Jump to content

Petran's Reef !!!!

petran halen

Recommended Posts

Κ αλλες προσθηκες???

Ρε που τα βαζεις γμτ?

Μετα που θα μεγαλωσουν να σε δω που θα εισαι ολη την ωρα στο νερο να κοβεις(αυτο βεβαια δεν ειναι κακο,θα δωσεις χαρα σε αλλους συνχομπυστες) η' θα ψαχνεις διαστασεις για το νεο ενυδρειο :jig:

Καλη επιλογη να πας με στη hanna,πολυ αξιοπιστες μετρησεις :thumbsu:

Για μεγαλύτερο όχι ακόμα τουλάχιστον.....για χαρά σε συνχομπίστες είναι το μόνο σίγουρο

Μετα απο μια μικρη περιπετια που περασε το συστημα μου που ακουει στο ονομαΠΥΡΙΤΙΟ σημερα σχεδον το νικησα!!

Η αντιστροφη οσμοση μου ηταν παλια και εντοπισα πως σισορευτηκε στο ενυδρειο πυριτιο εβγαλε λιγο τριχοειδη αλγη το ειδα αμεσα εψαξα κατεληξα στο πυριτιο,πηρα λοιπον μια 5 σταδιων ταχυτατη οσμοση το πλακωσα σε 3 αλλαγες 120 λιτρα στα μπαμ..και σημερα σχεδον νικησα!!!

Πιο αργα ερχοντε φωτο απο τα νεα sps k lps κοραλλια ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΡΙΜΟΞΙΔΗ!!!

Δηλαδή εσυ χάθηκες λόγο πυριτίου?????

Και πως βρήκες το πυρίτιο βρε  sychomaniac????    

• Like 1

Και πως βρήκες το πυρίτιο βρε  sychomaniac????    

το πυρίτιο είναι τροφή για την άλγη νιτρικά φωσφορικά δεν έχει οπότε....... ;)

Και πως βρήκες το πυρίτιο βρε sychomaniac????

Χαθηκα λογο τρεξιματος και πολυ πολυ διαβασμα για το ενυδρειο... φαντασου σκεφτομε να κοψω εντελος αμινοξεα τωρα χαχαχα

Πέτρο για πες! Το πυρίτιο αφαιρείται αποτελεσματικά με ρυτίνη απιονισμού?

Πετρο που διαβασες οτι το πυρητιο εχει σχεση με τριχοειδη; απο οτι ηξερα εχει σχεση με τη διατομικη, αλλα καμια με τριχοειδη και αλλες πρασινες αλγες. Εδω ο Randy προτεινει να προσθετουμε πυρητιο http://www.advancedaquarist.com/2003/1/aafeature1

• Like 2

Πετρο που διαβασες οτι το πυρητιο εχει σχεση με τριχοειδη; απο οτι ηξερα εχει σχεση με τη διατομικη, αλλα καμια με τριχοειδη και αλλες πρασινες αλγες. Εδω ο Randy προτεινει να προσθετουμε πυρητιο http://www.advancedaquarist.com/2003/1/aafeature1

Καλησπερα καλε μου φιλε!!!!

Με νιτρικα 2 το πολυ και 0 φωσφορικα το να πεταξω αλγη θεωρησα οτι κατι αλλο φταιει!!

Ειχα μια χαλια οσμοση με αποτελεσμα να μην τραβαει βαρια μεταλα πυριτια κ γενικοτερα να κανει σωστη δουλειΑ..απο εκει ξεκινισα να ψαχνω λοιπον την αιτια!

Η θεωρια μου λεει πως το ενυδρειο ειναι ενασ κουβας ο οποιοσ γεμιζει εως το μπαμ!!

Σε συνδιασμο με τη αλλαγη σε δυνατο φωτιστηκο ουσιαστηκα την αλγη την εδωσα (δυναμη. - εφορμη) να αναπτυχτη.. εαν κοιπον δεν εκμεταλευτηκε τα no3 k po4 μου τι μενει το πυριτιο..θρεπτικα λοιπον στοιχεια!! Εσενα που παει το μυαλο σ για την αλγη (αποψης λεμε να περναμε καλα) μπορει να γνεριζεις κατι παραπανω για το θεμα της.

Παρατηρησα πως την κοντρολαρα με τα κομα χαμηλοτερα νιτρικα,διαβασα εξαντλητηκα και κατεληξα πως ειναι κ το πυριτιο στο παιχνιδι...γενικοτερα η οσμοση ειναι οπλο που δεν ειχα! Εχεις κατι να προτεινεις..

