Jump to content

Petran's Reef !!!!

petran halen

Recommended Posts

Ολα τα ενυδρεια εχουν κυανο αλλα δεν ενφανιζετε περιμενει της καταλληλες συνθηκες,ισως εγινε κ καπιο λαθος στην αναλογια οργανικου ανθρακα νιτρικων κ βακτηριων καπια τρτια ανωμαλια φανταζομε,εως τωρα το παρακολουθω κ το ελεγχω να δω τι παιζει κ την αιτια του, εαν συνεχησει τοτε θα τα κοιταξω με βακτηρια - αντιβιοσει

Το αντιβιοτικα που ειπα ειναι απλα βακτηρια που ανταγωνιζοντε αυτο το κυανο..

Δεν εννοω chemi clean κ κατι τετιο..

Θεωρω πως το παραστεγνωσα σε καπια φαση με αποτελεσμα πολλα βακτηρια να ψωφισουν,

Και να δημιουργησουν την ανωμαλια στο κυκλο μου.ελπιζω να το ξεπερεσει ευκολα οπως κ ηρθε σε ενα μικρο βραχακι :)

Το ανταγωνιζετε νικολα?? Το χεις δουλεψει?

Τα συγκεκριμενα βακτηρια βοηθανε πολυ στη διατομικη και στο κυανο ναι το εχω δουλεψει οπως και cyanoclean τις coralenzucht
  • Like 1

Τα συγκεκριμενα βακτηρια βοηθανε πολυ στη διατομικη και στο κυανο ναι το εχω δουλεψει οπως και cyanoclean τις coralenzucht

Το cyanoclean θελει και κανα δυο μπουκαλακια απο τη εν λογου εταιρια για να αποδωση λογικα ασυμφωρο, εχεις δει το cyano cotroler τις qium βακτηρια σε σκονη ανταγωνιζοντε το κυανο δεν ειναι κατι χημικο, κ στο πρωτεινη κ στη ρουτινα προληπτηκα.. αλλα στο ελλαντα τωρα δεν παιζει να το βρουμε.. Έγινε επεξεργασία - petran halen

Για μενα το οπλο πρωτη γραμμης ειναι η ροη,την αυξανεις οσο αντεχεις.

Αυτο το θεμα με την ροη,τραβα το απο τα μαλλια,οσο πιο πολυ γινεται.Αλλο ενα προβλημα που ανακυπτει εξαιτιας της αυξησης της κυκλοφοριας ειναι το σηκωμα του αραγωνιτη.(Γινομαι παλι κακος με τον αραγωνιτη)

Λεω,οχι στα αντιβιωτικα.Η πυρινικη κεφαλη εξαλειψης του κυανο λεγεται πολυ δυνατη και χαοτικη κυκλοφορια κατα την προσωπικη μου εμπειρια,παντα.

Αν δεν δεις αποτελεσμα με την αυξηση της ροης θα σου παραθεσω κι αλλες λυσεις.

Απλα τωρα εσταιζω σ'αυτην που κατα την εμπειρια μου ειναι η πιο ισχυρη λυση στο προβλημα σου και επειδη εχω δει το ενυδρειο σου,πιστευω οτι εχει τα περιθωρια ενισχυσης της κυκλοφοριας.

Καλε μου φιλε σε διαβαζω αυτες τις μερες,Θυμαμαι τα ξεκινηματα σου και τωρα ειλικρινα,σε χαιρομαι!

Θα συμπληρωσω κι εγω και πιστευω θα σε καλυψω και θα βοηθησω τα παιδια.

Λοιπον,εγω φωτιζω με μεταλλα και συμπληρωματικες τ5.Πιστευω οτι τα μεταλλα ευννοουν περισσοτερο το κυανο γιατι ειναι πιο φυσικο φως με γ****ο φασμα,αλλα δεν το υπογραφω,κιολας.Μια απλη πεποιθηση.

Εντουτοις,το εκανα τζακουζι.Πριν χρονια,πεταξα την παγιδα οργανικων και ανοργανων που λεγεται αραγωνιτης και το εκανα τζακουζι.

Το ενυδρειο ειχε γινει σολαριουμ(metal halide φωτα) και τζακουζι(πολλοι και δυνατοι tunze wavemaker),ταυτοχρονα.Δεν μπορουσε να σταθει πουθενα το κυανο!

Απλα για να μην επικρατησει το κυανο,βελτιωνεις τις συνθηκες.

Αυξανεις ροες,αυξανεις πολυ ομως οσο αντεχεις για να κρατησεις τα lps σου σε καποια συγκεκριμενα σημεια,γιατι με την αυξηση της ροης δεν θα εχεις την ανεση να τα βαζεις οπου θες!

