Jump to content

Petran's Reef !!!!

petran halen

Recommended Posts

Ρε παίδες θα μου λύσετε μια απορία ;

Από εδώ μέσα έχουμε απορρίψει την UV ακτινοβολία !

Βλέπω ένα μηχανιμα που φαντάζομαι ότι είναι μια μέθοδος αποστείρωσης !

Αξίζει αυτό το ρίσκο για τα μηχανήματα μας και την υγεία μας ;

Είναι τόσο διαφορετικό από την uv????

Δεν ξέρω για UV αλλά όπως είμαστε εμείς εδώ που χειμώνα καλοκαίρι όταν λείπουμε το σπίτι είναι με ανοιχτά παράθυρα κ όπως το έχει φτιάξει ο Πέτρος δεν έχει θέμα Διονύση!!!Σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κ παιδάκια κ έχουν όζον στο σπίτι.....μόνο κρεβατοκάμαρα απαγορεύεται αυστηρά για ευνόητους λόγους!!!!!!!

Εγω εχω μια λάμπα UV που ειναι μονιμα αναμμενη, και τα ψαρια μου δεν εχουν αρρωστήσει ποτε. Ουτε καν το blue tang ή το naso. και το νερο ειναι κρύσταλο καθαρό.

Για το οζον εχω ψαξει κι εγω αλλα το φοβάμαι. Θελει πανω απ'όλα προσεκτική και πολυ ασφαλή εγκατάσταση.

• Like 2

πετραν οπότε απο εξοπλισμό έχεις μόνο τον οζοντοτήρα που πάει και το ρίχνει στο ventouri στο skimmer ??

ναι πανο!! 

μπορεις και με μια αεραντλια,δλδ,αεραντλια οζονιστηρας και μετα η με ποροληθω στο ενυδρειο  (ειπα πιο πανω τη παιζει με αυτη τη μεθοδο)η απο το σκιμμερ χωρις αεραντλια (που το deltec μας αντεχει εως 25μγ  )το παν ειναι απο οτι εχω καταλαβει η ποσοτητα και επισης πως με της υγρασιες του χειμωνα πεφτουν οι αποδοσεις των οζονηστιρων!! ειναι λιγακι μπερδεμα το ολο θεμα! 

αυτο που εκανα εγς ηταν να ρωτησω οσους περισσοτερους μπορουσα για να βγαλω αυτην την αποψη..   :thumbsu:

επισης βοηθαει στης αλγες πολυ!!

Ρε παίδες θα μου λύσετε μια απορία ;

Από εδώ μέσα έχουμε απορρίψει την UV ακτινοβολία !

Βλέπω ένα μηχανιμα που φαντάζομαι ότι είναι μια μέθοδος αποστείρωσης !

Αξίζει αυτό το ρίσκο για τα μηχανήματα μας και την υγεία μας ;

Είναι τόσο διαφορετικό από την uv????

ποιος την απαιριψε την uv?????

φυσικα  και βοηθαει και αυτη!!!

ουτε ο ενας τροπος ουτε και ο αλλος ειναι για σου αποστειροσουν το νερο σου 100%

UV ακτονοβολια που καιει -σκοτωνει σχεδον οτι περναει απο μεσα της!!! φυσικα και βακτηρια !!!

εχει ομως και αυτη τα δικα της,δλδ ΔΕΝ θελει πολυ ροη!!  λογικο ειναι θελει ροη σαν chiler φαντασου γιατι?? για να τα καιει οχι να περναει μεσα της σαν τρελο το νερο!επισης οσο πιο μακρια τοσο το καλυτερο,ουσιαστηκα θελουμε να ταξηδευει το νερο μας μεσα!Αλλα  σκοτωνει οτι αιορητε στο νερο.. οχι πχ  τα αβγα του ικ  που βρισκονται για αρκετες μερες κατω στην αμμο  η στα βραχια μας! οποτε απλα βοηθαει!! και φυσικα στης αλγες μας!

