

έχει βιολογικό υλικό jbl και υαλοβάμβακα στο φίλτρο του με ονομαστική ροή 900 λίτρα.

στο βυθό υπάρχει ψιλόκκοκο μαύρο χαλίκι και μερικά φυσικά διακοσμητικά κοχύλια.

το βιολογικό υλικό έχει μπολιαστεί από το παλιό φίλτρο που ήταν στρωμένο

και από ψάρια έχει μέσα ένα μονομάχο και δυο κορυ juli τα οποία υπήρχαν σε προηγούμενο ενυδρείο.

πως προχωράω από κινήσεις και ψάρια , αυτά κανουν να συνδυαστούν με άλλα ή πρέπει να φύγουν?

σημειώνω ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία και χρειάζομαι κάποια βοήθεια...

Σιγουρα το μεγαλο υψος ειναι βασικο μειονεκτημα οσον αφορα τον μονομαχο! Το ψαρι πρεπει να ανεβαινει ευκολα στην επιφανεια και να μην ζοριζεται! Οποτε πρεπει να το αλβεις υποψην σου αυτο!

Θεωρητικα κορυ και μονομαχος δεν εχουν θεμα, πρωτον γιατι κινουνται σε εντελως διαφορετικα επιπεδα και γιατι τα κορυ δεν θα τον ενοχλησουν ποτε. Απο κει και περα, εγω σαν Θοδωρης δεν θα τον εκανα ποτε αυτοτον συνδιασμο γιατι δεν μου καθεται καλα εμενα.

Κατι αλλο που πρεπει να λαβεις υποψην ειναι το χαλικι που λες αν κανει για τα κορυ!

Αν ηταν να βγαλω ενα ψαρι θα εβγαζα τον μονομαχο. Θα εβαζα κι αλλα κορυ και ενα κοπαδι τετρα.

με τα τετρα θα χρειαστω επεξεργασια νερού? για πόσα μιλάμε?

Ναι πρεπει να μαλακωσεις το νερο. Οπως αλλωστε και με τον μονομαχο και τα κορυ.

Καμια 15αρια.

Για να πούμε αν χρειάζεσαι επεξεργασία του νερού σου και "πόση" επεξεργασία, θα πρέπει να μας πεις τις τιμές νερού του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή σου.

Μετά βλέπουμε και τι ψαράκια μπορείς να διαλέξεις.

λοιπόν μένω αττική , βούλα και δεν ξέρω σκληρότητα νερού.

το χαλίκι είναι το πιό λεπτόκοκο.

σκέφτομαι τις εξής ψαροσυνθέσεις μιας και ο μονομάχος θα δοθεί σε φίλο ωστε να αποφύγω δυσάρεστες συνέπειες.

1 κόρυ - γκουράμι - 1 πλέκο και μάλλον μερικές γαρίδες.

2 κόρυ κοπαδάκι τέτρα(είδα άπειρα είδη τέτρα στο πετ σοπ και μπερδεύτηκα)

3 κόρυ με ένα ζευγάρι αγγελόψαρα.

διακόσμηση λίγες ρίζες πέτρες και κάποια εύκολα φυτά. τι λέτε?

σκέφτομαι τις εξής ψαροσυνθέσεις μιας και ο μονομάχος θα δοθεί σε φίλο ωστε να αποφύγω δυσάρεστες συνέπειες.

Λογικα αφου μενεις Αθηνα θα πρεπει να επεξεργαστεις το νερο σου για τους συνδιασμους που εχεις σκεφτει.

Επισης τα κοχυλια βγαλτα γιατι σκληρενουν το νερο.

Ομως,πριν προχωρισεις σε ψαρια μαλακου νερου,εχεις τσεκαρει αν το χαλικι σου δεν ειναι ασβεστολυθικο?Γιατι αν ειναι,τοτε τζαμπα σκεφτεσαι ολα αυτα.

• Like 1

Αν τελικα μαλακωσεις το νερο, μονο η δευτερη ειναι σωστη ψαροσυνθεση! Η πρωτη δεν ειναι λαθος αλλα ειναι απο διαφορετικες ηπειρους. Την τριτη ουτε να την σκεφτεσαι!

ok, οπότε θα πρέπει να κοιτάξω τις μεθόδους που μαλακωνουν το νερό.