Αφου κανεις οτι καλυτερο μπορουσες με την ροη και εισαι σιγουρος οτι δεν μπορεις να αυξησεις αλλο.

Τοτε εστιαζεις σε νιτρικα,φωσφορικα αλλα κυριως στον ανθρακα!Τα θελουμε ολα χαμηλα.

Οι πηγες ανθρακα ειναι πολυ υποπτες,οποτε τις μειωνεις,οσο αντεχεις βεβαια για να μην εχεις αυξηση σε νιτρικα και φωσφορικα.

Επισης,αλλαζεις την πηγη ανθρακα με αλλης μορφης οργανικο ανθρακα,για να ευννοησεις αλλα βακτηριακα στελεχη.

Κοιτας τι συμπληρωματα πεφτουν μεσα στο νερο?Π.χ. ιωδιο,σιδηρος,ιχνοστοιχεια, κτλ.........................τα κοβεις γιατι δεν ξερεις ποια απο αυτα το ευννοουν στις παρουσες συνθηκες του νερου σου.

Υποπτευεομαι για παραδειγμα καποιες μορφες σιδηρου!

Χρησιμοποιεις δοσομετρικες,αρα συσσωρευεις ιοντα νατριου και χλωριου.Επιβαλλονται οι συχνες αλλαγες νερου για μεγαλυτερη χημικη ισορροπια στα βασικα στοιχεια του νερου και φυσιολογικη μετρηση αλατοτητας.

Για δοκιμη εφοσον τα παραπανω δεν εχουν αποτελεσμα,δημιουργεις ανταγωνισμο με αλλα στελεχη βακτηριων.

Πολυ απλα την πεφτεις σε σκευασματα οπως το brightwell και αλλα βεβαια που κυκλοφορουν.Αρκει να ειναι διαφορετικα απο αυτα που πιθανως τωρα χρησιμοποιεις και δεν εχουν τα αναμενομενα αποτελεσματα.Με σκοπο να εισαγεις αλλα στελεχη βακτηριων που θα ανταγωνιστουν το κυανοβακτηριο και θα μειωσουν αισθητα τον πληθυσμο του.

Εγω αντιβιωσεις δεν χρησιμοποιουσα καλα,καλα ουτε στις καραντινες!

Η δημιουργια ανθεκτικων στελεχων και βιολογικης ανισορροπιας στο κυριως υφαλο παντα με τρομαζε.

Δεν ειναι μολυσμενο ενα ενυδρειο επειδη εχει κυανο.Αυτο παντα υπαρχει και παντα θα υπαρχει.

Οπως το πολυτιμο κολοβακτηριδιο στα εντερα μας.Χωρις την παρουσια του μεσα μας πεθαινουμε,αν ομως ο πληθυσμος του αυξηθει παρα πολυ,αρρωσταινουμε.Χρειαζεται λοιπον ισορροπια.

Προσπαθησα να τα γραψω με σειρα ελαττουμενης βαρυτητας τα πιο σημαντικα.Ετσι ξενικησα απο το πιο βασικο που ειναι η ροη και προχωρησα στα επουσιωδη.

Μαλιστα να σου πω οτι ενω στο κυριως τζακουζιασμενο ενυδρειο δεν ειχα κυανο,ξαφνικα μου εμφανισε κυανο το φιλτρο αλγων στο σαμπ.Πολυ απλα για να μην το βλεπω αυξησα την ροη και στις αλγες στο σαμπ.

Και πραγματικα δηλαδη οταν το εστησα εβλεπα εξαρχης οτι χρειαζομαι περισσοτερη ροη αλλα το αφησα.

Ετσι απαλλασσεσαι,για μενα το οπλο πρωτη γραμμης ειναι η ροη.

Α και κατι υποπτο ακομα ειναι ο ιδιος ο αντιφωσφορος καθως υπαρχουν ενδειξεις οτι παρα την κατεργασια που υποκεινται κατα την κατασκευη του,ενα υπερβολικα πολυ μικρο ποσοστο ισως να απελευθερωνει μορφες σιδηρου που υποστηριζουν το κυανοβακτηριο.

Έγινε επεξεργασία - Akridas66
  • Like 2

Ο οργανικος ανθρακας τροφη βακτηριων. Το περιορισα γιατι θα ταισει το κυανο ετσι σκεφτικα για αυτο θα καταφυγω σε καπιο αλλο μπουκαλακι βακτηριων για να ανταγωνιστο..

Οσο για τη ροη δεν μπορω να την αφξισω αλλο ειδη το εχω κανει και ειμαι στα (ορια) σιδηρα κ πυτιτια κ βαρεα μεταλα δεν εχω πλεων λογο της αλλαγης υης οσμοσις μου.