οζον δεν το ενδιαφερει η ροη απλα η διαχεισει!! για αν φτασει σε σημιο να καψει 100% τα παρασητα εχεις χασει τα παντα (απο ο τι διαβαζω και εγω ετσι) πολυ μεγαλη προσοχη στη δοσολογια και στον τροπο που θα μπει στο νερο μας!!!!!  προτειμαμε ΠΑΝΤΑ  να εχει ποτεσιομετρο για να ξερουμε ποσο ριχνει.δλδ κυκλοφορουν πολοι οζονηστηρες που σου λενε...ριχνω 100 μγ τελος  οκ ουτε καν εκει μονο ΜΕ ΚΟΝΤΡΟΛΛΕΡ!! να μετραει!!!!!!!

οσο για εμας ΠΟΤΕ δεν θα ρισκαρα το σπιτι μας!! για αυτο εαν υποθεσουμε  πως το ανωτερο οριο ειναι 10μγ ανα ωρα εγω θα παιξω στο 0,084 οπως λεει και ο  πινακας της tmc,και με χρονοδιακοπτη παντα !! π.χ παιζω 8 ωρες την ημερα 4ις κα 4ις και προτειμο οταν δεν ειμαι σπιτι που εχω το παραθυρο για το σκυλακι μου ανοιχτο.

το οζον καει και βακτηρια !! οποτε καθε βδομαδα προσθετο βακτηρια ουτος η αλλος!!

τη σκεφτομαι?? μολις αποκτησω το καθαρα νερο που λενε εκει το φρεναρω δεν ανεβαζω αλλη ποσοτητα!!! μενω εκει.. και φυσικα κοιταω κοραλλια τη λενε!! ακομα το ψαχνωπαντως!! εως τωρα τη βλεπω?τα κοραλλια σαν να μην τρεχει τιποτα και ερχετε  μια φωτο εαν καταφερετε να δειτε το νερο μου (νομιζω πως αρχιζει να φενετε κρυσταλλο)

Εγω εχω μια λάμπα UV που ειναι μονιμα αναμμενη, και τα ψαρια μου δεν εχουν αρρωστήσει ποτε. Ουτε καν το blue tang ή το naso. και το νερο ειναι κρύσταλο καθαρό.

Για το οζον εχω ψαξει κι εγω αλλα το φοβάμαι. Θελει πανω απ'όλα προσεκτική και πολυ ασφαλή εγκατάσταση.

ευχομαι και ποτε να μην αρρωστησουνε καλε μου φιλε!! σιγουρα βοηθαει  η uv απλα πρεπει ανα καπιες ωρες λειτουργιας να αλλαζεις λαμπα, και απο ροη  πολυ χαλαρα ετσι δεν ειναι??

Εγω....μπρααααααβο ρε πετραν!

Εσυ τη δουλεια που κανει το οζον θες να δειξεις αλλα ανεβασες πολυ πολυ ομορφες φωτο φιλε :bow:

Φτου φτου φτου,το ενυδρειο πηγαινει φανταστρουμφικα :thumbsu:

Ο γκουρου....σιγααααα μωρε,ποιο οζον,φιλτρα εχει χρησιμοποιησει μωρε και αλοιωνει τις φωτογραφιες ο απατεωνας.Σιγα να μην ειναι ετσι.

Και οταν παει στο δωματιο του,πριν κοιμηθει....."γ@μω το στανιο μου,κοιτα ενυδρειο που εχει ο ασχετος,εγω ξερω μεχρι και απο που κλανει το ocellaris και το εχω ταφο"...κλαψ κλαψ....θα του κανω μαγια να ψοφησουν ολα!....αρρωστησα απο τη ζηλεια γμτ :bigemo_harabe_net-91:

• Like 2

μιχαλη μου ποτε δεν ειπα πως εχω κοραλλια  η ενυδρειο σωστο!

το σπιτι μου εμενα και της χριστινας ειναι ΑΝΟΙΧΤΟ  και φτιαχνει και ωραιο καφεδακι σε οποιον θελει να ερθει να αραξουμε να το δει απο κοντα και να το δει απο κοντα!!