Σε ευχαριστω για το ενδιαφερων!!

Οι αλγες θελουν καπια στοιχεια φως νιτρικα φωσφορικα πυριτικα γενικοτερα θρετικα,για να αναπτυχθουν.. νομιζω πως ολες ζητανε τα ιδια δεν κανουν εξερεσεις και προτειμισεις στο μενου φαγητου τους. Χαχαχαα η αποψη μου παντα..

Η τρελα μου για τα lps με κανε να αποκτυσα μια scolymia κ μια catalaphyllia!!

Με την lps pellet faunna τα εχω πεθανει στο φαει!!

• Like 2

Οι αλγες θελουν καπια στοιχεια φως νιτρικα φωσφορικα πυριτικα γενικοτερα θρετικα,για να αναπτυχθουν.. νομιζω πως ολες ζητανε τα ιδια δεν κανουν εξερεσεις και προτειμισεις στο μενου φαγητου τους. Χαχαχαα η αποψη μου παντα..

Καλησπερα καλε μου φιλε!!!!

Με νιτρικα 2 το πολυ και 0 φωσφορικα το να πεταξω αλγη θεωρησα οτι κατι αλλο φταιει!!

Ειχα μια χαλια οσμοση με αποτελεσμα να μην τραβαει βαρια μεταλα πυριτια κ γενικοτερα να κανει σωστη δουλειΑ..απο εκει ξεκινισα να ψαχνω λοιπον την αιτια!

Η θεωρια μου λεει πως το ενυδρειο ειναι ενασ κουβας ο οποιοσ γεμιζει εως το μπαμ!!

Σε συνδιασμο με τη αλλαγη σε δυνατο φωτιστηκο ουσιαστηκα την αλγη την εδωσα (δυναμη. - εφορμη) να αναπτυχτη.. εαν κοιπον δεν εκμεταλευτηκε τα no3 k po4 μου τι μενει το πυριτιο..θρεπτικα λοιπον στοιχεια!! Εσενα που παει το μυαλο σ για την αλγη (αποψης λεμε να περναμε καλα) μπορει να γνεριζεις κατι παραπανω για το θεμα της.

Παρατηρησα πως την κοντρολαρα με τα κομα χαμηλοτερα νιτρικα,διαβασα εξαντλητηκα και κατεληξα πως ειναι κ το πυριτιο στο παιχνιδι...γενικοτερα η οσμοση ειναι οπλο που δεν ειχα! Εχεις κατι να προτεινεις..

Σε ευχαριστω για το ενδιαφερων!!

Πετρο μονο η αλλαγη στο φωτισμο που εκανες ειναι αρκετη για να βγαλεις αλγη. Η αναβαθμιση στην οσμωση σου μονο καλο θα σου κανει. Απο εκει και περα με αυτα που διαβαζω το πυρητιο περα της διατομικης δεν εχει σχεση με πρασινες αλγες, γι αυτο σε ρωτησα αν διαβασες τιποτα πιο καινουργιο. Φοσφωρικα αν δεμ μετρας μα Hanna 736 , μην εισαι σθγουρος οτι εχεις 0.
  • Like 1

άστα αυτά ρεεε

επίτηδες βάζεις και άλλα κοραλια μέσα

για να βρεις δικαιολογία να φτιάξεις μεγαλύτερο ενυδρείο

τάχα μου ότι δεν έχουν χώρο για να αναπτυχθούν :P

καλορίζικα :)

η catalaphyllia αγαπημένο lps

λαχανι με μωβ άκρες είναι?

Έγινε επεξεργασία - paul.asty

άστα αυτά ρεεε

επίτηδες βάζεις και άλλα κοραλια μέσα

για να βρεις δικαιολογία να φτιάξεις μεγαλύτερο ενυδρείο

τάχα μου ότι δεν έχουν χώρο για να αναπτυχθούν :P

καλορίζικα :)

η catalaphyllia αγαπημένο lps

λαχανι με μωβ άκρες είναι?

Θα ερθει η ωρα του μεγαλυτερου. Συντομααα

Ναι ρε η catalaphyllia τα σπαει εαν και εχει για.εμενα ειναι απο τα πιο δυσκολο lps θελει ιδιαιτερη μεταχειριση ειδικα στο σημιο μου θα μπει. Αλλα τα σπαειιι!!