Σωστα τα λες παντα υπαρχει στο ενυδρειο..

Το λαθος για να φανει κατα την αποψη μου. Ειναι η αναλογια οργανικου ανθρακα. Νιτρικων. Βακτηριων. Υπαρχει κ τυπος για αυτο κ την αναλογια δεν.το θυμαμε απεξω..

Λογικα θα το ξεπερασω με τα microbacter

Φιλαρακι και μονο που αλλαξες φωτισμο φτανει, δεν χρειαζεται να γινει κανα τρελο μπαμ για βγαλεις τριχοιδη, ειναι ισως η πιο κοινη αλγη και το μονο κακο ειναι οτι φευγη δυσκολα....

Τωρα στο οτι αλλαξες οσμωση, καλητερα συγουρα και μηδενισες τις πιθανοτητες να την ταισεις(την αλγη) και να μην φυγη ποτε....

Οσο για το κυανο, ειναι κατι τελειως διαφορετικο, το πως θα το αντιμετωπισει ο καθενας ειναι πραγματικα στο χερι του, επιλογες υπαρχουν πολλες και για ολα τα ενυδρεια(λιτρα-τυπος), τωρα εαν θελεις να ριξεις ερυθροκυμινη που κανει 5€ ή θελεις να παρεις μια σειρα με 3 μπουκαλια που κανουν 20€ ειναι στο χερι(και στην τσεπη σου)...

Κλεινοντας θελω να πω οτι το πιο ευκολο ειναι να πιασει ενα ενυδρειο αλγη-κυανο-διατομα. Οταν γινει αυτο ξεκιναμε με το τι καναμε πριν 1-2 μηνες και οχι 1-2 μερες. Στο reef ακομα το κακο θελει υπομονη για να γινει. Συνηθως οι αλλαγες στο εξοπλισμο μας ειναι αυτες που ευθηνονται και μετα το τι ριξαμε ή το τι δεν ριξαμε....

Αυτα :) βαλε φωτος τωρα να παρουμε ματι!!

• Like 1

Πέτρο και εγώ έχω τελευταία ένα θεματάκι με κυανό, το οποίο αναπτύσεται σε σημεία με ροή πχ πάνω στη jebao. Το μυαλό μου πάει στη μακροχρόνια χρήση του NoPox το οποίο το χρησιμοποιώ σε μια minimum δοσολογία (1,5 ml στα 300l) για να έχω Νο3 στο 0,2 εώς 0,5. Σε κάποια σημεία που το συφωνάρισα δεν ξαναβγήκε αλλά σε κάποια άλλα συνεχίζει. Έτσι σκέφτομαι και εγώ τα βακτίρια μια και δεν χρησιμοποιώ καθόλου.

Η αποψη μου, ειναι ενα φωτοσυνθετικο βακτηριο.. μαλλον εποφελειτε απο τον οργανικο ανθρακα (ξεσπαει) κακως δεν βαζεις βακτηρια) εγω ξεκινησα αλλη μαρκα για να το βοηθησω, επομενο βημα εαν δεν δω διαφορα ειναι τα βακτηρια σε σκονη μιας εταιριας που βρηκα αλλα δεν υπαρχη ελλαδα που το ανταγωνιζετε πληρος...

Εαν με ταλαιποριση κιαλλο θα παιξει chemiclean

σημερα λοιπον και μετα της αλλαγες νερου,την επιθετικη προσθηκη microbacter7 και λιγακι τσιμπημενα νιτρικα στο 5 με 8  

σαν να χαλαρωνει το κυανο.... σαν,δεν θελω να υπερβαλω ακομα μακαρη να το νικησω συντομα γιατι σειρα εχουν καποια μηχανηματα....

εαν πανε ολα καλα ισως το χειμωνα  να μεγαλωσουμε λιγακι...λιγακι............   :jig:

και καπου εδω αυτες της μερες εχουμε και τα γενεθλια του ρεεφ μου κλινουμε ενα χρονο...

το ξεκινημα  που την ιδεα μου την εβαλε η γυναικα μου κριστιν απο το 200λιτρο ρεεφ με μ****α κοραλλια και clam πηγα στα 400 με τριγκερς και ενα 60αρι ρεεφακη, εως που δεν αντεξε το μικρο και περισυ αποφασησαμε να παμε στα 400 λιτρα 

η αρχη μας...

θελω πραγματηκα να ευχαρηστω ολα αυτα τα παιδια που με βοηθησαν και ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΑ παλιοι χομπυστες και νεοι!O TAN... με το πετραν ευχομε το 400αρι να γινει τουμπανο!!! και με την τρομερη βοηθεια του!!!   