ολοι στο διαβασμα ειμαστε και απο στομα σε στομα οτι μαθουμε, π.χ. βρεθηκα με κατι φιλους και συζητουσα για το πως να συνδεσω το οζον στο σκιμμερ.. με πηρε απο το χερι  ενα παλιακρι που το εμπιστευομαι με κλειστα ματια και μου εφτιαξε επιτοπου πατεντα να το συνδεσω!! ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ  ΧΟΜΠΥ!!!!!! ΑΥΤΟς Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΥΣΤΑΣ!! οπωσ πολοι αλλοι!! που εχουν συμβαλει στης γνωσεις μου και στο ενυδρειο  μου και τους ευχαριστω πολυ!!!!!!!

με την σειρα μου κ εγω κανω το ιδιο σε αλλους..ισως αυτο ειναι το πιο ομορφο στο χομπυ μας    να ειμαστε ομοδα και ΟΧΙ μοναδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Like 4

αυτο που με εμαθαν μιχαλη απο μικρο παιδι που βρισκομε στο χομπυ του ενυδρειου (χαρης στο μπαμπα μου) 

ειναι ακου τι εχει να σου πει ο πιο απειρος ισως εχει δει κατι που δεν εχεις δει εσυ ποτε!!!

μην υποβιβαζεις ποτε αυτων που σου μιλαει!! 

και αυτο που με εμαθε η λατρεμενη μου κιθαρα και οι μπαντες ειναι, μην το παιζεις και πολυ γιατι στο τελος θα αποδειχτει πως εισαι ενα τιποτα!!

και πως προσπαθησε να βοηθας και μην υποτημας ποτε κανεναν!!

πριν πολλα χρονια μιλουσε ο μπαμπας για τους δισκους του με τον γερμανο εκτροφεα manfred gobel top και πρωτοπορως για την εποχη του.. ακουγε.. τη ειχε να του πει ο δικος μου την μικρη τοτε εμπειρια του!!! οπως με εμενα και τον κυριο palleta τωρα μιλαμε και πραγματικα κανουμε τον τελειο διαλογο χωρις επειδιξη γνωσεων!!!  εγω ξερω εγω ειμαι εγω εγω και που λες εγω!!! THUNDER THUNDER THUNDERCATS!!!!     :lolu:

Έγινε επεξεργασία - petran halen
  • Like 1

ευχομαι και ποτε να μην αρρωστησουνε καλε μου φιλε!! σιγουρα βοηθαει  η uv απλα πρεπει ανα καπιες ωρες λειτουργιας να αλλαζεις λαμπα, και απο ροη  πολυ χαλαρα ετσι δεν ειναι??

Ναι Πέτρο, εχω ρυθμίσει τη ροή για να περνάει σιγα το νερό και να κάνει δουλειά. Λάμπα άλλαξα πρόσφατα σύμφωνα με τις οδηγίες. Το καλό με αυτο το μηχανημα που έχω ειναι οτι αλλάζω λάμπα

χωρίς να χρειάζεται να σταματήσω τη ροή και βαλε-βγάλε σωλήνες.

Το ενυδρείο σου είναι υπέροχο ρε φιλε και τωρα με το οζον θα απογειωθεί!  :thumbsu:

• Like 1

Ναι Πέτρο, εχω ρυθμίσει τη ροή για να περνάει σιγα το νερό και να κάνει δουλειά. Λάμπα άλλαξα πρόσφατα σύμφωνα με τις οδηγίες. Το καλό με αυτο το μηχανημα που έχω ειναι οτι αλλάζω λάμπα

χωρίς να χρειάζεται να σταματήσω τη ροή και βαλε-βγάλε σωλήνες.

Το ενυδρείο σου είναι υπέροχο ρε φιλε και τωρα με το οζον θα απογειωθεί!  :thumbsu:

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για τα καλα σου λογια!!!!  

σε καποια απο τα παλια μου ενυδρεια δουλευα λαμπα uv  απλα να την αλλαζεις αρκετα πιο νωρις απο οτι λεει...

ωραιο συστημα αυτο που εχεις!!!!  εγω ξυλονα!! ξανα ξυλονα και δωστου!!!

Πετρο  θα σου ελεγα να εχεις τα ματια σου ανοικτα  …………. με  τυφλη εμπιστοσυνη εχουν καταστραφει ενυδρεια.

