Jump to content

Στροφη 180O

machos_si

Recommended Posts

Μετα απο 7 χρονια στα αλατια αποφασισα να ερθω προς Αφρικη μερια! Καλος σας βρικα λοιπον! Ας ξεκινησουμε.. Το ενυδειο ειναι το rio180. φιλτρα εχω ενα eheim 2213 γεματο σφουγαρια κ υαλοβαμβακα κ ενα fluval 306 γεματο με βιολογικο υλικο. Απο φωτισμο θα εχω του θαλασσινου γιατι μ'αρεσει το φως του. Στον βυθο εχω αραγωνιτη απο το θαλασσινο φυσικα καθαρισμενο! Πετρες δεν εχω βαλει ακομα. Απο χθες αρχησε να δουλευει κανονικα. Τωρα ειμαι σε σκεψει σχετικα με τα ψαρια. Τι προτεινετε για αυτα τα λιτρα; Δεν θελω να ειναι αδειο αλλα ουτε φορτωμενο....

Καλημερα και καλως ηρθες!η λιμνη θα σου φανει παιχνιδακι πιστευω μετα την θαλασσα!εκανες καλη αρχη τα λιτρα δεν ειναι πολλα βεβαια αλλα θα βρεις αρκετα ψαρακια!

1) Δυο μεγαλα χαρεμια 7-8 ψαριων, ή τρια μικροτερα 4-6 ψαριων, οπως demasoni ή saulosi με iodotropheus ή labido και maingano, επισης socolofi albino, ή red zebra!

2)

Απο πετρες επιλογες αρκετες, ασβεστολιθικες εννοειται!

Ρε παιδιά το ΡΙΟ ένα μέτρο μήκος δεν έχει?

Τι 2 και 3 χαρέμια λέμε?

Εγώ φίλε μου στο ένα μέτρο μήκος θα προτείνω ένα χαρέμι αν πας για Malawi, για να είσαι και άνετος με τις γέννες σου και να γουστάρουν τα ψάρια σου. Στα 2 χαρέμια παίρνεις κάποιο ρίσκο. Για αυτό θα πρέπει να διαλέξεις ήρεμα είδη και πάλι δεν θα είσαι άνετα. Όχι οτι δεν έχει πετύχει και άλλες φορές, απλά λέω την άποψη ώστε να είναι τα ψάρια σου πιο άνετα.

Μπορείς επίσης να πας σε demasoni που μπαίνουν ομάδα 10-12 ατόμων.

Αλλιώς πας σε Tanganyika οπότε ρίχνεις μια ματιά εδώ και το συζητάμε.

Επίσης ο φωτισμός του θαλασσινού πιθανότατα θα σου δημιουργήσει προβλήματα άλγεων. Τι φωτισμό έχεις?

Την άμμο δεν την βλέπω λεπτόκοκκη και όχι οτι είναι πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν είναι το ιδανικό για αυτά τα ψάρια.

Συμφωνω με τον Σταθη.Σιγουρα ολοι θελουμε να εχουμε ποικιλια χρωματων στα ενυδρεια μας γιατι πιστευουμε οτι θα ειναι πιο ομορφα και θα τα βαρεθουμε δυσκολοτερα.Και τρια χαρεμια θα την παλεψουν γιατι θα μετριαστει η επιθετικοτητα των κιχλιδων λογο του μεγαλου πληθυσμου αλλα δεν θα μπορεσεις να δεις τις συμπεριφορες τους.Θα μου πεις,μπορεις σ ενα ενυδρειο να δεις συμπεριφορες ψαριων που το φυσικο τους περιβαλλον ειναι τεραστιες λιμνες?Σιγουρα οχι αλλα αν εχεις πολλα ατομα σ ενα ενυδρειο τα ψαρια απλως θα συνυπαρχουν στις συνθηκες που θα τους προσφερεις.Ενω αν βαλεις ενα μονο χαρεμακι το καθε ψαρι θα βρει το χωρο και θα ναι πιο ανετο κ αστρεσαριστο!Σιγουρα ειναι μεγαλος ο πειρασμος να φιλοξενησουμε κ αλλα ψαρια.Δε σου κρυβω οτι κ γω τωρα που εστεισα ενα ταγκανιικα μολις ειδα το θεμα που ανοιξε ενα καταστημα του φορουμ με προπαραγκελιες κιχλιδων Αφρικης μπριζωθηκα ασχημα να παρω και κατι ακομη.Αν το κανω ομως πιστευω οτι μελοντικα και γω θα το μετανιωσω...Τωρα αν θες να εχεις πανω απο ενα ειδος στη ταγκανιικα ειναι πιο ευκολο.Διαβασε και το θεμα που επισυναψε παραπανω ο Σταθης και αποφασιζεις.Τωρα οσον αφορα αυτο με τη στροφη 180 μοιρων να τα βλεπουν και αλλοι αυτα.Ξερουν αυτοι ποιους εννοω...

Να πω την αληθεια στο μυαλο μου ειχα να βαλω 2 χαρεμια. Ακομα δεν εχω ασχοληθει με το θεμα ψαριων γιατι θελω να το αφησω να δουλεψει λιγο αδειο.προς το τελος του μηνα θα βαλω ψαρια

Οκ καλα τα λετε!συμφωνω αλλα ας ειμαστε ρεαλιστες,οταν εισαι καινουργιος σε ενα ειδος εχεις και την ανυπομονησια να δεις διαφορα ή και την τρελα να βαλεις διαφορα!τα δυο χαρεμια δεν ειναι υπερβολη και επειδη καποια ειδη δεν μεγαλωνουν οσο αλλα τα ψαρια δεν νομιζω να στριμωχτουν!demasoni iodotropheus και saulosi ή maingano ανετα χωρανε!και δεν ισχυει παντα αυτο το δεκα μελη για ενα χαρεμι!ας το σκεφτει και ο ιδιος με βαση αυτα που θελει!