τον  ΝΙΚΟ  NIKNIK  βρεθηκα για καφεδακη σπιτι του και στην ρεεφαρα που απο περισυ εως τωρα το ενυδρειο του εχει αλλαξει 100% με την αγαπη του.. Πριν ενα χρονο μεσα στα ΠΑΡΑΑ  ΠΟΛΛΑΑΑ κοραλλια που μου εδωσε ο νικολας   μου εδωσε και μια seriotopora..  

που τωρα εγινε μια μπαλα κοραλλι!! να σε καλα νικολαααααααααα!!!!!!!!!!!!!!

ενω θελαμε μονο sps  η τρελα μου δεν μπορουσε να με αφησει να μην βαλω lps!!  

πολους zoanthus που εκει με βοηθησε πολυ ο paul astry!! και πολλα  αλλα παιδια!!

το ολο συστημα  στεκετε με balling  και με μετρησεις kh 9    ca 445   mg 1320

νιτρικα επεζα με special blend και νοποχ μετα απο το ατυχηματα του κυανο.. αλλαζω σε αλλες εταιριες συντομα θα δω αποτελεσματα και θα αναρτησω.

σκιμμερ deltec mce 600  chiller 250a halilea κυκλοφορια jebao wp40  και φως  ασφαλως τ5 (ακουτα διονυση  :icon_dance: ) ATI 8X54..

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ!!!  

κοραλλια που εχασα. 1 catalaphyllia 1 heliofygia απο βλακεια μου...

3 ακροπορες.

1 montipora που την ξεχασα κατω απο το βραχο οταν αλαξα aquascape

και δυστηχος 2 clams... απο ψαρακια 2 moorish ακομα κλαιω!

ενα japonicus που συντομα θα ερθει ο νεος acanthuros στο ενυδρειο μου.

Έγινε επεξεργασία - petran halen
  • Like 3

Δεν μπορώ να ακούσω τίποτα τώρα !

Τυφλώθηκα !!!!!!

• Like 1

Δεν μπορώ να ακούσω τίποτα τώρα !

Τυφλώθηκα !!!!!!

ερχονται σε λιγο τα καλυτερα :bigemo_harabe_net-128:

κατι ετοιμαζω...αλλα μου την εσπασε το capital control..μακαρι να περασουν συντομα για να ξεκινησουν τα νεα μου σχεδια!

Πολυχρονοοοοοοο!!!!

Φαινεται φιλε η αγαπη που του εχεις δωσει!

• Like 1

Μπράβο Πετράν. Πολύχρονη η ρειφάρα σου! Σου εύχομαι να τη χαίρεσαι κάθε μέρα και να τη δεις όπως τη γουστάρεις! Μέχρι να φτιάξεις τη μεγαλήτερη εννοείται!

• Like 1

Μπράβο Πετράν. Πολύχρονη η ρειφάρα σου! Σου εύχομαι να τη χαίρεσαι κάθε μέρα και να τη δεις όπως τη γουστάρεις! Μέχρι να φτιάξεις τη μεγαλήτερη εννοείται!

Λουκα σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!

Σκεφτομαι για κατι μεγαλυτερο φυσικα σιγα σιγα λογο κοστους και να το κολησω μαζι με φιλους. Να το κανω οτι σχημα θελω μπας κ μου δωσει κανα νησακι ακομα τα βαλω και κατι αλλο..

Πετρο ο υφαλος σου να τα εκατοστησει και να συνεχισει να σε μαγευει για πολλα πολλα χρονια.

Πετρο ο υφαλος σου να τα εκατοστησει και να συνεχισει να σε μαγευει για πολλα πολλα χρονια.

Να σε καλα νικολααα.και σημερα τωρα που ξυπνησα και πινω καφεδακι στο ενυδρειο ειδα στην επιφανια κυανο!!!ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ!!!

Να σε καλα νικολααα.και σημερα τωρα που ξυπνησα και πινω καφεδακι στο ενυδρειο ειδα στην επιφανια κυανο!!!ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ!!!

χιχιχιχι. :bigemo_harabe_net-66:

• Like 1

Πετρο να τα χιλιασει τοσο σε χρονια οσο και σε λιτρα!!!!

:bigemo_harabe_net-77:  :bigemo_harabe_net-77:  :bigemo_harabe_net-77:

• Like 1

χιχιχιχι. :bigemo_harabe_net-66:

Μαλλον με φωναζει να μεγαλωσει -πετραν το ξεπερναω αντε παρε επιστροφες και pvc σιλικινες τζαμια χαχαχαχα

Λουκα σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!

Σκεφτομαι για κατι μεγαλυτερο φυσικα σιγα σιγα λογο κοστους και να το κολησω μαζι με φιλους. Να το κανω οτι σχημα θελω μπας κ μου δωσει κανα νησακι ακομα τα βαλω και κατι αλλο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...