• Like 1

Πετρο  θα σου ελεγα να εχεις τα ματια σου ανοικτα  …………. με  τυφλη εμπιστοσυνη εχουν καταστραφει ενυδρεια.

προφανος φιλε μου κατ2 τα ματια ανοιχτα και κολημενα στο ρεεεεφακη μας!!!!! :thumbup:  :thumbup:  :thumbup:  :thumbup:  :thumbup:  :thumbup:  :thumbup:  :thumbup:  :thumbup:  :thumbup:  :thumbup:  :thumbup:

μιχαλη μου ποτε δεν ειπα πως εχω κοραλλια  η ενυδρειο σωστο!

το σπιτι μου εμενα και της χριστινας ειναι ΑΝΟΙΧΤΟ  και φτιαχνει και ωραιο καφεδακι σε οποιον θελει να ερθει να αραξουμε να το δει απο κοντα και να το δει απο κοντα!!

ολοι στο διαβασμα ειμαστε και απο στομα σε στομα οτι μαθουμε, π.χ. βρεθηκα με κατι φιλους και συζητουσα για το πως να συνδεσω το οζον στο σκιμμερ.. με πηρε απο το χερι  ενα παλιακρι που το εμπιστευομαι με κλειστα ματια και μου εφτιαξε επιτοπου πατεντα να το συνδεσω!! ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ  ΧΟΜΠΥ!!!!!! ΑΥΤΟς Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΥΣΤΑΣ!! οπωσ πολοι αλλοι!! που εχουν συμβαλει στης γνωσεις μου και στο ενυδρειο  μου και τους ευχαριστω πολυ!!!!!!!

με την σειρα μου κ εγω κανω το ιδιο σε αλλους..ισως αυτο ειναι το πιο ομορφο στο χομπυ μας    να ειμαστε ομοδα και ΟΧΙ μοναδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μπραβο σε εκεινον που σε βοηθησε πετραν :thumbsu:

Ετσι ειναι το χομπυ!

Τωρα για τα υπολοιπα τι να λεμε......πολλα παιδια παλευουν να χαιρονται και να κανουν το χομπυ με αυτον τον τροπο που λες....η νεμεσιτα/γκουρουσιτα ομως το κανει λιγο δυσκολο ομως...περιπλεκει τα πραγματα η κοκονα,σιγα σιγα ομως θα μεινει μονη και ερημ-η-οι,οχι αυτη αλλα ολοι οι υπολοιποι!

Εαν μπορειτε να δειτε κατι απο αυτες της φωτο για το νερο και διαυγεια νερου που ξεκιναει να κανει..

Πετράν έχεις γίνει ο "γκουρού" του photosop!! Όλο "πειραγμένες" φωτό ανεβάζεις. Και τα βιντεάκια ¨πειραγμένα" είναι. Και αυτό που είδα με τα μάτια μου όταν ήρθα στο σπίτι σου και αυτό ¨πειραγμένο" ήταν!  :bigemo_harabe_net-163: 

Λοιπόν Πέτρο οι φωτό είναι υπέροχες τα κοράλια δάσος, και το όζον φαίνεται να κάνει δουλειά!

• Like 1

Πετράν έχεις γίνει ο "γκουρού" του photosop!! Όλο "πειραγμένες" φωτό ανεβάζεις. Και τα βιντεάκια ¨πειραγμένα" είναι. Και αυτό που είδα με τα μάτια μου όταν ήρθα στο σπίτι σου και αυτό ¨πειραγμένο" ήταν!  :bigemo_harabe_net-163:

Λοιπόν Πέτρο οι φωτό είναι υπέροχες τα κοράλια δάσος, και το όζον φαίνεται να κάνει δουλειά!

Πέραν της πλάκας που κακαρίζω σαν κότα θέλω να πω κ όχι επειδή είναι ο άντρας μου ότι πραγματικά αυτό που κάνει πρώτα εκείνος κ μετά εννοείται έρχομαι εγώ για το ενυδρείο του το κάνει με πολύ μεγάλη αγάπη........υπάρχουν βράδια που δεν βγαίνουμε καν έξω για να κάτσουμε ν'απολαύσουμε τα ενυδρεία μας,υπάρχουν βραδιές που απλά λιώνουμε στο διάβασμα κ οι 2 για να μπορούμε όπως μπορούμε να κάνουμε ότι καλύτερο με τα σημερινά δεδομένα που υπάρχουν......