Πχ τα ασει δεν τα προτεινα καν,και τωρα αφερω και τα λαμπιντο τα οποια μεγαλωνουν αρκετα αν τους δωθει η ευκαιρια!εσυ αποφασιζεις φιλε!

Απο μια γρηγορη ματια που εριξα μου αρεσαν τα demasoni τα labido τα iodotropheus και τα maingano απο αυτα ποιος συνδυασμος πιστευεις οτι ειναι ο καλητερος κ σε τι αριθμο ψαριων απο το καθενα;

Να σκεφτόμαστε λίγο και το ταπεραμέντο και όχι μόνο το μέγεθος.

Παίρνω παράδειγμα τα demasoni τα οποία είναι αρκετά μικρά αλλά είναι από τα πλέον επιθετικά. Οπότε τα συγκεκριμένα ΔΕΝ προτείνονται σε χαρέμι αλλά σε ομάδα(10-12 ατόμων).

Μία άλλη "λύση" είναι να βάλεις ένα είδος με διχρωματισμό. Τα αρσενικά έχουν άλλο χρώμα από τα θηλυκά, όπως τα ps. saulosi.

Η επιλογή είναι δικιά σου φυσικά και αν αποφασίσεις να πας σε 2 χαρέμια προτείνω να δεις το ταπεραμέντο κυρίως και μετά το μέγεθος.

Απο αυτη την πλευρα εχεις δικιο φιλε!αρα μαλλον στην θεση σου θα εβαζα μαινγκανο με λαμπιντο η καλυτερα μαινγκανο με σαουλοσι!τριχρωμια!τα ιοδο εχουν ιδιαιτερο χρωμα αλλα για τριτο ψαρι,αν και εχω ακομη μικρα γιατι γεννουσαν συνεχεια !

Αν βαλω τα maingano με τα saulosi η τα labido ποια πρεπει να βαλω πρωτα? ποσο ψαρια απο καθε χαρεμι?

Μαζι τις αφρικανες τι αλλο μπορο να βαλω? πχ γλειφτη πλακοστομο κατι για καθαρισμο εννοω.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη σε 1 μέτρο ενυδρείο μόνο 5-6 ψάρια από ένα μόνο είδος εφόσον θέλεις να ενηλικιωθούν σ' αυτό το ενυδρείο. Όσο είναι μικρά μπορείς να βάλεις και 15 αλλά μετά θα έχεις απώλειες.

Λαμπίντο ή saulosi (απ' αυτά αν βρεις καθαρά) είναι καλές επιλογές.

Για καθαρισμό σφουγγάρι και τρίψιμο, για τις άλγες κάνα σαλιγκάρι zebra nerite.

Καλή αρχή! :)

*όταν διαβάζω προτάσεις για 2 και 3 είδη σε 180 λίτρα και 1 μέτρο ενυδρείο,

για πολυχρωμίες και υπερπληθυσμούς,

αναρωτιέμαι αν ο χομπίστας πρέπει να ιεραρχεί τα δικά του γούστα

ή τις ανάγκες των ψαριών που φιλοξενεί πρώτα απ' όλα?

(για να μη σπαμάρουμε το θέμα του φίλου, δεν ζητώ απάντηση...προβληματισμό βάζω :bigemo_harabe_net-61: )

• Like 1

Θα ανοιξω λοιπον ενα αλλο θεμα και οποιος θελει ας πει την γνωμη του!

Ποτε δεν ημουν υπερ του υπερπληθυσμου. Κ θαλασσα που το ειχα ποτε δεν ειχα πανω απο 4-5 ψαρια μεσα.

• Like 1

Να πω και γω την γνωμη μου.Σε αντιστοιχο ενυδρειο εχω μεσα 6 ενηλικα μαινγκανο και βλεπω οτι ζοριζονται αρκετα.Το 1 μετρο μηκος ειναι περιοριστικο για πολλα mbuna.

• Like 1

Ποτε δεν ημουν υπερ του υπερπληθυσμου. Κ θαλασσα που το ειχα ποτε δεν ειχα πανω απο 4-5 ψαρια μεσα.

Ε τοτε ρε φιλε τι το κανουμε θεμα;ενα χαρεμι και τελος! Έγινε επεξεργασία - saxlina

• 2 weeks later...

φωτο απο το ενυδρειο με τις πετρες....Αλλιως το ειχα στο μυαλο μυαλο μου αλλιως μου βγηκε.... Μαλλον θα εχουμε μεγαλες αλλαγες μεχρι να μπουν τα ψαρια....

Φιλε μου καπως στημενο μου φαινεται το acuascape.Θα προτιμουσα κατι ποιο φυσικο κ ενα ειδος πετρας.Βεβαια γουστα ειν αυτα!

Φιλε μου καπως στημενο μου φαινεται το acuascape.Θα προτιμουσα κατι ποιο φυσικο κ ενα ειδος πετρας.Βεβαια γουστα ειν αυτα!

Συν ένα για το στήσιμο , αλλά όπως είπες είναι προσωπικό ζήτημα. :)

Οι λάμπες είναι μπλε ;

Αν αρέσει σε σένα φίλε μου από την στιγμή που είναι λειτουργικό δεν υπάρχει θέμα..! :)

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Θα σου πω κι εγω οτι το στήσιμό σου φαίνεται οτι έγινε απο ανθρώπινο χέρι. Η μπλε λάμπα ειναι μεν όμορφη αλλα ειναι και η αιτία για εμφάνισή άλγης, εγω θα την απέφευγα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...