Πρώτα η κιθάρα μετά η μπάντα κ μετά όλα τ'άλλα.....να χαρούμε κ λιγάκι την υφαλάρα μας ;)

Πετρο μονο η αλλαγη στο φωτισμο που εκανες ειναι αρκετη για να βγαλεις αλγη. Η αναβαθμιση στην οσμωση σου μονο καλο θα σου κανει. Απο εκει και περα με αυτα που διαβαζω το πυρητιο περα της διατομικης δεν εχει σχεση με πρασινες αλγες, γι αυτο σε ρωτησα αν διαβασες τιποτα πιο καινουργιο. Φοσφωρικα αν δεμ μετρας μα Hanna 736 , μην εισαι σθγουρος οτι εχεις 0.

Ετσι ακριβως,καταρχην το πυριτιο μας απασχολει κυριως τις πρωτες μερες με την διατομικη ενω δεν ειναι ουτε πρωτευον αλλα ουτε και δευτερευον λογος εμφανησεις των περισσοτερων πρασινων αλγεων.

Ασε που αν ειχε κανενα ειδωλο,θα εβαζες πυριτιο ν'αναπτυχθουν οι σπογγοι για να χει να τρωει το ψαρακι σου.

Ειναι γεγονος πως οποτε βελτιωνουμε το φως μας τοτε η οποια ατελεια στην χημεια του νερου που πριν δεν ηταν εμφανης,τωρα βγανει στο προσκηνιο με την μορφη αλγεων!

Κι εγω τα γουσταρω τα lps και τα δικα σου ειναι παρα πολυ ομορφα αλλα μηπως να εκοβες για λιγο τις κοραλλοτροφες? :zoro: 

Τελος,μια πονηρη ερωτηση,τον αραγωνιτη ποσο καιρο τον εχεις? :devil:  :devil:

Έγινε επεξεργασία - DIMITROS2013
  • Like 2

Ετσι ακριβως,καταρχην το πυριτιο μας απασχολει κυριως τις πρωτες μερες με την διατομικη ενω δεν ειναι ουτε πρωτευον αλλα ουτε και δευτερευον λογος εμφανησεις των περισσοτερων πρασινων αλγεων.

Ασε που αν ειχε κανενα ειδωλο,θα εβαζες πυριτιο ν'αναπτυχθουν οι σπογγοι για να χει να τρωει το ψαρακι σου.

Ειναι γεγονος πως οποτε βελτιωνουμε το φως μας τοτε η οποια ατελεια στην χημεια του νερου που πριν δεν ηταν εμφανης,τωρα βγανει στο προσκηνιο με την μορφη αλγεων!

Κι εγω τα γουσταρω τα lps και τα δικα σου ειναι παρα πολυ ομορφα αλλα μηπως να εκοβες για λιγο τις κοραλλοτροφες? :zoro:

Τελος,μια πονηρη ερωτηση,τον αραγωνιτη ποσο καιρο τον εχεις? :devil::devil:

Καλησπεραααα

Ταιζω μονο τα lps mou ελαχιστα απο το lps ultra της fauna, γιατι στο ελαχιστα no3 μου τα lps πανε περιπατο...

Σιγουρο το φως οφελει πολλες ατελειες ποιοτητας νερου..θεωρηρησα πως εφοσον ΔΕΝ φιλτραριζοταν το νερο απο σωστη α/ο τοσο καιρο μαζευε και μαζευε ο κουβας ενυδρειο... η τριχοειδη αλγη με εγκατεληψε... τωρα μου πεταξε ελαχιστω κυανο πραμα που σημενει καπια ανωμαλια στο κυκλο μου η τα special blend εκει παει το μυαλο μου...

Τον αραγωνητη των εχω εναμισι χρονο πεφτει φυσικα καθε βδομαδα σκουπα (με συγκεκριμενω τροπο)

Σκουπισματα εχω δοκιμασει πολλα κατα το παρελθον.

Ειμαι σιγουρος πως αντιλαμβανεσαι οτι οσο καλο σκουπισμα και να κανεις καπου θα σου μαζεψει βρωμια,παντα.Κι αυτο θα φανει μονο κατα την ολικη αφαιρεση του αραγωνιτη.

Οπως επισης κατανοω την ομορφια του και γι αυτο τον λογο κρατα οσο πιο λεπτο στρωμα γινεται,ετσι θα καθαριζεται και πιο αποτελεσματικα!

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ δεν ξερω αν σου πα καλοριζικια η μετατροπη που εκανες σε turbo οσμωση?Καλοδουλευτη!

• Like 1

Σκουπισματα εχω δοκιμασει πολλα κατα το παρελθον.

Ειμαι σιγουρος πως αντιλαμβανεσαι οτι οσο καλο σκουπισμα και να κανεις καπου θα σου μαζεψει βρωμια,παντα.Κι αυτο θα φανει μονο κατα την ολικη αφαιρεση του αραγωνιτη.