Λυπάμαι πραγματικά που ενώ το σπίτι μας είναι ανοιχτό πάντα κ για όλους κ ενώ τ'άτομα τα οποία το παίζουν γκουρού κλπ κλπ έχουν έρθει σπίτι μας έχουν δει αν όντως το ενυδρείο είναι όπως είναι στις φωτογραφίες λένε αυτά που λένε....δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να κατουρηθώ από τα γέλια ή να φτύσω(που θα τα φτύσω το λιγότερο μόλις μου δωθεί η ευκαιρία)τα μούτρα αυτών που λένε ότι λένε.......Είναι μεγάλη ντροπή να θεωρείς κάποιον φίλο σου να είσαι διατεθειμένος να τρέξεις σε όποια ανάγκη του παρουσιαστεί όποια κ αν είναι αυτή κ να υπάρχουν τέτοιες γελοίες εικασίες από μέρους του-των κλπ....

Είμαι γυναίκα κ όσοι με ξέρουν κ από κοντά κ μ'έχουν ζήσει λίγο παραπάνω ξέρουν ότι ότι έχω να πω το λέω έξω από τα δόντια κ δεν κρύβομαι πίσω από καμία φούστα(άσε που δεν φοράω κιόλας)κανένα ψεύτικο δίμουρό προσωπείο κ σίγουρα κανένας δεν μπορεί να επηρεάσει την κρίση μου κ το μυαλό που διαθέτω ότι κ αν έρθει να μου πιπιλίσει...........!!!!!!!

Χαίρομαι πραγματικά να βλέπω νέους κ παλιούς χομπύστες είτε προέρχονται από τον χώρο της μουσικής που επίσης ασχολούμαι είτε από τον ενυδρειακό χώρο να προκόβουν κ να κάνουν βήματα μπροστά κ να λένε μπράβο όπως λέω κ γω όταν κάτι αξίζει....χαίρομαι ν'ακούω τις απόψεις όλων κ να δέχομαι συμβουλές από παλαιότερους....αυτό που δεν δέχομαι είναι μπροστά μου ο άντρας μου να ξαναυποστεί προσβολή κ από σεβασμό που τρέφουμε σε όλα τα παιδιά του φόρουμ δεν τα έκανα όλα salloon......γιατί ο κος halen πέρα του ότι είναι ο συντροφός μου,είναι η έμπνευση μου κ η δύναμη μου για να γίνομαι καλύτερη κ το στήριγμα μου σε όλα καλά κ άσχημα........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Άλλο να πει κάποιος την άποψη του κ να υπάρχει όμορφος διάλογος κ ανταλλαγή απόψεων κ άλλο να μεταφέρει κακίες άλλων τις οποίες για να γνωρίζει κάποιος πάει να πει ότι έκατσε κ τις άκουσε...για ποιον λόγο λοιπόν έκατσε κ για ποιόν λόγο υπήρχε το θάρρος να ειπωθούν τέτοιες κουβέντες μπροστά του-της-των κλπ κλπ κλπ????????Επειδή λοιπόν δόξα τον θεό μυαλό μπόλικο έχω κ χαζή δεν είμαι ούτε μπορεί κανείς να με ξεγελάσει θα θελα να πω κ να μην χαλάω το θέμα κ να μην κουράζω κανέναν με αυτά τα θέματα πλεόν ότι καλό είναι το χόμπυ να παραμένει χόμπυ κ να μην γίνεται εμμονή αλλιώς καλύτερα κάποιος ν'αποχωρεί κ να μην χαλάει μια παρέα που παραλίγο να χαλάσει εξαιτίας κάποιον ανθρωποειδών(διότι τα ζώα δεν θέλω να τα προσβάλω....τα ζώα έχουν σέβας έχουν κανόνες..........)κ να υπάρχει χαρά όταν κάποιος πάει μπροστά κ τα καταφέρνει κ ας μην τα έχουμε καταφέρει όλοι μας το ίδιο καλά........το να μην προσπαθεί κάποιος να γίνει καλύτερος κ απλά όταν βλέπει κάτι καλό απλά να προσπαθεί να το αμαυρώσει είναι το λιγότερο σιχαμένο,άνανδρο κ πολύ μα πολύ αξιολύπητο........!!!!!!!!!!!!!!