αλλιώς για ψάρια σκληρού νερού πάω για αφρική?

επίσης θα τεστάρω και το χαλίκι....

Το σωστό είναι ότι σου έχουν πει τα παιδιά παραπάνω. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως σώνει και καλά για να βάλεις κάποια ψάρια, που όντος στη φύση ζουν σε όξινα νερά, θα πρέπει να μαλακώσεις το νερό. Όλα τα ψάρια που έρχονται εισαγωγή ζουν σε νερό βρύσης. Αν θα έχεις την όρεξη και την δυνατότητα να το κάνεις, θα είναι ότι καλύτερο, αν πάλι όχι, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχεις ένα υγιή ενυδρείο. Διάλεξε προσεκτικά τα ψαράκια που σου αρέσουν προσπαθώντας να αποφύγεις όσο το δυνατόν την ψαρόσουπα. Φτιάξε ένα πολύ καλό και πολύ μεγάλο φίλτρο και προσπάθησε να έχεις σταθερές ρουτίνες. Αλλάζεις νεράκι κάθε εβδομάδα, σωστό και καλό φαί με ποικιλία και όλα θα πάνε μια χαρά.

• Like 1

ωραία ως εδώ, οι συνδυασμοί από ότι άκουσα είναι αποδεκτοί, τουλάχιστον οι δύο πρώτοι, δεν με πολύ ενδιαφέρη η διαφορά ειπήρων...

από φίλτρο έχω υαλοβάμβακα και 1100 μλ βιολογικό υλικό.

πόσα ψάρια μπορώ να βάλω από την κάθε ψαροσύνθεση?

από ότι έχω διαβάσει δεν θα έχω γέννες με αυτά τα είδη.

Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που θα το δεις μόνος σου. Αυτό εξαρτάται από πόσα ψάρια θα βάλεις, πόσα από κάθε είδος. Πόσο συχνά ταΐζεις, σε τι ποσότητα , και τη τροφή ρίχνεις. Επίσης θες ένα μεγάλο φίλτρο που θα κυκλοφορεί το νερό του ενυδρείου σου τουλάχιστον τέσσερεις φορές τα λίτρα σου την ώρα. Όσο μεγαλύτερος κάδος του φίλτρου τόσο καλύτερα. Το ίδιο ισχύει και με τα λίτρα ανά ώρα, με την προϋπόθεση να μην κάνεις το ενυδρείο πλυντήριο.

Διαφωνω με τον Σταματη.. αλλα τα εχουμε πει και σε αλλο θεμα περι μαλακοτητας....

Νομιζω πως ενα κοπαδι τετρα σε νερο βρυσης, ειδικα για εναν αρχαριο ειναι τελειως λαθος. το "καλο" νερο "γλυτωνει" πολλα.. ειδικα εαν ειναι και απο τυρφη..

τα κορυς που τα εχεις και στις 3 ψαροσυνθεσεις μπαινουν σε ομαδα.. δεν μπορεις να εχεις κατω απο 7-8.

Έγινε επεξεργασία - tsala
  • Like 1

οπότε για τα κορυ πάμε στα 7 με 8

για τα γκουράμι? πόσα?

και τι γκουράμι?

ειδα άλλα ευκολα και άλλα δύσκολα, και άλλα που γίνονται 20 με 30 πόντους.

η darf h pearl.. αυτα νομιζω θα βρεις και ευκολοτερα.. 1 αρσενικο με 2 θυληκα νομιζω εισαι οκ.

Έγινε επεξεργασία - tsala

η darf h pearl.. αυτα νομιζω θα βρεις και ευκολοτερα.. 1 αρσενικο με 2 θυληκα νομιζω εισαι οκ.

Σωστος. Και αν παει καλα το ενυδρειο ισως δεις και γεννες απο τα γκουραμι και γιατι οχι και απο τα κορυ!

Εγω στα 150 λιτρα θα εβαζα ενα χαρεμι απο pearl gurami,15 αρλεκινους η rasbora espei και μια ομαδα απο 7-8 κορυ.

φίλε ρασταφαριαν με προβληματίζει η ιχθυοφορτιση λόγω σχετικής απειρίας....

μου άρεσε η ιδέα σου , αλλά τι λες μήπως είναι αρκετά?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...