Οπως επισης κατανοω την ομορφια του και γι αυτο τον λογο κρατα οσο πιο λεπτο στρωμα γινεται,ετσι θα καθαριζεται και πιο αποτελεσματικα!

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ δεν ξερω αν σου πα καλοριζικια η μετατροπη που εκανες σε turbo οσμωση?Καλοδουλευτη!

Καλα νασε!!! Παντα εχει μπιχλα καλυτερο μακραν και πιο καθαρο το bare botton αλλα στο ματι δεν ειναι τοσο ομορφο.εκτος εαν το γεμισεις zoanthus κατι τετοιο να διξει.. για κυανο εχεις καμια λυση?

Εαν δεν το ξεπερασει σκεφτομε να ριξω κανα καλο βακτηριο αντιβιοση ομως. ...

Για μενα το οπλο πρωτη γραμμης ειναι η ροη,την αυξανεις οσο αντεχεις.
Αυτο το θεμα με την ροη,τραβα το απο τα μαλλια,οσο πιο πολυ γινεται.Αλλο ενα προβλημα που ανακυπτει εξαιτιας της αυξησης της κυκλοφοριας ειναι το σηκωμα του αραγωνιτη.(Γινομαι παλι κακος με τον αραγωνιτη)
Λεω,οχι στα αντιβιωτικα.Η πυρινικη κεφαλη εξαλειψης του κυανο λεγεται πολυ δυνατη και χαοτικη κυκλοφορια κατα την προσωπικη μου εμπειρια,παντα.
Αν δεν δεις αποτελεσμα με την αυξηση της ροης θα σου παραθεσω κι αλλες λυσεις.
Απλα τωρα εσταιζω σ'αυτην που κατα την εμπειρια μου ειναι η πιο ισχυρη λυση στο προβλημα σου και επειδη εχω δει το ενυδρειο σου,πιστευω οτι εχει τα περιθωρια ενισχυσης της κυκλοφοριας.

• Like 1

Αυτο το θεμα με την ροη,τραβα το απο τα μαλλια,οσο πιο πολυ γινεται.Αλλο ενα προβλημα που ανακυπτει εξαιτιας της αυξησης της κυκλοφοριας ειναι το σηκωμα του αραγωνιτη.(Γινομαι παλι κακος με τον αραγωνιτη)

Λεω,οχι στα αντιβιωτικα.Η πυρινικη κεφαλη εξαλειψης του κυανο λεγεται πολυ δυνατη και χαοτικη κυκλοφορια κατα την προσωπικη μου εμπειρια,παντα.

Απλα τωρα εσταιζω σ'αυτην που κατα την εμπειρια μου ειναι η πιο ισχυρη λυση στο προβλημα σου και επειδη εχω δει το ενυδρειο σου,πιστευω οτι εχει τα περιθωρια ενισχυσης της κυκλοφοριας.

+1000

Τρεχεις με 1000 ρε φιλε και δεν προλαβαινω να διαβαζω τα σχολια σου.

Η αυξηση της κυκλοφοριας δυστηχως δεν ειναι απολυτο οτι θα βοηθησει ,ειδικα οταν εχουμε lps η mix reef sps με lps δηλαδη.,αυξανωντας την δημιουργουμε και αλλα θεματα απανω στα κοραλια.Πολυ δυσκολο κομματι νευραλγκικης σημασιας.

• Like 1

Ροη. Δεν μπορω να την παω στο θεο ειδη το εχω πλυντηριο..

Γιατι τα lps θα τα παρει το κυμα.. σκεφτικα πως εφοσον ειναι φωτοσυνθετικο βακτηριο να χαλαρωσω λιγο το φως, νιτρικα να τα τσιμπισω για να δουλεψη ο κυκλος

Φωσφορικα σιγουρα 0.

Σιφοναρισμα κ εσν χρειαστη προσθηκη ανταγωνιστηκων βακτηριων..

Κ αλλαγες νερου..

Ροη. Δεν μπορω να την παω στο θεο ειδη το εχω πλυντηριο..

Γιατι τα lps θα τα παρει το κυμα.. σκεφτικα πως εφοσον ειναι φωτοσυνθετικο βακτηριο να χαλαρωσω λιγο το φως, νιτρικα να τα τσιμπισω για να δουλεψη ο κυκλος

Φωσφορικα σιγουρα 0.

Σιφοναρισμα κ εσν χρειαστη προσθηκη ανταγωνιστηκων βακτηριων..

Κ αλλαγες νερου..

Σιφωναρισε το και ριξε microbacter δυνατα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...