Ξέρω ότι η απάντηση μου θα διαδωθεί η θα μεταφερθεί ή ότι να'ναι αλλά ΚΑΝΕΝΑ FUCKING ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.....ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΑ ΠΩ Κ LIVE........ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ......!!!!!!!Συγγνώμη που σας κούρασα κ συγγνώμη αν χαλάω το όλο κλίμα!!Να είστε κάλα όλοι εσείς κ τα ενυδρεία σας κ ότι έγινε έγινε ας μείνουμε στο θέμα του ενυδρείου κ όλα τ'άλλα θα λυθούν  :jig:  :jig:  :jig:

• Like 6

Ασε τον βλαξ να μιζεριαζει χριστινακι.....ολοι μαζι και ο ψωριαρης/κακομοιρης χωρια :thumbsu:

Απλα ο γκουρου δεν μπορει να δεχτει οτι ολοι εχουν καλυτερο ενυδρειο απο αυτον,αφου νομιζει οτι ακομα και οι αλλαγες νερου που κανει η' ο τροπος που καθαριζει τα τζαμια της κονσερβας του,ειναι ανωτερος ολων....ασε το γατι στον υπνο του!

• Like 1

Ασε τον βλαξ να μιζεριαζει χριστινακι.....ολοι μαζι και ο ψωριαρης/κακομοιρης χωρια :thumbsu:

Απλα ο γκουρου δεν μπορει να δεχτει οτι ολοι εχουν καλυτερο ενυδρειο απο αυτον,αφου νομιζει οτι ακομα και οι αλλαγες νερου που κανει η' ο τροπος που καθαριζει τα τζαμια της κονσερβας του,ειναι ανωτερος ολων....ασε το γατι στον υπνο του!

Μιχάλη εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει τι κάνει ο γκουρού κ ο κάθε γκουρού εμένα με νοιάζει την μια φορά που βρισκόμαστε όλοι μαζί κ μας δίνεται η ευκαιρία να πούμε τα ενυδρειακά μας,τα προσωπικά μας,να υπάρχει ωραίο κλίμα γιατί οτιδήποτε άλλο δεν είναι για το χόμπυ.....μετά περνάμε στο στάδιο της εμμονής.............άλλο το να υπάρξει μια αντιπαράθεση κ αυτά στο πρόγραμμα είναι κ άλλο αυτά που αναφέρω.....Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναγίνει κάτι παρόμοιο κ να μην χρειαστεί να γράφουμε για γκουρού κ ξεγκουρού κ να βλέπουμε περισσότερα ενυδρεία όμορφα κ υπάρχει ανάπτυξη κ να πηγαίνει το χόμπυ μπροστά κ όχι πισω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Like 4

Σημερα παρασκευη,καθε παρασκευη ειναι η ημερα που το ενυδρειο κανει την ρουτινα του -κυκλο - του για εμενα..

Αντιπωσεις απο το Οζον...

Διαυγεια αρκετη και μια αρκετα καλυτερη συμπεριφορα απο της αλγες μετα ιδια φυσικα νιτρικα και λοιπα..το ενυδρειο πιο καθαρο φενεται!! :)

Μιχάλη εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει τι κάνει ο γκουρού κ ο κάθε γκουρού εμένα με νοιάζει την μια φορά που βρισκόμαστε όλοι μαζί κ μας δίνεται η ευκαιρία να πούμε τα ενυδρειακά μας,τα προσωπικά μας,να υπάρχει ωραίο κλίμα γιατί οτιδήποτε άλλο δεν είναι για το χόμπυ.....μετά περνάμε στο στάδιο της εμμονής.............άλλο το να υπάρξει μια αντιπαράθεση κ αυτά στο πρόγραμμα είναι κ άλλο αυτά που αναφέρω.....Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναγίνει κάτι παρόμοιο κ να μην χρειαστεί να γράφουμε για γκουρού κ ξεγκουρού κ να βλέπουμε περισσότερα ενυδρεία όμορφα κ υπάρχει ανάπτυξη κ να πηγαίνει το χόμπυ μπροστά κ όχι πισω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτο με την εμμονη ειναι το ζουμι της υποθεσης χριστινα....αν μπαινεις σε ενα χομπυ για να αποκτησεις ζωη αντι για να ομορφυνεις η' να εμπλουτισεις την ηδη υπαρχουσα  ζωη σου....τοτε αστα βραστα....

Μετα και γκουρου θα το παιζεις,και νεμεσιτα,και υπερχομπυστας,και κουτσομπολα,και λαιδη,και αβαταρ θα αλλαζεις και καλα για να λες αυτα που θελεις,και οι φωτογραφιες των αλλων θα στη σπανε,και δευτερους και τριτους λογαριασμους θα κανεις,και τις στραβες σου θα κανεις γαργαρα αφου το παιζεις υπερτατος,και τις παρεες των αλλων θα προσπαθεις να χαλασεις,και ψεματακια θα πεις.....αλλα στο τελος μενεις μονος και συνηθως χωρις ενυδρειο,αφου κοιταζες παντα τα παραπανω και οχι το ενυδρειο σου και αυτο που σε εκανε να μπεις στο χομπυ εξ'αρχης :thumbsu:

Σημερα παρασκευη,καθε παρασκευη ειναι η ημερα που το ενυδρειο κανει την ρουτινα του -κυκλο - του για εμενα..

Αντιπωσεις απο το Οζον...

Διαυγεια αρκετη και μια αρκετα καλυτερη συμπεριφορα απο της αλγες μετα ιδια φυσικα νιτρικα και λοιπα..το ενυδρειο πιο καθαρο φενεται!! :)

Καλα ρε ειπαμε εισαι ενθουσιασμενος με το οζον αλλα ποτε προλαβες να δεις διαφορες στις αλγες :usd:

Στο τζαμι εννοεις?

Απο ψαρακια πετραν εκανες καμια αγορα?

Μιχαλη βλεπω συνολικα το ενυδρειο πως παει καθε παρασκευη (σαν αντιπωσεις πειραματισμου) ειδα λοιπον κατι καλυτερο στης αλγες!

Ψαρακια???χαχα. Η κυρια κριστιν μου φιλοξενει καπια wrasse godies και περιμενω και καπια αλλα να να ερθουν συντομα,σκεφτομε σοβαρα να το τιγκσρο σε μικροψαρα και ενα δυο μεγαλα ισως κανα lineatus η sohal!

Εσυ τι λες??

Αυτη ειναι μια πολυ καλη ιδεα πετραν αλλα ρε φιλε ειναι και τα δυο και τερατα και τεραστια γινονται φιλε!

Μου αρεσει ετσι οπως τα σκεφτεσαι αλλα οχι με αυτα τα ψαρακια!

Παντοφλιαζουν γρηγορα,κανουν ενα σωρο ζημιες και ισως δολοφονιες σε εκεινη τη φαση και ααααντε να τα βγαλεις μετα.Αν ειναι ευκολο να τα βγαλεις τοτε δοκιμασε τα αλλα να εισαι προετοιμασμενος για τα παραπανω αλλα και να τα αποχωριστεις :waaa:

Πολλα μικρα και ενα δυο σχετικα πιο μικρα tang.

Π.χ yellow tang,japonicus,ctenochaetus,purple κτλ

Ωραια η φωτο χωρις φωτα :buttrock:

Και για να παρεις μια ιδεα για τι μιλαμε δες εδω

Βαλε αυτο το ψαρακι σε αυτα τα λιτρα,ειναι δυσκολο ρε γμτ.

Ειναι και απιιιιιιστυτα ομορφος ο μπαγασας και κανει το να του αντισταθεις μεγαλο πακετο.

Α και κανε μια συγκριση σε μεγεθος με το βατραχοπεδιλο!

Έγινε επεξεργασία - mad23
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...